Terorizam u Parizu!

Rasprave na razne teme... Ako ne znate gdje poslati poruku, pošaljite je ovdje.

Moderators: Benq, O'zone

Post Reply
deer_hunter

#4751 Re: Terorizam u Parizu!

Post by deer_hunter »

exliberal-ex wrote:
iceman2010 wrote:
Hajde nebitno prvi metak. Ali covjek lezi na podu potpuno onesposobljen. Mozda je vec i mrtav. Ali u slucaju da je ziv moze biti koristan. Ovi nastavljaju da ga resetaju "za svaki slucaj" i da slucajno ne bi prezivio.

zamisli sebe u toj situacij...sve ok on lezi odakle znas da se nije opasao sa plastikom pa ceka da pritisne dugme....djeco.....busi
:thumbup: iceman, eto covjek ti fino objasnio, mada ovo nikom ne bi trebalo uopste objasnjavati , al haj...
uglavnomja

#4752 Re: Terorizam u Parizu!

Post by uglavnomja »

ma jok ba, covjek mogo bit koristan :-)

aha

za nove teorije zavjere

namjerno ga nisu ubili da ga muce, da izmisljaju njegova priznananja, .... :zzzz:
uglavnomja

#4753 Re: Terorizam u Parizu!

Post by uglavnomja »

:thumbup: :thumbup:

Karta u jednom pravcu Karta u jednom pravcu

KOLUMNE
Islamska država Baščaršije i Levanta

0
inShare

15.01.2015. | PIŠE: Boris DEŽULOVIĆ

Zvao me nekidan u dva iza ponoći Kožo da ispriča vic. Ima on taj običaj, zovne u dva iza ponoći iz kafane da ispriča vic.

Jesil, kaže, čuo onaj novi o Muhamedu? Poslaniku?, upitah ja. E taj. Jesam, rekoh, kako nisam. Odlično, veli on, ne moram onda da ti ga prepričavam. Al dobar, jelde? Dobar, odgovorih ja.

Dobro je na kraju ispalo za Kožu, a dobro i za mene. Mogu, naime, o plavušama, mogu o zeki, mogu o Cigi, mogu na nacionalnoj osnovi, mogu korektni, mogu nekorektni, mogu vicevi svi i svakakvi, mogu o svemu i svakome, samo o njemu ne mogu. Ne smiju.

"Onaj ko uvrijedi Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem, biva ubijan, pokajao se ili se ne pokajao, svejedno. Dok je opsovao ili uvrijedio Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem, treba da je ubijen. Taman se pokajao pred svim ljudima, mora biti ubijen, jer je to zločinac kome se treba presuditi. Ako se iskreno pokajao, to će mu pomoći kod Allaha, ali kod nas na dunjaluku mora biti ubijen. Nema druge."

Pravosnažnu presudu za svakoga tko uvrijedi Poslanika nije, kako biste pomislili, izrekao samoproglašeni kalif Abu-Bakr al-Bagdadi, ili netko od komesara iz njegove Islamske države. Jamesbondovska "licence to kill" svakom muslimanu koji čuje da je netko uvrijedio Poslanika – ili barem to tako shvati – izdana je usred Sarajeva, i izdao ju je šejh Safet Kuduzović, doktor islamskih znanosti, autor brojnih knjiga i tumač hadisa koji virtualnim dunjalukom širi Riječ Božju, a regionalnu slavu stekao prije koji tjedan, kad je ono internet obišao njegov odgovor na pitanje smije li žena putovati sama od Sarajeva do Zenice.

Jednako javno, jednako autoritativno i jednako lakonski kao kad objašnjava kako žena bez pratnje muškarca smije putovati do sedamdeset pet kilometara, što bi značilo – samo trenutak da gospodin šejh izračuna - da žena do Zenice bez muškarca nikako ne smije, dr. Kuduzović objašnjava, eto, kako "onaj ko uvrijedi Poslanika sallallahu alejhi ve sellem treba biti ubijen". Nema žalbe, nema priziva, nema obrane, advokata i ostalih zapadnjačkih pravnih pizdarija, nego odmah metak u čelo. "Nema druge."

