Sirija

Locked
Avetinho

#4751 Re: Sirija

Post by Avetinho »

Challenger__ wrote:Dakle, zašto Hallelujah!; zašto tekbiiir? Zato što slabljenje Obame, a sa njim slabljenje ratnohušlačkih lobista u samoj Bijeloj kući (Biden, Kerry...) i u Kongresu, jeste velika šansa za mir na Bliskom istoku. Šansa za Egipat, za Liban, za Siriju, za Irak, za Iran...

Za čitav miroljubivi svijet.
Miroljubivi svijet? Pa Ass-sadista je dosad pobio i obogaljio stotine hiljada gradjana Sirije, rastjerao milione, do temelja porusio citave gradove, i ovaj lik ga naziva "miroljubivim svijetom"?

Covjek koji je tek kad mu je ruka malo zavrnuta odmah odlucio unistiti arsenal bojnih otrova (sto li mu je trebalo da ga ima na prvom mjestu?), i to kad ga je majcica Rusija Izdala? Koji place, kako eto on ne koristi bojne otrove, a istog dana kad mu je pruzena sansa da ne dobije po pi^ki, ovaj Putinov drveni lutak je nastavio razaranja sirijskih gradova teskom artiljerijom.

Ovaj monstrum ne zasluzuje ni pred sud da ga se izvede.
Avetinho

#4752 Re: Sirija

Post by Avetinho »

Evo sta Komisija Ujedinjenih Nacija misli o Ass-sadistickom "miroljubivom svijetu":

USA Today wrote:Evidence confirms at least eight massacres have been perpetrated in Syria by President Bashar Assad's regime and supporters and one by rebels over the past year and a half, a U.N. commission said Wednesday.
GOOGLE Translate wrote:Dokazi potvrđuju najmanje osam pokolji su počinjena u Siriji od strane predsjednika Bashara Assadova režima i pristaša i jedan od strane pobunjenika u posljednjih godinu i pol dana, izjavio je u srijedu UN-ova komisija.
http://www.usatoday.com/story/news/worl ... s/2796903/

Ovdje je cijeli izvjestaj, ako koga zanima sta o ovm miroljupcu pise Komisija za ljudska prava Ujedinjenih Nacija.

http://www.ohchr.org/EN/HRBodies/HRC/II ... ssion.aspx
Vijetnamac13

#4753 Re: Sirija

Post by Vijetnamac13 »

Sva sreca pa imamo miroljubivu Ameriku. :)
To potvrdjuje redovno sve UN komisije.
Challenger__

#4754 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

- Ovaj bikers-event mi baš privlači pažnju. Definitivno bih volio da sam danas u Washingtonu...

Image

- >VIDEO<

- nominalni povod je 9/11 memorijal, a konkretni nezadovoljstvo zbog neodgovorenih pitanja: Bengazi, pakt sa Al-Qaedom, SAD kao AIPAC/Al-Qaeda/S.Arabija navođeni projektil...

Image

Image

Image

Ne želim da predimenzioniram ova dešavanja, ne tvrdim da ćemo biti svjedoci revolucije, ali ovo je jasna poruka dIjela američke javnosti politici aktuelne administracije. _____ Nemojte mi reći, pa to su samo FB stranice. Da jesu, ali sa stotinama hiljada fanova i milionima vrlo zainteresovanih, DUBOKO NEZADOVOLJNIH I JAKO LJUTIH ljudi.
Last edited by Challenger__ on 11/09/2013 16:22, edited 1 time in total.
Avetinho

#4755 Re: Sirija

Post by Avetinho »

Vijetnamac13 wrote:Sva sreca pa imamo miroljubivu Ameriku. :)
Opet trolas? Imas temu o Americi malo nize, pa opleti.
Vijetnamac13

#4756 Re: Sirija

Post by Vijetnamac13 »

Ja Sam Odavle wrote:
Vijetnamac13 wrote:Sva sreca pa imamo miroljubivu Ameriku. :)
Opet trolas? Imas temu o Americi malo nize, pa opleti.
Jok, samo isticem licemjerje.
Emir Khattab

#4757 Re: Sirija

Post by Emir Khattab »

Zločinac je uvjek bio na strani zločinca, meni je potpuno jasno da komsije iz Republike Genocidne podrzavaju Assada a i poneke zalutane "bosnje" !!! Muslimanima u siriji netreba ni Amerika,Kina, Rusija ni Iran, nama je Allah dovoljan, a divan je On Zaštitnik!.

