Pelješki most - ko koga zeza

Post Reply
palermo

#4751 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by palermo »

SaraFina wrote:Možemo se mi smijati koliko hoćemo sada palermo. Izgradnja autoputa čiji je krak odvojen za Međugorje, nema nikakve veze sa planom povezivanja ZG i MO.
Ne bi krak bio odvojen ni za Medjugorje da ne donosi lovu, niti bi se uopće išlo s HR strane u tu investiciju.

I ta nebuloza o želji za povezivanjem ZG i MO je pusta tlapnja. Znamo oboje.
:D
svečano objavljujem,

odustajem
Hafis

#4752 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Hafis »

Ali ne lezi vraže!!
https://www.bljesak.info/vijesti/politi ... avu/279839
Komšić preuzima državu: Ništa se neće rješavati dok se ne riješi granica s Hrvatskom
Nakon rotacije predsjedavanja u Predsjedništvu Bosne i Hercegovine, ozbiljno ću razmotriti da se uputi novi set zaključaka, kojim će se tražiti rješavanje otvorenog pitanja utvrđivanja granice na moru s Republikom Hrvatskom, na način da se treba iskoristiti član Ustava BiH III5/a, a koji jasno govori da će Bosna i Hercegovina preuzeti sve nadležnosti koje se tiču zaštite državnog suvereniteta, teritorijalnog integriteta, političke nezavisnosti i međunarodno-pravnog subjektiviteta'', priopćio je Komšić.

Kao što sam rekao jučer, idemo novu turu iz šupljeg u prazno.
U ovakvim pričama ovaj se šupljak najbolje snalazi.
Jel' gužva pred njemačkom ambasadom, čeka li se mnogo?
Last edited by Hafis on 19/07/2019 13:15, edited 1 time in total.
spreca

#4753 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by spreca »

Koji su najprioretniji pravci u Federaciji kod izgradnje (auto)puteva i ko odlucuje o tome?
spreca

#4754 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by spreca »

Hafis wrote:Ali ne lezi vraže!!
Komšić preuzima državu: Ništa se neće rješavati dok se ne riješi granica s Hrvatskom
Nakon rotacije predsjedavanja u Predsjedništvu Bosne i Hercegovine, ozbiljno ću razmotriti da se uputi novi set zaključaka, kojim će se tražiti rješavanje otvorenog pitanja utvrđivanja granice na moru s Republikom Hrvatskom, na način da se treba iskoristiti član Ustava BiH III5/a, a koji jasno govori da će Bosna i Hercegovina preuzeti sve nadležnosti koje se tiču zaštite državnog suvereniteta, teritorijalnog integriteta, političke nezavisnosti i međunarodno-pravnog subjektiviteta'', priopćio je Komšić.

Guzva je u Livnu na autobuskoj stanici i cak im fali autobusa da prevezu one koji bi zeljeli da napuste hercegovinu(boze zastoli narod bjezi iz Kalifornije?) a iz drugog djela Federacije i i Rs , uglavnom lete iz Sa i Tz avio linijama prema evropi.....koji je uzitak citati te kad na pomen Zlatnog Ljiljana pocnes da se treses i kao oshugan ceshes
Novak20

#4755 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Novak20 »

spreca wrote:Koji su najprioretniji pravci u Federaciji kod izgradnje (auto)puteva i ko odlucuje o tome?
Vlada F BiH.
Novak20

#4756 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Novak20 »

palermo wrote:
Novak20 wrote:Da smo mi kakvi ljudi, vozili bi dobro auto autocestom od Save do Jadrana pa onda preko mosta na Pelješac i trajektom na Korčulu. Da popijemo hrvatsko pivo sa Serafinom koja ljetuje na Jadranu. Most bi nam uštedio sat puta i dva sata čekanja na granicama.
jes, da smo dobri ljudi poštovali bi dogovore koje smo potpisali, ovako je licemjerno pozivati na dobrotu jedne, a druge smatrati od boga odabranim koji sve mogu i kojima se sve oprašta
Slažem se. :thumbup:
Novak20

#4757 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Novak20 »

Ovom Komšiću nije jasno da od 2006. nije ništa uradio osim što je zatrovao odnose bošnjačke i hrvatske politike do maksimuma. Samim tim truje odnose Bošnjaka i Hrvata kao naroda.

