Bosanska piramida Sunca

Kulturna dešavanja, predstave, izložbe, festivali, obrazovanje i budućnost mladih...

Moderator: Chloe

Locked
ludvig

Post by ludvig »

kriticarka_nikova wrote:Postaje sve zanimljivije....jedva cekam sutra dan :-)
Ma to je samo obicno brdo, jel' tako Znanje, Ludost i ostali? 8)

Eno i Vejzagicka i Imamovic ce vam isto potvrditi... 8)

Eh, kome smo mi pustili da se dosadjuje po kancelarijama :-)

Semira za predsjednika :D
Macuser

Post by Macuser »

Pukovnik Aksic Prstoje je predvodio srpske borce kroz mrezu tunela ispod Visocke piramide, za vrijeme rata protiv Ilira (Siptara), prilikom velike srpske ofanzive "Cosavi bradonja" prije 12.000 godina. U piramidi se nalazi 123.000 gusli sa zicom od konjske pubicne dlake. Srbin je nadnaravno, enigmatsko, bice koje treperi u vjecnosti.
ludvig

Post by ludvig »

Macuser wrote:Pukovnik Aksic Prstoje je predvodio srpske borce kroz mrezu tunela ispod Visocke piramide, za vrijeme rata protiv Ilira (Siptara), prilikom velike srpske ofanzive "Cosavi bradonja" prije 12.000 godina. U piramidi se nalazi 123.000 gusli sa zicom od konjske pubicne dlake. Srbin je nadnaravno, enigmatsko, bice koje treperi u vjecnosti.
Obzirmo da trolas, sta mislis da malo potrazimo tvoje starije postove na ovoj temi :-) ? Nemoj da bi ih brisao, imamo ih arhivirane 8)
black

Post by black »

@Macuser skrati jezik malo
helo

Post by helo »

Ljudi prije 20 minuta sam se vratio iz Visokog, Tačnije sa Visoćice. Stvarno zastaje dah kada se to vidi. Prave ploče koje su iste dimenzije i širine slagane jedna na drugu. Svako ko nevjeruje da je piramida neka ode i sam svojim očima vidi to. I sada svako ko mi bude objašnjavao i davo svoje definicije da nema piramide značu da je jadan i da je provokator, jer nemože mi neko tvrditi nešto kada sam se svojim očima uvjerio da su to ploče koje, nema šanse da je priroda napravila!
kriticarka_nikova

Post by kriticarka_nikova »

helo wrote:Ljudi prije 20 minuta sam se vratio iz Visokog, Tačnije sa Visoćice. Stvarno zastaje dah kada se to vidi. Prave ploče koje su iste dimenzije i širine slagane jedna na drugu. Svako ko nevjeruje da je piramida neka ode i sam svojim očima vidi to. I sada svako ko mi bude objašnjavao i davo svoje definicije da nema piramide značu da je jadan i da je provokator, jer nemože mi neko tvrditi nešto kada sam se svojim očima uvjerio da su to ploče koje, nema šanse da je priroda napravila!
de nam malo pojasni pliz.
dokle su dosli sa otkopavanjem,reci mi u postocima ?
upala

Post by upala »

Macuser wrote:Ako bude piramida, cetnici ce to da razvale u buducem ratu, jer ne moze biti muslimanska piramida na svetoj srpskoj zemlji. Ako bude pod zastitom UNESKA, onda ce je prisvojiti, jer se zna da su Srbi najstariji narod na planeti, stariji i od neandertalca.
svakakvih nas je Bog stvorio...al ovo je vala previse i za genetski nasljedno psihiko oboljenje....

joj ljudi prosto mi i nevjerovatno i sega sto bas u bosni da nadzu novo svjetsko cudo...

sad ce dusmani tek da crknu :D
kriticarka_nikova

cernice jesi ti Osmanagicev asistent?
Pitanje nije provokativno,samo pitam cisto informativno :)
cernica

Post by cernica »

Pojasni na sta mislis pod "asistent"? U svakom slucaju, clan sam Fondacije
kriticarka_nikova

Pa eto dao si odgovor.Clan si Fondacije.
drago mi je :)
I ako i sama ne vjerujem u postojanje piramide,iskreno receno bilo bi mi drago da je stvarno TO piramida a ne srednjovjekovni grad kako drugi tvrde.
Za sada i ja sama vjerujem da je u pitanju srednjovjekovni grad....ali........sve je moguce..........
Sta mislis ti o bosancici koja se vidi na onom kamenu?Mogao bi nam ovako eksluzivno prenijeti i Semirovo misljenje o tome?
Hvala. :)
ludvig

Post by ludvig »

cernica wrote:Pojasni na sta mislis pod "asistent"? U svakom slucaju, clan sam Fondacije
Cestitke fondaciji na dosadasnjim rezultatima! :thumbup: :bih:
Macuser

