Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Tomahawk11
Globalni moderator

#4751 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Tomahawk11 »

pijo_zoljo wrote:
MarlboroGold wrote:Pozdravljam vas dok mažem krišku sa linoladom. Nestalo maze :|
pozdravljam te dok pijem kafu, domaću
Zlatna Džezva
:D
Narandža.
Sumnjam da je domaća :-?
vlado99

#4752 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by vlado99 »

Hakiz wrote:Mene nervira kada počnu kljucati "kupuj domaće", pa tražiš domaće i nema, onda počnu kljucati "A ti našao baš to tražiti".

Nemoj slučajno da radiš nešto mimo mase.

A najgore je to što stvari koje su ovdje za naše proizvođače naučna fantastika samo nekoliko stotina km dalje su proizvodi masovne potrošnje...

I ne, ne govorim (samo) o baglamama :evil:
jel ti razumiješ bosasnki ili srpskohrvatski
kupuju BAREM domaće visokotarifne robe za koje sve ima odlična domaća alternativa
i biće za početak dobro :izet:
treba li ti pojašnjavat opet koje su to robe
ili ponovit još koji put
Hakiz

#4753 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Hakiz »

Vino. UZP-ovsko.

I poslije kafa. Organski uzgoj, rasla na obroncima Visočice :evil:
nosara

#4754 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by nosara »

vlado99 wrote: rezon ti je niđe veze
baglame kupiš jednom u 10 godina
hljeb, cigare, kafu, vodu, mlijeko, meso...trošiš svaki dan
zato se i zovu visokotarifne robe
:sax:
Hakiz

#4755 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Hakiz »

vlado99 wrote:
Hakiz wrote:Mene nervira kada počnu kljucati "kupuj domaće", pa tražiš domaće i nema, onda počnu kljucati "A ti našao baš to tražiti".

Nemoj slučajno da radiš nešto mimo mase.

A najgore je to što stvari koje su ovdje za naše proizvođače naučna fantastika samo nekoliko stotina km dalje su proizvodi masovne potrošnje...

I ne, ne govorim (samo) o baglamama :evil:
jel ti razumiješ bosasnki ili srpskohrvatski
kupuju BAREM domaće visokotarifne robe za koje sve ima odlična domaća alternativa
i biće za početak dobro :izet:
treba li ti pojašnjavat opet koje su to robe
ili ponovit još koji put
Nećeš mi ti određivati šta ću kupovati. Meni su baglame kao tebi kruh.
vlado99

#4756 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by vlado99 »

nema se tu šta dalje s tobom raspravljat
ti si običan trol
jel jedeš svaki dan hljeb, meso, mlijrcne preradevine, piješ vodu, možda i sok, pivu, mlijeko, zapališ cigaru uz kafu... ili jedeš i baglame... čovječe
Nivelacija

#4757 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Nivelacija »

Poenta je kupovati domace ono sto imamo na trzistu a boze moj sto jos nismo razvili ima uvoz.
Hakiz

#4758 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Hakiz »

Vlado, samo da mi je znati šta su ti baglame skrivlie pa ih toliko mrziš. :? :shock:
Hakiz

#4759 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Hakiz »

Nivelacija wrote:Poenta je kupovati domace ono sto imamo na trzistu a boze moj sto jos nismo razvili ima uvoz.
I Vukoje Vranac i Tvrdoš Vranac i Krš Crni i Vilinka itd su domaći proizvodi.

Pa ti vidi šta bojkotari misle o tim domaćim proizvodima.

Mislim da bi oni radije da kupujemo strane Bordeaux ili Chianti od domaćih.
Nivelacija

#4760 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Nivelacija »

Hakiz wrote:
Nivelacija wrote:Poenta je kupovati domace ono sto imamo na trzistu a boze moj sto jos nismo razvili ima uvoz.

Spinujes. U mjestima gdje su rvati vecina domaci proizvod se smatra ozujsko a ne sarajevsko dukat mlijeko a ne zenicko mlijeko itd. Naravno da firmama i ljudima iz tih sredina treba poslati poruku da zajedno gradimo domace a ne na stetu bosni graditi hrvatsku.
Ako vec nece neka propadnu i treba onda bojkot svega antibosnjackog.
Deal je deal.
Hakiz

#4761 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Hakiz »

Da li su u Sarajevu navedena vina domaći proizvod?
vlado99

#4762 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by vlado99 »

Hakiz wrote:Vlado, samo da mi je znati šta su ti baglame skrivlie pa ih toliko mrziš. :? :shock:
čovječe nisu baglame krive ništa, nego si ti što si se njih dobavezo, a ne kontaš poentu koju ti cijelo vrijeme govorim
nisi nasao adekvatnu domaću alternativu za baglame, bujrum uvoz
poenta koju ti ne kontas a na koju ti ukazujem cijelo vrijeme je da ljudi ne kupuju domaće proizvode za mnogo važnije visokotarifne robe a za koju imaju odličnu domaću alternativu
a najdrastičniji je primjer voda za piće, pored Oaze koja je pobrala svjetske nagrade i koju je na stolu imao i Bil Klinton, hrvatska Jana je smiješna.... ali džaba, mi imamo debeli deficit i daleko više uvozimo vodu
da nije tragično bilo bi smiješni za valjat se od smijeha kako glup Bosanac može bit
tako da je pored tih stvari, problem tvojih baglama sasvim nebitan
kapiš li konacno?
vlado99