Tužbama protiv Hrvatske neće postići ništa ali će nastaviti da radi isključivo po nalogu bošnjačke politike i u svoju korist jer ga sve ovo drži na površini dok se BiH bukvalno raspada u vremenu i prostoru. Hrvatska javnost će uz ovakvo njegovo ponašanje konačno okrenuti ploču, a hrvatska politika može da traži npr. izmjene Izbornog zakona u zamjenu za bilo kakav dogovor ili ustupak oko granica. Što bi na koncu bilo realno jer je hrvatska granica ujedno i granica EU.

Obzirom da bi izmjena Izbornog zakona ili bilo koji drugi politički ustupak Hrvatima bio njegov politički kraj, odabraće da se krvi do kraja dokazujući da u BiH i oko nje nema nikakvog dogovora i kompromisa. Bez obzira na cijenu koju plaća običan građanin BiH. Jer njemu je super dobro.
SaraFina

#4758 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by SaraFina »

palermo wrote:
svečano objavljujem,

odustajem

Ne odustaj ozbiljno sada. Mislim ne od povezivanja sa ZG :D, jer je to suluda priča obzirom na onu kilometražu, nego od BiH. Bolje je ZG " povezan" s Grazom i Mariborom :D ...Bez obzira na dnevnopolitička prepucavanja, likovi poput tebe i nekih koji pripadaju HR nacionalnom korpusu su potrebni BiH.
Nažalost, kratkovido, bolesno korumpirano i bezmudo vođstvo hrvatskog nacionalnog korpusa i njihove podguzne muhe su isključiv krivac za ovaj razdor između ljudi u FBiH.
Vama ostalim svako dobro i opstanak želim.
palermo

#4759 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by palermo »

Novak20 wrote:
palermo wrote:
Novak20 wrote:Da smo mi kakvi ljudi, vozili bi dobro auto autocestom od Save do Jadrana pa onda preko mosta na Pelješac i trajektom na Korčulu. Da popijemo hrvatsko pivo sa Serafinom koja ljetuje na Jadranu. Most bi nam uštedio sat puta i dva sata čekanja na granicama.
jes, da smo dobri ljudi poštovali bi dogovore koje smo potpisali, ovako je licemjerno pozivati na dobrotu jedne, a druge smatrati od boga odabranim koji sve mogu i kojima se sve oprašta
Slažem se. :thumbup:
super :thumbup: očekujem od tebe, da se barem na ovom forumu javno zalažeš da Hrvatska konačno ispoštuje davno dogovoreni sporazum o granicama i ratificira ga u Saboru, a evo ja ću se u tom slučaju zalagati da se da podrška izgradnji pelješkog mosta
palermo

#4760 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by palermo »

SaraFina wrote:
palermo wrote:
svečano objavljujem,

odustajem

Ne odustaj ozbiljno sada. Mislim ne od povezivanja sa ZG :D, jer je to suluda priča obzirom na onu kilometražu, nego od BiH. Bolje je ZG " povezan" s Grazom i Mariborom :D ...Bez obzira na dnevnopolitička prepucavanja, likovi poput tebe i nekih koji pripadaju HR nacionalnom korpusu su potrebni BiH.
Nažalost, kratkovido, bolesno korumpirano i bezmudo vođstvo hrvatskog nacionalnog korpusa i njihove podguzne muhe su isključiv krivac za ovaj razdor između ljudi u FBiH.
malo ti je smiješan post :D al eto.....
SaraFina

#4761 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by SaraFina »

Novak20 wrote:

Ovom Komšiću nije jasno da od 2006. nije ništa uradio osim što je zatrovao odnose bošnjačke i hrvatske politike do maksimuma. Samim tim truje odnose Bošnjaka i Hrvata kao naroda.

Tužbama protiv Hrvatske neće postići ništa ali će nastaviti da radi isključivo po nalogu bošnjačke politike i u svoju korist jer ga sve ovo drži na površini dok se BiH bukvalno raspada u vremenu i prostoru. Hrvatska javnost će uz ovakvo njegovo ponašanje konačno okrenuti ploču, a hrvatska politika može da traži npr. izmjene Izbornog zakona u zamjenu za bilo kakav dogovor ili ustupak oko granica. Što bi na koncu bilo realno jer je hrvatska granica ujedno i granica EU.

Obzirom da bi izmjena Izbornog zakona ili bilo koji drugi politički ustupak Hrvatima bio njegov politički kraj, odabraće da se krvi do kraja dokazujući da u BiH i oko nje nema nikakvog dogovora i kompromisa. Bez obzira na cijenu koju plaća običan građanin BiH. Jer njemu je super dobro.

