Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Locked

Šta su za vas najbitniji ciljevi protesta poput ovog u Tuzli?

Smanjenje troškova administracije na sve moguće načine a posebno kroz smanjenje plata političarima, te ukidanje svih povlastica (paušala, naknada, itd)
115
21%
Postavljanje stručnih i odgovornih, a ne podobnih kadrova na odgovorne funkcije (ukidanje stranačke raspodjele)
77
14%
Oduzimanje nelegalno stečene imovine i revizija privatizacije, te prodaja oduzete imovine radi namirivanja radničkih potraživanja
100
18%
Sudski progon i kažnjavanje odgovornih za privatizacijski kriminal, te procesuiranje i kažnjavanje svih slučajeva nepotizma i korupcije
65
12%
Efikasnije sudstvo u službi građana (a ne političara i tajkuna)
28
5%
Ukidanje kantona i jačanje države, uz puno uvažavanje etničkih prava
60
11%
Ravnomjerno a ne proporcionalno povećanje penzija i socijalnih davanja
7
1%
Ostavke onih prema kojima su protesti usmjereni (kantonalne vlade, ministri)
19
3%
Uvođenje prijevremenih izbora kao opcije za promjenu vlasti, te objedinjavanje općih i općinskih izbora
20
4%
Nasilne smjene vlasti s ciljem dokazivanja vlastodršcima da su oni u službi građana, a ne obrnuto
58
11%

Total votes: 549

kowalski1

#4751 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by kowalski1 »

fazer wrote:"Zapaljen je jedan od depoa Arhiva BiH. U njemu je nažalost smještena najvrijednija građa i najvrijedniji fondovi s kojima je Arhiv raspolagao. Sad po sjećanju mogu reći da su to: Zbirka poklona i otkupa, Zbirka personalnih dosijea, novopreuzeti fond Doma za ljudska prava BiH u kojem je 40.000 dosijea, zatim mikrofilmovi iz raznih arhiva, kopije iz bečkih arhiva, dokumentacija Komisije za utvrđivanje ratnih zločina iz Drugog svjetskog rata, arhiv koji se odnosi na Višu sudačko-šerijatsku školu u BiH... To je dio kojeg se trenutno mogu sjetiti da je u tom depou", kaže Zahirović."
ovo je strašno. zbirka personalnih dokumenata je neprocjenjiva.

ti varvari nisu svjesni šta su napravili.
yugi

#4752 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by yugi »

Meni je sad malo lakše kako Zlaja reče da je u genocidnoj tvorevini gore stanje :oops:
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#4753 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by -LIBERO- »

Da je trebalo ici ostro i pokazati zube JESTE. Da se trebalo ovoliko paliti NE, ni u ludilu.

Moj prijedlog. Rasprodajte vozni park smanjite plate za 10%, i obnovit ce se vecina stete.

I da, pocnite raditi i uspostavljati PRAVDU. Jeba li vas pregovori o nacionalnim interesima po kafanama.
Last edited by -LIBERO- on 07/02/2014 21:10, edited 1 time in total.
starii

#4754 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by starii »

ovi sto su danas razvalili kanton i predsjednostvo sutra bi mogli da krenu i po privatnim kucama i da pljackaju...lijepa titina milicija udri pa pitaj kako se zove..treba vratiti goli otok...
1bosna

#4755 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by 1bosna »

x_lecter wrote:
1bosna wrote:
fazer wrote:"Zapaljen je jedan od depoa Arhiva BiH. U njemu je nažalost smještena najvrijednija građa i najvrijedniji fondovi s kojima je Arhiv raspolagao. Sad po sjećanju mogu reći da su to: Zbirka poklona i otkupa, Zbirka personalnih dosijea, novopreuzeti fond Doma za ljudska prava BiH u kojem je 40.000 dosijea, zatim mikrofilmovi iz raznih arhiva, kopije iz bečkih arhiva, dokumentacija Komisije za utvrđivanje ratnih zločina iz Drugog svjetskog rata, arhiv koji se odnosi na Višu sudačko-šerijatsku školu u BiH... To je dio kojeg se trenutno mogu sjetiti da je u tom depou", kaže Zahirović."

