TV uređaji - sve o tome
Moderator: Benq
- Lost_Found
#4751 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
https://domod.ba/shop/proizvod/samsung- ... /SM32M4002
u domodu na pofalicima u cetvrtak uzeo roditeljima ovaj TV za 429 km, ne isplati se ici do Zenice
u domodu na pofalicima u cetvrtak uzeo roditeljima ovaj TV za 429 km, ne isplati se ici do Zenice
-
tnt-tunja
#4752 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Koji je to od 55" za nepunih 900KM???
-
CooK
#4753 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
[yt][/yt]
Nego de malo opisi covjeku kakav je TV kad ga vec imas, bilo bi fino od tebe.
Nisu update-ovali cijenu, i dalje im stoji 479KM na stranici. Ako ima Domod u svom gradu fakat se ne isplati ici do ZE radi 10KM.Lost_Found wrote:https://domod.ba/shop/proizvod/samsung- ... /SM32M4002
-
CooK
#4754 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Adrian se malo zabunio.tnt-tunja wrote:Koji je to od 55" za nepunih 900KM???
-
tnt-tunja
#4755 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Jasno mi je bilo, samo sam htio da vidim dokle se ide sa reklamiranjem, ne znanjem, ili cime vec..CooK wrote:Adrian se malo zabunio.tnt-tunja wrote:Koji je to od 55" za nepunih 900KM???![]()
-
CooK
#4756 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Ma ne reklamira on nista nego voli malo lupetati i izmisljati stvari. Inace dobar momak i nije zlonamjeran ali eto, nije bas upucen u neke stvari.tnt-tunja wrote:Jasno mi je bilo, samo sam htio da vidim dokle se ide sa reklamiranjem, ne znanjem, ili cime vec..CooK wrote:Adrian se malo zabunio.tnt-tunja wrote:Koji je to od 55" za nepunih 900KM???![]()
- Lost_Found
#4757 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
laganCooK wrote:[yt][/yt]Nisu update-ovali cijenu, i dalje im stoji 479KM na stranici. Ako ima Domod u svom gradu fakat se ne isplati ici do ZE radi 10KM.Lost_Found wrote:https://domod.ba/shop/proizvod/samsung- ... /SM32M4002
zvucnici su bas potanki, ali ne moze i jare i pare.
-
CooK
#4758 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Lost_Found wrote:laganCooK wrote:Nisu update-ovali cijenu, i dalje im stoji 479KM na stranici. Ako ima Domod u svom gradu fakat se ne isplati ici do ZE radi 10KM.Lost_Found wrote:https://domod.ba/shop/proizvod/samsung- ... /SM32M4002
Nego de malo opisi covjeku kakav je TV kad ga vec imas, bilo bi fino od tebe.nosio ga u rukama od pofalica do hrasna, solidna slika, kod njih analogni telemach i opet to solidno izgleda, uglavnom zahvaljujuci maloj dijagonali, vjerovatno bi na receiveru to bilo jos bolje, posto je HD, mislim da je solidna kupovina u tom razredu, jedina primjedba bi bila na zvuk,
- MTV
#4759 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Telemach ima otkljucanih par digitalnih kanala od kojih Hayat HD, N1 HD pa si trebao i to pogledati pri skeniranju imas odabrati digitalna TV ili ukucat odredjene podatke koje mozes potraziti kod @Crni Vrag. Zvuk i slika na analogiji uopste nije relevantan, treba testirati sa digitalnog kanala ili nesto sa USB. Analogija je za Rudi Cajevac.Lost_Found wrote:laganCooK wrote:[yt][/yt]Nisu update-ovali cijenu, i dalje im stoji 479KM na stranici. Ako ima Domod u svom gradu fakat se ne isplati ici do ZE radi 10KM.Lost_Found wrote:https://domod.ba/shop/proizvod/samsung- ... /SM32M4002
Nego de malo opisi covjeku kakav je TV kad ga vec imas, bilo bi fino od tebe.nosio ga u rukama od pofalica do hrasna, solidna slika, kod njih analogni telemach i opet to solidno izgleda, uglavnom zahvaljujuci maloj dijagonali, vjerovatno bi na receiveru to bilo jos bolje, posto je HD, mislim da je solidna kupovina u tom razredu, jedina primjedba bi bila na zvuk,
- MTV
#4760 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Pa eto ja reklamiram a nisam tamo uposlen jer sta god je tamo uzeto nije zavrsilo na servisu a i garancije davno istekle. Opet imaju super akciju zadnja subota u mjesecu -10% popusta uz cek od penzije i licnu od penzionera. Pa je ovdje neko uz taj fazon kupio TV jeftinije nego u imtecu, cak uzeo TV u srijedu uz popust a u subotu dosao po garanciju. Znaci dali TV i ranije. Opet meni uvazili mnogo stariji cek koji nije bio od prethodnog mjeseca uz recenicu: nije nama cilj da vas odbijemo, vi ste nasa musterija. A u imtecu sve nesto nadrkani tipovi koji preko k..ca odgovaraju i skoro svaki put padne sistem ili ne znaju imaju li na stanju. Pise da ima a ustvari nema ili obrnuto.CooK wrote: Ja vala nikog ne reklamiram nego samo trazim istu stvar sto jeftinije i ko to ima ja ga linkujem. Realno, kolike su im marze svima nisu nijedni zasluzili bilo kakav vid reklame.
