BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Košarka u BiH, NBA liga, NLB liga, Euroliga,...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#4751 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by Velkoski »

Igranje u kojoj ligi? Igra za juniore Zlatoroga i uopšte ne briljira koliko sam ja uspio izguglati.

Btw. ostao sam ti dužan za sinoć. Košarka je košarka svugdje, a u Americi je 52 puta kvalitetnija nego ovdje, tako da valjda trebamo učiti od najboljih. Ovaj sport se dosta promijenio što se tiče pozicija u zadnjih xy godina. Traže se igrači koji doslovno mogu igrati od keca do petice (Giannis npr), jablani apsolutno nisu 'in' za bilo šta :D

I opet ponavljam, ako je uslov da on u budućnosti bude Bosanac to da MORA igrati na ovom Eurobasketu onda nek' odmah ostavi pasoš.
hrasno38
Vozim: Renault Laguna
Horoskop: Riba

#4752 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by hrasno38 »

Velkoski wrote:Igranje u kojoj ligi? Igra za juniore Zlatoroga i uopšte ne briljira koliko sam ja uspio izguglati.

Btw. ostao sam ti dužan za sinoć. Košarka je košarka svugdje, a u Americi je 52 puta kvalitetnija nego ovdje, tako da valjda trebamo učiti od najboljih. Ovaj sport se dosta promijenio što se tiče pozicija u zadnjih xy godina. Traže se igrači koji doslovno mogu igrati od keca do petice (Giannis npr), jablani apsolutno nisu 'in' za bilo šta :D

I opet ponavljam, ako je uslov da on u budućnosti bude Bosanac to da MORA igrati na ovom Eurobasketu onda nek' odmah ostavi pasoš.
A izvini ko iz ove reprezentacije briljira ili ajde da kazemo ko je van konkurencije osim Muse, Campare i recimo Gegica??? Ti ako uporedjujes americku kosarku sa evropskom onda zaista nemamo o cemu pricati ali amerikanci ce pokupiti ovog malog za koju godinu jer oni vole tornjeve.
I kako voliteb pogresne interpretacije to je cudo jedno. Ja sam samo napisao da je za decka od 214 cm i te kako bilo mjesta u ovom rosteru i nista vise ali vi po obicaju u svemu vidite da neko napada Pandzu....pa patriotizam pa ovo pa ono. Ma boli me kurac vjeruj mi hoce li ili nece igrati ali za mene je imao mjesta a ti imas pravo na svoje misljenje. Kao sto je napisao @leclerc pola vas je slinilo po Sikirasu kad nije otisao na SP iako je bio povrijedjen......dvolicnosti su jedna od osobina posdosta forumasa.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#4753 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by Velkoski »

Amerikanci neće ni pogledati ovog malog, možemo se odmah kladiti u šta god hoćeš. :D

Košarka je košarka, nemam ja šta porediti. Svakom košarkašku je cilj otići u NBA.
hrasno38

#4754 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by hrasno38 »

palermo wrote:
hrasno38 wrote:
214cm....18 godina...preporuka od trenera koji zna dosta toga o kosarci....igranje u ligi koja je za nasu vasiona.....meni dosta a tebi ako nije sta da ti radim!!!

Meni je dosta da je trener ove reprezentacije, inače trener reprezentacije koja je jedina u bilo kojem ekipnom sportu i u bilo kojoj starosnoj konkurenciji (osim naravno sjedeće odbojke) donijela evropsko zlato ovoj zemlji, odlučio da u ovom trenutku taj momak nema mjesta u reprezentaciji. Ne znam zbog čega takvo omalovažavanje toga čovjeka.

Ali to čak nije ni bitno, bitno je da ti savjetuješ momku da ostavi reprezentaciju, promijeni domovinu, promijeni sebe samo zbog toga što trener nije odlučio u ovom trenutku da je za reprezentaciju.

Sjajno....... :D
Pa sto onda kad tako pricas izgubi na SP 20 razlike od Francuske i sto nas izbaci Australija od koje bi trebali sigurno da smo bolji???? Upravo zato sto se ne moze protiv svake ekipe igrati ista kosarka i zato postoje u svakoj ekipi bekovi, krila i centri. ja ga jebem ako mi sad imamo postenog centra!!!
hrasno38

#4755 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by hrasno38 »

Velkoski wrote:Amerikanci neće ni pogledati ovog malog, možemo se odmah kladiti u šta god hoćeš. :D

Košarka je košarka, nemam ja šta porediti. Svakom košarkašku je cilj otići u NBA.
OK vidjet cemo!
palermo

#4756 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by palermo »

hrasno38 wrote:
Pa sto onda kad tako pricas izgubi na SP 20 razlike od Francuske i sto nas izbaci Australija od koje bi trebali sigurno da smo bolji???? Upravo zato sto se ne moze protiv svake ekipe igrati ista kosarka i zato postoje u svakoj ekipi bekovi, krila i centri. ja ga jebem ako mi sad imamo postenog centra!!!
Dakle, da sumiramo, Pandža ne valja i zbog toga je sasvim legitimno promijeniti domovinu, prodati svoj identitet, historiju. I da još dodamo, argument zašto Pandža ne valja je, jer ti tako misliš.....

sam sebe da citiram, sjajno :D
hrasno38

#4757 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by hrasno38 »

palermo wrote:
hrasno38 wrote:
Dakle, da sumiramo, Pandža ne valja i zbog toga je sasvim legitimno promijeniti domovinu, prodati svoj identitet, historiju. I da još dodamo, argument zašto Pandža ne valja je, jer ti tako misliš.....