Post by Macuser »

ludvig wrote:
Macuser wrote:Pukovnik Aksic Prstoje je predvodio srpske borce kroz mrezu tunela ispod Visocke piramide, za vrijeme rata protiv Ilira (Siptara), prilikom velike srpske ofanzive "Cosavi bradonja" prije 12.000 godina. U piramidi se nalazi 123.000 gusli sa zicom od konjske pubicne dlake. Srbin je nadnaravno, enigmatsko, bice koje treperi u vjecnosti.
Obzirmo da trolas, sta mislis da malo potrazimo tvoje starije postove na ovoj temi :-) ? Nemoj da bi ih brisao, imamo ih arhivirane 8)
Ako mislis da sam promenio misljenje, varas se. I dalje tvrdim da piramide nema. Jel' bre, jesi li ti to neka UDBA, nesto zapisujes, pises spiskove, "gospodine, oni su svi zapisani. Ne zelim ih zapisane, vec otpisane!" Mayday, mayday...
ludvig

Post by ludvig »

Macuser wrote:
ludvig wrote:
Ako mislis da sam promenio misljenje, varas se. I dalje tvrdim da piramide nema.
Prije si tvrdio da je Visocica obicno brdo 8) Popravljas se, zahvali se fondaciji na obrazovanju :-)
helo

Post by helo »

kriticarka_nikova wrote:
helo wrote:Ljudi prije 20 minuta sam se vratio iz Visokog, Tačnije sa Visoćice. Stvarno zastaje dah kada se to vidi. Prave ploče koje su iste dimenzije i širine slagane jedna na drugu. Svako ko nevjeruje da je piramida neka ode i sam svojim očima vidi to. I sada svako ko mi bude objašnjavao i davo svoje definicije da nema piramide značu da je jadan i da je provokator, jer nemože mi neko tvrditi nešto kada sam se svojim očima uvjerio da su to ploče koje, nema šanse da je priroda napravila!
de nam malo pojasni pliz.
dokle su dosli sa otkopavanjem,reci mi u postocima ?
Ja kada sam se popeo do djela gdje su iskopane ploče bilo je dvoje ljudi (turista) očigledno da su isto znatiželjni bili kao i ja. Zbog velike kiše koja je padala proteklim danima i danas nije bilo nikakvi radova ni ljudi koji rade na daljnjem iskopavanju ploča. Ploče su vidljive na tri djela brda koje ste mogli vidjeti u prethodnim slikama sa Osmagičem imaju na tri mjesta. To što su oni otkoplai na tri mjesta u razmaku od pet metara, iste ploče potpuno i isti dimenzja isti širina i isti debljina to je nemoguče da je to priroda uradila i da ih je slagala jednu na drugu. Meni što je jako zanimljivo a vidio sam dvije ploče koje su napravljene od sitnog kamenja različiti boja. Te ploče sam vidio na dva mjesta od tri otkopana. Žao mi je što nisam tog trenutka sreo Osmanagića jer bi ga pitao da mi objasni malo više o tim pločama kao što to radi svakome ko ga pita. Sve u svemu da ja sada nekom nešto ovdje govorim kako je i šta je nemože se to nešto reči. Ja svakom predlažem da odvoji par sati i da sam vidi kako je to gore. Jedno je sigurno da se radovi nastavljaju sigurno sutra da se otkopavaju ogromne poloče, što više... i više. Moja posjeta Visokom Visočici je čim sunce ugrije ponječu svoj foto aparat pa ču sljedeči put i koju sliku vam okačiti ovdje.
cernica

Post by cernica »

wrote:
Pa eto dao si odgovor.Clan si Fondacije.
drago mi je
I ako i sama ne vjerujem u postojanje piramide,iskreno receno bilo bi mi drago da je stvarno TO piramida a ne srednjovjekovni grad kako drugi tvrde.
Za sada i ja sama vjerujem da je u pitanju srednjovjekovni grad....ali........sve je moguce..........
Sta mislis ti o bosancici koja se vidi na onom kamenu?Mogao bi nam ovako eksluzivno prenijeti i Semirovo misljenje o tome?
Hvala.
Ja ti ne mogu prenositi Semirova misljenja i bilo koga drugog, niti su svi dosadasnji moji komentari u ime Fondacije, nego su moji licno. A informacije nikakve ekskluzivno ne mogu iznositi.
Uostalom, svaki dan dolaze sve svjezije vijesti.

Meni je veoma milo sto cujem od tebe “bilo bi mi drago da je stvarno TO piramida” iako ne vjerujes. Medjutim, ti I ne trebas vjerovati, a ne trebas ni pomagati, jedino bih te zamolio, kao I ostale na ovom forumu koji ne vjeruju, da ne odmazete pricama “drvlje I kamenje”.
Za koji mjesec svima ce biti jasno.

Eto, sjecas li se jos prosle godine i pocetkom ove, ja sam pricao da ce radovi zapoceti u aprilu 2006 i da ce se gledati da se sto prije otkopaju stranice piramide kako bi i najveci skeptik priznao njeno postojanje.
Sjecas li se da sam cesto govorio da ne postoji nikakva "pljacka" naroda i da se radovi na ekskavaciji nece razvlaciti.
Pricao sam i o postavljanju kamera da se moze pratiti.
Vecina vas je bila i vise nego nedolicna, vrijedjali ste i mnogo stosta drugog.