Hoćemo li još nešto uništit? Šta je sutra na redu?
Sad ce ti ovi huligani sa klixa odgovoriti.
a koja je svrha tog arhiva sviju ti ... nikakve koristi od istog
Drzava koja nema historije nije drzava.Sad nam mogu reci da smo u Drugom svjetskom bili na strani nacista a da mi nemamo odgovora na to.
x_lecter

#4756 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by x_lecter »

ova prica o ratu mi je najgora ... te nisu nas ovako unistili u ratu, te arhiva tri rata prezivjela, te nastavili smo sto su cetnici zapoceli bla bla bla bla .... politicki poeni se kupe ko komjuteri iz vlade danas
klixo

#4757 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by klixo »

Image
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Itakoto

#4758 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Itakoto »

stakasa wrote:U Mostaru je zapaljen ulaz u Đački dom i prvih nekoliko prostorija a i ostatak zgrade je dobro razvaljen.
Vatra je ugašena i sad je ok.
Zapaljena je i vjećnica (3 osnovna) ali šteta nije velika. Par kancelarija na prvom spratu.
Gradska uprava je dobro spaljena a pocelo je bilo i sa demoliranjem suda u Cernici.
Gorila je zgrada HDZ-a i SDA kod Ruže
Ovi huligani i djacki dom zapalili? :shock: :izet:
Pa sto ne napisa sta je tacno u njemu.

Pred sudom vidim prevrnutih auta. Kolateralna steta.
Last edited by Itakoto on 07/02/2014 21:02, edited 1 time in total.
Ripicipi

#4759 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Ripicipi »

_mufljuz_ wrote:
O'zone wrote:
_mufljuz_ wrote:najvise mi je vokri sto ovo ispade drzavni udar a ne udar na politickomafijaske korumpirane supke

EDIT cuj metak... alo metku... :lol:

rodila majka metke - mislim jesmo priglup i merhametli narod al kad metak potegnes na nas i noz pretvorimo se u zvijeri i barem zbog toga mi je drago sto sam bosnjo 8-) 8)
Imali su danas specijalci duge cjevi
vidio sam - ali - znas li ti da je opalio rafal prema narodu sta bi bilo jarane? jebes 92-u....
Jao jeste zajebani
webby-x

#4760 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by webby-x »

Kaže Lagumdžija da su ovi prosvjedi ustvari za Treći entitet.
I to on ozbiljan to izjavljuje. Kakav genijalac.
Nikšić kaže da su trebali donijeti zabranu okupljanja.

Kakvu dobru Zapadnu Njemačku napravi ova crvena
buržoazija.

:roll:
Last edited by webby-x on 07/02/2014 21:03, edited 1 time in total.
yugi

#4761 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by yugi »

armin071 wrote:Hamdija Lipovača: Neću podnijeti ostavku!

Kratko i jasno .ebo li te tata Zlatko :twisted:
Ma to je govorio i ovaj naš hairlija Čaušević :-)
O'zone
Globalni moderator

#4762 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by O'zone »

Volim slušati ljude koji se javljau na CD i daju podršku :thumbup:
Alfons Kauders

#4763 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Alfons Kauders »

madner wrote:Tsk, vidim niste baš čitali o izgledu revolucija.
e da je revolucija onda ok

al ovo je kita a ne revolucija
Ripicipi

#4764 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Ripicipi »

x_lecter wrote:ova prica o ratu mi je najgora ... te nisu nas ovako unistili u ratu, te arhiva tri rata prezivjela, te nastavili smo sto su cetnici zapoceli bla bla bla bla .... politicki poeni se kupe ko komjuteri iz vlade danas
Samo papak poput tebe moze uopste postaviti pitanje "sta ce nam historijska gradja".
x_lecter

#4765 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by x_lecter »

Hoćemo li još nešto uništit? Šta je sutra na redu?[/quote]
Sad ce ti ovi huligani sa klixa odgovoriti.[/quote]

a koja je svrha tog arhiva sviju ti ... nikakve koristi od istog[/quote]
Drzava koja nema historije nije drzava.Sad nam mogu reci da smo u Drugom svjetskom bili na strani nacista a da mi nemamo odgovora na to.[/quote]

jebo ti arhiv koji postoji u jednom primjerku
julisiz es grant

#4766 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by julisiz es grant »

_mufljuz_ wrote: vidio sam - ali - znas li ti da je opalio rafal prema narodu sta bi bilo jarane? jebes 92-u....
Ko govori o pucanju u narod? Ni komunistička policija nije to radila, pa čak ni Slobina.
34sf4drgu67d25