sam sebe da citiram, sjajno :D
Samo mi podvuci ili povecaj gdje sam napisao da Pandza ne valja :? :? :? Izvini ali kod mene ne postoje sportska bozanstva i onaj koji je najbolji na svijetu ako smatram da je pogrijesio ja cu to komentarisati. Sta znaci Pandza osvojio EP i dobio je status boga o kojem se vise ne smije nista polemisati i komentarisati. I rekao sam ti zajebi meni price o domovini u kojoj SDA ubija i posljednju volju mladim ljudima za ostankom....te suplje price valjaj nekom drugom. Svakom mladom covjeku sutra bih rekao da ide iz BiH i trazi srecu negdje drugo i da ne slusa vise jebene price o ratu koji je zavrsio prije 20 godina i o jebenom patriotizmu bez marke u dzepu.
Muhamed Đakmić

#4758 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by Muhamed Đakmić »

Jeste, ovaj Mulaomerović zateže za igranje zbog SDA.

Nek igra za Sloveniju, najpoštenije ba :D
palermo

#4759 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by palermo »

hrasno38 wrote: ...te suplje price valjaj nekom drugom.
izvanredan point i sažetak tvojih postova na ovu temu
hrasno38

#4760 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by hrasno38 »

palermo wrote:
hrasno38 wrote: ...te suplje price valjaj nekom drugom.
izvanredan point i sažetak tvojih postova na ovu temu
OK
hrasno38

#4761 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by hrasno38 »

Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#4762 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by Velkoski »

Traditional big men are running into trouble in today's league. There are a few exceptions, but in general, if you're a traditional center who can't land a jump shot, 3-pointer, or run around to guard smaller men, you're inferior.
Look at Drummond for example. One of the best centers in the game both in fantasy and on court. Yet we see repeatedly how teams with subpar bigs can counter Drummond's talents by going small. We've seen it happen multiple times this year to generally extremely good centers like Whiteside, too. These big men see their minutes and usage rates cut down dramatically during moments where they would have normally thrived.
With how easy it's becoming for teams with less talented bigs to change the pace and flavor of the game, do you think these types of players should be valued less in fantasy?
On any given night, a normally great player can be forced out of the game because the opposing team will refuse to play in the paint and instead just shoot jumpers all game long. This creates too much uncertainty in my opinion, and these big men that are going in the first or second round should no longer be ranked so highly. Once the league evolves even more, we might see players like Whiteside and Drummond forced to either develop jumpers, or have their minutes reduced to the high 20s.
hrasno38

#4763 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by hrasno38 »

insaneinthebrain

#4764 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by insaneinthebrain »

omladino sretno danas :bih:
Logovan

#4765 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by Logovan »

Hajmo naši! :bih: :D
bingov buraz

#4766 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by bingov buraz »

Slaba prva cetvrtina,ko da se u putu nisu sreli.
Valjda prorade u nastavku.
hrasno38

#4767 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by hrasno38 »

al igramo u P.M :sad: sve sto su mogli ispod kosa da nam daju dali su nam.....Musa tanak da ne moze biti tanji....ostali isto tu negdje...ajde prva je tek cetvrtina zavrsena +8 za Izrael. Ono sto me posebno brine je da Izrael ima igru, akcije a nasi nemaju nista!!!
Murat Sabanovic

#4768 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by Murat Sabanovic »

nasim nedostaju osnove kosarke !
hrasno38

#4769 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by hrasno38 »

Murat Sabanovic wrote:nasim nedostaju osnove kosarke !
Najosnovnije osnove koje kazu da nema dodavanja u reketu, da nema dodavanja preko reketa......
hrasno38

#4770 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by hrasno38 »

Musa treca licna u 12 minutu utakmice!!!! iz jednog jedinog prostog razloga koji ce shvatiti samo oni koji su igrali kosarku a to je da Musa mora da igra i van i ispod kosa jer nema klasicnog CENTRA!!!! 14 prodatih lopti :shock:
hrasno38

#4771 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by hrasno38 »

E nek valja ovaj Maric a ne valja Mulaomerovic!!!!!!
bingov buraz

#4772 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by bingov buraz »

Jedna mala koala umre svaki put kad ovaj nas centar sa brojem 1 primi loptu.
hrasno38

#4773 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by hrasno38 »

bingov buraz wrote:Jedna mala koala umre svaki put kad ovaj nas centar sa brojem 1 primi loptu.
hahahahahha samo sto on na zalost nije centar sa svojih 200cm!! Evo odmah na pocetku prva utakmica u kojoj se pokazalo koliko nam nedostaje pravi centar i koliko ovdje pojedinci nemaju blage veze sa kosarkom!!!!
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure

#4774 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by Velkoski »

Imamo 11 turnovera nakon deset minuta, a ti i dalje smaraš s pričom o centru, koja je IZUMRLA POZICIJA u jebenoj košarci. Nisu više OSAMDESETE, sport je evoluiro. Fakat ne treba čitati ove teme uopšte, ne znam koji me đavo tjera da kliknem btj.
Tomahawk11
Globalni moderator

#4775 Re: BiH nacionalne selekcije mlađih uzrasta

Post by Tomahawk11 »

Pogotovo ne bi trebao biti problem kod juniora s centrom.

Sto se tice seniorske kosarke, Velkoski je u pravu.
Small ball postave rastavljaju protivnike na proste faktore.
Post Reply