r_faruk wrote:bjezi ba....... prodajete igre za skoro originalnu cijenu. skini 50% i kupicemo, ovako ga jebaji.... ja prodah far cry 4 za 20-25KM sa season pass, a platio ga 40KM. jebali vas cd-ovi, kao da su od zlata.... eto bolje ces guzit kad kupis cd pa je cijena veca...
PlayStation 4 - all about
Moderator: Benq
-
febo_acm
#4751 Re: PlayStation 4 - all about
-
r_faruk
#4752 Re: PlayStation 4 - all about
meni je smijesno da nesto polovno ljudi prodaju za istu cijenu kao i novo.... jedino sam se na to osvrnuo, a uopste ne raspravljam o tome da li je bolje psn ili cd. account? (account je zapravo prevara, ali fercera), a i mi nismo neke nit eticke nit moralne vertikale... i sam sam kupio jednom account sa igrom i poklonio ga ovdje na forumu kada sam zavrsio igru... i odlucio sam da to vise ne radim (kupovinu, poklanjam i dalje). rado bih poklonio ili razmijenio i ove digitalne igre da moze. nego mrzim cigancenje (oprostite cigani), ono evo ti cd al da mi platis 110% od cijene.arnes_king wrote:Ako mislis time da su ovce oni koji kupuju disk verzije pa ne bih se slozio. Pa logicno je da ce biti skuplje nesto sto imas opipljivo, neko voli da sakuplja igre u tom obliku. A takvu fizicku mozes i preprodati i zamijeniti za drugu.
Kupim digitalnu igru, odigram je i onda propada na accountu. Kupim disk verziju, odigram i prodam skoro za iste pare ili zamijenim za neku bolju. Cak znam prodati i za iste pare. Samo se zato ne treba zalijetati i kupovati nove po full cijeni, uvijek ima jeftinije za Naci.
To isto da kaze onaj ko ima konzolu sa exploitom da su ovce svi oni koji ikako kupuju igre. Ili ja posto ponekad kupim za 25KM najnovije igre preko accounta da Kazem da su ovce koji kupuju normalno preko PSN za 4 puta vecu cijenu.
Kupio sam do sada samo jednom 4-5 igara na popustu preko PSN, od tih 4-5 2 sam igrao ali ne odigrao do kraja. Iako su jako jeftine bile smatram to bacenim novcem.
Meni je ovaj klix forum toliko smijesan, na svakoj temi cim neko nema isto misljenje odmah su tu uvrede i svakakvi komentari.
takodjer,
kupio sam battlefield 1 za 50KM, neko prodavao cd na forumu, igra je teska ka*ina, zamijenio za phantom pain (nije mi se svidio, al nije ka*ina), zamijenio phantom pain za need for speed hot pursuit i na kraju zamijenim nfs za until dawn (jedina koja mi se svidjela), until dawn sam poklonio na forumu (account). et...
- beni-bu-man
#4753 Re: PlayStation 4 - all about
Svaka ti je na mjestur_faruk wrote:
meni je smijesno da nesto polovno ljudi prodaju za istu cijenu kao i novo.... jedino sam se na to osvrnuo, a uopste ne raspravljam o tome da li je bolje psn ili cd. account? (account je zapravo prevara, ali fercera), a i mi nismo neke nit eticke nit moralne vertikale... i sam sam kupio jednom account sa igrom i poklonio ga ovdje na forumu kada sam zavrsio igru... i odlucio sam da to vise ne radim (kupovinu, poklanjam i dalje). rado bih poklonio ili razmijenio i ove digitalne igre da moze. nego mrzim cigancenje (oprostite cigani), ono evo ti cd al da mi platis 110% od cijene.
