Ateizam / Nihilizam / Agnosticizam
- SamoVasGledam
#4751 Re: Ateizam
Evo baš se u Srbiji provlačila tema o teoriji evolucije, pa je bila i emisija povodom toga u kojoj je učestvovao i efendija Zukorlić koji se svojski trudio da objasni zašto je evolucija ''nebuloza''. Mada moram priznati da je ovaj biolog kao njegovi protivnik bio dosta slab i neubedljiv.
- Dope_Man
#4752 Re: Ateizam
Sa bogom si uvijek u win-win situaciji.. sve sto on zahtjeva je mentalnu gimnastiku gdje njega ne okrivis nikad za bilo sta lose, a uvijek se njemu zahvalis za dobar ishod situacije. Nikad on nije kriv za pad aviona, ali redovno je on glavni kome treba zahvaliti za ono dvoje prezivjelih.. 176 mrtvih cemo zanemariti dok bog pjeva: ''Nisam ja Supermeeeen pa da mogu tooo na ledjima da poneseeeem''SamoVasGledam wrote:Logika vernika - Ako nevernici žive dugo to je zato što Bog želi da potonu što više u svoj greh kako bi imao izgovor da im nabije što bolniju i višu kaznu. A ako nevernici žive kratko to im je Bog oduzeo život zbog njihovog neverovanja.
Kako god da okreneš Božija mudrost je velika.
- Ludzak
#4753 Re: Ateizam
Kad neko dijete oboli od neke bolesti to se smatra božijim iskušenjem. Šta god da taj bog uradi nikad mu se loše ništa pripisati neće, naravno od vjernika. Šta možete reči za srebrenički genocid ? Šta možete reči za Palestinu ? Je li to božije iskušenje ?
Gledaj Zukorlića lafa. Dan danas uzima pare od naroda za ime vjere, a on će pričati o nebuloznostima evolucije. Koliko god je evolucije nebulozna, toliko je i religijska tematika nastanka čovječanstva još nebuloznija.
Gledaj Zukorlića lafa. Dan danas uzima pare od naroda za ime vjere, a on će pričati o nebuloznostima evolucije. Koliko god je evolucije nebulozna, toliko je i religijska tematika nastanka čovječanstva još nebuloznija.
- Smrcak15
#4754 Re: Ateizam
Ludzak wrote:Kad neko dijete oboli od neke bolesti to se smatra božijim iskušenjem. Šta god da taj bog uradi nikad mu se loše ništa pripisati neće, naravno od vjernika. Šta možete reči za srebrenički genocid ? Šta možete reči za Palestinu ? Je li to božije iskušenje ?
a sta recimo to dijete ode u Raj, u smrt (rastyavak duse od tijela) bude olaksano, tako da dusa isklizne iz tijela kao kapljica iz cesme, bez muke i to dijete ode u Raj.Kad neko dijete oboli od neke bolesti to se smatra božijim iskušenjem.
-nesjeca se vise muke kroz sta je proslo
-dobije vjecno uzivanje u Raju
jeli djetetu dobra onda? jeste, dobio je vjecnu kompezaciju...
Sta mislis da mozda Bog dadne upravo bolest da bi to dijete dobilo vece stepene u Raju. jer mozda neko moze reci, ako bi Bog povecavao stepene u ubacivao u Raj tek tako, mozda neko moze reci pa daj i nas ubaci tek tako u Raj kad vec ima izuzetaka sto sto usli na takav nacin.
jeste li vi prosli patnju bolesti pa da vam dam takvu kompezaciju u Raju?
Nismo.
Ma zdravo onda....
- harač
#4755 Re: Ateizam
de ba s vremena na vrijeme pročitaj te gluposti prije nego što ih napišeš. ne moraš sramotit islam barem za vrijeme ramazanaSmrcak15 wrote:Ludzak wrote:Kad neko dijete oboli od neke bolesti to se smatra božijim iskušenjem. Šta god da taj bog uradi nikad mu se loše ništa pripisati neće, naravno od vjernika. Šta možete reči za srebrenički genocid ? Šta možete reči za Palestinu ? Je li to božije iskušenje ?
Gledaj Zukorlića lafa. Dan danas uzima pare od naroda za ime vjere, a on će pričati o nebuloznostima evolucije. Koliko god je evolucije nebulozna, toliko je i religijska tematika nastanka čovječanstva još nebuloznija.a sta recimo to dijete ode u Raj, u smrt (rastyavak duse od tijela) bude olaksano, tako da dusa isklizne iz tijela kao kapljica iz cesme, bez muke i to dijete ode u Raj.Kad neko dijete oboli od neke bolesti to se smatra božijim iskušenjem.