Kaže to – ponavljam - ugledni islamski propovjednik i doktor nauka, usred Sarajeva, usred Bosne i Hercegovine. Nemamo razloga sumnjati u ispravnost njegova tumačenja i legitimitet njegove presude: do zaključenja ovog broja Oslobođenja, dr. Safet Kuduzović nije ni u policiji, ni na sudu, ni u istražnom zatvoru – ni zbog poticanja na ubojstvo, ni zbog ostalih zapadnjačkih pravnih pizdarija: eno ga gdje i danas drži predavanja po Bosni, Sandžaku ili u austrijskom Linzu.

Policija i sudovi u Federaciji se, kako znamo, ne bave tim stvarima. Da se bave, našli bi valjda – ili barem tražili – osobe koje su, recimo, tri puta u proteklih mjesec dana pokušale ubiti Selvedina Beganovića, imama džemata u Trnovi kraj Velike Kladuše, zbog njegovih javnih istupa i protivljenja regrutaciji bosanskohercegovačkih muslimana za džihad u Iraku i Siriji.

Da se bosanskohercegovački sudovi i policija bave tim stvarima, da izvršna i sudska vlast u Federaciji BiH nije dr. Safet Kuduzović, ne bi bilo moguće da prije koji dan, manje od hefte nakon masakra u redakciji Charlie Hebdoa, sarajevskom Baščaršijom usred bijela dana kao po Levantu šeta vehabija u crnom, s crnom majicom i prepoznatljivim znakom Bagdadijeve Islamske države – bijelim šehadetom na crnoj podlozi. Sarajevo je tako u ovom trenutku jedini grad u Europi, štoviše jedini na svijetu zapadno od Aleppa, po kojemu možete slobodno šetati u uniformi Islamske države, a da vas istog trenutka ne opkoli hiljadu specijalaca u pancirnim košuljama, policijski se helikopteri ne spuste nad grad, a vojska ne evakuira širi centar.

Državnu paranoju ne treba brkati sa stvarnim strahom: nije, naime, stvar u tome što sam svojim očima vidio tu fotografiju – i zaista, na njoj bradati lola crne brade, crnog kaputa i crne majice sa znakom ISIL-a, snimljen kako Baščaršijom šeta kao oslobodilac, muda otečenih od samopouzdanja – već u tome što vi nećete. Bosanskohercegovački portal čiji je fotoreporter snimio selafijskog lolu neće je, naime, objaviti. Neće je objaviti jer se, razumljivo, boje osvete jalijaša u crnom i njegovih suboraca.

Kolege s tog portala možda i nemaju sve razloge ovoga svijeta da se boje, ali imaju najvažniji. Njihov strah ne izvire iz okrutnosti fanatika kojima vjera i pamet ne smetaju da u osveti kalašnjikovima poubijaju cijelu redakciju, već iz ravnodušnosti države koja bi građane od takvih trebala štititi. A u Bosni i Hercegovini danas, početkom 2015. godine, država od ISIL-ovih dobrovoljaca ne štiti ni efendije, a kamoli novinare. Da ima te države, da ima suda i policije, ne bi novinari imali dilema da li objaviti fotografiju ili ne: te fotografije, kao ni dobrovoljaca Islamske države usred bijela dana usred bijele Baščaršije, ne bi, naime, ni bilo.

Nisam stoga vidio ni čuo precizniju mjeru gustoga, ljepljivog mraka u koju je ova država potonula, od činjenice da se u Bosni i Hercegovini, u gradu Sarajevu, danas – početkom 2015. godine - jedan portal s prilično dobrim i uvjerljivim razlogom boji objaviti fotografiju džihadističkog kabadahije u šetnji gradom. Ne dakle karikaturu Proroka, ne vic o Muhamedu, nego običnu jebenu fotografiju terorista kako šeta Sarajevom u pola bijela dana.

O da, ne trebaju vam kalašnjikov i ručni bacač granata da biste bili terorist: teror je po definiciji vladavina nad ljudima pomoću njihova straha. Terorist je dakle i lola u ISIL-ovoj majici, baš kao što je terorist i dr. Safet Kuduzović. Strah koji oni nekažnjeno šire ima svoje ime i zove se teror. Strah koji država širi njihovim nekažnjavanjem ima svoje ime i zove se državni terorizam.

