REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
-
DonieBrasco
#4751 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Sutra ce biti buran dan u iscekivanju odlluke predsjednistva, kako li ce sutra zakuhati.
- wonkaw
- Location: daleko od fukare i lopova, jos dalje od hodza i popova
#4752 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
wonkaw wrote:a Mladen Ivanic predstavlja koga?desni wrote:wonkaw wrote: pogresno razmisljanje... ako bi sud odbio reviziju zbog proceduralnih razloga to bi znacilo da DRZAVA BiH ne postoji, jer samo drzave mogu da vode pravne procese pred icj... zbog toga je i nastala ovolika buka iz ers... da dokazu da je BiH samo ljustura, da ers ima suverenitet i sve oblike drzave, da se vise pita ers od PSBiH...Netačno,oni se ne pozivaju na rs kod osporavanja legitimnosti revizije nego upravo na Bosnu i Hercegovinu i njene institucije kao potreban je konsenzus u ovakvim odlukama.Pisma nisu slali ni Dodik ni Cvijanovićka sa nivoa rs,nego Ivanić i Crnadak sa državnog nivoa.
Naravno najgora politika je politika nezamjeranja.
DRZAVI nije potreban konsenzus, ako se govori u ime DRZAVE sto se onda trazi konsenzus predstavnika konstutativnih naroda, zasto se to pitanje nerijesava u DRZAVNIM institucijama, u PBSiH?
to sto sam podebljao ti upravo pokusavam objasniti, posto Ivanic djeluje samovoljno (po instrukcijama srbije i srbskih nacionalnih interesa) i direktno radi za interese druge drzave, drzave koja je ovim procesom revizije optuzenicka strana, i ako mu uspije da zaustavi reviziju u IME BiH onda je moja prvobitna tvrdnja da DRZAVA BiH od tog trenutka ne postoji itekako tacna.desni wrote: Pred ovim sudom države su strane u sporu.Zato Ivanić i drugi iz rs pokušavaju dokazati sudu da država Bosna i Hercegovina ne stoji iza zahtjeva za reviziju.Što se tiče konsenzusa pročitati član 42.Poslovnika o radu Predsjedništva Bosne i Hercegovine pa vidjeti da članovi predsjedništva imaju jasne mehanizme kojima mogu blokirati svaku odluku za koju procijene da je destruktivna po vitalni entitetski interes.Na ovom linku opširnijehttp://www.bakirizetbegovic.ba/stranica ... adleznosti
Konsenzus je potreban da bi se osporio legitimitet tužbe i pravnog zastupnika.Ivanić večeras sebe na RTS nazva suverenom koji sad ima iste ovlasti kao i Alija Izetbegović kad je podnosio tužbu.Sud će naravno donijeti konačnu odluku i onda ćemo vidjeti ko je u pravu bar što se tiče suda.
znam ja sta je konsenzus, ali znam da su predsjednici kao i ostali u "najvecoj srpskoj fabric na balkanu" (kako to drzavne institucije opisa umjereni Krsmanovic) dali zakletvu da ce braniti interese drzave BiH, ucjenjivati sa konsensuzom ne znaci da imas pravo da se boris protiv drzave cije benificije uzivas i koju treba da predstavljas a ne da potkopavas...
-
hAZNADAR
#4753 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Sad trebamo kao diskutovati o Bakiru i da se podijelimo u tabore gdje jedni nabrajaju dobre poteze a drugi lose?PM72 wrote:Navedi mi bar jedan njegov potez koji je urađen kako treba i u korist Bosne i Hercegovine.arzuhal wrote:Čim kažeš ovo:"...ali sam siguran 100% da je svaki Bakirov potez osuđen na propast...", mi nemamo šta dalje pričat, ali ne zbog Bakira (i našeg pojedinačnog stava prema njemu, itd) nego 'nako, zarad očuvanja logike i zdrave pameti, ako si ti već 100% SIGURAN da je SVAKI POTEZ OSUĐEN NA PROPAST.PM72 wrote:
Degutantno? A kako se kaže kad ideš bez one stvari u svatove? Kladio bih se iako bih volio da izgubim ali sam siguran 100% da je svaki Bakirov potez osuđen na propast jer radi samo za svoj lični interes (i svoje halke) a koristi patnju i žrtve naroda da to ostvari.