Image

Image

Image
Last edited by Emir Khattab on 11/09/2013 16:33, edited 1 time in total.
Challenger__

#4758 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Khattab

Loš pokušaj. Samo jedna nacija podržava napad na Assada: 2/3 Izraelaca. Čitav svijet, a u njemu i BH javnost je PROTIV vojne intervencije.
Avetinho

#4759 Re: Sirija

Post by Avetinho »

Challenger__ wrote:- Ovaj bikers-event mi baš privlači pažnju. Definitivno bih volio da sam danas u Washingtonu...

Image

- >VIDEO<

- nominalni povod je 9/11 memorijal, a konkretni nezadovoljstvo zbog neodgovorenih pitanja: Bengazi, pakt sa Al-Qaedom, SAD kao AIPAC/Al-Qaeda/S.Arabija navođeni projektil...

Image

Image

Image

Ne želim da predimenzioniram ova dešavanja, ne tvrdim da ćemo biti svjedoci revolucije, ali ovo je jasna poruka dIjela američke javnosti politici aktuelne administracije. _____ Nemojte mi reći, pa to su samo FB stranice. Da jesu, ali sa stotinama hiljada fanova i milionima vrlo zainteresovanih, DUBOKO NEZADOVOLJNIH ljudi.
Eeee, na sta spade, na lijepljenje nekih slicica koje je neko drugi smislio. Maske su pale. Joker.

Sta kazes, protestvuju protiv agresije na Siriju? AHAHAHAHAHAHA

Ovo ti je vjerovatno iz advanceta, ovaj put nisam provjeravao, ali tacno mirise na njihovu lazljivu kuhinju.
Vijetnamac13

#4760 Re: Sirija

Post by Vijetnamac13 »

Emir Khattab wrote:Zločinac je uvijek bio na strani zločinca, meni je potpuno jasno da komsije iz Republike Genocidne podrzavaju Assada a i poneke zalutale "Bosnje" ! Muslimanima u Siriji ne treba ni Amerika,China, Rusija ni Iran, dovoljan im je Allah, divan li je On zastitnik.
Ne sramoti se. Halid ibn Valid nije jeo nicija srca, ubijao svestenike itd. Tebe ce Allah u Dzehenem baciti jer poredis divljake sa tim plemenitim ashabima. :) :wink:
sarajevoxxxx

#4761 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Atman pao u ruke FSAu !!!
Challenger__

#4762 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Ja Sam Odavle wrote: Ovo ti je vjerovatno iz advanceta, ovaj put nisam provjeravao, ali tacno mirise na njihovu lazljivu kuhinju.
Inače ti ne odgovaram, jer si školski troll i lik kome ništa nije jasno, ali radi drugih, evo još jednom:

- Ma koliko to poricali ignoranti, u SAD rapidno raste nezadovoljstvo Obaminom politikom, kako unutrašnjom, tako vanjskom politikom. Pogledati grafikon:

Image

- 64% amerikanaca misli da ja vanjska politika Obame "ista ili gora od politike Busha juniora", te da je izgubio svaki kredibilitet. A kredibiliteta ga je koštala vanjska politika prema Siriji:
However, recent polls show it is becoming clear that Obama’s push for military action in Syria is costing him credibility with the American public.

- pordrška Obaminoj vanjskoj politici rapidno pada ISTOVREMENO sa agresivnim pristupom prema Siriji:

Image

- LINK

______

Američki izvor, američka istraživanja, američki zaključak:
However, recent polls show it is becoming clear that Obama’s push for military action in Syria is costing him credibility with the American public.

Avetinho

#4763 Re: Sirija

Post by Avetinho »

Challenger__ wrote:Khattab

Loš pokušaj. Samo jedna nacija podržava napad na Assada: 2/3 Izraelaca. Čitav svijet, a u njemu i BH javnost je PROTIV vojne intervencije.
Opet lazes?
11 od 20 clanica G20 se izjasnilo za "snazan medjunarodni odgovor medjunarodne zajednice" na zlodjela sirijskog ass-sadistickog rezima.

