Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
EliasVeskot wrote: ↑03/05/2022 08:37
Svi naši trgovački lanci polako uvode svojw robne marke, samo ne bih o kvaliteti istog.
Hoše ima onu marku Bony, Bingo je davno uveo, Konzum i Merkstor svoju, Amko vjerovatno nema toliko kapaciteta
Naš problem je što koa i u svemu, sve počinje iz Sarajeva, ima tih nekih marketa po RS sve je puno jeftinije nego u Federaciji, posebno nekih lokalnih granapa pa Tropik marketi. kod se Bingo uvukao sa manjim cijenama, pokupovao zalihe i sad koristi krizu da digne sve cijene,lihvari klasicni
Jasta...
Iz cista mira digao cijene da sta zaradi, svuda oko nas bonluk i laganica, samo bingo lihvar, stid i sram da ga bude...
Radila sam u proizvodnji i znam kako se formiraju cijene, od cijene proizvida najvise dobiju preprodavači, najmanje proizodjaci.Proizvidjaci se doslovno bore sa konkurencijom i jedino ih konstanta prodaja izvlaci.
Bingo i ostalii su neopravdano digli cijene na stare zalihe i to nije u redu.
Iz cista mira digao cijene da sta zaradi, svuda oko nas bonluk i laganica, samo bingo lihvar, stid i sram da ga bude...
Radila sam u proizvodnji i znam kako se formiraju cijene, od cijene proizvida najvise dobiju preprodavači, najmanje proizodjaci.Proizvidjaci se doslovno bore sa konkurencijom i jedino ih konstanta prodaja izvlaci.
Bingo i ostalii su neopravdano digli cijene na stare zalihe i to nije u redu.
Fine Food polugotove podloge za pizzu. Poredas sastojke odozgo i ispces. Ima ih u njihovim poslovnicama i vecim supermarketima.
Hvala, nisam iz SA .... ali upratiću da nema gdje kod nas.
Ako si zauzet-a, odvoji jedan dan i nasopaj ih rucno. Napravi ih ko kugle ono i zamrzni. Jeftinije a i ukusnije.A za te pare sto ces ustedit kupi onaj kamen za pecenje pizze pa mi kasnije zahvali.
Ako si zauzet-a, odvoji jedan dan i nasopaj ih rucno. Napravi ih ko kugle ono i zamrzni. Jeftinije a i ukusnije.A za te pare sto ces ustedit kupi onaj kamen za pecenje pizze pa mi kasnije zahvali.
Znam čovjeka što pravi nišane.
Vidjeću da mi napravi taj kamen.
ZuzuTop wrote: ↑03/05/2022 16:17
Znam čovjeka što pravi nišane.
Vidjeću da mi napravi taj kamen.
Kamenu treba min 45 minuta da se ugrije. na najvechoj moguchoj temp u rerni..( ali, ne taj za namjenu nishana)
player_ wrote: ↑04/05/2022 00:43
Ima li dje taj kamen al da nije 100+ km
Mislim da ces najprije to naci na autopijaci kod onih ciga što prodaju na kraju pijace blizu pruge
Najbolje bi bilo da je to šamot od neke stare peći-šporeta
I buregdžinica Zvrk na ilidži poskupila sve zvrkove za 0,50 KM pa je sat krompiruša 2 KM, sirnica i zeljanica 2,5 a burek 3 KM
Nisu bašveliki zvrkovi tako da se od jednog ne može najesti odrasla osoba, tako da 2 zvrka bureka košta 6 KM
Ali pita im je najbolja u gradu
Bio jućer na pijaci na Otoci i pola stolova prekriveno-ne rade valjda zbog praznika jer i nije bilo puno kupaca
Paradajz 4-5 KM, krastavice 4 KM a jagode 8 KM
pratim kacierose na instagramu (Amerikanka koja se zaljubila u Talijana, pa sad živi u Italiji)... objavila prije par dana ovaj post vezano za jagode... u Italiji...
ja ak kupim jagode (rijetkost) kupim od ljudi sto prodaju pored ceste..kad je prava sezona jagoda....one u trgovinama umjetne, kao sa slike..
8KM na pijaci jagode, neki dan bile jeftinije, mislim 6KM. Ja budala kupio u peniju korpicu, niko nije mogao pojesti koliko su ruzne. Da su bar plasticne, bezukusne. Nego smrdi, nakav smek ima fuj. Eto da se ko ne zajebe.
nepass1 wrote: ↑04/05/2022 09:58
8KM na pijaci jagode, neki dan bile jeftinije, mislim 6KM. Ja budala kupio u peniju korpicu, niko nije mogao pojesti koliko su ruzne. Da su bar plasticne, bezukusne. Nego smrdi, nakav smek ima fuj. Eto da se ko ne zajebe.
Ja sam neki dan uhakao zeludac od jednog paradajza koji je licio na sve osim paradajz, jedemo zivi otrov a da znate koliko puta se jagode prskaju pogotovo ove iz uvoza koje su preplavila nase supermarketu nebi ih niko nikada vise kupio.
Ja stvarno ne znam da li ste vi svjesni kada neki prozivod uspjeva kod nas lokalno? Sta se ibretite na cijenu bilo kojeg povrca kojem nije sezona i koji se ne moze kupiti kao domaci, ili eto i uvozni iz balkanskog podrucja?
Cudite se paprici od 9-10KM u pola zime, pa dobro je da je ima ikako. Isto i s plastičnim paradajzom koji je iz neke egzotične zemlje uvezen, pa naravnoo da ce biti skup, jer mu NIJE SEZONA.
Kad malo skontate sta znaci domaca proizvodnja, mozda i "domacinima" pocnemo placati 4-5KM i budemo svi zadovoljni.
U bingu bile 2.95 KM prije 5 dana...
Vjerovatno ove iz penija, jer su i one jeftine bile
Unitrade 12KM po gumi zamjena. Suza kanu. Za 30min zamjene cetiri gume, satnica haman stoja. Zadnji put su me vidjeli.
Koliko je prije bila zamjena guma, ja sam placao po 5 KM u manje poznatim vulkanizerskim radnjama.
Nista, ljeto-zima gume i pici 5 godina tako po bilo kojem vaktu i to je to
spinel_ wrote: ↑04/05/2022 13:27
Koliko je prije bila zamjena guma, ja sam placao po 5 KM u manje poznatim vulkanizerskim radnjama.
Nista, ljeto-zima gume i pici 5 godina tako po bilo kojem vaktu i to je to