Jel'de da se tu nema više šta pričat, kad se tako postave stvari? Nema.
P.S.Ti si moderator i tvoje je da kanališeš i uređuješ naše diskusije a ne da nam namećeš svoje mišljenje.
Na ovoj temi?
Bakir, Zlaja, Hare, Damir, Komso,... pa cak i onaj Scepo su dio probosanskih snaga od samog pocetka. A koliko su savrseni ili ne, losi, pametni,.. i koliko im strategija ima sansi,.. je druga prica.
Problem kod tebe i slicnih je taj sto ne mozete izaci iz mahalsko-carsijanerskih okvira i ne vidite da postoje stvari vise od toga.
Bitno je da je taj grozni, satanski, smrdljivi, ogavni, ridjobradi, shupacki,.... ipak uradio ono sto je morao i sto se ocekivalo jer ga je zapao taj zadatak za mandata.
I tema je o reviziji - dokle vise da covjek podsjeca na to? Budi zahvalan sto te moderacija trpi sa trolanjem o Bakiru - ja sam dobio 10 dana zabrane za mnogo manje.
-
PM72
#4754 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Dobro,moj "mahalski i čaršijanerski" okvir kaže mi da sam u pravu i niko da me razuvjeri pa da ispravim svoje mišljenje.Spreman sam i javno da se izvinem ako mi neko nađe koji Bakirov potez koji je donio dobro narodima u BiH a da nije hajrovala njegova halka.Srbe i srpsku politiku vojno i pravnim začikoljicama ne možemo dobiti.Možemo samo ekonomski.Više oni kukakaju što će propasti dogovor sa MMF-om nego radi revizije.U Goraždu radi masa Srba u fabrikama.Bingo kupuje njihove tržne centre i fabrike i zapošljava masu ljudi.Sa Pala dolaze da rade u komunalnim firmama i masa ih je na lopati.Srbi su išli da irgete u mrsku Njemačku i Austriju radi para ne radi uspomena na Drugi svjetski rat.Šta je zajedničko Srbinu u Njemačkoj,Goraždu i u Bingu? Da su manji od makova zrna i da gledaju svoj posao.Nema četništva,gange i kokarde.
Revidirao si mišljenje- što bi rekli bivši logoraši.Je li to uticaj banovanja ili vazelinska politika?
Revidirao si mišljenje- što bi rekli bivši logoraši.Je li to uticaj banovanja ili vazelinska politika?
-
hAZNADAR
#4755 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Ovo me podsjeca mnogo na diskusije o nasem fudbalu prije par godina kada smo se borili za EP.
I sve selektori hebote, barem 10 strucnjaka na forumu koji su znali bolje od Susica kako treba postaviti odbranu i napad i naravno neizbjezno prozivanje sedmog koljena. Covjek jedini uspio da nas odvede na jace prvenstvo ali nas hebeni hahalski mentlitet zna samo reci "Ta ce on".
Jednostavno nemamo povjerenja u nase ljude u sopstveni narod. Niko ovdje ne proziva eminente strucnjake poput Schefera u cijim je rukama strucni dio - samo lovimo vjestice u nasem korpusu i tu trazimo krivce i anomalije.
Revizija - neka je pokrenuta makar imali losije karte u ruci, bilo ko od nasih politicara dao zeleno svjetlo,.. bitno je da je pokrenuto i da Bosnje ne podnose udarce i poraze sutke.
Sad pravni strucnjaci - nastavite. Al budite posteni pa napadajte pravnu ekipu koja ima odgovornost za ovo. Dokazite da ste pametniji od njih. Isto kao sto su mnogi bolji selektori od samog selektora. Hebem ti ovaj nas mahalski mentalitet.

I sve selektori hebote, barem 10 strucnjaka na forumu koji su znali bolje od Susica kako treba postaviti odbranu i napad i naravno neizbjezno prozivanje sedmog koljena. Covjek jedini uspio da nas odvede na jace prvenstvo ali nas hebeni hahalski mentlitet zna samo reci "Ta ce on".