Zato od mene nećete čuti vic o poslaniku Muhamedu. A šteta, dobar je vic. Nije, naime, što je Muhamed Ibrahimović, poslanik SDA u parlamentu Federacije BiH, sam po sebi nešto zajeban tip: zajebana je država u kojoj je Muhamed poslanik, a SDA na vlasti
exliberal-ex

#4754 Re: Terorizam u Parizu!

Post by exliberal-ex »

cekaj sad uglavnomja ...sad ce zgembo ili iceman doci I objasnit da to nije bas tako..da taj sto je hodao nije los momak,da je sejh u pravu...uostalom sloboda govora zar ne ?.. :run:
nigor

#4755 Re: Terorizam u Parizu!

Post by nigor »

uglavnomja wrote: PIŠE: Boris DEŽULOVIĆ
Već sam se bio zabrinuo da če ovo proći bez gospodina vegete :roll:
Stručnjaka za sve i svašta, činjenica znalca :run:
exliberal-ex

#4756 Re: Terorizam u Parizu!

Post by exliberal-ex »

nigor wrote:
uglavnomja wrote: PIŠE: Boris DEŽULOVIĆ
Već sam se bio zabrinuo da če ovo proći bez gospodina vegete :roll:
Stručnjaka za sve i svašta, činjenica znalca :run:

Jedna molba ajde navedi konkretno gdje je pogrijesio u ovom clanku?
5 0 5

#4757 Re: Terorizam u Parizu!

Post by 5 0 5 »

ne znam da je u bilo kojoj situaciji terorista/otimicar prezivio. zna li neko takav slucaj?
deer_hunter

#4758 Re: Terorizam u Parizu!

Post by deer_hunter »

5 0 5 wrote:ne znam da je u bilo kojoj situaciji terorista/otimicar prezivio. zna li neko takav slucaj?
John Q. :D
York Light 100`s

#4759 Re: Terorizam u Parizu!

Post by York Light 100`s »

Banksy wrote:
York Light 100`s wrote:
Banksy wrote:
Ne znam da li sam klasični bosanski vjernik ali evo par postova što napisah na ovoj temi
Hvala i tebi na zanimljivim i korisnim razmišljanjima. :)
Nema na čemu :)
iceman2010 wrote:A evo i od reisa:

http://www.klix.ba/vijesti/bih/reis-kav ... /150115047

Dakle na istom fonu na kojem pisemo ja i recimo york. Moglo bi se reci da nam se stavovi podudaraju 100% sa ovim sto reis govori.
Mudro zbori reis 8)
Nažalost takav stav jednog muslimana nije interesantan i to će brzo pasti u zaborav
Pjanic15 wrote:
Ovo što si napisao samo dokazuje što sam govorio nekoliko puta, veća količina privrženosti vlastitoj pripadnosti religijskoj i sl., radi različitih mentaliteta, načela, morala, dovodi do nerazumjevanja i kuršlusa. Ti misliš da je potrebna cenzura, konzervativnost u Zapadu, ali nije, govoriš samo iz gledišta vlastitih načela morala, mentaliteta ovih prostora i religije. Ti misliš da je Zapadno društvo radi slobode govora, South Parka, u krizi te na rubu samodestrukcije, ali nije jer je destrukcija u ovom slučaju došla od onih koji nisu Zapadnog mentaliteta, nego su ekstremno protiv istog radi različitosti i nerazumjevanja, toliko da ih je navelo na (ne)djela, čak to bilo i pogrešno i neosnovano po načelima i moralu religije koje se smatraju pripadnicima. Tako da, možeš ti reći da si protiv tih zločina i ubistva, ali ne možeš negirati da ih indirektno ne opravdavaš (sa unutrašnjim stavom -eto im sada- kojeg ne ispoljavaš), kada se više fokusiraš na verbalno/pismeno izražavanje, nego na ubistvo koje se već desilo i na osim kojeg je nefokusiranje na isto, samo opravdavanje istog, te nakon kojeg kao što reče onaj, ne postoji nikakvo "ali", jer nakon tog "ali" se navodi samo ovo što sam u početku govorio, problematika sukoba i nerazumjevanja radi različitih mentaliteta, morala, načela koja su relativna, te opravdavanje zločina koji je bio sa ciljem nasilnog nadmetanja jednog mentaliteta, morala, načela naspram drugog.
York Light 100`s wrote:Da, privržen sam vlastitoj religijskoj pripadnosti ali to ne mora značiti da je moj odgovor na provokacije isti kao odgovor ovih terorista. Jedino šta imam zajedničko sa njima jeste da nam se gadi kako karikature ismijavaju poslanika ali to ne znači da bi ja uradio isto.
Tebe tvoja žena nekada nervira. Ima i u Teksasu jedan čovjek kojeg žena nervira pa je on zbog toga usmrti lopatom. Ako ti i taj čovjek imate nešto zajedničko a to da vas obadvojicu supruge nerviraju to ne mora značiti da si i ti u stanju ubiti svoju suprugu lopatom

