Vrlo vjerovatno da hoće, još ako u obnovu kuća, zgrada i određenih postrojenja ubacimo i sanaciju vodotoka, popravke nasipa i korita mogla bi to bit podeblja suma.505sCrtom wrote:sta mislis, hoce li steta nastala ovom nesrecom prevazici tu cifru?alenthekiller wrote:ja lika giganta haha koja milijarda i eto sve rjeseno. Pare nisu problem, para NEMA
Pozari i poplave. Zastita prirode, suma i ekologije
Moderator: anex
- kamberovica polje
#4751 Re: Poplave u cijeloj BiH
-
dudba
#4752 Re: Poplave u cijeloj BiH
DRAMATIČNO U BRČKOM: NASIP NA VUČILOVCU POPUŠTA, AUTOBUSI SPREMNI ZA EVAKUACIJU!
- Stoner
#4753 Re: Poplave u cijeloj BiH
Zbog ovih poplava opet merhametli Bošnje pale na isti fazon "svi smo mi Bosanci i Hercegovci,ujedinimo se" a ostali ih ne jebu ni 2%
bošnjaci više poslali love srbima nego svojima
multi-kulti
bošnjaci više poslali love srbima nego svojima
multi-kulti
- Edin H.
#4754 Re: Poplave u cijeloj BiH
To raja naplate od osiguranja505sCrtom wrote:sta mislis, hoce li steta nastala ovom nesrecom prevazici tu cifru?alenthekiller wrote:ja lika giganta haha koja milijarda i eto sve rjeseno. Pare nisu problem, para NEMA
- @mba
#4755 Re: Poplave u cijeloj BiH
kamberovica polje wrote:Vrlo vjerovatno da hoće, još ako u obnovu kuća, zgrada i određenih postrojenja ubacimo i sanaciju vodotoka, popravke nasipa i korita mogla bi to bit podeblja suma.505sCrtom wrote:sta mislis, hoce li steta nastala ovom nesrecom prevazici tu cifru?alenthekiller wrote:ja lika giganta haha koja milijarda i eto sve rjeseno. Pare nisu problem, para NEMA
malo manja od one poslije agresije!
- Hercegoviina
#4756 Re: Poplave u cijeloj BiH
konzum odbija da u prodavnicama prodaje bosansku vodu kako bi ljudi kupili vodu koje nestaje na policama.
-
statixx
#4757 Re: Poplave u cijeloj BiH
Sa ajb:
Naša četiri kombija, prepuna odjećom, obućom, hranom i vodom, ispražnjena su za svega pola sata.
Ismet tvrdi da u Maglaju više nije problem poplava, nego nedostatak hrane i vode.
Napiši, molim te, da nam treba i higijenskih stvari, posebno za bebe. Evo, ja sam jučer sa kolegom iz poplavljene kuće izvukao majku sa jednomjesečnom bebom. Oni više nisu u opasnosti, ali, nažalost, mi nemamo šta ponuditi toj bebi, u dahu govori Ismet dok čeka da njegova ekipa istovari pomoć iz vozila koja pristižu iz Sarajeva i Zenice. Ostavljamo Ismeta te preko pruge idemo ka poplavljenom gradu.
- MOSALJOZE
#4758 Re: Poplave u cijeloj BiH
Ma zaobidji govna kupuj u ostalim prodavnicam nisu jedini jebat ihHercegoviina wrote:konzum odbija da u prodavnicama prodaje bosansku vodu kako bi ljudi kupili vodu koje nestaje na policama.
-
Objektivni navijac
#4759 Re: Poplave u cijeloj BiH
Jasta radi za ciscenje i betoniranje korita treba novackamberovica polje wrote:Doktore, ne uči se to samo u Nizozemskoj učimo i mi ovdje i sam studiram istu struku. Problem je taj što su hidrotehničke građevine i zahvati u vodotocima i u tlu najskuplja vrsta radova i mi ovdje nemamao kao prvo uređenost te Nizozemska a kao drugo ni novac tako da se sve ovo što si napisao zasad može objesit mačku o rep.Konji409 wrote:Ovdje na gradjevinskom fakultetu u Nizozemskoj nas uce kako se zatititi od poplava. Ovdje ljudi zive nekoliko metara ispod nivoua morske povrsine a u BiH se prica o tome kako je nemoguce se zastiti od poplava.
To je glupost. Protiv ovakvih poplava se moze itakako zastiti. U Nizozemskoj se to radi na sledece nacine:
1) Kopanje adekvatnih kanala i davanje prostora rijekama. Ocigledno da rijeke nisu dovoljno duboke i siroke u BiH.
2) Nodredjeim mjestima se obezbijede ogromni bazeni od par kwadratnih kolometara u koje mogu rijeke; u slucaju prirodne nepogode; da izliju svoju vodu. Dakle kanalima i branama se regulise nivo vode. Ako nivo vode u rijeci Bosni preraste kriticnu tacku onda otvoris branu i voda ulazi u podrucija koja su rezervisana za takve slucajeve.