Jednostavno nemamo povjerenja u nase ljude u sopstveni narod. Niko ovdje ne proziva eminente strucnjake poput Schefera u cijim je rukama strucni dio - samo lovimo vjestice u nasem korpusu i tu trazimo krivce i anomalije.
Revizija - neka je pokrenuta makar imali losije karte u ruci, bilo ko od nasih politicara dao zeleno svjetlo,.. bitno je da je pokrenuto i da Bosnje ne podnose udarce i poraze sutke.
Sad pravni strucnjaci - nastavite. Al budite posteni pa napadajte pravnu ekipu koja ima odgovornost za ovo. Dokazite da ste pametniji od njih. Isto kao sto su mnogi bolji selektori od samog selektora. Hebem ti ovaj nas mahalski mentalitet.
-
hAZNADAR
#4756 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Ma ti si sebi u pravu na osnovu emocija, ukusa, hemije,.. u sebi.PM72 wrote:Dobro,moj "mahalski i čaršijanerski" okvir kaže mi da sam u pravu i niko da me razuvjeri pa da ispravim svoje mišljenje.Spreman sam i javno da se izvinem ako mi neko nađe koji Bakirov potez koji je donio dobro narodima u BiH a da nije hajrovala njegova halka.Srbe i srpsku politiku vojno i pravnim začikoljicama ne možemo dobiti.Možemo samo ekonomski.Više oni kukakaju što će propasti dogovor sa MMF-om nego radi revizije.U Goraždu radi masa Srba u fabrikama.Bingo kupuje njihove tržne centre i fabrike i zapošljava masu ljudi.Sa Pala dolaze da rade u komunalnim firmama i masa ih je na lopati.Srbi su išli da irgete u mrsku Njemačku i Austriju radi para ne radi uspomena na Drugi svjetski rat.Šta je zajedničko Srbinu u Njemačkoj,Goraždu i u Bingu? Da su manji od makova zrna i da gledaju svoj posao.Nema četništva,gange i kokarde.
Ne moze ti covjek logicki objasniti da je cijela stvar odavno u rukama strucnijih ljudi i da treba imati povjerenja u njih.
-
PM72
#4757 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
u politiku SDA i Bakira da imam povjerenja?Jednostavno nemamo povjerenja u nase ljude u sopstveni narod. Niko ovdje ne proziva eminente strucnjake poput Schefera u cijim je rukama strucni dio - samo lovimo vjestice u nasem korpusu i tu trazimo krivce i anomalije.
- Dasi
#4758 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
PM72 wrote:u politiku SDA i Bakira da imam povjerenja?Jednostavno nemamo povjerenja u nase ljude u sopstveni narod. Niko ovdje ne proziva eminente strucnjake poput Schefera u cijim je rukama strucni dio - samo lovimo vjestice u nasem korpusu i tu trazimo krivce i anomalije.Pa i taj Schefer je tu da uzme pare,jebe se njemu za pravdom.De mi ti logički pojasni da nisam u pravu.
Kako nam je prenseno, ključni čovjek u pravnom timu američki pravnik svjetskog glasa David John Scheffer rekao je ovih dana svojim saradnicima da se radi o „historijskom procesu“. Zato su, kako saznajemo, i Scheffer, ali i ostali članovi pravnog tima spremni u ovoj fazi raditi i pro bono – odnosno bez naknade.
Ovo je prvi put u historiji da se traži revizija tužbe za genocid pred Međunarodnim sudom pravde – rekao je Scheffer ističući da želi biti dio tog procesa.
-
PM72
#4759 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Eto,fino ti čovjek rekao da je to istorijski proces i da želi biti dio toga.Znači,dobra reklama a PRO BONO će naplatiti kasnije. 
- ultima_palabra
#4760 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Cak i da propadne ovo sve, ne bih se mogao ljutiti na Bakira, njegovo je bilo da proba. 9 godina i 10 mjeseci smo svi mislili da je ova prica zavrsena... svakome je jasno da se, u ovakvoj konstelaciji snaga, revizija mogla samo pronalazenjem legalne rupe.