-nesjeca se vise muke kroz sta je proslo
-dobije vjecno uzivanje u Raju
jeli djetetu dobra onda? jeste, dobio je vjecnu kompezaciju...
Sta mislis da mozda Bog dadne upravo bolest da bi to dijete dobilo vece stepene u Raju. jer mozda neko moze reci, ako bi Bog povecavao stepene u ubacivao u Raj tek tako, mozda neko moze reci pa daj i nas ubaci tek tako u Raj kad vec ima izuzetaka sto sto usli na takav nacin.
jeste li vi prosli patnju bolesti pa da vam dam takvu kompezaciju u Raju?
Nismo.
Ma zdravo onda....
- arzuhal
#4756 Re: Ateizam
Čuj "sramoti islam"... 
- Smrcak15
#4757 Re: Ateizam
najgore mi se nositi sa ovakvima koji kruze nesto okolo, a nikad da tacno argumentovano napadnu moje izjave, da kazu, brate, grijesis zbog toga i toga, dokaz je to i to....da to lici na nesto...a ovako ti ovakav ti onakavarzuhal wrote:Čuj "sramoti islam"...
njima je osoba koja ismijava Kurana
- Towelie
#4758 Re: Ateizam
Ti pojasnjavas Kur'an i Islam?! Puhni Israfile, vakat je.Smrcak15 wrote:najgore mi se nositi sa ovakvima koji kruze nesto okolo, a nikad da tacno argumentovano napadnu moje izjave, da kazu, brate, grijesis zbog toga i toga, dokaz je to i to....da to lici na nesto...a ovako ti ovakav ti onakavarzuhal wrote:Čuj "sramoti islam"...
njima je osoba koja ismijava Kuranaa onaj koji pojasnjava stvari u Kuranu i islam , ovakav onakav sramoti islam i sta ja znam sve.
- Smrcak15
#4759 Re: Ateizam
de nam ih ti pojasni onda pa da vidimo kako ce to iciTowelie wrote:Ti pojasnjavas Kur'an i Islam?! Puhni Israfile, vakat je.Smrcak15 wrote:najgore mi se nositi sa ovakvima koji kruze nesto okolo, a nikad da tacno argumentovano napadnu moje izjave, da kazu, brate, grijesis zbog toga i toga, dokaz je to i to....da to lici na nesto...a ovako ti ovakav ti onakavarzuhal wrote:Čuj "sramoti islam"...
njima je osoba koja ismijava Kuranaa onaj koji pojasnjava stvari u Kuranu i islam , ovakav onakav sramoti islam i sta ja znam sve.
- SamoVasGledam
#4760 Re: Ateizam
Dope_Man wrote:Sa bogom si uvijek u win-win situaciji.. sve sto on zahtjeva je mentalnu gimnastiku gdje njega ne okrivis nikad za bilo sta lose, a uvijek se njemu zahvalis za dobar ishod situacije. Nikad on nije kriv za pad aviona, ali redovno je on glavni kome treba zahvaliti za ono dvoje prezivjelih.. 176 mrtvih cemo zanemariti dok bog pjeva: ''Nisam ja Supermeeeen pa da mogu tooo na ledjima da poneseeeem''SamoVasGledam wrote:Logika vernika - Ako nevernici žive dugo to je zato što Bog želi da potonu što više u svoj greh kako bi imao izgovor da im nabije što bolniju i višu kaznu. A ako nevernici žive kratko to im je Bog oduzeo život zbog njihovog neverovanja.
Kako god da okreneš Božija mudrost je velika.
Kada ti je teško Bog te iskušava, kada ti je super Bog te nagrađuje
- valjuga
#4761 Re: Ateizam
Ima negdje po internetu kola ona slika kad onaj lik pita drugog; "Kako si spavao"??
Kaže:"Odlično,kao Bog tokom Holokausta"

Kaže:"Odlično,kao Bog tokom Holokausta"
- Dope_Man
#4762 Re: Ateizam
valjuga wrote:Ima negdje po internetu kola ona slika kad onaj lik pita drugog; "Kako si spavao"??