Zar se stvari ne odvijaju onako kako sam govorio?
Macuser

Post by Macuser »

black wrote:@Macuser skrati jezik malo
Ih, jebo ga ti black, odmah k'o vehabija, ili ne daj boze cetnik. Nemoj, bre, odmah da samaras, use your brain, even if I know it must be painful.
kriticarka_nikova

ok cernice
ovom prilikom se izvinjavam ako sam tebe licno uvrijedila.Volim salu i u tome ne vidim nista lose.
Svakako da cu cim se uljepsa vrijeme posjetiti Visoko jer me JAKO JAKO interesuje,a vjerujem da interesuje i vecinu antipiramidasha i vjerujem da se medju posjetiteljima nalazi veliki broj kako piramidasa,tako i antipiramidasa.No....sve dok ne vidim svojim ocima necu nista vise reci....a zeljno ocekujem KRAJ PRICE.
Iskreno receno od pocetka su mi smetali komentari one gospodje i onog gospodina Imamovica,a narocito mi se zgadila rijec "ubleha" koju su upotrebljavali u vise navrata.To je ruzno od njih.
Toliko i sretno daljne iskopavanje :)
ludvig

Post by ludvig »

cernica wrote: Zar se stvari ne odvijaju onako kako sam govorio?
Svaka cast :thumbup:

Nego nam nesto nema Ludosti i ostalih "skeptika" nesto na forumu danas, bice da su se otisli licno uvjerit' na Visocicu :-)
El-bosniaco

Post by El-bosniaco »

helo jedva cekam tvoje slike sutra , samo nemoj da su mutne svega ti :-?

meni je tako drago da se na nashoj strani ovo cudo nashlo nema ti para koju srecu osjecam zbog ovog, nedaj boze da je nesto vishe kilometara u sjever ili istok , tk u rs ili srbiji

ljudi i onako bez icega paraju nosom po nebesima kako su nebeski narod, a da josh nadju piramidu onda bi i imali smisla govorit tako nesto, ne do bog da su oni nashli :-? nebi ih covjek mogo pogledat u lice :-?

a mi smo i onako tolerantan narod, cak i ta sama fondacija ima i srba i hrvata i bosnjaka sto je meni drago , i cijela ce bosna imati koristi od ovoga , ne samo bosnjaci nego i oni u banjaluci ce osjetiti to kad turisti navale

Macuser

srbin znaci :-? ja mislim ti hrvat

nema veze :D pogodio sam opet sto se tiche peticije

sve sami srbin a mozda i hrvat koji su podpisali je :D ,

barem da ste mogli ako nista da malo zamazete oci narodu, da nebise onako otvore da se zna da ste vi, ono "stop talibanskoj bosni....." bla bla
i ptice znaju da su je ne bosnjaci napravili

jer ljudim je krivo da se to pronaslo u bosni od nekog tamo bosnjaka ,
ludvig

Post by ludvig »

kriticarka_nikova wrote: Svakako da cu cim se uljepsa vrijeme posjetiti Visoko ...

Sta mislis koliko je takvih?

Zar rezultati fondacije, najblaze receno, nisu brilijantni? :thumbup:
kriticarka_nikova

Macuser wrote:
black wrote:@Macuser skrati jezik malo
Ih, jebo ga ti black, odmah k'o vehabija, ili ne daj boze cetnik. Nemoj, bre, odmah da samaras, use your brain, even if I know it must be painful.
oooooooo brate,dobro ti nama dos'o :D
bujrum.......otipkaj nam sta na cirilici....mi znamo sve da citamo :-)
dexcox

Post by dexcox »

Image
adisio

Post by adisio »

Jedna stvar kod vecine komentara me iritira na poseban nacin. Mnogi ljudi ocekuju rezultate u roku od 3,4..7 dana i da znaju gotovu pricu u vezi piramide. Ljudi... jedan arheolog provede 30 godina radnog staza iskopavajuci jednu piramidu u centralnoj americi, koja je 5 puta manjih razmjera nego sto bi trebala da bude ova u Visokom.
Kada se jos uzme u obzir na kolisnom budzetu ova fodnacija radi trebamo svi da budemo zahvalni i zaprepasteni ovim rezultatima koje nam donosi Semir i Co. do sada.
Iako nisam 100% uvjeren da je ovo piramida isto kao sto niko nemoze biti 100% ubjedjen, ali moram priznati da sve vise dokaza i anomalija nam pokazuje da se upravo radi o gradzevini koju je gospodin Osmanagic spominjao.
Podrzajem rad Fondacije, a nikako mi nisu jasni ovi komentari protiv fondacije i Semira. Sta vise gade mi se komentari tipa ismijavanja i ruganja... tipicna ruralna primitivnost naroda nasih prostora.
Macuser

Post by Macuser »

kriticarka_nikova i El-bosniaco,
udrite po nacionalnoj liniji. Sieg heil! Ko misli da piramida ne postoji jeste neprijatelj Bosne. Vi ste nasa dika i ponos, branitelji Islama i Bosne. Hajmo!
El-bosniaco

Post by El-bosniaco »

ja mislim da su ovo posljedni udarci anti-piramidasima ovim danima

jer stvarno previshe je dokaza da ima piramida
Locked