-
r_faruk
#4754 Re: PlayStation 4 - all about
kako vam se cini resident evil 2? nisam igrao originalnu verziju pa ne znam da li je ista prica, ako sam dobro shvatio ovo je remake. odigrah ovaj demo sto su metnuli na store... djeluje zanimljivo
- beni-bu-man
#4755 Re: PlayStation 4 - all about
Verzija iz 1998 godine je pravo dobra bila dobijes 2 cd-a jedan da igras s muskarcem a drugi s zeMskomr_faruk wrote:kako vam se cini resident evil 2? nisam igrao originalnu verziju pa ne znam da li je ista prica, ako sam dobro shvatio ovo je remake. odigrah ovaj demo sto su metnuli na store... djeluje zanimljivo
-
PS4 Share
#4756 Re: PlayStation 4 - all about
Pa samo poseban akaunt napravis za svaku digitalnu igru koju kupis i isto i to prodajes kao cd
Jednostavno digitalni nacin igara je bolji nacin, noviji nacin i sve vise se tome prelazi, od steama za pc pa tako i ps storea
Jos kad dodas da je legalno igrati na dvije ps4 digitalnu igru to ispada itekako bolja opcija
Jednostavno digitalni nacin igara je bolji nacin, noviji nacin i sve vise se tome prelazi, od steama za pc pa tako i ps storea
Jos kad dodas da je legalno igrati na dvije ps4 digitalnu igru to ispada itekako bolja opcija
- arnes_king
#4757 Re: PlayStation 4 - all about
Igrao sam demo i cini mi se odlican. Originalni RE2 tad nisam igrao nego sam gledao jednog starijeg druga dok je igrao, bio sam tako mal da sam se plasior_faruk wrote:kako vam se cini resident evil 2? nisam igrao originalnu verziju pa ne znam da li je ista prica, ako sam dobro shvatio ovo je remake. odigrah ovaj demo sto su metnuli na store... djeluje zanimljivo
Taman prilika da sad ja iscejfim haha
-
r_faruk
#4758 Re: PlayStation 4 - all about
kontam da uzmem RDR2 pa onda RE2... izaslo je par dobrih igara unazad 2-3 mjeseca
- beni-bu-man
#4759 Re: PlayStation 4 - all about
Znaci za svojih do sad skupljenih 200+ igrica bi trebao praviti posebeno accountPS4 Share wrote:Pa samo poseban akaunt napravis za svaku digitalnu igru koju kupis i isto i to prodajes kao cd
- TMovac
#4760 Re: PlayStation 4 - all about
znaci jedan akaunt smije biti aktivan na dvije PlayStation konzole? Hipoteticki kada bi sa jaranom napravio akaunt i popola uzimali igrice, moglo bi frcerat i kod mene i kod njega? Ali treceg jarana ne bi smjeli ukljuciti tj trecu konzolu?PS4 Share wrote:Pa samo poseban akaunt napravis za svaku digitalnu igru koju kupis i isto i to prodajes kao cd
- beni-bu-man
#4761 Re: PlayStation 4 - all about
da, tako i ja s jaranom, sem sto samo ja uzimam igriceTMovac wrote:znaci jedan akaunt smije biti aktivan na dvije PlayStation konzole? Hipoteticki kada bi sa jaranom napravio akaunt i popola uzimali igrice, moglo bi frcerat i kod mene i kod njega? Ali treceg jarana ne bi smjeli ukljuciti tj trecu konzolu?PS4 Share wrote:Pa samo poseban akaunt napravis za svaku digitalnu igru koju kupis i isto i to prodajes kao cd
- TMovac
#4762 Re: PlayStation 4 - all about
a u slucaju da nas 2 igramo, dopizdi nam. da li mozemo prodati akaunt nekom trecem? Gdje bi se nas 2 naravno izlogovala sa akaunta na svojim konzolama. i time malo oplemenili budzet za nove igre. na novom akauntu koji bi napravili.beni-bu-man wrote:da, tako i ja s jaranom, sem sto samo ja uzimam igriceTMovac wrote:znaci jedan akaunt smije biti aktivan na dvije PlayStation konzole? Hipoteticki kada bi sa jaranom napravio akaunt i popola uzimali igrice, moglo bi frcerat i kod mene i kod njega? Ali treceg jarana ne bi smjeli ukljuciti tj trecu konzolu?PS4 Share wrote:Pa samo poseban akaunt napravis za svaku digitalnu igru koju kupis i isto i to prodajes kao cd
- beni-bu-man
#4763 Re: PlayStation 4 - all about
ma sa svojim account-om mozes raditi sta hoces, pogledaj malo na youtubeTMovac wrote:
a u slucaju da nas 2 igramo, dopizdi nam. da li mozemo prodati akaunt nekom trecem? Gdje bi se nas 2 naravno izlogovala sa akaunta na svojim konzolama. i time malo oplemenili budzet za nove igre. na novom akauntu koji bi napravili.