Ti bi o tome morao vise znati, pisalo je u Ruskajoj Pravdaji.
Challenger__

#4764 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

Opet lazes?
Troll opet halucinira i traži pažnju. Troll ne razlikuje ankete javnog mnjenja od stava državnih administracija, vlada. Troll ide na ignore, neka ga čuva neko drugi.
Vijetnamac13

#4765 Re: Sirija

Post by Vijetnamac13 »

odavle
Ti ne znas razliku zmedju nacije i drzave?
Challenger__

#4766 Re: Sirija

Post by Challenger__ »

...
Last edited by Challenger__ on 11/09/2013 16:47, edited 2 times in total.
popokatepetl_com

#4767 Re: Sirija

Post by popokatepetl_com »

Ovaj sarajevox je najjaci izvjestavac ovde, FSA zauze sve zivo dok Asadova vojska nema vremena da se obracunava jer trosi oruzje na obijanje civila :D
Vijetnamac13

#4768 Re: Sirija

Post by Vijetnamac13 »

Challenger__ wrote:
Vijetnamac13 wrote:odavle
Pitaš mene ili onog trolla?
Ma njega, editovao sam.
sarajevoxxxx

#4769 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Evo i video prilog:

Ataman se smatra sjevernim ulazom u grad Deru, i po prvi put je pao u ruke FSA. Padom Atamana sužen je prostor režimskim snagama u centru grada Dere.

- Broj stanovnika Atamana je 11 hiljada, a prostire se na površini od 100 kvadratnih kilometara.
Avetinho

#4770 Re: Sirija

Post by Avetinho »

Challenger__ wrote:
Ja Sam Odavle wrote: Ovo ti je vjerovatno iz advanceta, ovaj put nisam provjeravao, ali tacno mirise na njihovu lazljivu kuhinju.
Inače ti ne odgovaram, jer si školski troll i lik kome ništa nije jasno, ali radi drugih, evo još jednom:

- Ma koliko to poricali ignoranti, u SAD rapidno raste nezadovoljstvo Obaminom politikom, kako unutrašnjom, tako vanjskom politikom. Pogledati grafikon:

Image

- 64% amerikanaca misli da ja vanjska politika Obame "ista ili gora od politike Busha juniora", te da je izgubio svaki kredibilitet. A kredibiliteta ga je koštala vanjska politika prema Siriji:

- pordrška Obaminoj vanjskoj politici rapidno pada ISTOVREMENO sa agresivnim pristupom prema Siriji:

Image

- LINK

______

Američki izvor, američka istraživanja, američki zaključak:

Sta kazes? Reason.blog? Ko su ovi? Znas li ista o njima, osim sto pisu stvari koje gode tvojim culima? Americki izvor? U Americi ima vise "izvora" nego u Bosni stanovnika, i svaki od tih "izvora" ima svoje uvazeno misljenje. Eto i ti nabo jedno koje ti se svidja. Ovo ti dodje nesto kao tvoj advance.

Cekaj, nasao si ti maloprije i nesto na fejsbuku, isto tako odlicno.
Last edited by Avetinho on 11/09/2013 16:54, edited 1 time in total.
sarajevoxxxx

#4771 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Evo i prilog Orient Newsa o padu Atamana i nekoliko režimskih bataljona, vojnih baza, kao i skladišta oružja:

Avetinho

#4772 Re: Sirija

Post by Avetinho »

Ako te zanima razlika izmedju nacije i drzave, ili proguglaj, ili otvori novu temu. Nemoj opet trolati ovuda. Ovo je "Sirija".
sarajevoxxxx

#4773 Re: Sirija

Post by sarajevoxxxx »

Ja Sam Odavle wrote:
Challenger__ wrote:Khattab

Opet lazes?
11 od 20 clanica G20 se izjasnilo za "snazan medjunarodni odgovor medjunarodne zajednice" na zlodjela sirijskog ass-sadistickog rezima.

Ti bi o tome morao vise znati, pisalo je u Ruskajoj Pravdaji.
- Pa ne bih ja mnogo polagao nade u međunarodnu zajednicu, i zapravo najbolji pokazatelj da je neko idiot je da ima podršku međunarodne zajednice. I Milošević ju je uvijek imao, svi izraelski premijeri su imali prečutno podršku međunarodne zajednice itd.

