Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
fazer wrote:"Zapaljen je jedan od depoa Arhiva BiH. U njemu je nažalost smještena najvrijednija građa i najvrijedniji fondovi s kojima je Arhiv raspolagao. Sad po sjećanju mogu reći da su to: Zbirka poklona i otkupa, Zbirka personalnih dosijea, novopreuzeti fond Doma za ljudska prava BiH u kojem je 40.000 dosijea, zatim mikrofilmovi iz raznih arhiva, kopije iz bečkih arhiva, dokumentacija Komisije za utvrđivanje ratnih zločina iz Drugog svjetskog rata, arhiv koji se odnosi na Višu sudačko-šerijatsku školu u BiH... To je dio kojeg se trenutno mogu sjetiti da je u tom depou", kaže Zahirović."
ovo je strašno. zbirka personalnih dokumenata je neprocjenjiva.
ovi sto su danas razvalili kanton i predsjednostvo sutra bi mogli da krenu i po privatnim kucama i da pljackaju...lijepa titina milicija udri pa pitaj kako se zove..treba vratiti goli otok...
fazer wrote:"Zapaljen je jedan od depoa Arhiva BiH. U njemu je nažalost smještena najvrijednija građa i najvrijedniji fondovi s kojima je Arhiv raspolagao. Sad po sjećanju mogu reći da su to: Zbirka poklona i otkupa, Zbirka personalnih dosijea, novopreuzeti fond Doma za ljudska prava BiH u kojem je 40.000 dosijea, zatim mikrofilmovi iz raznih arhiva, kopije iz bečkih arhiva, dokumentacija Komisije za utvrđivanje ratnih zločina iz Drugog svjetskog rata, arhiv koji se odnosi na Višu sudačko-šerijatsku školu u BiH... To je dio kojeg se trenutno mogu sjetiti da je u tom depou", kaže Zahirović."
Hoćemo li još nešto uništit? Šta je sutra na redu?
Sad ce ti ovi huligani sa klixa odgovoriti.
a koja je svrha tog arhiva sviju ti ... nikakve koristi od istog
Drzava koja nema historije nije drzava.Sad nam mogu reci da smo u Drugom svjetskom bili na strani nacista a da mi nemamo odgovora na to.
ova prica o ratu mi je najgora ... te nisu nas ovako unistili u ratu, te arhiva tri rata prezivjela, te nastavili smo sto su cetnici zapoceli bla bla bla bla .... politicki poeni se kupe ko komjuteri iz vlade danas
stakasa wrote:U Mostaru je zapaljen ulaz u Đački dom i prvih nekoliko prostorija a i ostatak zgrade je dobro razvaljen.
Vatra je ugašena i sad je ok.
Zapaljena je i vjećnica (3 osnovna) ali šteta nije velika. Par kancelarija na prvom spratu.
Gradska uprava je dobro spaljena a pocelo je bilo i sa demoliranjem suda u Cernici.
Gorila je zgrada HDZ-a i SDA kod Ruže
Ovi huligani i djacki dom zapalili?
Pa sto ne napisa sta je tacno u njemu.
Pred sudom vidim prevrnutih auta. Kolateralna steta.
Last edited by Itakoto on 07/02/2014 21:02, edited 1 time in total.
_mufljuz_ wrote:najvise mi je vokri sto ovo ispade drzavni udar a ne udar na politickomafijaske korumpirane supke
EDIT cuj metak... alo metku...
rodila majka metke - mislim jesmo priglup i merhametli narod al kad metak potegnes na nas i noz pretvorimo se u zvijeri i barem zbog toga mi je drago sto sam bosnjo
Imali su danas specijalci duge cjevi
vidio sam - ali - znas li ti da je opalio rafal prema narodu sta bi bilo jarane? jebes 92-u....
Kaže Lagumdžija da su ovi prosvjedi ustvari za Treći entitet.
I to on ozbiljan to izjavljuje. Kakav genijalac.
Nikšić kaže da su trebali donijeti zabranu okupljanja.
