Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
WipeOut wrote:Ma necu ja ba stavljat to jaje u topu....necu da se dzabe "zbunjivam",
a sad da ne bi napravili i nauku os somuna predpostavljam da bilo koji vruc hljeb ide extra uz topu...ili ne ?
Pitam se,pitam....sta li najbolje ide uz topu somun ili pogaca ili....
WipeOut wrote:Ma necu ja ba stavljat to jaje u topu....necu da se dzabe "zbunjivam",
a sad da ne bi napravili i nauku os somuna predpostavljam da bilo koji vruc hljeb ide extra uz topu...ili ne ?
sad ja da ke'em, stavi jaje, ljepse izgleda i ukusnije je... a najbolje je vruc somun... zapravo sve sto je vruce
sad ja da ke'em, stavi jaje, ljepse izgleda i ukusnije je... a najbolje je vruc somun... zapravo sve sto je vruce
ne ide pogaca, mrvi se, treba sta kompaktnije. a somun slabije upija pa se vise somuna pojede nego hljeba.
A šta da drugi četvrtak, u svakom ramazanu, odsad, bude proglašen ''Danom tope''? Ukoliko ideja dobije podršku javnosti, kao i državnih institucija, možda pokrenemo i Međunarodni sajam tope?
hadzinicasa wrote:
4
puter meggle
mladi sir meggle
kajmak meggle
vrhnje meggle
so i jaje (preživjećeš)
hvala ti hadin'ce, mnogo
Je l' još uvijek radi Agrokomerc oni su proizvodili jaja tako da bi ti samo so bila strana
ima kupiti agrokomercovih jaja, preuzeo ih teloptic
arzuhal wrote:A šta da drugi četvrtak, u svakom ramazanu, odsad, bude proglašen ''Danom tope''? Ukoliko ideja dobije podršku javnosti, kao i državnih institucija, možda pokrenemo i Međunarodni sajam tope?
plemba wrote:ne znam hadzin'ce hocu pravit, nesto se bojim da eksperimentisem kad sam gladan
cuj 'da eksperimentisem' ... a stvarno je lako za napravit'. I fino, stvarno. Ni u mom kraju se ne pravi topa. Poceh je praviti prosle godine, zahvaljujuci Hayat-ovom ramazanskom programu. vid', rekoh, mi imamo svoj fondue ... 'ta ce oni Svicarci !
... a inace, Hayatov ramazanski program ... juce bjese fino objasnjenje ( prof. Fatima Zutic ) o neopravdanosti raskosnih iftara.