Kodi/XBMC Media centar

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
turbofolk

#4751 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by turbofolk »

Još jednom hvala @irac300. Instalirano, radi bez problema.
Čitajući tutorial za instalaciju Exodus addona, na kraju naiđoh na jedno upozorenje, ustvari preporuku, da instaliram onaj neki VPN Express, (ne addon, nego aplikaciju) kako bi moje streamanje ili moja IP adresa bili sakriveni od državnih institucija koje bi me mogle krivično goniti zbog ilegalnog streamanja filmskih sadržaja. Je li meni ovo u BiH potrebno, Ja već dugo gledam sadržaje na Kodiju na Windowsu, a nemam taj VPN instaliran ni na njemu? Upravo je iz tih razloga Exodus jedini addon koji koristim, a ne, recimo, vrlo popularni Quasar, koji, kako sam skonto radi na principu torrenta i ujedno i uploaduje sadržaj koji trenutno gledaš.
Pauza

#4752 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Pauza »

Meni na Xiaomi android Boxu više ništa neće da strima preko Kodi - EXODUS adona. Sve sam pokušavao, pratio tutorijale po yt, forume, ništa nema gledanja.

Danas cu resetovati BOX na fabrička podešavanja (inače je na Androidu 8,0) i opet instalirati klasični KODI. Koji Addon da stavim umjesto EXodusa, imate li link sa uputstvom novog adona na kojem rade i filmovi i serije.?

Hvala ekipi :thumbup:
Sanjarko

#4753 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Sanjarko »

Meni nesto videi povremeno stopaju ali nije to toliki problem, pauziram malo pa nastavim, nego nikako da mi se upari na pair u Kodiju samom. Nego na uparivanje moram na brauzer ici. Je li tako mora ici ili ne?
irac300

#4754 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

Pauza wrote:Meni na Xiaomi android Boxu više ništa neće da strima preko Kodi - EXODUS adona. Sve sam pokušavao, pratio tutorijale po yt, forume, ništa nema gledanja.

Danas cu resetovati BOX na fabrička podešavanja (inače je na Androidu 8,0) i opet instalirati klasični KODI. Koji Addon da stavim umjesto EXodusa, imate li link sa uputstvom novog adona na kojem rade i filmovi i serije.?

Hvala ekipi :thumbup:
Exodus 6.0 verzija, radi normalno.https://www.wirelesshack.org/how-to-ins ... addon.html

Exodus Redux (u njemu moras ukljuciti postavke lambda scrapers, ima sve na linku)
https://www.wirelesshack.org/how-to-ins ... addon.html

@turbofolk
Druze, ne treba ti VPN ako si u BiH, slobodno gledaj. Takodje Quasar slobodno koristi, mnogo bolji kvalitet slike, pa svi ga ovdje koji pisemo koristimo.
Pauza

#4755 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Pauza »

Hvala irac,

noćas ću da probam!
vicious

#4756 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by vicious »

Vizionar 1985 wrote:Meni nesto videi povremeno stopaju ali nije to toliki problem, pauziram malo pa nastavim, nego nikako da mi se upari na pair u Kodiju samom. Nego na uparivanje moram na brauzer ici. Je li tako mora ici ili ne?
Najlakše ti je na telefonu otvoriti olpair i tu isklikaš šta treba, naravno ako si na istoj mreži na kojoj je i uređaj sa kodijem.
Sanjarko

#4757 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Sanjarko »

vicious wrote: Najlakše ti je na telefonu otvoriti olpair i tu isklikaš šta treba, naravno ako si na istoj mreži na kojoj je i uređaj sa kodijem.
Na laptopu mi je Kodi. Samo na brauzer hoce ali u samom Kodiju kad kliknem link nece. Je li tako mora ili ne? To me zanima. Hvala na odgovorima svima.
irac300

#4758 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

Vizionar 1985 wrote:
vicious wrote: Najlakše ti je na telefonu otvoriti olpair i tu isklikaš šta treba, naravno ako si na istoj mreži na kojoj je i uređaj sa kodijem.
Na laptopu mi je Kodi. Samo na brauzer hoce ali u samom Kodiju kad kliknem link nece. Je li tako mora ili ne? To me zanima. Hvala na odgovorima svima.
TakoE. Onaj link što iskoči unutar Kodija je neupotrebljiv, samo ti govori koju stranicu trebaš otvoriti. A ti je otvaraj preko browsera ako si na laptopu ili telefona ako koristiš android boks.
Sanjarko

