Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Locked
_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#4751 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by _BataZiv_0809 »

L u c i f e r wrote: naravno da nije

možda ćeš se iznenaditi, ali nije ni džamahirija

velikosrbi su htjeli veliku srbiju, put do nje je bio agresija na državu bih i genocid nad bošnjacima

bošnjaci su htjeli i hoće opstanak i suživot

ali kako i zašto to objašnjavati nekom ko misli da je postojala realna šansa pravljenja bh nacije od strane bošnjaka, te da bi danas te nacije bilo sedamdeset posto da su bošnjaci učinili nešto drugačije

ćorava posla objašnjavat, nit se može niti treba, jer je tvoje ramišljanje toliko nerealno, naivno i djetinjasto, no ofens

Sjedi jedan :facepalm:

Džamahirija je svjetovni i sekularni oblik vlasti iz kojeg je religija potpuno isključena. Džamahirija ZABRANJUJE šerijat, Džamahirija pozitivno diskriminira žene i uključuje ih u politiku kroz narodne odbore, Džamahirija zabranjuje sve političke stranke, a pogotovo paramilitarne organizacije, Džamahirija uvodi obavezno osnovno i srednjoškolsko obrazovanje te jamči fakultetsko svima koji žele.

Dakle džamahirija je sve ono protiv čega se islamisti bore.
Drvosjeca iz Dejcica

#4752 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Bodkin wrote:Svo licemjerje bosnjaka oko bosanstva se ogleda u odnosu prema nebosnjacima u federaciji. Ako se milan ili mate izjasne kao bosanci u sarajevu ili tuzli, to je super kul. Jos ako su bosanski katolici ili pravoslavci, to je vrh. Ali ako se suljo izjasni kao bosanac, on je izdajnik i velikosrpska podvala
Baš trolovski lupaš. Ne znaš više šta smisleno i argumentovano da kažeš pa hajde da trolam. :roll: Statistika sa popisa te demantuje jer toliko je "loš taj odnos Bošnjaka prema nebošnjacima" da je između ostalog tih Bosanaca (nebošnjaka) najviše na potezu Tuzla-Sarajevo-Zenica.
Bodkin

#4753 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by Bodkin »

Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Bodkin wrote:Svo licemjerje bosnjaka oko bosanstva se ogleda u odnosu prema nebosnjacima u federaciji. Ako se milan ili mate izjasne kao bosanci u sarajevu ili tuzli, to je super kul. Jos ako su bosanski katolici ili pravoslavci, to je vrh. Ali ako se suljo izjasni kao bosanac, on je izdajnik i velikosrpska podvala
Baš trolovski lupaš. Ne znaš više šta smisleno i argumentovano da kažeš pa hajde da trolam. :roll: Statistika sa popisa te demantuje jer toliko je "loš taj odnos Bošnjaka prema nebošnjacima" da je između ostalog tih Bosanaca (nebošnjaka) najviše na potezu Tuzla-Sarajevo-Zenica.
Kakav je to argument? Jesam rekao neistinu? Kako je to u suprotnosti sa ovim sto sam ja napisao? Srpski i hrvatski krajevi su cisti i pored toga nemaju ni zelju ni volju za pripadnoscu drzavi bosni. Jel to smjer u kojem idu bosnjaci?
madner

#4754 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by madner »

skupljac_zeljeza wrote:
madner wrote: To su onako najpoznatiji potezi.
Sigurno je tu bilo i dobih poteza, kafe i secera i tako to. No sto se tice politike Vrbanjusa.
Ne očekujem ja od ateiste i Bosanca bolje mišljenje o IZ. I onda tako poruše sve džamije koje nisu bile pod kontrolom ABiH jer tamo se haman nešto i radilo. Nijaz Duraković se nazove islamskim fundamentalistom, a Alija Izetbegović kako ima program za šerijatsku BiH u Islamskoj deklaraciji. Jelde?
Odkud ti ideja da sam ja ateista?

Pa i moj vulkanizer zna zamjeniti gumu bez da se uprlja, ali to ne znaci da ima viziju ili znanje za dalekosezne politicke poteze.
IZ 100% nema. Vrbanjusa iz politike.
L u c i f e r

#4755 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by L u c i f e r »

_BataZiv_0809 wrote:
L u c i f e r wrote: naravno da nije

možda ćeš se iznenaditi, ali nije ni džamahirija

velikosrbi su htjeli veliku srbiju, put do nje je bio agresija na državu bih i genocid nad bošnjacima

bošnjaci su htjeli i hoće opstanak i suživot

ali kako i zašto to objašnjavati nekom ko misli da je postojala realna šansa pravljenja bh nacije od strane bošnjaka, te da bi danas te nacije bilo sedamdeset posto da su bošnjaci učinili nešto drugačije

ćorava posla objašnjavat, nit se može niti treba, jer je tvoje ramišljanje toliko nerealno, naivno i djetinjasto, no ofens

Sjedi jedan :facepalm:

Džamahirija je svjetovni i sekularni oblik vlasti iz kojeg je religija potpuno isključena. Džamahirija ZABRANJUJE šerijat, Džamahirija pozitivno diskriminira žene i uključuje ih u politiku kroz narodne odbore, Džamahirija zabranjuje sve političke stranke, a pogotovo paramilitarne organizacije, Džamahirija uvodi obavezno osnovno i srednjoškolsko obrazovanje te jamči fakultetsko svima koji žele.