Druga stvar koju si naveo i koja se često pominje na ovoj temi a to je "ne postoji nikako "ali""
Kako ne postoji? Ne sviđa mi se karikatura ali ja ne bih nikada ubio autora zbog toga. Zašto je ta rečenica nemoguća? Imamo milion primjera
"Ja mrzim naše političare ali ja ne bi nikada pomislio da ih ubijem"
"Osuđujem vic od Ivana Ivanovića ali isto osuđujem prijetnje da će mu neko dijete silovati"
"Arkan je ratni zločinac ali ja mu se ne bi nikada na njegovoj djeci osvetio"
"Deen mi je antipatičan ali osuđujem kada bi ga neko prebio samo zato što drugčije izgleda"

Uvjek ima ono "ali"
"Ja sam protiv toga ali osuđujem ekstremne nasilne i radikalne mjere protiv toga"

Zašto se u ovom slučaju ne može upotrijebiti "ali" je vrlo jednostavno, većini ne paše jednostavno jedan razuman miroljubiv musliman hladne glave. Reći "Ja sam protiv karikatura ali osuđujem da se neko ubije zbog toga. Ja ću te karikature ignorisati, okrenuti glavu ili možda tužiti autora i nastaviti ću mirnim putem protestovati" jednostavno ne paše u trenutnu medijsku sliku
Ako se neki musliman raduje ubistvu novinara onda je dobro došao da se prikažu muslimani u negativnom svjetlu ali ako kaže "karikature su fuj ali osuđujem terorizam" onda se vrši spin
"ako su ti karikature fuj to znači da nisi Čarli i to znači da si uz teroriste jer čim koristiš "ali" to znači da misliš da su dobili zasluženu kaznu" i onda opet ispadaš terorista a to je ono što je sada u medijima najpoželjnije. To je pritisak koji se vrši sada na muslimanima. Ili si spreman pljunuti svoju vjeru ili si terorista
Pjanic15 wrote:Džaba ali, kada je to indirektno opravdavanje zločina, kao da mrtvom čovjeku govoriš "prestani", nema smisla. Također ne može se reći da je to bio crtež Poslanika kada ne postoji ikakva fotografija ili slika da se precizno zna, to je također velika fula kada neko govori "crta Poslanika".
Kako je dragi Pjaniću ovo indirektno opravdavanje zločina?
Evo zadnji pokušaj jer ti očigledno ili ne možeš ili nećeš da shvatiš

Recimo preljuba, najvjerovatnije osuđuješ to. Recimo suprug izbode svoju suprugu nožem i usmrti je kada je zato što ga je varala. Znači ako ne osuđuješ preljubu to znači da opravdavaš ubistvo?
Pretpostavljam da si isto protiv kriminala. Sad ako neko opljačka trgovinu ili obije auto pa naleti na nekog nasilnog policajca koji mu bez razloga sa pendrekom slomi sve kosti i jadnik završi u komnom stanju, da li to znači da indirektno opravdavaš akcije policajca zato što imaš negativno mišljenje o kriminalu?

Rješavati problem sa nasiljem ne podržavam ni direktno ni indirektno, rješavati problem demokratski podržavam i direktno i indirektno
iceman2010 wrote:Ili si sa nama, ili si protiv nas. Nista york. Dok ne podrzimo crtanje karikatura i dok ne pljunemo na svoju vjeru do tada smo teroristi. Samo treba sto glasnije. Sto jace. Da cuju svi. Da im se dobro uvucemo znas vec gdje. Onda ce nas prihvatiti. Onda ce nas vise voljeti. Ili nece? Zar to vec jednom nismo prosli?
Ma najsmješniji na ovoj temi su oni što misle da su toliko pametni i zreli za diskusiju a nisu u stanju da zrelo diskutuju a da ne zvuče kao Nemanja Kusturica :-)
NIN wrote:
pumica wrote:[url]http://www.***%20SPAM%20***.ba/novost/207138/Pogledajte-kako-je-Charlie-Hebdo-ismijavao-silovanja-i-agresiju-na-BiH[/url]

Kako satiricno :roll:

Ah da... ***SPAM***
Nije avaz pa se ne smije prenositi?
Jel ovo sloboda govora klixovci moji?

