Sarajevski taksisti- dno dna

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
razonoda

#4751 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by razonoda »

bull21 wrote:1522

Najbrže dođu, uvijek imaju vozilo relativno blizu, nikada ne kasne i nikada ne smrde, ne prde i ne pjevaju (kao što je lik iz SA-taxija nedavno uzeo pjevati na sav glas kada smo sjeli iako mu je rečeno da idemo na žalost... :| ).
:shock:

---
1522?
mk ultra
Grijem se na: Ugalj
Vozim: Bahato
Horoskop: Maćak

#4752 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by mk ultra »

Paja taxi :mrgreen:
apgang

#4753 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by apgang »

Kale taxi je meni sasvim regularan dok Zuti, Adin i Benjo sve neki narkomani voze.
Za Sarajevo Taxi je diskutabilno, oni voze za svoj dzep, bilo je i normalnih ali i papaka koji dobacuju djevojkama koje stoje s momcima, jos na Alipasinu
artime

#4754 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by artime »

Preporuka za dobar taxi koji izdaje racun?
zubi

#4755 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by zubi »

artime wrote:Preporuka za dobar taxi koji izdaje racun?
crveni taksi
Nisrin

#4756 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Nisrin »

mk ultra wrote:Paja taxi :mrgreen:

Nisu losi, nama se neki dan potrefi neka gospodja koja je prvo rekla "BLAGO SE VAMA, SAD IDETE NA KAFU, JA NE MOGU NIGDJE I NISTA KOLIKO RADIM", a nedjelja, mi sa prijateljima koji su dosli s vana pa da ih malo izvedemo na Zmajevac...i onda se cijelim putem zalila na uslove, kako s djetetom ne provodi vrijeme, kako je bolesna, umorna itd-..mislim, nije joj idealno, ali dosta mi je mojih muka, svi samo kukaju...

SA taxi mrzim, iako imam nekoliko rijatelja i poznanika koji su OK, ali uglavnom kradu kako stignu...

Crveni mi je ok, a jednom naletim na bivseg zatvorenika koji je vozio kroz crveno i preko trotoara da ja stignem na jedan sastanak hhh
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#4757 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by KatarinaKosaca »

bumerangss wrote:Pa stvarno ljudi ja ne znam kako vise dozvolite da vas tako levate ti sarajevski taxipapci?! :-) Haj što uzimaju lopatom nekog stranca koji nikad cuo nije za sa-taxi ali da sarajlije i dalje koriste Sa taxi... to je mazohizam! Idite kod ljekara :D
Mene je neki dan do Buća potoka htio voziti, haman, preko zaobilaznice. U neko doba kažem.. halo, ba vozi me kroz tunel, nisam ti ja turista, kaže, upss, hoćete kroz tunel, dooooobro... i više riječ nismo progovorili. Nisam ni fening ostavila. Da se razumijemo, mislim da svi taxisti svijeta rade turistu ako mogu, ali se to suptilno radi. Na primjer u Madridu, ja kad sjednem u taxi i čuje mi naglasak, ipak nije siguran da li sam turista ili imigrant i pita me Hoćemo li (pa nabraja ulice i 5 kombinacija dolaska do odredišta), tako vidi jesi li cava za uzimanje ili ne može..
Inače, u principu, mislim, da kad bi sve ferceralo kao taxisti da bi ovo bila solidna zemlja. Većina ih je ok
bumerangss

#4758 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by bumerangss »

Samir i Emir taxi je najbolji taxi i auta su im najnovija, udobna, cists.... a vozaci su ok!
quarterback

#4759 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by quarterback »

prodje sarajevo taxi mrtav hladan po sred vilsa u 22:30
julisiz es grant

#4760 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by julisiz es grant »

Šta je ovo sa Žutim? Izgleda da su prnuli u šišu.
woodman

#4761 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by woodman »

al zato holand company i ostali divljaci haraju :izet: :oops:
Eborg

#4762 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Eborg »

quarterback wrote:prodje sarajevo taxi mrtav hladan po sred vilsa u 22:30
Čudi me da nema tu kakva kamera ili patrola, u zadnje vrijeme ga gare po Vilsu navečer standardno.
quarterback

#4763 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by quarterback »

mene vise nista ne cudi od drotova iz novog sarajeva
Eborg

#4764 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Eborg »

Zar je bitno iz koje su općine, pa čak i grada? Nažalost, sistem povjerenja u državne organe sigurnosti je davno propao.
nKrkan