Komšo prisilio stožernika i HDZ-ovce da po hijearhijskoj ljestvici kleknu na koljena pred Dodikom i oralno ga zadovoljavaju godinama unazad?

Što se tiče HR politike prema BiH ona je od dolaska Kolinde zatrovana, licemjerna, prepuna laži i bolesno prevrtljiva. Tome nije kriv Komšić nego bolesne želje za manipulacijom i uvođenjem vladavine HDZ-ovske manjine nad većinskim bošnjačkim narodom.
Tim neprijateljskim činom HDZ i Kolinda je toliko zbila bošnjačke redove i uradila ono što ni najveći zagovarači velike Srbije nisu uspjeli.
Nažalost kad im se ispostavi račun Hrvati u BiH pašće ispod 300 k.

Izmjene IZ nema. HR nema polugu da prisili bošnjačku političku elitu na ustupak. VM i FBiH ovako može fercerati do narednih izbora. Bevanda sam je tražio rebalans budžeta FBiH. Dakle koja to poluga ucjene postoji da prisili bošnjačku stranu na promjenu IZ u korist HDZ-a? Nijedna. Ni sa strane HR ni od strane HDZ-a u BiH!
Last edited by SaraFina on 19/07/2019 14:31, edited 1 time in total.
SaraFina

#4762 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by SaraFina »

palermo wrote:
SaraFina wrote:
palermo wrote:
svečano objavljujem,

odustajem

malo ti je smiješan post :D al eto.....

Meni Hrvati apsolutno ne smetaju u BiH. Isključivo ne podnosim Čovića i HDZ. A ti nisi HDZ-ovaca..Svaku drugu amternativu koju bi odabrali sebi podržala bih.
palermo

#4763 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by palermo »

SaraFina wrote:

Meni Hrvati apsolutno ne smetaju u BiH. Isključivo ne podnosim Čovića i HDZ. A ti nisi HDZ-ovaca..Svaku drugu amternativu koju bi odabrali sebi podržala bih.
slabo pratiš forum, ja sam ti svrstan u grupu "nisam za SDA ali......" al dobro je što eto ipak izgleda nisam u grupi "nisam za HDZ ali....." :D
SaraFina

#4764 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by SaraFina »

palermo wrote:
SaraFina wrote:

slabo pratiš forum, ja sam ti svrstan u grupu "nisam za SDA ali......" al dobro je što eto ipak izgleda nisam u grupi "nisam za HDZ ali....." :D

Nisi za HDZ. Imaš zdrav stav totalno. Bez fige u džepu.
Novak20

#4765 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Novak20 »

palermo wrote:
super :thumbup: očekujem od tebe, da se barem na ovom forumu javno zalažeš da Hrvatska konačno ispoštuje davno dogovoreni sporazum o granicama i ratificira ga u Saboru, a evo ja ću se u tom slučaju zalagati da se da podrška izgradnji pelješkog mosta
I tu se slažem samo što ne odlučujem ni o čemu. Davno sam čitao taj sporazum Tuđman - Izetbegović o granicama samo mi se čini da on ne uključuje pitanje izlaska BiH u međunarodne vode. Uglavnom, problematika koju bi trebalo preraditi hladne glave iznova.

https://www.tportal.hr/vijesti/clanak/s ... c-20120913
Last edited by Novak20 on 19/07/2019 14:43, edited 1 time in total.
pici
Grijem se na: Ženske gHuzove
Vozim: Trajvan
Horoskop: Djevac

#4766 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by pici »

ova grupa nisam za ADZ ti je ona ma jeBesH stolni i Ćirila al jeBiga dosHo dopis iz stozernistva valja poso zadrzat, kuca, stan, kredit, zena, dzeca, svalerka i ostala buranija... cccc
SaraFina

#4767 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by SaraFina »

:lol:
Novak20

#4768 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Novak20 »

SaraFina wrote:

Komšo prisilio stožernika i HDZ-ovce da po hijearhijskoj ljestvici kleknu na koljena pred Dodikom i oralno ga zadovoljavaju godinama unazad?

Što se tiče HR politike prema BiH ona je od dolaska Kolinde zatrovana, licemjerna, prepuna laži i bolesno prevrtljiva. Tome nije kriv Komšić nego bolesne želje za manipulacijom i uvođenjem vladavine HDZ-ovske manjine nad većinskim bošnjačkim narodom.
Tim neprijateljskim činom HDZ i Kolinda je toliko zbila bošnjačke redove i uradila ono što ni najveći zagovarači velike Srbije nisu uspjeli.