#4759 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Sanjarko »

Dankeshen.
moke_31

#4760 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by moke_31 »

Ne znam je li ovdje neko pominjao prije Live NetTV aplikaciju. Odlična je, posebno za sport, rade Arene i SK kanali, plus NBA i ostali sportski kanali.
Ima i filmska sekcija, a što je najbolje kvalitet strimova je prilično dobar. Bolja od svih ostalih sličnih aplikacija kao što su Mobdroni dr.
Last edited by moke_31 on 16/11/2018 18:47, edited 1 time in total.
Sanjarko

#4761 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Sanjarko »

Ja kombinujem. Glupo mozda da RAM i ROM stoji neiskoristen.
hladan.preminger

#4762 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by hladan.preminger »

Sta je najbolje trenutno da isntaliram na pi 2?
brazzo19

#4763 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by brazzo19 »

]
brazzo19 wrote:
irac300 wrote:
brazzo19 wrote:Na greenu u selekciji "domaci filmovi" postavljen "juzni vetar" :D :run:

Dodaj me onda na fb :D :kiss:
P.S jesam tako sto sam reinstalirao kodi i instalirao njihov kompletan build sa svim addonima i izmedju ostalog green addonom, radi bez problema na pc.u trebao bih i na tv.u na kojem imam instaliran samo cist kodi i quasar i nista vise, pa sta mislis kad bih instalirao i na tv.u ovaj kompletan build da li bih mogao i quasar ponovo dici preko ovog green builda, jer ocito je da ne mogu sam addon instalirati da mi radi kako treba nego citav build i da mi promjeni izgled kodija ...
Kad sam vidio da si pitar odustao sam. :D Šalim se, ma samo onako na brzaka sam vidio i skontao da si ti u pitanju.

Vidi, build ti je običan Kodi sa već instaliranim raznim addonima i postavkama. Ti možeš deinstalirati ili instalirati addone na njega po svom ćefu. Ljude obično zbuni skin, pa se ne mogu snaći. Ti možeš dodati Quasar i Burst na njega. Procedura je ista kao i na običnom Kodiju. Ako se ne možeš snaći, nađi nekako system-settings-interface i promijeni skin.

Instalirao udrobio sve kako treba i radi, doduse nervira me ovaj njihov skin ali Boze moj valjda se naviknem ,ustvari isti je skin ko i onaj sto ja koristim ali oni ga prepravljali pa me ubise ove boje u oci al nema veze :D uglavnom bitno je da sam podigao preko njega i quasar i burst tako da mi radi prefektno za strane filmove dok green koristim za domace filmove i serije .... eh sad u njih je tamo na postavkama namjestno da slika ide u nekom 16:9 razvucenom formatu tako da glave se izduze ko u aliena kada gledam film. :D kliknem dole pored ikonice gdje trazim titolove da format slike bude "normal" u vratim u normalu ali ne mogu u postavkama kodija da nastimam ni da nadjem da mi automatski prilikom pokretanja svakog film.a slika bude "normal" nego se izduzi i svaki put je moram rucno vracati na normal .... ima li se gdje u opcijama da se podesi format slike i da ga zapamti stalno??
p.s strasno me nervirala boja titlove "zuta" :D pa sam vratio na normalnu bijelu, sve ostalo je ok nemam zamjerki :D
irac300

#4764 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

brazzo19 wrote: Instalirao udrobio sve kako treba i radi, doduse nervira me ovaj njihov skin ali Boze moj valjda se naviknem ,ustvari isti je skin ko i onaj sto ja koristim ali oni ga prepravljali pa me ubise ove boje u oci al nema veze :D uglavnom bitno je da sam podigao preko njega i quasar i burst tako da mi radi prefektno za strane filmove dok green koristim za domace filmove i serije .... eh sad u njih je tamo na postavkama namjestno da slika ide u nekom 16:9 razvucenom formatu tako da glave se izduze ko u aliena kada gledam film. :D kliknem dole pored ikonice gdje trazim titolove da format slike bude "normal" u vratim u normalu ali ne mogu u postavkama kodija da nastimam ni da nadjem da mi automatski prilikom pokretanja svakog film.a slika bude "normal" nego se izduzi i svaki put je moram rucno vracati na normal .... ima li se gdje u opcijama da se podesi format slike i da ga zapamti stalno??
p.s strasno me nervirala boja titlove "zuta" :D pa sam vratio na normalnu bijelu, sve ostalo je ok nemam zamjerki :D
Čudi me da ti deformiše sliku, pošto je većina današnjih filmove/serija u 16:9 formatu. Kada odradiš te postavke koje ti želiš, odaberi dole ispod opciju ''set as default for all media''. Tako će zapamtiti tvoje postavke.
Sanjarko