#4765 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by nKrkan »

Kad nam dođe UBER .... :D
quarterback

#4766 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by quarterback »

Eborg wrote:Zar je bitno iz koje su općine, pa čak i grada? Nažalost, sistem povjerenja u državne organe sigurnosti je davno propao.
pa prilicno me zaboli kakvi su drotovi u drozgometvi moram ti priznati, ako tebe to brine - aferim, pravi si bosanac patriota
Eborg

#4767 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Eborg »

Nismo se razumjeli. Prvi put vidim distinkciju između općina u tom pogledu, sarajevski drotovi su generalno isti, nisam nikad primijetio razliku s obzirom na to iz koje su općine.
quarterback

#4768 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by quarterback »

imam izvjesne razloge da mislim da su ovi iz novog sarajeva najgori medju najgorim, ako nista ono radi toga sto sam sa njima imao najvise "posla" pa znam kakvi su lezihljebovici

daj boze da su drugi razliciti od njih, ali posto ih ne znam tako dobro kao ove - ne mogu tvrditi
Sodom1

#4769 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Sodom1 »

Isti slucaj sa strankama,politicarima ,svi isti :run:
Paul F.

#4770 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Paul F. »

Eborg wrote:Zar je bitno iz koje su općine, pa čak i grada?
Stavi se u njihov položaj. Onaj koji radi tamo gdje mu paše motivisan je i hoće tu da ostane. Onaj koji se handri u zajebanim krajevima nije baš motivisan...
Pryda

#4771 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Pryda »

Zna li neko na koji broj se prijavljuju taksisti (sarajevo taksi)? I ima li ista od tog prijavljivanja, nece se samo nasmijat i nastavit dalje?
VenomousV

#4772 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by VenomousV »

Pryda wrote:Zna li neko na koji broj se prijavljuju taksisti (sarajevo taksi)? I ima li ista od tog prijavljivanja, nece se samo nasmijat i nastavit dalje?
Nazovi dispecera i trazi broj za prijavljivanje. Cini mi se da se zena koja se tim bavi zove Fatima. Nista te ne kosta da probas...
bull21

#4773 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by bull21 »

Žuti taxi. Odbijaju vožnje, "ne mogu sad, pije mi se kafa" i tako to. Kažem čovjeku pričekaj me tu da doćeram starca (invalid), on kaže dobro, samo polako - lik se izgubi sa štanda dok sam ja leđa okrenuo. Užas. Ne znam šta im je, prije sam ih hvalio na sva usta a sada su se pokvarili. Posebno na Grbavici. Hoće-neće da vozi, vječito nervozno, ljuto, nekulturno, psuje, nema šta ne rade. Užas. Čini mi se da ću preći na holand company i ilegalce. Sa njima nikada nikakvih problema nisam imao, valjda njima treba.
Edin H.

#4774 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Edin H. »

Da hoce vise doci izbjeglice da preuzmu taksi u Sarajevu, nedavno zamalo nisam fulio avion.

Nedelja, lijep dan, niko nece da vozi. Zovi Crveni, zovi Sarajevo taksi, niko se ne javlja, jedva neki taksi scolih na ulici, vukuci torbe. :-)
Matijevic_Vlado
Location: Da sam prazna glava, potpuno zdrava, ne bih više ništa učio za badava..

#4775 Re: Sarajevski taksisti- dno dna

Post by Matijevic_Vlado »

bull21 wrote:Žuti taxi. Odbijaju vožnje, "ne mogu sad, pije mi se kafa" i tako to. Kažem čovjeku pričekaj me tu da doćeram starca (invalid), on kaže dobro, samo polako - lik se izgubi sa štanda dok sam ja leđa okrenuo. Užas. Ne znam šta im je, prije sam ih hvalio na sva usta a sada su se pokvarili. Posebno na Grbavici. Hoće-neće da vozi, vječito nervozno, ljuto, nekulturno, psuje, nema šta ne rade. Užas. Čini mi se da ću preći na holand company i ilegalce. Sa njima nikada nikakvih problema nisam imao, valjda njima treba.
Pa Zuti je pao. Ti sto rade bas na Grbavici, niti imaju tablice niti bilo kakvu drugu oznaku. Samo su auta zute boje. Ni jedan Zuti nije legalan ima 2 mjeseca. Izgubio licence, duzan drzavi..
Post Reply