Izmjene IZ nema. HR nema polugu da prisili bošnjačku političku elitu na ustupak. VM i FBiH ovako može fercerati do narednih izbora. Bevanda sam je tražio rebalans budžeta FBiH. Dakle koja to poluga ucjene postoji da prisili bošnjačku stranu na promjenu IZ u korist HDZ-a? Nijedna. Ni sa strane HR ni od strane HDZ-a u BiH!
Tvojim poganim rječnikom rečeno, u ovome grupnjaku, Komšo je primio dva u zicugu. :D
palermo

#4769 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by palermo »

Novak20 wrote:
palermo wrote:
I tu se slažem samo što ne odlučujem ni o čemu. Davno sam čitao taj sporazum Tuđman - Izetbegović o granicama samo mi se čini da on ne uključuje pitanje izlaska BiH u međunarodne vode. Uglavnom problematika koju bi trebalo preraditi hladne glave iznova.

https://www.tportal.hr/vijesti/clanak/s ... c-20120913
naravno da ne odlučuješ, kao što ni ja ne odlučujem, ali bi bilo lijepo vidjeti čovjeka koji gleda sopstvenim očima, koji razmišlja svojom glavom, i nije mu jedini kriterij prilikom odabira nacionalna pripadnost.

Kad bi nas bila većina takvih, onda bi i tvoja priča o Komšiću mogla biti utemeljena.
SaraFina

#4770 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by SaraFina »

Novak20 wrote:
SaraFina wrote:

Tvojim poganim rječnikom rečeno, u ovome grupnjaku, Komšo je primio dva u zicugu. :D

Neeee. Pogrešno...Stožernik je primio tri od Komšića uz podršku Bošnjaka i postao redovan furundžija Dodiku. :D
Za sve i svašta. S osmijehom :D

P.S nije pogan riječnik. To su stilske figure!

Što tebe boli stožernikov položaj furundžije nije mi jasno? Unižava HR nacionalni korpus? :D
spreca

#4771 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by spreca »

Sta je po vama prioritetnije Mostar Zg preko Medjugorja ili Ze i Tz preko Orasja za Zg i sa istom tom marsrutom za BG?
palermo

#4772 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by palermo »

spreca wrote:Sta je po vama prioritetnije Mostar Zg preko Medjugorja ili Ze i Tz preko Orasja za Zg i sa istom tom marsrutom za BG?
pa to ti je prilično nebitno pitanje, pošto je Mostar-Zagreb već gotovo završen .....a ove dionice što nisu završene su već započete.....
Novak20

#4773 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by Novak20 »

SaraFina wrote:
Novak20 wrote:

Neeee. Pogrešno...Stožernik je primio tri od Komšića uz podršku Bošnjaka i postao redovan furundžija Dodiku. :D
Za sve i svašta. S osmijehom :D

P.S nije pogan riječnik. To su stilske figure!

Što tebe boli stožernikov položaj furundžije nije mi jasno? Unižava HR nacionalni korpus? :D
:lol:

Zaboli me za stožernika. On, Mile i Kolinda su dobili što su htjeli.

Ne znam zašto tebe boli što su Komšo i Džaferović dobili ono što nisu htjeli. Mogu sad da kmeče, a i ti s njima. :D
SaraFina

#4774 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by SaraFina »

palermo wrote:
spreca wrote:Sta je po vama prioritetnije Mostar Zg preko Medjugorja ili Ze i Tz preko Orasja za Zg i sa istom tom marsrutom za BG?
pa to ti je prilično nebitno pitanje, pošto je Mostar-Zagreb već gotovo završen .....a ove dionice što nisu završene su već započete.....

Sad te moram korigirati :D

Hr nije gradila nikakav autoput prema Mostaru iz ZG... Nego svojoj obali :D

Kakve su to nebuloze. Onda je krak pušten jedan zbog vjerskog turizma i zarade iz Međugorja. Ko iole normalan može razmišljati o nekoj tijesnoj povezanosti dva grada u dvije različite države (u ekonomskom, zemljopisnom ili bilo Kom drugom aspektu) na daljinu od preko 500 km.
Uozbilji se molim te.
spreca

#4775 Re: Pelješki most - ko koga zeza

Post by spreca »

palermo wrote:
Cuj nebitno...da pojdnostavim...Zasto je bila prioritetnija dionica Mo-ZG od od TZi Ze preko Orasja za Zg a ujedno za iste pare i za BG
Post Reply