Opet i ti iz Zenice ako ti ostavis dobar dojam i jos neko drugi onda je i to odlocno da ima jos neko dobar u ovom nasem sivilu.
- semirsar
#4761 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Razumijemo se, svima nam je cilj naci neku stvar sto povoljnije i blize nama. U samo par metara u Sa isti proizvod imao razliku u cijeni i preko stotine KM, licno se lani uvjerio. Kad god neko ima saznanja da je u nekoj radnji povoljnije nego u nekoj drugoj treba javiti.CooK wrote:Ja vala nikog ne reklamiram nego samo trazim istu stvar sto jeftinije i ko to ima ja ga linkujem. Realno, kolike su im marze svima nisu nijedni zasluzili bilo kakav vid reklame.semirsar wrote:Isplati se potegnut' do Zenice![]()
https://www.google.ba/maps/place/Tehnom ... 17.9050085
P.S. Koliko hi mi ovdeka izreklamirasmo ni ne treba him sajt, a bezbeli bi ovi iz tehnomaga trebali @MTV barem nes' poklonit kad him se iduci put vrne u radnju
@MTV, a bezbeli i ja, najcesce linkujemo tehnomag jer direktno imamo saznanja o njima kao trgovcima i cijenama, i fakat su najpristupacniji. SD je takodje tu negdje sa njima. Barem sto se raj'voSa tice.@MTV ti sve rece u gornjem postu
- bach
#4762 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Mogu li ja kao čovjek, kada dođem mrtav umoran s posla gledati na njemu malo N1, malo AJB, malo HRT, malo neki dokumentarac na Nacional G.? I da televizor traje par godina?CooK wrote:Prvo dvoje je stvar subjektivnog dojma i nekome ko nije navikao na kvalitetnu sliku i ton i na Toshibi ce mu biti dobri. Ne valja to trece i cetvrto, znaci panel, plastika i jos da dodam i elektronika(stampane ploce i komponente na njima).bach wrote:Dakle, da čujemo šta to ne valja kod Toshiba televizora?
Slika?
Ton?
Plastika?
Panel?
-
CooK
#4763 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
MTV wrote:Pa eto ja reklamiram a nisam tamo uposlen jer sta god je tamo uzeto nije zavrsilo na servisu a i garancije davno istekle. Opet imaju super akciju zadnja subota u mjesecu -10% popusta uz cek od penzije i licnu od penzionera. Pa je ovdje neko uz taj fazon kupio TV jeftinije nego u imtecu, cak uzeo TV u srijedu uz popust a u subotu dosao po garanciju. Znaci dali TV i ranije. Opet meni uvazili mnogo stariji cek koji nije bio od prethodnog mjeseca uz recenicu: nije nama cilj da vas odbijemo, vi ste nasa musterija. A u imtecu sve nesto nadrkani tipovi koji preko k..ca odgovaraju i skoro svaki put padne sistem ili ne znaju imaju li na stanju. Pise da ima a ustvari nema ili obrnuto.
Opet i ti iz Zenice ako ti ostavis dobar dojam i jos neko drugi onda je i to odlocno da ima jos neko dobar u ovom nasem sivilu.