Elem... Moje Vijesti . Ba :-D
Sto ti je rec eye of the beholder kao, uostalom, i cijela teozofija islama - ljudi su zapravo skretali paznju na nasu patnju!

:-)

I onda se ljutite na viceve o Bosancima, Bosnjacima...

Dumb and dumber per se...

:thumbup:
Ma meni je jadnija ona 2. grupa Bošnji tzv. uvlakači balijice koji su prije napada imali klasični stav kao svi mi "ja sam europski musliman, prihvatam i uklapam se u zapadno društvo dok u isto vrijeme ne zaboravljam ko sam, šta sam i svoje običaje, zdrava sredina istoka i zapada" ali od kada krenu "ja sam Charlie" i ova tema sve baciše niz rijeku i počeše sa vicevima o poslaniku, kako su svi koji imaju negativno mišljenje o karikaturama ustvari kozojebi i ako se ne smiješ karikaturama ti treba da odjebeš sa zapada u Maoču. Prije ovoga nije niko ni pomišljao da nacrta poslanika a sada se balijice uvlakači takmiče ko će biti veći Charlie
Jedini razlog zašto nema viceva o Bošnji uvlakaču u pakaš je zato što je to više žalosno nego smiješno :bih:
Pjanic15 wrote:
iceman2010 wrote:Ili si sa nama, ili si protiv nas. Nista york. Dok ne podrzimo crtanje karikatura i dok ne pljunemo na svoju vjeru do tada smo teroristi. Samo treba sto glasnije. Sto jace. Da cuju svi. Da im se dobro uvucemo znas vec gdje. Onda ce nas prihvatiti. Onda ce nas vise voljeti. Ili nece? Zar to vec jednom nismo prosli?
Ali bukvališeš iz krajnosti u krajnost, ko je rekao da morate podržati karikature i time pljuvati po svojoj vjeri, ti baš nećeš da razumiješ, koliko je besmisleno čitav fokus svesti na polemiku oko karikatura, (pa čak i u toj polemici nikakvih argumenata i osnova ima da se cenzuriše i ne ispoljava), kada se već desilo nešto neuporedivo i višestruko gore od toga, a to je zločin i ubistva. Jednostavno tim fokusom na već sada daleko bezazleniju stvar od zločina, kao što su ti debilni crteži, dajete osnovu tom zločinu, indirektno.
Evo ovaj islamofob, ateista, dupelizac cionističkih medija
It_is_a_Leclerc wrote:Ova tema, kao i ova poruka s pozivom, samo dokazuje da su glupi ljudi istovremeno vrlo nepismeni. Umjesto što se mole za neizlazak žurnala, mogli bi zamoliti da ih Bog uputi na pravi put, i da im elementarnu funkcionalnu pismenost.

Tačno dođe čovjeku da organizuje večernju školu za Bošnjake sa posebnim temama kao što su - Šta je satira i kakve su razlike između satire i realnosti, karikature i portreta, Saff-a i kanalizacije...
Ne samo što mu smeta agresivan odgovor fanatika nego mu sada i smeta miroljubiv način na koji jedan vjernik iskazuje nezadovoljstvo.
Znači
"Ja sam vjernik pa ne bih nikada digao ruku na drugog čovjeka bez obzira šta ružno rekao ili uradio ili nacrtao. U ovom momentu punom emocija ne razmišljam o tužbi ili nekim peticijama, dugotrajan je to proces. Jedino u ovom momentu
šta mi preostaje jeste uputiti dovu kako ne bi u ovom i preostalom broju se ismijavao poslanik i Islam uopšte jer je to jedino što sada mogu pa nek im Alah sudi"
Ma kakve gluposti, jednostavno treba budale naučiti šta je satira i karikatura :roll:
Pjanic15