Dakle džamahirija je sve ono protiv čega se islamisti bore.
znam ja al moraš im govoriti tako da te ceo svet razume :D

imaš bonus poene što citiraš forumaše sa forum.hr ;-)
skupljac_zeljeza

#4756 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by skupljac_zeljeza »

madner wrote:
skupljac_zeljeza wrote:
madner wrote: To su onako najpoznatiji potezi.
Sigurno je tu bilo i dobih poteza, kafe i secera i tako to. No sto se tice politike Vrbanjusa.
Ne očekujem ja od ateiste i Bosanca bolje mišljenje o IZ. I onda tako poruše sve džamije koje nisu bile pod kontrolom ABiH jer tamo se haman nešto i radilo. Nijaz Duraković se nazove islamskim fundamentalistom, a Alija Izetbegović kako ima program za šerijatsku BiH u Islamskoj deklaraciji. Jelde?

Pa i moj vulkanizer zna zamjeniti gumu bez da se uprlja, ali to ne znaci da ima viziju ili znanje za dalekosezne politicke poteze.
Govorim o posljedicama. Zašto je Sarajevski proces obojen islamskim fundamentalizmom, zašto je komunista Duraković u Politici i ostalim njenim izdanjima imao prefiks islamskog fundamentaliste i zašto je zloupotrebljavana Islamska deklaracija na SRT-u i Đoginim pisanijama? Zašto su smetale džamije pa se morale rušiti? Zašto Galijašević iz usta ne ispušta riječ islam? Nešto tu ne štima ili štima.

_BataZiv_0809
Nindža revizor
Vozim: Lancia na servisu

#4757 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by _BataZiv_0809 »

L u c i f e r wrote: znam ja al moraš im govoriti tako da te ceo svet razume :D

Koristi izraz "islamska teokratija" ziv bio. Muamer Gadafi se vrti u mezaru ko ventilator kad god neko napise dzamahirija umjesto toga.
cyprus

#4758 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by cyprus »

Evo jedan slobodarski govor iz 1990-te... Svaka sličnost sa današnjim događajima je slučajna :zzzz:

http://www.krajinaforce.com/dokumenti/r ... govor.html
Srpstvo se mora braniti od mnogih podvala! Srpstvo se, danas, mora braniti i od Jugoslovenstva, jer, za Srbe je već predugo bilo isto biti Jugosloven i biti Srbin!
To Jugoslovenstvo je bila jedna legura, ja obično kažem tragična legura srpskog naroda - jer, biti Srbin i Jugosloven u isto vrijeme, znači, ne biti Srbin!
Srbi su otvorena srca ulazili u Jugoslaviju iako su u toj Jugoslaviji uvijek varani, a najveće prokletstvo koje smo nosili u sebi, jeste prokletstvo jugoslovenstva!

Mi više ne moramo, i nećemo biti Jugosloveni!
Mi ćemo biti ono što jesmo - srpski narod! Jugoslavija je jedno, a srpstvo je drugo!
Ako dodje do cijepanja Jugoslavije, braćo i sestre, onda se više ne smijemo ponašati kao Jugosloveni, mi se moramo ponašati kao Srbi!
L u c i f e r

#4759 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by L u c i f e r »

_BataZiv_0809 wrote:
L u c i f e r wrote: znam ja al moraš im govoriti tako da te ceo svet razume :D

Koristi izraz "islamska teokratija" ziv bio. Muamer Gadafi se vrti u mezaru ko ventilator kad god neko napise dzamahirija umjesto toga.
ali publici kojoj se obraćam je sve to džamahirija, tako im je risto reko i tako za njih jes
Bodkin

#4760 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by Bodkin »

cyprus wrote:Evo jedan slobodarski govor iz 1990-te... Svaka sličnost sa današnjim događajima je slučajna :zzzz:

Srpstvo se mora braniti od mnogih podvala! Srpstvo se, danas, mora braniti i od Jugoslovenstva, jer, za Srbe je već predugo bilo isto biti Jugosloven i biti Srbin!
To Jugoslovenstvo je bila jedna legura, ja obično kažem tragična legura srpskog naroda - jer, biti Srbin i Jugosloven u isto vrijeme, znači, ne biti Srbin!
Srbi su otvorena srca ulazili u Jugoslaviju iako su u toj Jugoslaviji uvijek varani, a najveće prokletstvo koje smo nosili u sebi, jeste prokletstvo jugoslovenstva!