Kaže:"Odlično,kao Bog tokom Holokausta"![]()
- Gojeni H
#4763 Re: Ateizam
Vidis li neku kontradiktornost izmedju dvije boldirane izjave?MyTao wrote: Nisam toliko ogranicen da mi jedna knjiga promjeni misljenje... Posebno knjiga kojoj je primarni cilj ponasanje i krvolocnost izolovanih plemena... Sto nema nikakvih dodirnih tacki sa moralnosti danas.
Nisam rekao da je ugradjen, vec da je evoluciom evolvirao... Moralnost je nesto sto se ne moze pokazati prstom, sve zavisi o kome i u koje vrijeme pricamo (sto je jebeno jak dokaz da evolucija igra ogromnu ulogu u tome).
Sama cinjenica da se ono sto nazivamo moralnost mjenja kroz historiju ti govori da to nije nesto sto je usadjeno od boga u Adema i Havu...
Nema apsolutno nikakvog dokaza da je moral evoluirao.
Moral je drustvena stavka. Dakle, ono sto je moralno odredjuje pobjednik, odnosno onaj ko u drustvu odredjuje sta je moralno.
*Prema izjavi autora, izucavajuci izolovana plemena pokusao je da ukaze na odredjene pozitivne osobine ili obicaje koji mogu pomoci daanasnjim "civiliziranim" drustvima. Ne bavi se autor "krvolocnim" plemenima, vec ukazuje na "prihvatljivo i neprihvatljivo" od odnosa prema starijima, djeci, itd.
- Dope_Man
#4764 Re: Ateizam
Jos jedna genijalna sala od boga: https://www.klix.ba/lifestyle/kako-ljud ... /170527008
E sad, da li se salio, il jednostavno bog koji je mislio da je Zemlja ravna nije ni znao za articki krug, da negdje Sunce i ne zadje u neku blatnjavu baru unutar 24 sata i slicno, to nikad necemo saznati dok mu ne dodjemo na strasni sud
E sad, da li se salio, il jednostavno bog koji je mislio da je Zemlja ravna nije ni znao za articki krug, da negdje Sunce i ne zadje u neku blatnjavu baru unutar 24 sata i slicno, to nikad necemo saznati dok mu ne dodjemo na strasni sud
- MyTao
#4765 Re: Ateizam
Drustvena stavka koja je sama od sebe evolvirala... a pored toga ljudi su evolvirali da budu drustveni... Sta se izrodi iz tog drustva je opet zaslugom evolucije.Gojeni H wrote:Vidis li neku kontradiktornost izmedju dvije boldirane izjave?MyTao wrote: Nisam toliko ogranicen da mi jedna knjiga promjeni misljenje... Posebno knjiga kojoj je primarni cilj ponasanje i krvolocnost izolovanih plemena... Sto nema nikakvih dodirnih tacki sa moralnosti danas.
Nisam rekao da je ugradjen, vec da je evoluciom evolvirao... Moralnost je nesto sto se ne moze pokazati prstom, sve zavisi o kome i u koje vrijeme pricamo (sto je jebeno jak dokaz da evolucija igra ogromnu ulogu u tome).
Sama cinjenica da se ono sto nazivamo moralnost mjenja kroz historiju ti govori da to nije nesto sto je usadjeno od boga u Adema i Havu...
Nema apsolutno nikakvog dokaza da je moral evoluirao.
Moral je drustvena stavka. Dakle, ono sto je moralno odredjuje pobjednik, odnosno onaj ko u drustvu odredjuje sta je moralno.
*Prema izjavi autora, izucavajuci izolovana plemena pokusao je da ukaze na odredjene pozitivne osobine ili obicaje koji mogu pomoci daanasnjim "civiliziranim" drustvima. Ne bavi se autor "krvolocnim" plemenima, vec ukazuje na "prihvatljivo i neprihvatljivo" od odnosa prema starijima, djeci, itd.
Kakve veze sa moralom ima cinjenica da postoji mnogo toga sto mozemo nauciti od izolovanih plemena? Pa dosta toga se moze nauciti i od drugih zivotinja, a da ne pricam o ljudima.
Moral jeste evolvirao... Ono sto je "moralno" danas nekada i nije bilo... Evo kad smo vec na temi o religiji Muhamed je ozenio djete od 9 godina... to danas (u vecini mjesta) nije nesto moralno... tada je ocigledno bilo. Da moral dolazi od boga valjda bi bog svog poslanika naucio da nije uredu da covjek od 50 godina ozeni dijete od 9.
Da ne bude da samo napadam islam, krscani su dugo dugo koristili bibliju i boga da opravdaju ropstvo.