#4760 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Pjanic15 »

Mislim da je nemoguće naći više načina i primjera kako nekome dokazati grešku u fokusiranju nakon ubistva, vaganju nečega što se ne može porediti sa ubistvom itd., čime se daje osnov i indirektno opravdavanje tog ubistva, pa da prenesem komentar sa druge teme, koji je mnogo jednostavnije to objasnio, ako ovo neko ne shvata, onda je čisto problem do njega i nemoguće mu je objasniti išta više i dalje.
ioannes wrote:vise se muslimana zgrazavaju na karikature poslanika
nego na svirepe pokolje is ekstremista nad samim muslimanima
(* i nemuslimanima u slučaju charlija)
to je taj absurd i to sto je tuzno
York Light 100`s

#4761 Re: Terorizam u Parizu!

vise se muslimana zgrazavaju na karikature poslanika
Pa možda zato što ti teroristi nisu uradili išta što ima veza sa mojom vjerom, djelovali su anti-islamski dok karikature vrijeđaju svakog od nas.
Kada majmun opasa djevojčicu dinamitom pa je digne u zrak onda se grozim ali se grozim kao ljudsko biće i isto bi bio šokiran da se radi o nekim kršćanima ali da mene grize savjest kao muslimana zato što je to musliman uradio? Ne

Niko normalno ne bi pitao da li se jedan Hrvat u BiH zgražava kada čuje da je neki katolik u Floridi ubio nekoga u ime Isusa, zašto onda neko misli da bi mene trebala gristi savjest što je neko što se zove kao ja terorista?
Tu se automatski dovodi Islam i terorizam u isti kontekst htjeli priznati ili ne. Ne znam koja je tema i ko je taj što si ga citirao ali je očigledno da ne razdvaja terorizam i Islam i dok se god budu takvi kao on citirali zato što su nešto "pametno" napisali to će nama biti sve gore jer će biti
muslim = terorist

Čuj pitanja, zašto se neko više zgražava kada mu neko vrijeđa vjeru neko kad radi nešto što nema nikakve veze sa njegovom vjerom :-)
uglavnomja

#4762 Re: Terorizam u Parizu!

Post by uglavnomja »

uglavnomja wrote: "Onaj ko uvrijedi Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem, biva ubijan, pokajao se ili se ne pokajao, svejedno. Dok je opsovao ili uvrijedio Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem, treba da je ubijen. Taman se pokajao pred svim ljudima, mora biti ubijen, jer je to zločinac kome se treba presuditi. Ako se iskreno pokajao, to će mu pomoći kod Allaha, ali kod nas na dunjaluku mora biti ubijen. Nema druge."

Pravosnažnu presudu za svakoga tko uvrijedi Poslanika nije, kako biste pomislili, izrekao samoproglašeni kalif Abu-Bakr al-Bagdadi, ili netko od komesara iz njegove Islamske države. Jamesbondovska "licence to kill" svakom muslimanu koji čuje da je netko uvrijedio Poslanika – ili barem to tako shvati – izdana je usred Sarajeva, i izdao ju je šejh Safet Kuduzović, doktor islamskih znanosti, autor brojnih knjiga i tumač hadisa koji virtualnim dunjalukom širi Riječ Božju, a regionalnu slavu stekao prije koji tjedan, kad je ono internet obišao njegov odgovor na pitanje smije li žena putovati sama od Sarajeva do Zenice.

Jednako javno, jednako autoritativno i jednako lakonski kao kad objašnjava kako žena bez pratnje muškarca smije putovati do sedamdeset pet kilometara, što bi značilo – samo trenutak da gospodin šejh izračuna - da žena do Zenice bez muškarca nikako ne smije, dr. Kuduzović objašnjava, eto, kako "onaj ko uvrijedi Poslanika sallallahu alejhi ve sellem treba biti ubijen". Nema žalbe, nema priziva, nema obrane, advokata i ostalih zapadnjačkih pravnih pizdarija, nego odmah metak u čelo. "Nema druge."

i
York Light 100`s wrote:
Pa možda zato što ti teroristi nisu uradili išta što ima veza sa mojom vjerom, djelovali su anti-islamski dok karikature vrijeđaju svakog od nas.
Kada majmun opasa djevojčicu dinamitom pa je digne u zrak onda se grozim ali se grozim kao ljudsko biće i isto bi bio šokiran da se radi o nekim kršćanima ali da mene grize savjest kao muslimana zato što je to musliman uradio? Ne

