Ali Kemal wrote:Da bi dobio odgovore na ta pitanja prvo moras da kupis biologiju za 5 razred osnovne skole, pa kad to savladas kupis knjigu za 6 razred i sve tako dok ne dodjes do Mendelovih zakona, osnova genetike itd.
Vjersko pojednostavljeno gledanje da je svijet nastao za 7 dana, te tako ti ocekujes da ti naraste perje za nekoliko sekundi je ta neukost u kojoj religija drzi ljude.
Nauka je dokazala i pronasla fosile primata stare 50-60 miliona godina. Potrebno je nekoliko miliona godina da dodje do nekih znacajnijih promjena.
Promijeni samo svoju ishranu pa ces primjetiti promjene na svom tijelu u roku od nekoliko mjeseci, a da se ne dese promjene tokom miliona godina, mijesanja stanovnistva i slicno.
Inace postoje naucni dokazi o najranijem tragu postojanju zivota na zemlji prije oko 3,7 milijaradi godina. Jel tebi jasno koliko je to dug period.
Najlakse je reci Alah sve stvorio, sto da se zamaramo sada sa naukom i moramo da ucimo

i sve tako dok ne dodjes do Mendelovih zakona, osnova genetike itd.
ako tako znas dobor genetiku, reci mi koja to mutacija daje nove informacijske DNK kodove u celijama ili genima ?
jer mutacija je osnova evolucije, bez mutacije nema evolucije, iako je naucno dokazano da mutacija samo steti DNK genima a ne pospjesuje ih, to jedino pospjesuje u teoriji a ne u naucnom experimentu gdje su izlagali muhe radijaciji da se vidi kako bi mutirale, i onda su samo ostecene ili bolje reci noge se rasle na glavi , znaci vidi sa naucne strane stetnost mutacije a ne progres.
Nauka je dokazala i pronasla fosile primata stare 50-60 miliona godina. Potrebno je nekoliko miliona godina da dodje do nekih znacajnijih promjena.
primata covjkolikih bica, ili bolje reci vrste majmuna
Promijeni samo svoju ishranu pa ces primjetiti promjene na svom tijelu u roku od nekoliko mjeseci, a da se ne dese promjene tokom miliona godina, mijesanja stanovnistva i slicno.
ma koliko god jeo meni hrana nemoze doprinijeti da evolviram u nesto drugo i da me naslijedi moje potomstvo, a to sto hrana ima uticaj na zdravlje covjeka to nema veze sa evolucijom, osim ako po nekim tvojim teorija svako jutros popijem zivo jaje na prazan stomak i da ocekivam da cu dobiti perusku na tijelu sa svako popijeno jaje, da bi nakon hiljade jaja bio ko kokos koja ce pokusati letjeti ali nece moci jer joj tezina to neda.
Inace postoje naucni dokazi o najranijem tragu postojanju zivota na zemlji prije oko 3,7 milijaradi godina. Jel tebi jasno koliko je to dug period.
pa sta ako ima, to su bakterija i slicni organizmi.
Najlakse je reci Alah sve stvorio, sto da se zamaramo sada sa naukom i moramo da ucimo
pa i jeste najlakse kad uzmemo u obzir da imamo motore u prirodi koji su haman pa kopija automotora, stator, rotor, kvacilo, mjenjac, propele, gorivo i sta sve ne.