Mi ćemo biti ono što jesmo - srpski narod! Jugoslavija je jedno, a srpstvo je drugo!
Ako dodje do cijepanja Jugoslavije, braćo i sestre, onda se više ne smijemo ponašati kao Jugosloveni, mi se moramo ponašati kao Srbi!

:izet:
skupljac_zeljeza

#4761 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

cyprus wrote:Evo jedan slobodarski govor iz 1990-te... Svaka sličnost sa današnjim događajima je slučajna :zzzz:
Eto Muslimani/Bošnjaci su trebali pjevati i danas.

madner

#4762 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by madner »

skupljac_zeljeza wrote:
madner wrote:
skupljac_zeljeza wrote: Ne očekujem ja od ateiste i Bosanca bolje mišljenje o IZ. I onda tako poruše sve džamije koje nisu bile pod kontrolom ABiH jer tamo se haman nešto i radilo. Nijaz Duraković se nazove islamskim fundamentalistom, a Alija Izetbegović kako ima program za šerijatsku BiH u Islamskoj deklaraciji. Jelde?

Govorim o posljedicama. Zašto je Sarajevski proces obojen islamskim fundamentalizmom, zašto je komunista Duraković u Politici i ostalim njenim izdanjima imao prefiks islamskog fundamentaliste i zašto je zloupotrebljavana Islamska deklaracija na SRT-u i Đoginim pisanijama? Zašto su smetale džamije pa se morale rušiti? Zašto Galijašević iz usta ne ispušta riječ islam? Nešto tu ne štima ili štima.

Ja o jednom, ti u drugom.

Ne kazem da ne treba praviti dzamije, ici u dzamije, slusati hodze kada pricaju o vjerskim propisima. Samo kazem da te iste hodze 100% pojma nemaju o politici. Duduci koji se ne snalaze u vremenu i prostoru, uvijek su igrali na pogresnu kartu.
JThomas

#4763 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by JThomas »

i svaki ex-yu nacionalizam misli da je u jugi upravo on najviše izvaran, potlačen, zakinut, ugušen...ono - jesu i drugi, ali mi smo najviše.
Yamcha

#4764 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by Yamcha »

"Duduci koji se ne snalaze u vremenu i prostoru"?? Isto mogu reći za naše lijevičare, koji još uvijek žive u doba Josipa Broza i "boljih vremena".
Ove, niko od naših političara nije hodža, pa veze o životu nemaju. Dok je njemački predsjednik sveštenik, pa fino obavlja svoju funkciju.
Evo u Iranu su hodže na vlasti već neko vrijeme. Iran, pod sankcijama još od 1979.godine, pa postaje regionalna sila (iskreno, nažalost, ne volim šije baš pretjerano).
Erdogan je završio medresu, pa je podigao Tursku za zadnjih 15 godina više nego sekularni Kemalisti za 50.

Kamo sreće da je rahmetli Alija bio predsjednik za vrijeme mira, gdje se moglo graditi društvo i država.
skupljac_zeljeza

#4765 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

madner wrote: Ja o jednom, ti u drugom.

Ne kazem da ne treba praviti dzamije, ici u dzamije, slusati hodze kada pricaju o vjerskim propisima. Samo kazem da te iste hodze 100% pojma nemaju o politici. Duduci koji se ne snalaze u vremenu i prostoru, uvijek su igrali na pogresnu kartu.
U vrijeme kada smo u jednoj nam državi imali Maticu srpsku i Maticu hrvatsku, a nismo imali Matice bosanske ko je onaj minimum nacionalne svijesti provlačio kroz Preporod, Glasnik, Takvim, Islamsku misao, Zem-Zem i sl....? Imaš li uopšte predstavu koliko je hodža privođeno u SUP-ove na informativne razgovore i savjetovano im da manje pričaju. Da li je Mujki hapšen i prije '83.? I ne samo Mujki. Kako je banjalučki muftija spasio zatvora beogradskog muftiju? Šta je reis Čaušević sve pisao i radio u kraljevini? I ne samo on. Možeš ti negiradi doprinos, ali po poskjedicama on je više nego uočljiv i nastavlja se. Znaš li koliko su Toke udaljene od Jelovče sela? Ni to nije slučajno.
Dozer

#4766 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by Dozer »

Ovdje, na ovom forumu, zaista bi trebalo zabraniti mladjima od 38 da uopste spominju Tita, Jugoslaviju, i bilo sta vezano za onaj sistem, a pogotovo u vjerskom konktekstu... :roll:
mirzaaa33