Niko normalno ne bi pitao da li se jedan Hrvat u BiH zgražava kada čuje da je neki katolik u Floridi ubio nekoga u ime Isusa, zašto onda neko misli da bi mene trebala gristi savjest što je neko što se zove kao ja terorista?
Tu se automatski dovodi Islam i terorizam u isti kontekst htjeli priznati ili ne. Ne znam koja je tema i ko je taj što si ga citirao ali je očigledno da ne razdvaja terorizam i Islam i dok se god budu takvi kao on citirali zato što su nešto "pametno" napisali to će nama biti sve gore jer će biti
muslim = terorist

Čuj pitanja, zašto se neko više zgražava kada mu neko vrijeđa vjeru neko kad radi nešto što nema nikakve veze sa njegovom vjerom :-)

znaci ni ovaj lik iz teksta nema veze sa tvojom vjerom? on je doktor antiislamskih nauka? objasnjava neukim scijantoloske hadise?

jesi li se pobunio sto koristi "tvoju" vjeru da poziva na ubijanje?
ili se pravis ingnorant, "ja znam da to nije moja vjera" :zzzz:

ne ide to tako ... :run:
Kinesko prkno

#4763 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Kinesko prkno »

U Belgiji policija ubila preventivno 3 terorista,iko ista?
Pjanic15

#4764 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Pjanic15 »

York Light 100`s wrote:

muslim = terorist

Ne razumiješ ili bolje rečeno nećeš razumiješ jasan primjer koji veze nema sa ovim što si napisao podvučeno, nema se tu šta dalje dodati, ko neće neće da razumije i vječno će negirati, kontrirati, izvrtati primjerima ko ti.
York Light 100`s

#4765 Re: Terorizam u Parizu!

uglavnomja wrote:
uglavnomja wrote: "Onaj ko uvrijedi Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem, biva ubijan, pokajao se ili se ne pokajao, svejedno. Dok je opsovao ili uvrijedio Poslanika, sallallahu alejhi ve sellem, treba da je ubijen. Taman se pokajao pred svim ljudima, mora biti ubijen, jer je to zločinac kome se treba presuditi. Ako se iskreno pokajao, to će mu pomoći kod Allaha, ali kod nas na dunjaluku mora biti ubijen. Nema druge."

i
York Light 100`s wrote:

muslim = terorist

znaci ni ovaj lik iz teksta nema veze sa tvojom vjerom? on je doktor antiislamskih nauka? objasnjava neukim scijantoloske hadise?

jesi li se pobunio sto koristi "tvoju" vjeru da poziva na ubijanje?
ili se pravis ingnorant, "ja znam da to nije moja vjera" :zzzz:

ne ide to tako ... :run:
Ja kada bih tog čovu sreo pitao bih ga "gdje majke ti pročita to da misliš da se treba sve redom ubijati?"
Pa ako je on tako pametan što sjedi u kancelariji? Evo izašao novi broj Charlia, što ne ide u Pariz ubijati?

Hvala Bogu pa se Islam ne gleda po postupcima bradonja iz Pariza i ovoga nego je istina u Kur'anu :) ali znam da to nekome ovdje ne paše pa se ignoriše.

Nisam ja ignorantan nego znam dobro koji postupci su stvarno po islamskom propisu a koji postupci su anti-islamski
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#4766 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Chmoljo »

Banned user for reason “kršenje pravila foruma”
» skafiskafsnjak

14 dana

Banned user for reason “kršenje pravila foruma”
» nigor

trajno
MyTao

#4767 Re: Terorizam u Parizu!

Post by MyTao »

Kinesko prkno wrote:U Belgiji policija ubila preventivno 3 terorista,iko ista?
Bravo za policiju.
Kinesko prkno

#4768 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Kinesko prkno »

MyTao wrote:
Bravo za policiju.
Triput hura,neg ima li kakih informacija?
insomnia78

#4769 Re: Terorizam u Parizu!