- Dasi
#4761 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Koji si ti lik fakat. Ti navijas da revizija propadne samo da bi mogao kasnije pljuvati po Bakiru i paradirati po forumu sa “Sta sam vam rekao”.PM72 wrote:Eto,fino ti čovjek rekao da je to istorijski proces i da želi biti dio toga.Znači,dobra reklama a PRO BONO će naplatiti kasnije.
-
DonieBrasco
#4762 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Zaboravite Bakira i SDA, yebes ih - kome su dragi da Bog da ga oni hranili... ovo je historijska prilika za BIH da se pravda zadovolji, za sve koji vole ovu napacenu drzavu.
-
PM72
#4763 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
navijam?Dasi wrote:Koji si ti lik fakat. Ti navijas da revizija propadne samo da bi mogao kasnije pljuvati po Bakiru i paradirati po forumu sa “Sta sam vam rekao”.PM72 wrote:Eto,fino ti čovjek rekao da je to istorijski proces i da želi biti dio toga.Znači,dobra reklama a PRO BONO će naplatiti kasnije.
Ja još u sebi imam geler koji sam zaradio u ratu.Ranili mi sestru,oca...pobili par rođaka...
Volio bih da nisam u pravu ali mi iskustvo govori kakva je to bagra i mafija.Boli njih ona stvar i za državom i za žrtvama.
-
asker
#4764 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Covjek ti u sekundi dokaza da lazes al dzabaPM72 wrote:Eto,fino ti čovjek rekao da je to istorijski proces i da želi biti dio toga.Znači,dobra reklama a PRO BONO će naplatiti kasnije.
- GeeTnT
#4765 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
DonieBrasco wrote:Zaboravite Bakira i SDA, yebes ih - kome su dragi da Bog da ga oni hranili... ovo je historijska prilika za BIH da se pravda zadovolji, za sve koji vole ovu napacenu drzavu.
- Maraschino
#4766 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
arzuhal wrote:Današnji naslovi u medijima:
Ivanić: Hag potvrdio da je Softić bišvi agent
I sam Softić priznao: Ja sam bivši agent BiH pred Haškim sudom
@PM72 & @It_is_a_Leclerc: Sve nam je bilo jasno od početka - ovo je Bakirovo maslo!
Meloun progovorio srpski: Srbijo, hvala za Jokića!
-
PM72
#4767 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Šta ja to lažem? Što kažem da je i taj Schefer tu radi para a oni mi kaže kako neće uzeti pare u ovoj fazi nego poslije. To ti dokaz?asker wrote:Covjek ti u sekundi dokaza da lazes al dzabaPM72 wrote:Eto,fino ti čovjek rekao da je to istorijski proces i da želi biti dio toga.Znači,dobra reklama a PRO BONO će naplatiti kasnije.
- Maraschino
#4768 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Ne znam kako da ti pomognem?!Duka Dizel wrote:
U to vreme proces je bio aktivan i to je bila neka sasvim druga priča. Radilo se o pokušaju osporavanja punomoćja već postojećem agentu.
Revizija je novi proces.
Taj sud ne voli da se o njegovim presudama mnogo diskutuje i da se osporavaju. Drže do načela konačnosti presude. Žalba nije ni dozvoljena.
Ali eto, ostavili su mogućnost revizije kao pravnog leka, pod rigoroznim uslovima.
MSP odlučuje o ozbiljnim sporovima izmedju država.
I sad im se pojavljuje agent koji ima punomoćje od 2002 godine, jer se tročlano predsedništvo jedne države u sporu ne može sastati da ga razvlasti ili da novo punomoćje.
I faktički je Sakib Softić fizičko lice koje ima doživotnu punomoć da na svoju ruku pokreće sporove izmedju dve države, koji mogu imati nesagledive posledice.
To teško može proći na ovom sudu.
Zato se sud obraća državi, odnosno njenoj instituciji i pita za Sakiba.