3) Klizista su osnovni pojam u gradjevini. To se uci jos u 1. godini gradjevine kako da se sprijece klizista. Odakle ljudima uopste ideja da prave kuce na takvim lukacijama kao sto se to radi u BiH bez ikakvih mehanizama za odvodjenje vode? Cim nivo vode u zemlji predje kriticnu vrijednost; kohezija zemlje odpadne i nastane kliziste:
Dakle moze se itakako uraditi mnogo toga da se sprijeci ovo. Moja procjena je da tu treba neka miljarda do dvije miljarde eura da bi se uredile rijeke i napravili mehanizmi zastite kako se nebi desavale poplave.
-
Bodkin
#4760 Re: Poplave u cijeloj BiH
mrs u 3pmStoner wrote:Zbog ovih poplava opet merhametli Bošnje pale na isti fazon "svi smo mi Bosanci i Hercegovci,ujedinimo se" a ostali ih ne jebu ni 2%![]()
bošnjaci više poslali love srbima nego svojima![]()
multi-kulti
- cyprus
#4761 Re: Poplave u cijeloj BiH
+1Bodkin wrote:mrs u 3pmStoner wrote:Zbog ovih poplava opet merhametli Bošnje pale na isti fazon "svi smo mi Bosanci i Hercegovci,ujedinimo se" a ostali ih ne jebu ni 2%![]()
bošnjaci više poslali love srbima nego svojima![]()
multi-kulti
-
emirolini
#4762 Re: Poplave u cijeloj BiH
Ukoliko imate vece kolicine mozete sastaviti s nekim pa pozvati A2B - oni besplatno voze
- Havatar
-
loool
#4764 Re: Poplave u cijeloj BiH
da hoce malo sunce granut mamu mu jebem

-
PriRodnjak2
#4765 Re: Poplave u cijeloj BiH
Ne sirite lazi bas toliko ,sve je neka galama i vika na politicare,a narod je duplo veca stoka!!!Hercegoviina wrote:konzum odbija da u prodavnicama prodaje bosansku vodu kako bi ljudi kupili vodu koje nestaje na policama.
Juce u neki Konzum marketima je hrana davana besplatno!Dok su im neki objekti poplavljeni ,magacini ,roba i sve.
- dinao
#4766 Re: Poplave u cijeloj BiH
Gdje u Sarajevu da odnesem odjecu, skupio sam 5 vreca.
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
kakavdanakneiskustvu
#4767 Re: Poplave u cijeloj BiH
loool wrote:da hoce malo sunce granut mamu mu jebem![]()
slabo danas izgleda
- BadCopy
#4768 Re: Poplave u cijeloj BiH
ima li stream federalne tv?
-
omar little
#4769 Re: Poplave u cijeloj BiH
evo teme ovdje http://www.klix.ba/forum/apel-za-pomoc- ... 0s225.html najbolje tu pogledaj.dinao wrote:Gdje u Sarajevu da odnesem odjecu, skupio sam 5 vreca.
-
Boskero
#4770 Re: Poplave u cijeloj BiH
.
Last edited by Boskero on 29/10/2017 01:15, edited 1 time in total.
- eluna
#4771 Re: Poplave u cijeloj BiH
informacija sa terena
ck, posto ljudi rade na prijemu i sakupljanju pomoci nema prave informacije GDJE da salju, gdje najvise treba
ljudi izgleda najmanje kupuju HRANU ZA BEBE, to je trenutno bitno, kupujte hranu za bebe, svijece, sibice, uoaljaci
civilna zastita blokira ck, ne daju im da posalju ljude na teren zbog cega ck i ne prima volontere
ck, posto ljudi rade na prijemu i sakupljanju pomoci nema prave informacije GDJE da salju, gdje najvise treba
ljudi izgleda najmanje kupuju HRANU ZA BEBE, to je trenutno bitno, kupujte hranu za bebe, svijece, sibice, uoaljaci
civilna zastita blokira ck, ne daju im da posalju ljude na teren zbog cega ck i ne prima volontere
-
5 0 5
#4772 Re: Poplave u cijeloj BiH
nije ovo tema vic dana. od 10 pokusaja, uspio sam stranicu 2 puta otvoriti. http://www.federalna.baBadCopy wrote:ima li stream federalne tv?
-
kakavdanakneiskustvu
#4773 Re: Poplave u cijeloj BiH
PriRodnjak2 wrote:Ne sirite lazi bas toliko ,sve je neka galama i vika na politicare,a narod je duplo veca stoka!!!Hercegoviina wrote:konzum odbija da u prodavnicama prodaje bosansku vodu kako bi ljudi kupili vodu koje nestaje na policama.
Juce u neki Konzum marketima je hrana davana besplatno!Dok su im neki objekti poplavljeni ,magacini ,roba i sve.
čini mi mi se da je i nikšić sinoć pohvalio konzum ,maglajski konzum zbog toga
- azurna_obala
#4774 Re: Poplave u cijeloj BiH
u crveni krst možda ako si u SA..dinao wrote:Gdje u Sarajevu da odnesem odjecu, skupio sam 5 vreca.
http://www.ckks.ba/
-
omar little
#4775 Re: Poplave u cijeloj BiH
taj njihov stream ni u najbolji i najobicniji dan bog otac ne moze otvoriti, a kamoli sad. moroni.505sCrtom wrote:nije ovo tema vic dana. od 10 pokusaja, uspio sam stranicu 2 puta otvoriti. http://www.federalna.baBadCopy wrote:ima li stream federalne tv?