- Rampage
#4764 Re: PlayStation 4 - all about
Trećeg jarana jednostavno ne možeš uključiti:)TMovac wrote:znaci jedan akaunt smije biti aktivan na dvije PlayStation konzole? Hipoteticki kada bi sa jaranom napravio akaunt i popola uzimali igrice, moglo bi frcerat i kod mene i kod njega? Ali treceg jarana ne bi smjeli ukljuciti tj trecu konzolu?PS4 Share wrote:Pa samo poseban akaunt napravis za svaku digitalnu igru koju kupis i isto i to prodajes kao cd
Jedan nalog može biti primaran na samo jednoj konzoli. Tvoj jaran da bi igrao tvoje igre (igre koje su u vlasništvu tvog naloga) sa svog ličnog naloga, mora postaviti tvoj nalog kao primarni.
A ti iste igre igraš sa svog naloga:)
- Rampage
#4765 Re: PlayStation 4 - all about
A to je tako kod nas, pogledaj samo cijene polovnih igara po PIK-u, skuplje nego nove u Sancta Domenici:)r_faruk wrote:meni je smijesno da nesto polovno ljudi prodaju za istu cijenu kao i novo.... jedino sam se na to osvrnuo, a uopste ne raspravljam o tome da li je bolje psn ili cd. account? (account je zapravo prevara, ali fercera), a i mi nismo neke nit eticke nit moralne vertikale... i sam sam kupio jednom account sa igrom i poklonio ga ovdje na forumu kada sam zavrsio igru... i odlucio sam da to vise ne radim (kupovinu, poklanjam i dalje). rado bih poklonio ili razmijenio i ove digitalne igre da moze. nego mrzim cigancenje (oprostite cigani), ono evo ti cd al da mi platis 110% od cijene.arnes_king wrote:Ako mislis time da su ovce oni koji kupuju disk verzije pa ne bih se slozio. Pa logicno je da ce biti skuplje nesto sto imas opipljivo, neko voli da sakuplja igre u tom obliku. A takvu fizicku mozes i preprodati i zamijeniti za drugu.
Kupim digitalnu igru, odigram je i onda propada na accountu. Kupim disk verziju, odigram i prodam skoro za iste pare ili zamijenim za neku bolju. Cak znam prodati i za iste pare. Samo se zato ne treba zalijetati i kupovati nove po full cijeni, uvijek ima jeftinije za Naci.
To isto da kaze onaj ko ima konzolu sa exploitom da su ovce svi oni koji ikako kupuju igre. Ili ja posto ponekad kupim za 25KM najnovije igre preko accounta da Kazem da su ovce koji kupuju normalno preko PSN za 4 puta vecu cijenu.
Kupio sam do sada samo jednom 4-5 igara na popustu preko PSN, od tih 4-5 2 sam igrao ali ne odigrao do kraja. Iako su jako jeftine bile smatram to bacenim novcem.
Meni je ovaj klix forum toliko smijesan, na svakoj temi cim neko nema isto misljenje odmah su tu uvrede i svakakvi komentari.
takodjer,
kupio sam battlefield 1 za 50KM, neko prodavao cd na forumu, igra je teska ka*ina, zamijenio za phantom pain (nije mi se svidio, al nije ka*ina), zamijenio phantom pain za need for speed hot pursuit i na kraju zamijenim nfs za until dawn (jedina koja mi se svidjela), until dawn sam poklonio na forumu (account). et...
I ja lično više volim fizički medij ali se nekad jednostavno ne mogu propustiti odlične ponude digitalnih igara, posebno kada je riječ o igrama koje bi svako trebao imati (serijal Uncharted, The Last of Us, The Witcher...).