#4765 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Sanjarko »

Moze se mislim ako se nevaram i boja slova da se promjeni.
brazzo19

#4766 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by brazzo19 »

Vizionar 1985 wrote:Moze se mislim ako se nevaram i boja slova da se promjeni.
Ma promjenio sam u bijelu, fakat me ona zuta iritira podsjeca me na prevod nekih filmova iz 70.ih godina :D
Sanjarko

#4767 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by Sanjarko »

brazzo19 wrote: Ma promjenio sam u bijelu, fakat me ona zuta iritira podsjeca me na prevod nekih filmova iz 70.ih godina :D
Meni nesmeta. :shock:
probook

#4768 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by probook »

irac300 wrote:
ado_sar wrote:Pored netflixa zivog i dalje mi nije jasno kako vam se da :)
Na Netflixu neces naci ni 10% video sadrzaja koje nudi Kodi, i ti pitas kako nam se da?!
Da Netflix ima titlove i dobar sadrzaj na nasim prostorima (ponuda kao u Americi) odmah bih ga uzeo.
shalla

#4769 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by shalla »

Ima Netflix odličnu ponudu, titlovi ko ne zna engleski ima nekih 20ak serija sa CRO subtitle
friskyoreo

#4770 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by friskyoreo »

Da li neko mozda zna za aplikaciju kojom se moze kontrolirati android tv box (H96)? Na telefonu imam ir senzor. Probao sam cetus play ali ne funkcionise kako treba.
Hvala unaprijed.
turbofolk

#4771 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by turbofolk »

Evo već dva dana Exodus 6.0.0 za bilo koji sadržaj koji hoću da gledam, izbaci tačno 113 izvora, provajdera, čega već... I nijedan ne radi. No stream available. Proguglo sam slična iskustva, provjerio postavke na koje drugi iskusniji korisnici ukazuju, al opet ništa. Bit će ipak preći na Quasar.

Edit: Vidim da je aktivna verzija Exodusa neka 7.0.2 i 8.0.0 ali ne mogu da instaliram.
irac300

#4772 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

turbofolk wrote:Evo već dva dana Exodus 6.0.0 za bilo koji sadržaj koji hoću da gledam, izbaci tačno 113 izvora, provajdera, čega već... I nijedan ne radi. No stream available. Proguglo sam slična iskustva, provjerio postavke na koje drugi iskusniji korisnici ukazuju, al opet ništa. Bit će ipak preći na Quasar.

Edit: Vidim da je aktivna verzija Exodusa neka 7.0.2 i 8.0.0 ali ne mogu da instaliram.
Možeš li instalirati Exodus Redux? Moja preporuka ti je i dalje Quasar, 'nači nema bolje. :D
turbofolk

#4773 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by turbofolk »

irac300 wrote: Možeš li instalirati Exodus Redux? Moja preporuka ti je i dalje Quasar, 'nači nema bolje. :D
.
Uspio sam instalirati Exodus 8.0.0. ali sam haman deinstaliro onaj exodusscraper i ni sad na novoj verziji ni jedan link ne radi. Nema veze. @irac300 tebi hvala velika na trudu da mi ovo olakšaš. Javit ću ako se šta popravi :D
irac300

#4774 Re: Kodi/XBMC Media centar

Post by irac300 »

turbofolk wrote:
irac300 wrote: Možeš li instalirati Exodus Redux? Moja preporuka ti je i dalje Quasar, 'nači nema bolje. :D
.
Uspio sam instalirati Exodus 8.0.0. ali sam haman deinstaliro onaj exodusscraper i ni sad na novoj verziji ni jedan link ne radi. Nema veze. @irac300 tebi hvala velika na trudu da mi ovo olakšaš. Javit ću ako se šta popravi :D
Pa probaj brate Redux:
https://www.wirelesshack.org/how-to-ins ... addon.html

Ako i on ne bude htio, vrati Kodi na fabričke postavke. A slobodno javi za Quasar, može i na pp, da sredimo to.
Post Reply