Sve OK momci, razmijemo se. Ja sam samo pisao za sebe a vi radite kako vama volja. Meni je najbitnija sto niza cijena istog artikla i fabricka(oficijelna, zvanicna) garancija od proizvodjaca a ljubaznost mi nije bitna jer ja vec znam sta hocu i nema potrebe da mi neko hladi jaja i uvjerava me u nesto nego se komunikacija sa prodavacam svodi na to:" Dajte mi to i to, platim i vozdra" a ako bude kakvih problema sa artiklom uopste ne nosim u radnju u koju sam kupio nego u neki od ovlastenih servisa.semirsar wrote:Razumijemo se, svima nam je cilj naci neku stvar sto povoljnije i blize nama. U samo par metara u Sa isti proizvod imao razliku u cijeni i preko stotine KM, licno se lani uvjerio. Kad god neko ima saznanja da je u nekoj radnji povoljnije nego u nekoj drugoj treba javiti.
@MTV, a bezbeli i ja, najcesce linkujemo tehnomag jer direktno imamo saznanja o njima kao trgovcima i cijenama, i fakat su najpristupacniji. SD je takodje tu negdje sa njima. Barem sto se raj'voSa tice.@MTV ti sve rece u gornjem postu
-
CooK
#4764 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Mozes vala jarane komotno.bach wrote:Mogu li ja kao čovjek, kada dođem mrtav umoran s posla gledati na njemu malo N1, malo AJB, malo HRT, malo neki dokumentarac na Nacional G.? I da televizor traje par godina?CooK wrote:Prvo dvoje je stvar subjektivnog dojma i nekome ko nije navikao na kvalitetnu sliku i ton i na Toshibi ce mu biti dobri. Ne valja to trece i cetvrto, znaci panel, plastika i jos da dodam i elektronika(stampane ploce i komponente na njima).bach wrote:Dakle, da čujemo šta to ne valja kod Toshiba televizora?
Slika?
Ton?
Plastika?
Panel?
- semirsar
#4765 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Pa meres, ali ti onda pitanje nejma svrhe, jer u tom i takvom stanju ti je svaka slika perfektna, samo da se maknes od crnjaka u kojem sibach wrote:Mogu li ja kao čovjek, kada dođem mrtav umoran s posla gledati na njemu malo N1, malo AJB, malo HRT, malo neki dokumentarac na Nacional G.? I da televizor traje par godina?CooK wrote:Prvo dvoje je stvar subjektivnog dojma i nekome ko nije navikao na kvalitetnu sliku i ton i na Toshibi ce mu biti dobri. Ne valja to trece i cetvrto, znaci panel, plastika i jos da dodam i elektronika(stampane ploce i komponente na njima).bach wrote:Dakle, da čujemo šta to ne valja kod Toshiba televizora?
Slika?
Ton?
Plastika?
Panel?
To su stvari koje me jedino i zanimaju, jer prije ulaska u radnju sa karticom ili kesom punom para vec znam sta zelim i drugo me ne zanima.CooK wrote: Sve OK momci, razmijemo se. Ja sam samo pisao za sebe a vi radite kako vama volja. Meni je najbitnija sto niza cijena istog artikla i fabricka(oficijelna, zvanicna) garancija od proizvodjaca a ljubaznost mi nije bitna jer ja vec znam sta hocu i nema potrebe da mi neko hladi jaja i uvjerava me u nesto nego se komunikacija sa prodavacam svodi na to:" Dajte mi to i to, platim i vozdra" a ako bude kakvih problema sa artiklom uopste ne nosim u radnju u koju sam kupio nego u neki od ovlastenih servisa.
Sve radnje, odnosno pretrage, prije ulaska sam ja vec obavio.
-
Adrian1946
#4766 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Da zbunio sam se nisam dobro pogledao tacnije nisam skroz link pogledao.tnt-tunja wrote:Jasno mi je bilo, samo sam htio da vidim dokle se ide sa reklamiranjem, ne znanjem, ili cime vec..CooK wrote:Adrian se malo zabunio.tnt-tunja wrote:Koji je to od 55" za nepunih 900KM???![]()
-
Adrian1946
#4767 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Jasno mi je bilo, samo sam htio da vidim dokle se ide sa reklamiranjem, ne znanjem, ili cime vec..[/quote]
Ma ne reklamira on nista nego voli malo lupetati i izmisljati stvari. Inace dobar momak i nije zlonamjeran ali eto, nije bas upucen u neke stvari.
[/quote]
Hvala ti puno cook ne zelim nikome nesto lose samo mozda nisam bas toliko upucen kao ovi ostali na forumu.
Ma ne reklamira on nista nego voli malo lupetati i izmisljati stvari. Inace dobar momak i nije zlonamjeran ali eto, nije bas upucen u neke stvari.