Npr, sad je na ovom novogodišnjem sniženju bio Far Cry 4 + Primal samo desetak dolara, šteta je bilo to propustiti:)
-
febo_acm
#4766 Re: PlayStation 4 - all about
Ja imam konzole godinama.... Na ps4 nijednom nisam ubacio cd u konzolu, samo digitala. Godisnje odigram 5-6 igara i fakat nemam zivaca i vremena da se ganjam po Piku da prodajem igrice. Uzimam redovno fife, nba i ovako malo usput odigram gta, gt sport... Mozda zato sto ne igram puno igri, a i ono sto igram igra se do izlaska nove 
- beni-bu-man
#4767 Re: PlayStation 4 - all about
my manfebo_acm wrote:Ja imam konzole godinama.... Na ps4 nijednom nisam ubacio cd u konzolu, samo digitala. Godisnje odigram 5-6 igara i fakat nemam zivaca i vremena da se ganjam po Piku da prodajem igrice. Uzimam redovno fife, nba i ovako malo usput odigram gta, gt sport... Mozda zato sto ne igram puno igri, a i ono sto igram igra se do izlaska nove
jebo te jos nikako nismo bacili fife ko ljudi, al mislim da bi me satro
-
febo_acm
#4768 Re: PlayStation 4 - all about
beni-bu-man wrote:my manfebo_acm wrote:Ja imam konzole godinama.... Na ps4 nijednom nisam ubacio cd u konzolu, samo digitala. Godisnje odigram 5-6 igara i fakat nemam zivaca i vremena da se ganjam po Piku da prodajem igrice. Uzimam redovno fife, nba i ovako malo usput odigram gta, gt sport... Mozda zato sto ne igram puno igri, a i ono sto igram igra se do izlaska nove![]()
Imas 19-ku?
- beni-bu-man
#4769 Re: PlayStation 4 - all about
imam 19-ku, a to sa 18-kom ti izbacuje jer s tomahawk-om igram onlinefebo_acm wrote:beni-bu-man wrote:my manfebo_acm wrote:Ja imam konzole godinama.... Na ps4 nijednom nisam ubacio cd u konzolu, samo digitala. Godisnje odigram 5-6 igara i fakat nemam zivaca i vremena da se ganjam po Piku da prodajem igrice. Uzimam redovno fife, nba i ovako malo usput odigram gta, gt sport... Mozda zato sto ne igram puno igri, a i ono sto igram igra se do izlaska nove![]()
Imas 19-ku?cesto izbaci da igras fifu 18 ako nisam sta fulio.
poceo nedavno malo FUT, i odma se zarazio
- beni-bu-man
#4770 Re: PlayStation 4 - all about
Vidi bjede

-
febo_acm
#4771 Re: PlayStation 4 - all about
Ako budes htio mozemo veceras odigratu koju... Imam i ja neku fut ekipu. Igrao sam na PC pa mi nije nesto ekipa...
Uzmi belarabija i comana na krila, los ti chem o jednog cm u sredinu.
Uzmi belarabija i comana na krila, los ti chem o jednog cm u sredinu.
Last edited by febo_acm on 24/01/2019 15:57, edited 1 time in total.
- beni-bu-man
#4772 Re: PlayStation 4 - all about
javim se, ako budem mogofebo_acm wrote:Ako budes htio mozemo veceras odigratu koju... Imam i ja neku fut ekipu. Igrao sam na PC pa mi nije nesto ekipa...
-
febo_acm
#4773 Re: PlayStation 4 - all about
Prebaci pulisica na rm, uzmi comana na lm i tolisa na cm. Popravi taj chembeni-bu-man wrote:javim se, ako budem mogofebo_acm wrote:Ako budes htio mozemo veceras odigratu koju... Imam i ja neku fut ekipu. Igrao sam na PC pa mi nije nesto ekipa...
- Tomahawk11
- Globalni moderator
#4774 Re: PlayStation 4 - all about
FK Zaprešićbeni-bu-man wrote:Vidi bjede![]()
-
febo_acm
#4775 Re: PlayStation 4 - all about
I u Njemackoj obicni Timo Werner je ubica. To je must have