#4767 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by mirzaaa33 »

Meni dođe muka i stid me kad vidim ovakve klipove. :-)
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#4768 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by KatarinaKosaca »

Dozer wrote:Ovdje, na ovom forumu, zaista bi trebalo zabraniti mladjima od 38 da uopste spominju Tita, Jugoslaviju, i bilo sta vezano za onaj sistem, a pogotovo u vjerskom konktekstu... :roll:
Sta ti je obpzavanje diktature, kazne, zabrane, cenzure i otoka :skoljka: :mrgreen: i mladjim od 80 godina zabraniti spominjanje WW2. :-) :-)
Romanija

#4769 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by Romanija »

Da li neko hoce da diskutije cinjenicu da je sad vec sluzbeni podatak da je procenat nezaposlenosti u Federaciji BiH 65%. Onda je realno reci da je slican procent ako ne i gori za cijelu BiH. Od tog katastrofalnog procenta samo 1 od 6 nezaposlenih je registrovan kao nezaposlen. Kako onda ocekivati da drzava, drustvo ili drustvena zajednica moze funkcionirati sa tako visokom stopom nezaposlenosti i li tako visokom stopom ljudi zaposlenih na crno, ili ljudi koji zivotare od okopavanja dvije lijehe luka i krompira, ili od novca od dijaspore?
Bodkin

#4770 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by Bodkin »

Romanija wrote:Da li neko hoce da diskutije cinjenicu da je sad vec sluzbeni podatak da je procenat nezaposlenosti u Federaciji BiH 65%. Onda je realno reci da je slican procent ako ne i gori za cijelu BiH. Od tog katastrofalnog procenta samo 1 od 6 nezaposlenih je registrovan kao nezaposlen. Kako onda ocekivati da drzava, drustvo ili drustvena zajednica moze funkcionirati sa tako visokom stopom nezaposlenosti i li tako visokom stopom ljudi zaposlenih na crno, ili ljudi koji zivotare od okopavanja dvije lijehe luka i krompira, ili od novca od dijaspore?
Nece. On nacijama, popisima i kurcima hoce. O ekonomiji nece
Point.

#4771 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by Point. »

Rece ona Aida iz SBB, bosanka a ne bosnjakinja, da ce mnogi biti iznenadjeni rezultatima popisa. Dao bih 100 dukata da joj vidim naivnu facu kad se brojka 1% pojavila. Jos kaze tuzice sudu u Strasburgu zbog diskriminacije. Draga zeno, 1 vas je posto, prestani. Samo prestani.
Drvosjeca iz Dejcica

#4772 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by Drvosjeca iz Dejcica »

Bodkin wrote:
Drvosjeca iz Dejcica wrote:
Kakav je to argument? Jesam rekao neistinu? Kako je to u suprotnosti sa ovim sto sam ja napisao? Srpski i hrvatski krajevi su cisti i pored toga nemaju ni zelju ni volju za pripadnoscu drzavi bosni. Jel to smjer u kojem idu bosnjaci?
Pa demantuje te posljednja statistika tako da ti to nije nikakv argument. Šta će biti za 30-50 godina teško je reći i u svijetu a kamo li u BiH. Zato tvoje lupanje nikako ne mogu da shvatim kao argument već čisto kao trolovski pokušaj reći pa šta bilo. :oops:
Truba
Grijem se na: Plin i struju
Horoskop: Vodolija

#4773 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by Truba »

šta sad s onim silnim bosancima zaposlenim po institucijama i televiziji :D

prekucali su kvotu :D
kamberovica polje

#4774 Re: RE: Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by kamberovica polje »

Romanija wrote:Da li neko hoce da diskutije cinjenicu da je sad vec sluzbeni podatak da je procenat nezaposlenosti u Federaciji BiH 65%. Onda je realno reci da je slican procent ako ne i gori za cijelu BiH. Od tog katastrofalnog procenta samo 1 od 6 nezaposlenih je registrovan kao nezaposlen. Kako onda ocekivati da drzava, drustvo ili drustvena zajednica moze funkcionirati sa tako visokom stopom nezaposlenosti i li tako visokom stopom ljudi zaposlenih na crno, ili ljudi koji zivotare od okopavanja dvije lijehe luka i krompira, ili od novca od dijaspore?
To su podaci bitni naprednim zemljama u kojima je buducnot bitnija od proslosti.

Poslano sa mog SM-G360F koristeći Tapatalk
spreca

#4775 Re: Konačni rezultati - Popis stanovništva 2013 - Bosna i Hercegovina

Post by spreca »

Tacno su se tako i ponasali :lol: :lol: :lol:
Last edited by spreca on 04/07/2016 11:50, edited 1 time in total.
Locked