Moral nikako ne moze doci od boga. Kada sam napisao da je to ugradjeno u nas, mislio sam da u sebi imam mehanizam koji nas cini drustvenim bicima i koji od nas trazi da konstatno budemo pravedniji i pravedniji...
- HardcoreMX
#4766 Re: Ateizam
Požuruju ga oni koji u nj ne vjeruju, a oni koji vjeruju zbog njega - strahuju i da je istina znaju. O, kako su, doista, daleko zalutali oni koji o Času oživljenja raspravljaju! (Kur'an: Aš-Šura 18.)Towelie wrote:Ti pojasnjavas Kur'an i Islam?! Puhni Israfile, vakat je.Smrcak15 wrote: njima je osoba koja ismijava Kuranaa onaj koji pojasnjava stvari u Kuranu i islam , ovakav onakav sramoti islam i sta ja znam sve.
- Gojeni H
#4767 Re: Ateizam
MyTao wrote:
Drustvena stavka koja je sama od sebe evolvirala... a pored toga ljudi su evolvirali da budu drustveni... Sta se izrodi iz tog drustva je opet zaslugom evolucije.
Drago mi je da si se predomislio, jer si ranije rekao ovo:
Dalje, ljudi nisu "evoluirali da budu drustveni". Covjek je drustven od samog svog pocetka, barem koliko mi znamo; od porodice preko roda, plemena, itd. Covjek je drustveno bice.MyTao wrote: Mnoga "losa djela" nisu kaznjiva od strane zakona... a mnogi ateisti ih opet ne cine, iako nema nikakve nagrade na kraju, ili kazne... Moralni kod je urodjen u nas evolucijom.
Rekacija na tvoj raniji upis. Dakle, dokaz da moral nije urodjen je i taj sto moralnost zavisi od jedne do druge drustvene zajednice. Dok je kod jednih infanticid prihvatljiv, jer navodno rasterecuje pleme od "nepozeljnog tereta" kod druge zajednice je to nezamislivo.Kakve veze sa moralom ima cinjenica da postoji mnogo toga sto mozemo nauciti od izolovanih plemena?
To i ja kazem. Dakle, nije urodjen. Odnosno nemamo za sada dokaza za tako nesto.Moral jeste evolvirao... Ono sto je "moralno" danas nekada i nije bilo...
Ko je na temi o religiji? Ja uopste nisam govorio o religiji. Da ne bih dolazio na temu Ateizam da pricam o religiji.Evo kad smo vec na temi o religiji Muhamed je ozenio djete od 9 godina... to danas (u vecini mjesta) nije nesto moralno... tada je ocigledno bilo. Da moral dolazi od boga valjda bi bog svog poslanika naucio da nije uredu da covjek od 50 godina ozeni dijete od 9.
BTW Samo jedan dio musliman smatra da je Aisi bilo 9 godina kada se udala za Muhameda.
Na osnovu cega ovo tvrdis, historija ili neko istrazivanje?Kada sam napisao da je to ugradjeno u nas, mislio sam da u sebi imam mehanizam koji nas cini drustvenim bicima i koji od nas trazi da konstatno budemo pravedniji i pravedniji...
- MyTao
#4768 Re: Ateizam
Gojeni H wrote:MyTao wrote:
Drustvena stavka koja je sama od sebe evolvirala... a pored toga ljudi su evolvirali da budu drustveni... Sta se izrodi iz tog drustva je opet zaslugom evolucije.
Drago mi je da si se predomislio, jer si ranije rekao ovo:
Dalje, ljudi nisu "evoluirali da budu drustveni". Covjek je drustven od samog svog pocetka, barem koliko mi znamo; od porodice preko roda, plemena, itd. Covjek je drustveno bice.MyTao wrote: Mnoga "losa djela" nisu kaznjiva od strane zakona... a mnogi ateisti ih opet ne cine, iako nema nikakve nagrade na kraju, ili kazne... Moralni kod je urodjen u nas evolucijom.
Rekacija na tvoj raniji upis. Dakle, dokaz da moral nije urodjen je i taj sto moralnost zavisi od jedne do druge drustvene zajednice. Dok je kod jednih infanticid prihvatljiv, jer navodno rasterecuje pleme od tereta "nepozeljnog tereta" kod druge zajednice je to nezamislivo.Kakve veze sa moralom ima cinjenica da postoji mnogo toga sto mozemo nauciti od izolovanih plemena?