#4763 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by vlado99 »

Nivelacija wrote:
Hakiz wrote:

Spinujes. U mjestima gdje su rvati vecina domaci proizvod se smatra ozujsko a ne sarajevsko dukat mlijeko a ne zenicko mlijeko itd. Naravno da firmama i ljudima iz tih sredina treba poslati poruku da zajedno gradimo domace a ne na stetu bosni graditi hrvatsku.
Ako vec nece neka propadnu i treba onda bojkot svega antibosnjackog.
Deal je deal.
cisto sumnjam da u Konzumu u zapadnom Mostaru možes naći Drinu, sarajevsko ili preminger pivo, Milkos ili mi99 mlijeko, pastetu Ovako ili Bajra, kafu zlatnu đezvu ili Saraj Bosnu... eto samo te najvažnije artikle široke potrosnje, za neke druge je iluzorno smatrat da se mogu naći
Hakiz

#4764 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Hakiz »

vlado99 wrote:
Hakiz wrote:Vlado, samo da mi je znati šta su ti baglame skrivlie pa ih toliko mrziš. :? :shock:
čovječe nisu baglame krive ništa, nego si ti što si se njih dobavezo, a ne kontaš poentu koju ti cijelo vrijeme govorim
poenta koju ti ne kontas a na koju ti ukazujem cijelo vrijeme je da ljudi ne kupuju domaće proizvode za mnogo važnije visokotarifne robe a za koju imaju odličnu domaću alternativu
a najdrastičniji je primjer voda za piće, pored Oaze koja je pobrala svjetske nagrade i koju je na stolu imao i Bil Klinton, hrvatska Jana je smiješna.... ali džaba, mi imamo debeli deficit i daleko više uvozimo vodu
da nije tragično bilo bi smiješni za valjat se od smijeha kako glup Bosanac može bit
kapiš li konacno?
Ne kontam.

Da ti to meni lijepo objasniš?
Nivelacija

#4765 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Nivelacija »

Jasan je naslov teme pa procitaj
vlado99

#4766 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by vlado99 »

Hakiz wrote:
vlado99 wrote:
kapiš li konacno?
Ne kontam.

Da ti to meni lijepo objasniš?
ne
odustajem
Hakiz

#4767 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Hakiz »

Ali, zbunjen sam.

Da li da kupim Vilinku ili da kupim Ruffino Chianti?

Mislim, glede i unatoč bojkota, da li da kupim domaći "njihov", UZP-ovski proizvod ili strani proizvod?

Šta je veći patriotizam, kupiti domaće vino sa "njihovih" teritorija ili vino uvezeno iz Italije, Francuske itd?

Da dodam ulje na vatru i uvedem recimo Dingač u opciju, em "njihov" UZP-ovski, em uvozni.

Šta bojkotari kažu, koji je ispravan potez?

Da ima neko "naše", halal, mubarek vino, ne bi bilo problema.

Ovako je teška odluka pred patriotama.
Fudo387

#4768 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Fudo387 »

pijo_zoljo wrote:
MarlboroGold wrote:Pozdravljam vas dok mažem krišku sa linoladom. Nestalo maze :|
pozdravljam te dok pijem kafu, domaću
Zlatna Džezva
:D
:thumbup:
Hakiz

#4769 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Hakiz »

Dobra je Zlatna Džezva. Gledam im plantaže na obroncima Igmana...
vlado99

#4770 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by vlado99 »

Hakiz wrote:Ali, zbunjen sam.

Mislim, glede i unatoč bojkota, da li da kupim domaći "njihov", UZP-ovski proizvod ili strani proizvod?

Šta je veći patriotizam, kupiti domaće vino sa "njihovih" teritorija ili vino uvezeno iz Italije, Francuske itd?

Da dodam ulje na vatru i uvedem recimo Dingač u opciju, em "njihov" UZP-ovski, em uvozni.

sad se dobavezo vina
ima domaće HEPOK
šta ćemo sad
vlado99

#4771 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by vlado99 »

Hakiz wrote:Dobra je Zlatna Džezva. Gledam im plantaže na obroncima Igmana...
ma jok to du plantaže Brazil, Frank, Grand , Markafe...
uglavnomja

#4772 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by uglavnomja »

vlado99 wrote:

sad se dobavezo vina
ima domaće HEPOK
šta ćemo sad
bljak :cry: :run:

jes' prob'o?

da rascistimo, nisu ni hrvatska nesto bolja, bar meni

makedonija vodi 10 razlike ispred crne gore

e, ko ih uvozi, to me vec boli :zzzz:
Hakiz

#4773 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Hakiz »

vlado99 wrote:

sad se dobavezo vina
ima domaće HEPOK
šta ćemo sad
Ako pitaš za HEPOK, nećemo ništa, idemo na ispiranje stomaka poslije.
Fudo387

#4774 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Fudo387 »

Hakiz wrote:Dobra je Zlatna Džezva. Gledam im plantaže na obroncima Igmana...
Nisi ti nikad bio na Igmanu. :D
Hakiz

#4775 Re: Idemo bojkotovati proizvode hrvatskih firmi u BiH/iz HR i hrvatske distributere svjetskih "brendova" u BiH!

Post by Hakiz »

Kako nisam.

Bio, obilazio vinograde, plantaže kafe, maslinike, sve.
Locked