#4767 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by 34sf4drgu67d25 »

Ovi rezimski mediji su smjesni... Citav Dnevnik izjave šupaka kako i nemamo razloga za protest, i o nekim zavjerama iz vana Vatikan Beograd Masoni..... Jedino Aljezzera normalno prenosi situaciju sa protesta....
Herr Flick

#4768 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Herr Flick »

Nisu ba bili orgaanizirani,ako se vec palilo mogli se se nastavit palit gume i pravit neke vrsta barikada kao u Ukrajini :D :D
tataćusak

#4769 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by tataćusak »

rokan wrote:ali kako zlogumdzija okrenu odmah na nacionalizam pa oplete po rs-u, te rs losije zivi a niko ne demonstrira, te genocid, te treci entitet, te evropa protiv nas...

koji gad jebote!
A što je najgore niko ga ništa ne pita o PC-u. Dobro je pa nije počeo pričati kako u Africi nemaju ni vode. Kad poče faliti PIO, zdravstvo i td. mrak mi se na oči navuče.
Poslije njegove i Baketove spike ja se fakat zapitah: što razmišljam da se ispalim sa ženom i djecom iz ove države bilo gdje na dunjaluku, da nekome u švabiji perem guzicu, ili da odem na kruzer da robujem. Zašto u ovoj jadnoj državi kad završiš fakultet i stekneš određeno zvanje možeš diplomu mačku o rep.................zašto ne zatvore fakultete
Janjicar

#4770 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Janjicar »

Hahaha slusal ko na FaceTV :D
Javi se gradjanin BiH i kaze "ovo su protesti protiv predsjednistva nama treba jedan predsjednik pa nebitno bio ono Mirko, Senad, Omer il Salko" hahahaha :D
Nije bitno samo nek je nas hahaha :D nije lik ovako mislio sigurno al je ispalo :D
O'zone
Globalni moderator

#4771 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by O'zone »

webby-x wrote:Kaže Lagumdžija da su ovi prosvjedi ustvari za Treći entitet.
I to on ozbiljan to izjavljuje. Kakav genijalac.
Nikšić kaže da su trebali donijeti zabranu okupljanja.

Kakvu dobru Zapadnu Njemačku napravi ova crvena
buržoazija.

:roll:
Mostarci :thumbup:
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#4772 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by Chmoljo »

armin071 wrote:Hamdija Lipovača: Neću podnijeti ostavku!

Kratko i jasno .ebo li te tata Zlatko :twisted:
bahata džukela.
iPod

#4773 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by iPod »

O'zone wrote:Volim slušati ljude koji se javljau na CD i daju podršku :thumbup:
Naravno, forum nije realan i objektivan jer ima previše ubačenih elemenata i onih kojima ove demonstracije ne odgovaraju...
p206

#4774 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by p206 »

rokan wrote:ali kako zlogumdzija okrenu odmah na nacionalizam pa oplete po rs-u, te rs losije zivi a niko ne demonstrira, te genocid, te treci entitet, te evropa protiv nas...

koji gad jebote!
Što nije bilo dozvoljeno da se jave građani u studio... da ga priupitam koliko je puta bio na ispitu iz informatike na Ekonomskom fakultetu u Sarajevu, gdje je redovan profesor... mnogi ga za 3+2 godine školovanja nisu vidjeli 3 puta u vrh glave na fakultetu, pa makar i u wc-u. A plata oko 5000 KM. Jebem mu komplet familiju.
x_lecter

#4775 Re: Demonstracije u Tuzli "za bolje sutra"

Post by x_lecter »

Ripicipi wrote:
x_lecter wrote:ova prica o ratu mi je najgora ... te nisu nas ovako unistili u ratu, te arhiva tri rata prezivjela, te nastavili smo sto su cetnici zapoceli bla bla bla bla .... politicki poeni se kupe ko komjuteri iz vlade danas
Samo papak poput tebe moze uopste postaviti pitanje "sta ce nam historijska gradja".
ta prica da je sve otislo u nepovrat je kurac ... ta građa postoji vjerujem i kopirana i skenirana u bar 10 primjeraka ... tako da ovo nije nikakva steta ... uostalom zivoti miliona su unisteni u zadnjih 25 godina, a mi ovdje pricamo o papircinama ... mars u pm
Locked