GRUPA D - Ukrajina, Švedska, Francuska, Engleska

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Ko je vaš favorit u grupi D?

Francuska
35
35%
Engleska
36
36%
Švedska
17
17%
Ukrajina
12
12%

Total votes: 100

Edin H.

#476 Re: GRUPA D - Ukrajina, Švedska, Francuska, Engleska

Post by Edin H. »

samina_swe wrote:A nisi u pravu,zlatana su svedjani prihvatili..da vidis kako svedska djeca pjevaju pjesme "Zlatan Zlatan" :D

za jedno 50 godina(ako ostanem u svedskoj) ne mogu ocekivati da moja djeca,unucadi vise se vezu za BIH nego Svedsku..oni ce Svedsku smatrati svojom drzavom i to je cinjenica
Mislio sam na malo ozbiljnije stvari od djecijeg skandiranja. Navijaju i Englezi za Murray-ja jer nemaju boljega, ali Tim Henman ja bio i ostao Tim Henaman.
Zar je Zlatan vec petobanku napunio? :x
Kakve to ima veze? Do tebe je da li zelis asimilaciju. Ima u Engleskoj koliko hoces recimo trece generacije Pakistanaca, Jevreja, Indijaca, pa drze itekako do svoga nacionalnog identiteta.
Stari

#477 Re: GRUPA D - Ukrajina, Švedska, Francuska, Engleska

Post by Stari »

Edin H. wrote:
Stari wrote:Tradicija duga vise od 40 godina je sinoc pokvarena. Sinoc sam bio previse depresivan da bih bilo st suvislo mogao napisati. Danas , hladne glave, cestitam naravno Englezima i onima od ovdje prisutnih koji uistinu navijaju za Englesku reprezentaciju u nogometu na finoj pobjedi i plasmanu u daljnje takmicenje.

PS: Onima koji nakon 15-20 godina provedenih ovdje jos uvijek navijaju za Trinidad & Tobago samo kad igra protiv Svedske, onima kojima jedina zanimacija jest protest zbog niske socijale dok u medjuvremenu grade trospratnicu u Donjim Prknovcicima kod Banjaluke.Onima koji nakon 15-20 godina provedenih ovdje u radno sposobnoj zivotnoj dobi jos uvijek trebaju prevodioca kad idu ljekaru jer na svedskom ne znaju reci ni toliko koliko "boli me kurac" , onima koji su zivjeli u onome sto zovu svojom domovinom tek par godina ...uvijek tvrde kako im je Bosna i Hercegovina "sve dala"....onima koji lazu kad na kasiku zinu.

.................... :D njima ne cestitam nista :D ......................

Znaci meni neces da cestitas - zivjela svedska socijala i zivjeli prevodioci :mrgreen:
Zivjele trospratnice u Donjim Prknovcicima kod Banjaluke.

Iskreno govoreci drago mi je zbog Zlatana da ste zijaninili, posto mu ja nikada necu haliliti izbor nacionalnog tima :dance:
Svaka cast :D ...znamo se bolan.... nema frke

Inace onako cisto bez veze : "boli me kurac" se na svedski kaze "jag har ont i kuken" ...nema to veze sa nasim "boli me kurac" al eto onako ...u svakom slucaju :D . Ybaji-ga ...ne zamjeri. Nema tu niceg osobnog. I ja i ti se ovdje zovemo "blatte". Ja sa ponosom.
Edin H.

#478 Re: GRUPA D - Ukrajina, Švedska, Francuska, Engleska

Post by Edin H. »

Stari, stari ja sam mislio da si ti dingospo, a on ko kocijas :roll:

Nemam ja veze s tom vasom asimilatorskom otadzbinom :oops: , te stoga ne znam sta ti to drugo znaci.
Stari

#479 Re: GRUPA D - Ukrajina, Švedska, Francuska, Engleska

Post by Stari »

Ma jah ... bez vrijedjanja.... ti si za mene dingospo - bez lazne skromnosti ....ma je ipak dobro da smo spoznali sve okolnosti :D ...onako ...zlu ne trebalo.
BHF_Manijak