Hvala ti puno cook ne zelim nikome nesto lose samo mozda nisam bas toliko upucen kao ovi ostali na forumu.
- shalla
#4768 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Kad smo se već dotakli teme usluge, ja kad sam krenuo da kupim TV, već sam znao šta hoću (na kraju opet uzeo još malo bolji/skuplji TV
) i odem gore u Dr.Techno u BBI i lik mi ponudi taj TV koji sam na kraju i uzeo (Sony XD8005) i ja fino kažem ok, vratiću se za 10 minuta. Doslovce samo pređem preko puta u DOMOD i kažem onako kroz ljubazni osmijeh ovim riječima dvojcu koji tu radi (mlađi momak i djevojka) "evo spreman sam dati toliko i toliko love, privolite me da kupim TV kod vas". Napominjem da im je radnja bila prazna, dakle nisu baš morali opsluživati još nekoga pa da ih opravda gužva i lik kaže toj curi "eto vidi šta mu treba" i okrenu se, nađe se u nekom poslu i ona sad gleda, uslužila bi ona mene al ne zna ni ona kako i ja pitam "imate li SONY XD8005 od 43" i po kojoj cijeni", ona se unezgodi, ode do njega, on kliknu par puta tamo i vraća se ona i govori "nema taj ali ima _______ model"... Ja se zahvalim i kažem ništa, ipak odoh u drugu radnju, ma misliš da su se počešali...
Da se razumijemo, što kaže Cook, ne treba mi niko titrati jer kad kupujem tehniku fkt dođem spreman (hvala Klixu i još nekim forumima) ali ako sam ušao u radnju spreman da pljunem 1500 KM, pokaži bar mrvicu entuzijazma da mi prodaš svoj proizvod...
Da se razumijemo, što kaže Cook, ne treba mi niko titrati jer kad kupujem tehniku fkt dođem spreman (hvala Klixu i još nekim forumima) ali ako sam ušao u radnju spreman da pljunem 1500 KM, pokaži bar mrvicu entuzijazma da mi prodaš svoj proizvod...
-
CooK
#4769 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Zato u ameriKi radnici osim standardne plate imaju i odredjeni postotak od prodaje. Radi se o malom postotku ali ipak dovoljnom da se radnik motivise a ne kao kod nas radnici imaju istu platu bez obzira da li prodaju 1 ili 100 televizora.
- kokuz_sa
#4770 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Isto da si otisao u univerzalno kupiti telefon ..usluga istashalla wrote:Kad smo se već dotakli teme usluge, ja kad sam krenuo da kupim TV, već sam znao šta hoću (na kraju opet uzeo još malo bolji/skuplji TV) i odem gore u Dr.Techno u BBI i lik mi ponudi taj TV koji sam na kraju i uzeo (Sony XD8005) i ja fino kažem ok, vratiću se za 10 minuta. Doslovce samo pređem preko puta u DOMOD i kažem onako kroz ljubazni osmijeh ovim riječima dvojcu koji tu radi (mlađi momak i djevojka) "evo spreman sam dati toliko i toliko love, privolite me da kupim TV kod vas". Napominjem da im je radnja bila prazna, dakle nisu baš morali opsluživati još nekoga pa da ih opravda gužva i lik kaže toj curi "eto vidi šta mu treba" i okrenu se, nađe se u nekom poslu i ona sad gleda, uslužila bi ona mene al ne zna ni ona kako i ja pitam "imate li SONY XD8005 od 43" i po kojoj cijeni", ona se unezgodi, ode do njega, on kliknu par puta tamo i vraća se ona i govori "nema taj ali ima _______ model"... Ja se zahvalim i kažem ništa, ipak odoh u drugu radnju, ma misliš da su se počešali...
- kokuz_sa
#4771 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Koliko malom..CooK wrote:Zato u ameriKi radnici osim standardne plate imaju i odredjeni postotak od prodaje. Radi se o malom postotku ali ipak dovoljnom da se radnik motivise a ne kao kod nas radnici imaju istu platu bez obzira da li prodaju 1 ili 100 televizora.
Ne igra ulogu velicina postotka..nego zelja za zaradom..