To i ja kazem. Dakle, nije urodjen. Odnosno nemamo za sada dokaza za tako nesto.Moral jeste evolvirao... Ono sto je "moralno" danas nekada i nije bilo...
Ko je na temi o religiji? Ja uopste nisam govorio o religiji. Da ne bih dolazio na temu Ateizam da pricam o religiji.Evo kad smo vec na temi o religiji Muhamed je ozenio djete od 9 godina... to danas (u vecini mjesta) nije nesto moralno... tada je ocigledno bilo. Da moral dolazi od boga valjda bi bog svog poslanika naucio da nije uredu da covjek od 50 godina ozeni dijete od 9.![]()
BTW Samo jedan dio musliman smatra da je Aisi bilo 9 godina kada se udala za Muhameda.
Na osnovu cega ovo tvrdis, historija ili neko istrazivanje?Kada sam napisao da je to ugradjeno u nas, mislio sam da u sebi imam mehanizam koji nas cini drustvenim bicima i koji od nas trazi da konstatno budemo pravedniji i pravedniji...
Ne mogu odgovarati na sve.. ali evo na glavni tvoj argument sto se tice knjige koje si se uhvatio.
Kazes
Naravno da zavisi... cak je i logicno i samo podrzava cinjenicu da evolucija igra glavnu ulogu. Boja koze, boja ociju itd su isto tako stvari koje zavise od evolucije (mjesto, klima itd) Ako se te stvari razlikuju od jednih do drugih, zasto se moralni kod nebi razlikovao??Rekacija na tvoj raniji upis. Dakle, dokaz da moral nije urodjen je i taj sto moralnost zavisi od jedne do druge drustvene zajednice. Dok je kod jednih infanticid prihvatljiv, jer navodno rasterecuje pleme od tereta "nepozeljnog tereta" kod druge zajednice je to nezamislivo.
Nekome je urodjeno da imaju bjelu kozu, nekima crnu... to ne mjenja cinjenicu da nas izgled je rezultat evolucije iako nismo isti.
PS u pravu si... samo jedan dio smatra da je Ajisa imala 9 godina... drugi dio smatra da je imala 6.
- Gojeni H
#4769 Re: Ateizam
My Tao
Moras imati malo jaci dokaz da bi tvrdio da je nesto ugradjeno.
Historija nam govori da je malo sta "ugradjeno" sto se tice moralnosti i ponasanja jedinke.
Ljudska drustva ne cine konstantni napor da bi bili bolji i pravedniji.
Rim je mozda bio prilicno tolerantan za svoj period, ali nakon pada istog dolazi do izuzetne netrpeljivosti prema nekrscanima.
Na kraju, drustvo ili civilizacija odredjuju sta je moralno a sta ne. Kroz historiju je bilo vise primjera gdje su se ljudi vracali nazad ukoliko gledamo (iskljucivo) na odredjene oblike moralnosti iz danasnje perspektive.
Historija nam govori da je malo sta "ugradjeno" sto se tice moralnosti i ponasanja jedinke.
Rim je mozda bio prilicno tolerantan za svoj period, ali nakon pada istog dolazi do izuzetne netrpeljivosti prema nekrscanima.
Na kraju, drustvo ili civilizacija odredjuju sta je moralno a sta ne. Kroz historiju je bilo vise primjera gdje su se ljudi vracali nazad ukoliko gledamo (iskljucivo) na odredjene oblike moralnosti iz danasnje perspektive.
- MyTao
#4770 Re: Ateizam
Mozda se nisam izrazio na pocetku kako treba... nisam mislio da su neka pravila moralnosti u nama od pocetka i da se ne mjenjaju... bas naprotiv. Evolucijom mi imam moralni kod onakav kakav je danas (a i takav se razlikuje od drustva do drustva)... Moralnost je nesto sto zivi i sto se konstantno mjenja... vec sam naveo primjere od samo prije nekoliko hiljada godina gdje je nesto nemoralno danas bilo opce prihvaceno tada.Gojeni H wrote:My Tao
- Towelie
#4771 Re: Ateizam
HardcoreMX wrote:Požuruju ga oni koji u nj ne vjeruju, a oni koji vjeruju zbog njega - strahuju i da je istina znaju. O, kako su, doista, daleko zalutali oni koji o Času oživljenja raspravljaju! (Kur'an: Aš-Šura 18.)Towelie wrote:Ti pojasnjavas Kur'an i Islam?! Puhni Israfile, vakat je.Smrcak15 wrote: njima je osoba koja ismijava Kuranaa onaj koji pojasnjava stvari u Kuranu i islam , ovakav onakav sramoti islam i sta ja znam sve.