#480 Re: GRUPA D - Ukrajina, Švedska, Francuska, Engleska

Post by BHF_Manijak »

samina_swe wrote:A nisi u pravu,zlatana su svedjani prihvatili..da vidis kako svedska djeca pjevaju pjesme "Zlatan Zlatan" :D

za jedno 50 godina(ako ostanem u svedskoj) ne mogu ocekivati da moja djeca,unucadi vise se vezu za BIH nego Svedsku..oni ce Svedsku smatrati svojom drzavom i to je cinjenica
To se zove draga moja guvitak nacionalnog identiteta, ali hajd, to je vec politicka tema... :zzzz:
Jokericious

#481 Re: GRUPA D - Ukrajina, Švedska, Francuska, Engleska

Post by Jokericious »

BHF_Manijak wrote:

To se zove draga moja guvitak nacionalnog identiteta, ali hajd, to je vec politicka tema... :zzzz:
Nemoj ti o tome. Pa pogledaj reprezentaciju za koju navijas. :wink: :D
samina_swe

#482 Re: GRUPA D - Ukrajina, Švedska, Francuska, Engleska

Post by samina_swe »

BHF_Manijak wrote:

To je samo prirodan tok,mislim to je normala,posebno za male narode poput nas Bosnjaka,mi cemo se nazalost svi manje vise skroz asimilirati u roku od 50 godina(mislim na dijasporu)
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#483 Re: GRUPA D - Ukrajina, Švedska, Francuska, Engleska

Post by Velkoski »

CollegeGunner wrote:
Ako uzmes u obzir da nema nase repke na prvenstvu logicno je da imamo nekog favorita.

zato Dojčland über alles :oops:
LSD

#484 Re: GRUPA D - Ukrajina, Švedska, Francuska, Engleska

Post by LSD »

leet wrote:
CollegeGunner wrote:
Ako uzmes u obzir da nema nase repke na prvenstvu logicno je da imamo nekog favorita.

zato Dojčland über alles :oops:
Dojčland iber ales...ja vol, natirlih, geveren gefufna
BHF_Manijak

#485 Re: GRUPA D - Ukrajina, Švedska, Francuska, Engleska

Post by BHF_Manijak »

CollegeGunner wrote:
BHF_Manijak wrote:

Doduse, ali ja nikad za nikad ne bi mogo biti Svabo niti bi svoje dijete smatro svabcetom da se kojim slucajem rodilo ili rodi u Njemackoj, nema sanse!!! Ja fakat volim Njemacku kao zemlju pravo, iako sam odrasto i zivim u BiH, no Bosna je bila i bice broj jedan, a to sto simpatisem u sportovima Svabe je skroz druga tema, nebitna za zivota. :)
samina_swe wrote:
To je samo prirodan tok,mislim to je normala,posebno za male narode poput nas Bosnjaka,mi cemo se nazalost svi manje vise skroz asimilirati u roku od 50 godina(mislim na dijasporu)
Hoces reci da cemo postati ko Kurdi za 50 godina??? :roll: Mislim ono... :roll:
Ali kako rekoh ne zelim o tome, javi mi se na PM pa cemo nastaviti ako zelis, ne zelim da sjebajem svaki put Plavog, da covjek mora brisati nase gluposti.

U grupi dalje idu Francuska kao numero uno te Engleska, mislim da Ukrajina i pored domaceg terena ne moze napraviti tu senzaciju i izbaciti Engleze, iako su ovi odron.
todd_smith

#486 Re: GRUPA D - Ukrajina, Švedska, Francuska, Engleska

Post by todd_smith »

Jbt BHF drag si mi forumas, ali zadnjih mjesec dana gdje kod ti udjes odmah pocne neka prica oko politike i nacionalizma :lol: :lol: :lol:
BHF_Manijak

#487 Re: GRUPA D - Ukrajina, Švedska, Francuska, Engleska

Post by BHF_Manijak »

E jebe me multikulturalnost i te stvari! :mrgreen: Necu vise majkemi, evo vidis da sam poceo o sportu odmah, uhvate me na foru majkemi.
Hajd nastavimo konacno o fudbalu a ne ko je ciji i ko je koje nacionalnosti. :mrgreen:
Stari