A to što šalju tri odvojena pisma,jeste neobično, ali samo znači da oni znaju kako BiH funkcioniše. Da su poslali jedno pismo,verovatno odgovor ne bi ni dobili, jer se ova trojica ne bi složili oko sadržaja jednog pisma.
A šta će odlučiti na osnovu tri odgovora, to trenutno niko ne zna.
Da ti pisem opsirno samo cu te jos vise nasikirati nego izadji na cist zrak i disi duboko.
Ovo ide dalje(a prva faza je prosla) a dalje ce biti kako drugi kaze.
- wonkaw
- Location: daleko od fukare i lopova, jos dalje od hodza i popova
#4769 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
tip pati od kompleksa nize vrijednosti.... za njega su srbi u pravom smislu rijeci nebeski narod, oni sve znaju i umiju, pise da sa srbima probosanske snage nemaju sanse ni politicki ni vojno, da je bosnjacka politika 100% osudjena na propast... sigurno nosi i suncane naocale 24/7 da bi skrio konture lica koje ga izdaju da je bosnjak...Dasi wrote:Koji si ti lik fakat. Ti navijas da revizija propadne samo da bi mogao kasnije pljuvati po Bakiru i paradirati po forumu sa “Sta sam vam rekao”.PM72 wrote:Eto,fino ti čovjek rekao da je to istorijski proces i da želi biti dio toga.Znači,dobra reklama a PRO BONO će naplatiti kasnije.
- Matzan
#4770 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Jesam za reviziju, ali se nadam da neće uspjeti zato što je Bakir aminovao.

- Nurudin
- Location: "Zli, dobri, blagi, surovi, nepokretni, olujni, otvoreni, skriveni, sve su to oni i sve između toga.
#4771 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Imam osjećaj da je Čović već (ili ako nije sutra će) popustio pritiscima i da je Za Sakiba spreman
glasati
glasati
-
PM72
#4772 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
wonkaw wrote:tip pati od kompleksa nize vrijednosti.... za njega su srbi u pravom smislu rijeci nebeski narod, oni sve znaju i umiju, pise da sa srbima probosanske snage nemaju sanse ni politicki ni vojno, da je bosnjacka politika 100% osudjena na propast... sigurno nosi i suncane naocale 24/7 da bi skrio konture lica koje ga izdaju da je bosnjak...Dasi wrote:Koji si ti lik fakat. Ti navijas da revizija propadne samo da bi mogao kasnije pljuvati po Bakiru i paradirati po forumu sa “Sta sam vam rekao”.PM72 wrote:Eto,fino ti čovjek rekao da je to istorijski proces i da želi biti dio toga.Znači,dobra reklama a PRO BONO će naplatiti kasnije.
Tipični stranački vojnik.Ne zamjeram ti na ovim riječima nego mi te žao.Ti bi sutra radio i za SNSD,samo da plate.
- Dasi
#4773 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
Ni Mladen Ivanic ti nije ravan.PM72 wrote:Šta ja to lažem? Što kažem da je i taj Schefer tu radi para a oni mi kaže kako neće uzeti pare u ovoj fazi nego poslije. To ti dokaz?asker wrote:Covjek ti u sekundi dokaza da lazes al dzabaPM72 wrote:Eto,fino ti čovjek rekao da je to istorijski proces i da želi biti dio toga.Znači,dobra reklama a PRO BONO će naplatiti kasnije.
Shvatam ja da si razocaran poslije rata, vjerovatno kao i ja volis ovu zemlju ali ne volis drzavu (uredjenje iste) ali brate popusti malo sa defetizmom, progutace te.
- spreca
#4774 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
ja nisam optimista......on ce se samo pokusati trgovti(ucjenjivati)a ako nista ne dobije za uzvrat njegov odgovor ce biti NeNurudin wrote:Imam osjećaj da je Čović već (ili ako nije sutra će) popustio pritiscima i da je Za Sakiba spreman
glasati
-
PM72
#4775 Re: REVIZIJA PRESUDE PROTIV SRBIJE
kako bi rekli domaćini kad im dođu orati - dogovorimo se na dnu livade.Najviše te uzmu oni koji kažu "lahko ćemo se dogovoriti oko plaćanja - kad završimo"...