- HardcoreMX
#4772 Re: Ateizam
Prethodno si govorio o moralnom kodu, kod je neka informacija, šifra, dakle pitanje je odakle je onda došao taj moralni kod i tko ga je napravio? Vjerovatno je i tvoj pc programiran od nikoga i od nikuda.MyTao wrote: Moral jeste evolvirao... Ono sto je "moralno" danas nekada i nije bilo... Evo kad smo vec na temi o religiji Muhamed je ozenio djete od 9 godina... to danas (u vecini mjesta) nije nesto moralno... tada je ocigledno bilo. Da moral dolazi od boga valjda bi bog svog poslanika naucio da nije uredu da covjek od 50 godina ozeni dijete od 9.
Da ne bude da samo napadam islam, krscani su dugo dugo koristili bibliju i boga da opravdaju ropstvo.
Moral nikako ne moze doci od boga. Kada sam napisao da je to ugradjeno u nas, mislio sam da u sebi imam mehanizam koji nas cini drustvenim bicima i koji od nas trazi da konstatno budemo pravedniji i pravedniji...
Da li ti osobno vjeruješ da je Muhammed oženio dijete od 9 godina? Onda istom logikom bi trebao da vjeruješ u ono barem osnovno sa mnogo više činjenica i referenci, a to je da je on Božiji Poslanik, ali ti si ateista, kako to?!
Konačno, na čemu uopće ateisti grade svoje moralne vrijednosti?
- MyTao
#4773 Re: Ateizam
Ne misli se na taj kod... Nije zivot C++ ili JavaHardcoreMX wrote:Prethodno si govorio o moralnom kodu, kod je neka informacija, šifra, dakle pitanje je odakle je onda došao taj moralni kod i tko ga je napravio? Vjerovatno je i tvoj pc programiran od nikoga i od nikuda.MyTao wrote: Moral jeste evolvirao... Ono sto je "moralno" danas nekada i nije bilo... Evo kad smo vec na temi o religiji Muhamed je ozenio djete od 9 godina... to danas (u vecini mjesta) nije nesto moralno... tada je ocigledno bilo. Da moral dolazi od boga valjda bi bog svog poslanika naucio da nije uredu da covjek od 50 godina ozeni dijete od 9.
Da li ti osobno vjeruješ da je Muhammed oženio dijete od 9 godina? Onda istom logikom bi trebao da vjeruješ u ono barem osnovno sa mnogo više činjenica i referenci, a to je da je on Božiji Poslanik, ali ti si ateista, kako to?!
Konačno, na čemu uopće ateisti grade svoje moralne vrijednosti?
Nije ga niko napravio... vec je evolvirao od toga da je u redu pojesti brata kada ogladnis do toga da smo svi imam pravo na zivot i da niko ne treba raditi nista sto moze nauditi drugoj osobi. itd itd
Muhamed je ozenio djete jer postoje historijski dokazi za to, cak i svjedocanstvo Ajise iz prve ruke... to je gotovo neoboriva cinjenica koju niko ni u slamskom svijetu ne spori.
-
Nocty
#4774 Re: Ateizam
I šta kažeš smrcak...nećemo okusiti čari ramazana i umrjećemo taKi?... Kad zamiriše hrana ujutro a ti nisi jeo danima...i da se čula i okus tad pojačaju.Ne budi smiješan,samo ću ti to reć 
- HardcoreMX
#4775 Re: Ateizam
Nisam ni rekao da jeste. To je samo jedan od mnogih primjera značenja riječi kod. Dakle šifra ili informacija koja je po tebi došla ni odkuda i od nikoga?MyTao wrote: Ne misli se na taj kod... Nije zivot C++ ili Java![]()
Nije ga niko napravio... vec je evolvirao od toga da je u redu pojesti brata kada ogladnis do toga da smo svi imam pravo na zivot i da niko ne treba raditi nista sto moze nauditi drugoj osobi. itd itd
Muhamed je ozenio djete jer postoje historijski dokazi za to, cak i svjedocanstvo Ajise iz prve ruke... to je gotovo neoboriva cinjenica koju niko ni u slamskom svijetu ne spori.
Nije ga nitko napravio, nego se sam od sebe napravio?!
A koji su to historijski dokazi i nisam pitao čitav svijet o kojem ti govoriš kao da svakog osobno poznaješ, nego je pitanje da li ti vjeruješ u to?