- semirsar
#4772 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Osjetna je razlika u odnosu prema kupcu kad uporedjujes domod i tehnomag. prije nego sam prelomio i otisao kupit tv, obisao sam i jedne i druge. U Domodu sam zapazio jednog momka na Dobrinji koji je bas potkovan u svemu sto se tice tehnike i vrsta placanja, i nikog vise, ono tipa, uzeo ti il ne uzeo jebesemen'. U Tehnomagu svaki koji mi je sa vrata prisao znao je bas sve o cemu sam ga pitao, nije da ja nijesam znao, al' pustim ljude da zarade svoju platu, jbg. Ovaj zadnji tv bezbeli bio potezak, ali ga bas fino i polako polozise u gepek isto k'o da sam ga njima kupio.kokuz_sa wrote:Isto da si otisao u univerzalno kupiti telefon ..usluga istashalla wrote:Kad smo se već dotakli teme usluge, ja kad sam krenuo da kupim TV, već sam znao šta hoću (na kraju opet uzeo još malo bolji/skuplji TV) i odem gore u Dr.Techno u BBI i lik mi ponudi taj TV koji sam na kraju i uzeo (Sony XD8005) i ja fino kažem ok, vratiću se za 10 minuta. Doslovce samo pređem preko puta u DOMOD i kažem onako kroz ljubazni osmijeh ovim riječima dvojcu koji tu radi (mlađi momak i djevojka) "evo spreman sam dati toliko i toliko love, privolite me da kupim TV kod vas". Napominjem da im je radnja bila prazna, dakle nisu baš morali opsluživati još nekoga pa da ih opravda gužva i lik kaže toj curi "eto vidi šta mu treba" i okrenu se, nađe se u nekom poslu i ona sad gleda, uslužila bi ona mene al ne zna ni ona kako i ja pitam "imate li SONY XD8005 od 43" i po kojoj cijeni", ona se unezgodi, ode do njega, on kliknu par puta tamo i vraća se ona i govori "nema taj ali ima _______ model"... Ja se zahvalim i kažem ništa, ipak odoh u drugu radnju, ma misliš da su se počešali...
-
CooK
#4773 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Postotak zavisi od radnje do radnje, mali postotak je od ukupne vrijednosti artikla ali solidan dodatak radniku na osnovnu platu. A velicina postotka odnosno postojanje ili nepostojanje istog itekako igra ulogu, nema niko pretjeranu zelju za radom kad mu je plata 500-600KM bez ikakvih drugih mogucnosti zarade.kokuz_sa wrote:Koliko malom..CooK wrote:Zato u ameriKi radnici osim standardne plate imaju i odredjeni postotak od prodaje. Radi se o malom postotku ali ipak dovoljnom da se radnik motivise a ne kao kod nas radnici imaju istu platu bez obzira da li prodaju 1 ili 100 televizora.
- kokuz_sa
#4774 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Ja sam komercijalista..CooK wrote:Postotak zavisi od radnje do radnje, mali postotak je od ukupne vrijednosti artikla ali solidan dodatak radniku na osnovnu platu. A velicina postotka odnosno postojanje ili nepostojanje istog itekako igra ulogu, nema niko pretjeranu zelju za radom kad mu je plata 500-600KM bez ikakvih drugih mogucnosti zarade.kokuz_sa wrote:Koliko malom..CooK wrote:Zato u ameriKi radnici osim standardne plate imaju i odredjeni postotak od prodaje. Radi se o malom postotku ali ipak dovoljnom da se radnik motivise a ne kao kod nas radnici imaju istu platu bez obzira da li prodaju 1 ili 100 televizora.
Tako da zelja za zaradom igra ulogu..
Svugdje su % mali...al ko zeli i hoce...moze izaci platom kao doktor
-
CooK
#4775 Re: LED TV, KOJI UZETI ?
Slazem se sto se toga tice ali izgleda da nisi shvatio ono prvo sto sam napisao, problem je sto nasi radnici nemaju nikakav vid stimulacije i nikakve % bez obzira na broj prodanih artikala nego samo osnovnu platu.kokuz_sa wrote:Ja sam komercijalista..CooK wrote:Postotak zavisi od radnje do radnje, mali postotak je od ukupne vrijednosti artikla ali solidan dodatak radniku na osnovnu platu. A velicina postotka odnosno postojanje ili nepostojanje istog itekako igra ulogu, nema niko pretjeranu zelju za radom kad mu je plata 500-600KM bez ikakvih drugih mogucnosti zarade.kokuz_sa wrote: Koliko malom..
Tako da zelja za zaradom igra ulogu..
Svugdje su % mali...al ko zeli i hoce...moze izaci platom kao doktor