#488 Re: GRUPA D - Ukrajina, Švedska, Francuska, Engleska

Post by Stari »

Nogomet i navijanje za timove je bilo uvijek pomjesano s nekim drugim stvarima ... ponajvise politikom ... prosli put kad sam napisao ono sto sam napisao (izgleda da je stvarno dotle doslo da moram sam sebe citirati) je ispolitiziranost nogometa vrlo prisutna
Onima koji nakon 15-20 godina provedenih ovdje jos uvijek navijaju za Trinidad & Tobago samo kad igra protiv Svedske, onima kojima jedina zanimacija jest protest zbog niske socijale dok u medjuvremenu grade trospratnicu u Donjim Prknovcicima kod Banjaluke.Onima koji nakon 15-20 godina provedenih ovdje u radno sposobnoj zivotnoj dobi jos uvijek trebaju prevodioca kad idu ljekaru jer na svedskom ne znaju reci ni toliko koliko "boli me kurac" , onima koji su zivjeli u onome sto zovu svojom domovinom tek par godina ...uvijek tvrde kako im je Bosna i Hercegovina "sve dala"....onima koji lazu kad na kasiku zinu.

Da zasiljim do kraja ... oni koji "navijaju" za Trinidad & Tobago samo kad isti igra protiv Svedske... "navijaju" naravno i za Senegal i raduju se njihovoj pobjedi protiv Svedske .... Takvi obicno "navijaju" za Svedsku toboze samo kad igra protiv Srbije - a kad takva utakmica stvarno dodje na red - oni obicno pokleknu pred navalom starih simpatija pa zdusno kao i uvijek nastave "navijanje" protiv Svedske.

Dva su aspekta fenomena takvog "navijanja" ...meni barem ...vrlo zanimljiva. Iskomplexiranost i to ona losija varijanta - komplex nize vrijednosti - je ocita, pa je ovdje ne bih odvec naglasavao. Nego da se osvrnem na ovaj drugi aspekt , aspekt slicnosti , skoro da se moze reci identicnosti sa jednim drugim nacinom ponasanja ... kojeg nama koji se ovdje vec godinama okupljamo ne treba previse posebno predstavljati.

Nekako sa vrlo bliskih geografskih koordinata …sad jel iz Prknovcica ili tu negdje, uglavnom fenomen je … :D tako da kazem :D ….vrlo usporediv. Kako god, ima raje koja ”navija” tom nekakvom inverznom logikom i na tim prostorima …raje koja navija za Ganu, kad ona igra protiv BiH …raje koja navija za Lichtenstajn , San Marino , Farska ostrva kad isti igraju protiv BiH ….raje koja tvrdi da ce navijati za BiH samo kad budu igrali protiv Turske – a onda kad Turska stvarno dodje u Zenicu na utakmicu – ipak pokleknu pred navalom stare mrznje i nastave ”navijati” … protiv BiH.

Nije vrag da ovdje niko nikad nije cuo za ovako nesto ? Ta de nemojte …
:-)
mad mike

#489 Re: GRUPA D - Ukrajina, Švedska, Francuska, Engleska

Post by mad mike »

šta bi,vidio sam da zlatan nešto psuje?[/quote]
ma ciganska posla, ne moze on protiv sebe nikako...[/quote]

sta je trebao,kad mu ciganski englez gura suigraca ? bas je "fucking faggot" ispao,kao sto mu je zlatan i rekao ;)[/quote]
uuu gurnuo balerinu, jos se i za to treba izvinjavat ? sramota na sta je fudbal spao, kad se publika i igraci bune kad neko nekoga GURNE...
2407

#490 Re: GRUPA D - Ukrajina, Švedska, Francuska, Engleska

Post by 2407 »

Image
I am Happy
Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise

#491 Re: GRUPA D - Ukrajina, Švedska, Francuska, Engleska

Post by I am Happy »

Ne znam sto toliko furata Zlatana....lik je kreten i drago mi je sto ne igra i nema nikave veze sa Bosnom.
On je ja mislim najveca fula u historiji Juventusa I Barselone..
matsuda

#492 Re: GRUPA D - Ukrajina, Švedska, Francuska, Engleska

Post by matsuda »