- Mi smo na svojoj koži u Bosni osjetili šta znači glas međunarodne zajednice i njihova zaštita. Međunarodna zajednica je skup interesnih grupa i reagovat će onako kako reaguju već decenijama, znači nikako ili onoliko koliko to njihovim interesima odgovara.

- Počev od licemjerne Arapske lige pa do UN-a, svi su milion puta pokazali da su trome, licemjerne, i mrtve institucije koje su po pravilu na strani zločinaca ili jačeg, nebitno o kome se radi.

- Za međunarodnu zajednicu i cijeli svijet Sisi je mirotvorac a oni koji su protiv njega su teroristi. Isto važi i za Bešara, i ostale diktatore.
Vijetnamac13

#4774 Re: Sirija

Post by Vijetnamac13 »

Ja Sam Odavle wrote:
Ako te zanima razlika izmedju nacije i drzave, ili proguglaj, ili otvori novu temu. Nemoj opet trolati ovuda. Ovo je "Sirija".
Tebi razumijevanje recenica i nije bas jaca strana. Meni je jasna razlika i nisam se ja provalio gore izjednacavajuci to dvoje. :)
Ovuda? :lol:
Avetinho

#4775 Re: Sirija

Post by Avetinho »

Ajao, novi dokazi protiv zlocinca Ass-sadiste, iz Human Rights Watch:
Human Rights Watch wrote:Available evidence strongly suggests that Syrian government forces were responsible for chemical weapons attacks on two Damascus suburbs on August 21, 2013. These attacks, which killed hundreds of civilians including many children, appeared to use a weapons-grade nerve agent, most likely Sarin.

The 22-page report, “Attacks on Ghouta: Analysis of Alleged Use of Chemical Weapons in Syria,” documents two alleged chemical weapons attacks on the opposition-controlled suburbs of Eastern and Western Ghouta, located 16 kilometers apart, in the early hours of August 21. Human Rights Watch analyzed witness accounts of the rocket attacks, information on the likely source of the attacks, the physical remnants of the weapon systems used, and the medical symptoms exhibited by the victims as documented by medical staff.

“Rocket debris and symptoms of the victims from the August 21 attacks on Ghouta provide telltale evidence about the weapon systems used,” said Peter Bouckaert, emergencies director at Human Rights Watch and author of the report. “This evidence strongly suggests that Syrian government troops launched rockets carrying chemical warheads into the Damascus suburbs that terrible morning.”
GOOGLE Translate wrote:Dostupan upućuje nas na zaključak da je sirijski vladine snage bile odgovorne za kemijsko oružje napada na dvije Damasku predgrađu 21. kolovoza 2013. Ti napadi, u kojoj je poginulo više stotina civila, uključujući mnoge djece, pojavila se koristiti oružja-razred nervni plin, najvjerojatnije Šarin.22-stranicu izvješće, "napada na Ghouta: Analiza o navodnoj uporabi kemijskog oružja u Siriji," dokumentira dvije navodne kemijskim oružjem napada na Oporba-kontroliranim predgrađu Istočne i Zapadne Ghouta, koji se nalazi 16 km od drugoga, u ranim jutarnjim satima 21. kolovoz. Human Rights Watch analizirao iskaze račune raketnih napada, informacije o vjerojatnom izvoru napada, fizički ostaci oružnih sustava koji se koriste, a medicinski simptomi izložena od strane žrtava, kao dokumentirano od strane medicinskog osoblja. "Rocket krhotine i simptomi žrtava iz 21. kolovoz napada na Ghouta pružiti izdajnički dokaza o oružnih sustava koji se koriste," rekao je Peter Bouckaert, hitnim direktor Human Rights Watcha i autorica izvješća. "Ovo upućuje nas na zaključak da je sirijski vladine snage pokrenut rakete knjigovodstvenim kemijske bojeve glave u Damasku predgrađu to strašna jutra."
Clanak ovdje:
https://www.hrw.org/news/2013/09/10/syr ... cal-attack
Kompletan izvjestaj ovdje:
http://www.hrw.org/reports/2013/09/10/attacks-ghouta
Locked