Kakvu dobru Zapadnu Njemačku napravi ova crvena
buržoazija.
Last edited by webby-x on 07/02/2014 21:03, edited 1 time in total.
x_lecter wrote:ova prica o ratu mi je najgora ... te nisu nas ovako unistili u ratu, te arhiva tri rata prezivjela, te nastavili smo sto su cetnici zapoceli bla bla bla bla .... politicki poeni se kupe ko komjuteri iz vlade danas
Samo papak poput tebe moze uopste postaviti pitanje "sta ce nam historijska gradja".
Hoćemo li još nešto uništit? Šta je sutra na redu?[/quote]
Sad ce ti ovi huligani sa klixa odgovoriti.[/quote]
a koja je svrha tog arhiva sviju ti ... nikakve koristi od istog[/quote]
Drzava koja nema historije nije drzava.Sad nam mogu reci da smo u Drugom svjetskom bili na strani nacista a da mi nemamo odgovora na to.[/quote]
Ovi rezimski mediji su smjesni... Citav Dnevnik izjave šupaka kako i nemamo razloga za protest, i o nekim zavjerama iz vana Vatikan Beograd Masoni..... Jedino Aljezzera normalno prenosi situaciju sa protesta....
rokan wrote:ali kako zlogumdzija okrenu odmah na nacionalizam pa oplete po rs-u, te rs losije zivi a niko ne demonstrira, te genocid, te treci entitet, te evropa protiv nas...
koji gad jebote!
A što je najgore niko ga ništa ne pita o PC-u. Dobro je pa nije počeo pričati kako u Africi nemaju ni vode. Kad poče faliti PIO, zdravstvo i td. mrak mi se na oči navuče.
Poslije njegove i Baketove spike ja se fakat zapitah: što razmišljam da se ispalim sa ženom i djecom iz ove države bilo gdje na dunjaluku, da nekome u švabiji perem guzicu, ili da odem na kruzer da robujem. Zašto u ovoj jadnoj državi kad završiš fakultet i stekneš određeno zvanje možeš diplomu mačku o rep.................zašto ne zatvore fakultete
Hahaha slusal ko na FaceTV
Javi se gradjanin BiH i kaze "ovo su protesti protiv predsjednistva nama treba jedan predsjednik pa nebitno bio ono Mirko, Senad, Omer il Salko" hahahaha
Nije bitno samo nek je nas hahaha nije lik ovako mislio sigurno al je ispalo
webby-x wrote:Kaže Lagumdžija da su ovi prosvjedi ustvari za Treći entitet.
I to on ozbiljan to izjavljuje. Kakav genijalac.
Nikšić kaže da su trebali donijeti zabranu okupljanja.
Kakvu dobru Zapadnu Njemačku napravi ova crvena
buržoazija.
rokan wrote:ali kako zlogumdzija okrenu odmah na nacionalizam pa oplete po rs-u, te rs losije zivi a niko ne demonstrira, te genocid, te treci entitet, te evropa protiv nas...
koji gad jebote!
Što nije bilo dozvoljeno da se jave građani u studio... da ga priupitam koliko je puta bio na ispitu iz informatike na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu, gdje je redovan profesor... mnogi ga za 3+2 godine školovanja nisu vidjeli 3 puta u vrh glave na fakultetu, pa makar i u wc-u. A plata oko 5000 KM. Jebem mu komplet familiju.
x_lecter wrote:ova prica o ratu mi je najgora ... te nisu nas ovako unistili u ratu, te arhiva tri rata prezivjela, te nastavili smo sto su cetnici zapoceli bla bla bla bla .... politicki poeni se kupe ko komjuteri iz vlade danas
Samo papak poput tebe moze uopste postaviti pitanje "sta ce nam historijska gradja".
ta prica da je sve otislo u nepovrat je kurac ... ta građa postoji vjerujem i kopirana i skenirana u bar 10 primjeraka ... tako da ovo nije nikakva steta ... uostalom zivoti miliona su unisteni u zadnjih 25 godina, a mi ovdje pricamo o papircinama ... mars u pm