Sorel wrote:
matsuda wrote:
Sorel wrote:Francuzi će dobit, isto tako i Englezi :mrgreen:

po guzici, dodao bih :D
Ja ti fino kažem a to ne vjeruješ :D :D

Ja sam prije ovog prvenstva ulozio citav 1 € da ce ga Engleska osvojiti, ali sam svejedno nakon one prve utakmice pozelio da obje reprezentacije spakuju kofere i idu kuci :D
juve21

#493 Re: GRUPA D - Ukrajina, Švedska, Francuska, Engleska

Post by juve21 »

Yahel wrote:Ne znam sto toliko furata Zlatana....lik je kreten i drago mi je sto ne igra i nema nikave veze sa Bosnom.
Zlatan je majstor u fudbalu na stranu njegove osobine i ponasanje.
odesveuhonduras
Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)

#494 Re: GRUPA D - Ukrajina, Švedska, Francuska, Engleska

Post by odesveuhonduras »

Yahel wrote:Ne znam sto toliko furata Zlatana....lik je kreten i drago mi je sto ne igra i nema nikave veze sa Bosnom.
pa to je otprilike jedini tvoj problem sa Ibrahimovićem - to što je bio juventusova fula i što je prešao u Inter kad je u torinu nastupilo s*anje.

Da je igrač lojalan klubovima i nije ali lojalnost je ionako samo ultraglupost koju samo navijači furaju..

A da je igračina na kojeg bi ti bale s usta curile do koljena da još igra za Juventus, jest brate, džaba ti je to poricati :D
I am Happy
Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise

#495 Re: GRUPA D - Ukrajina, Švedska, Francuska, Engleska

Post by I am Happy »

Da zna igrati to stoji, ali ja ga ne mogu gledati :) razocarao me nakon odlaska iz Juventusa :D :D

Nego smije li se igrat na francuze ? :D
Nisu mi bas...
Koolin1

#496 Re: GRUPA D - Ukrajina, Švedska, Francuska, Engleska

Post by Koolin1 »

Stari wrote:Tradicija duga vise od 40 godina je sinoc pokvarena. Sinoc sam bio previse depresivan da bih bilo st suvislo mogao napisati. Danas , hladne glave, cestitam naravno Englezima i onima od ovdje prisutnih koji uistinu navijaju za Englesku reprezentaciju u nogometu na finoj pobjedi i plasmanu u daljnje takmicenje.

PS: Onima koji nakon 15-20 godina provedenih ovdje jos uvijek navijaju za Trinidad & Tobago samo kad igra protiv Svedske, onima kojima jedina zanimacija jest protest zbog niske socijale dok u medjuvremenu grade trospratnicu u Donjim Prknovcicima kod Banjaluke.Onima koji nakon 15-20 godina provedenih ovdje u radno sposobnoj zivotnoj dobi jos uvijek trebaju prevodioca kad idu ljekaru jer na svedskom ne znaju reci ni toliko koliko "boli me kurac" , onima koji su zivjeli u onome sto zovu svojom domovinom tek par godina ...uvijek tvrde kako im je Bosna i Hercegovina "sve dala"....onima koji lazu kad na kasiku zinu.

:-) :-) :run:

Volis Svedsku, we get it... nije potrebno da to pises na svakoj temu po 1000 puta... dosadio si vise
Jokericious

#497 Re: GRUPA D - Ukrajina, Švedska, Francuska, Engleska

Post by Jokericious »

Yahel wrote: Nego smije li se igrat na francuze ? :D
Nisu mi bas...
Slobodno, i ja mislim da oni osvajaju. :D
Bosanski_kralj

#498 Re: GRUPA D - Ukrajina, Švedska, Francuska, Engleska

Post by Bosanski_kralj »

je li francuska već obezbijedila prolaz?
leo karan

#499 Re: GRUPA D - Ukrajina, Švedska, Francuska, Engleska

Post by leo karan »

sutra Roonjavi zabija dva gola Ukrajincima
samina_swe

#500 Re: GRUPA D - Ukrajina, Švedska, Francuska, Engleska

Post by samina_swe »

svedjani sutra za obraz igraju,...sto rece zlatan :mrgreen:
Locked