Post by insomnia78 »

Jos je prerano za info, francuzi javljaju da se cula jaka pucnjava i par eksplozija te da je u toku antiteroristicka akcija

Najvjerovatnije je povezano sa napadima u Parizu jer je policija bas jucer objavila da su oruzje i oprema koristeni u napadu kupljeni u Belgiji
Zeljoooo

#4770 Re: Terorizam u Parizu!

Post by Zeljoooo »

Imam osjecaj da su u Islamu podigli Muhammeda iznad Allaha.
hajjatt

#4771 Re: Terorizam u Parizu!

Post by hajjatt »

Zeljoooo wrote:Imam osjecaj da su u Islamu podigli Muhammeda iznad Allaha.
Ne varas se,tako je,to dokazuje i to sto im sve jedno da bilo kojeg drugog poslanika unize karikaturama,dok je za Muhammeda druga prica,kao sto se vidi.
_mufljuz_

#4772 Re: Terorizam u Parizu!

Post by _mufljuz_ »

po velikom broju vas bi bilo dobro da se muslimani namazu vazelinom i krmecom masti da vam konacno budu po volji - pravi eUropski muslimani :evil:
York Light 100`s

#4773 Re: Terorizam u Parizu!

Pjanic15 wrote:
York Light 100`s wrote:

muslim = terorist

Ne razumiješ ili bolje rečeno nećeš razumiješ jasan primjer koji veze nema sa ovim što si napisao podvučeno, nema se tu šta dalje dodati, ko neće neće da razumije i vječno će negirati, kontrirati, izvrtati primjerima ko ti.
Muslimani se itekako zgražavaju nad zločinima isila, boko haram ali to je slično kao pitanje "Zašto su zapadni svijet i društvene mreže više zgroženi nad napadom u Parizu nego masakrom u Nigeriji (koji je se desio skoro u isto vrijeme) gdje je 200x više žrtava?
Tako i ja mogu postaviti pitanje kakvo je to zapadno društvo gdje se maršira zbog jednog slučaja u centru Europe a sva dešavanja vani se zanemaruju?
To nema veze samo sa muslimanima, svi smo takvi, htjeli priznati ili ne, da smo zagrijani više na temama o tragedijama koje se dešavaju u susjednim zemljama dok se o Palestini, Africi, Afganistanu napiše 1-2 u godini.

Tako i na ovoj temi, da li se zgražava Njemac, Francuz ili Hrvat nad zločinima u Nigeriji? Sigurno, samo što medije stavljaju Charlie Hebdo u prvi plan i to je sada tema #1 pa se o tome govori ali to ne znači da se ne zgražavaju nad 2000 ubijeno u Nigeriji.
Isto je za muslimane, svi se mi zgražavamo nad masakrom u Nigeriji ili šta ISIL radi samo što je sada Charlie Hebdo prioritet u medijima pa i nas je odvuklo najviše na tu temu pa se diskutuje o karikaturama.

Zato ja ne znam šta je on mislio kada je on specifično govorio o muslimanima u tom postu jer smo svi na neki način krivi jer smo vijest o 2000 mrtvih gurnuli u 2. plan zbog Charlie Hebdo. Taj post što si citirao stavlja muslimane i teroriste u isti koš. Sada ispada "Oni monstrumi zvani islamski fanatici nisu gori od ovih karikaturista za muslimane jer se više muslimana oglasilo i osuđivalo karikature nego što su se oglasili zbog ISIL i boko haram" a istina je da je kompletno društvo, i muslimansko i ne-muslimansko, postalo arogantno i oglašava se prije zbog neke tragedije u Europi nego zbog neke tragedije u aziji, africi ili južnoj americi

Osuđujem karikature i zgrožavam se nad onim što oni divljaci rade poput masakra u Nigeriji samo što Charlie Hebdo daje više prostora za diskusiju jer može biti bitan za budućnost nas muslimana u europi ali to ne znači da je istina šta je onaj u postu napisao što si ti citirao
mrAdil

#4774 Re: Terorizam u Parizu!

Post by mrAdil »

Šta se događa u Belgiji? Iko išta.
_mufljuz_

#4775 Re: Terorizam u Parizu!

Post by _mufljuz_ »

evo vam malo satire i slobodnog izrazavanja - ako ne popušim opet ban za liberalno izrazavanje koje toliko svi brane i prde o tom

slika napadaca na Carli Hebo

Image
Post Reply