GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska
Moderators: Charuga, Tomahawk11
-
Dead Man Walking
#476 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska
Ja sam poslije utakmice s nama reko da Ircima slijedi redaljka, jednostavno najgora ekipa na EP.
- Jack Be Nimble
#477 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska
Hrvati igraju hrabro/dobro ali rezlutat je za ocekivati nakon sto smo gledali prvih 45 minuta protiv Iraca u prijateljskoj. Manje vise imamo 5-6 igraca koji su dobri kao Hrvati, ipak Hrvati imaju vece srce na terenu i to je jedna velika razlika. Takodjer su prosli kroz ovakva takmicenja par puta pa nisu novopecena repka na velikom prvenstvu. Pomaze im sto imaju trenera, a BiH nema.
- I am Happy
- Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise
#478 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska
@KPNCTNJAH
Nemoj zaboraviti da se i prijateljske utakmice racunaju... posebno kad imas 3-4 utakmice u godini, veoma je vazno pobijediti
A to sto pricas su bajke...nikad nismo igrali dobro i ono pravo borbeno ( osim onog poluvremena protiv francuza i jos par puta ).. sve ostale utakmice jedva cekam da se zavrse... koliko su dosadne i koliko smo losi!
Ti ostali sto branite "zmajeve" lazete sami sebi...
Kada izgubis a gines na terenu...onda svaka cast..
Dok je Ciro bio tu.... ginulo se
Nemoj zaboraviti da se i prijateljske utakmice racunaju... posebno kad imas 3-4 utakmice u godini, veoma je vazno pobijediti
A to sto pricas su bajke...nikad nismo igrali dobro i ono pravo borbeno ( osim onog poluvremena protiv francuza i jos par puta ).. sve ostale utakmice jedva cekam da se zavrse... koliko su dosadne i koliko smo losi!
Ti ostali sto branite "zmajeve" lazete sami sebi...
Kada izgubis a gines na terenu...onda svaka cast..
Dok je Ciro bio tu.... ginulo se
Last edited by I am Happy on 10/06/2012 22:36, edited 1 time in total.
- horion_bosona
#479 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska
u kvalifikacijama za SP 2010 nisu uspjeli izboriti ni baraž... u ovim kvalifikacijama su se mučili u osrednjoj grupi, atmosfera je bila zatrovana oko te reprezentacije, pred utakmice sa Turskom Bilić razapet od strane domaćih medija... međutim onda kad je najpotrebnije, u Istanbulu odigraju najbolju utakmicu u zadnjih par godina...
i večeras su nastavili s tom igrom... mentalitet kakav mi, bojim se nećemo steći nikad... (i ovo mišljenje nema ama baš nikakve veze sa onom našom utakmicom u Dublinu, naprotiv)
i večeras su nastavili s tom igrom... mentalitet kakav mi, bojim se nećemo steći nikad... (i ovo mišljenje nema ama baš nikakve veze sa onom našom utakmicom u Dublinu, naprotiv)
- Chisum
#480 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska
Irska zakinuta, ali, da se ne lazemo, i prilicno tanka, neubjedljiva...
Hrvati pocasceni, ali, opet da se ne lazemo, igraju sasvim solidno, uz veliko zalaganje... utrpali su tricu ekipi koja tako dugo nije bila izbusena....grizu ljudi. Nas bi, s onakvim nasim preko kurca pristupom igri i odnosu prema drzavi cije boje brane - otresli k'o slinu.
Gledajuci koliko zalaganje i snage treba na ovakvim takmicenjima, zaista nije tesko zakljuciti zasto tu nema mjesta za nas.
Hrvati pocasceni, ali, opet da se ne lazemo, igraju sasvim solidno, uz veliko zalaganje... utrpali su tricu ekipi koja tako dugo nije bila izbusena....grizu ljudi. Nas bi, s onakvim nasim preko kurca pristupom igri i odnosu prema drzavi cije boje brane - otresli k'o slinu.
Gledajuci koliko zalaganje i snage treba na ovakvim takmicenjima, zaista nije tesko zakljuciti zasto tu nema mjesta za nas.
- I am Happy
#481 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska
Bas to... gotova prica !Chisum wrote:. Nas bi, s onakvim nasim preko kurca pristupom igri i odnosu prema drzavi cije boje brane - otresli k'o slinu.
-
palermo
#482 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska
Nego, ovaj remi Italije i Španije je mnogo zajebao Hrvate, praktički im treba pobjeda protiv Italije, u suprotnom igraju protiv Španije utakmicu odluke....a recimo da im tu baš i neće biti lako
- I am Happy
#483 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska
Anyway Hrvati su me iznenadili, mada i Irska nije neki protivnik
Ocekujem da ce pruziti dobar otpor Spaniji i Italiji, nevjerujem da ce proci dalje
-
palermo
#484 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska
Haj, još malo dalje pljuni.......bolan igrali Hrvatska i Irska, nije BiH igrala uopšte...čemu onda pljuvanje BiHYahel wrote:Bas to... gotova prica !Chisum wrote:. Nas bi, s onakvim nasim preko kurca pristupom igri i odnosu prema drzavi cije boje brane - otresli k'o slinu.
-
LSD
#485 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska
Nemamo mi šta sebe gurati i ubacivati u pricu sa Irskom i Hrvatskom....nikad se nigdje nismo plasirali ,ali zato znamo potezati neke komparacije sa drugima
....ljudi igraju svjetska i evropska prventstva,a mi po forumima dajemo prijedloge selektoru za stopera.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#486 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska
Sreca prati kockaste
-
dječak sa šibicama
#487 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska
Irska je zadnji put izgubila prije godinu i pol, od Urugvaja 3-2, u medjuvremenu su odigrali 13 utakmica nisu ni jednu izgubili, a igrali su sa Italijom (koju su pobijedili, btw), Rusijom itd.
Toliko o "losoj Irskoj".
Cestitke Hrvatskoj, odlicna igra. Jos nekako dobiti Talijane, i 1/4 finale je u rukama.
Toliko o "losoj Irskoj".
Cestitke Hrvatskoj, odlicna igra. Jos nekako dobiti Talijane, i 1/4 finale je u rukama.
- skenderija04
#488 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska
Opet realan rezultat.Irci su stvarno zalutali na ovo takmicenje. Sreca pa ovaj stil ne pije vode inaca bi se fudbal morao igrati sa kacigama. Hrvati su svoju utakmicu dobili.Sad ih cekaju dva meca gdje ce sa zadovoljstvom prihvatiti poziciju underdoga. Protiv Italije imaju sansu,a bod je k´o kuca. Mogu dalje.
- Kaligrafija
#489 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska
Neka Irska nije pobijedila , o cemu Vi pricate , Irska zakinuta!? Pa ovo su mesari , tukli su Hrvate u najmanju ruku kao da je ragbi ili rukomet , ovako grubu igru dugo nisam vidio ,lakat u lice , u rebra, klizeci startovi bez lopte, vise se nije moglo nabrojati prekrsaja koje sudija nije sudio! Najodvratnija ekipa na Evropskom! Komsijama svaka cast , ovo je valjalo izdrzat!
-
todd_smith
#490 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska
Nisam mislio da ce ovako losa odbrana Irske biti, iznenadjen sam bio kada su im 2 zabili, kamoli jos kad i treci
Realan izhod na kraju sto jeste jeste, ranije sam rekao na ovoj temi, da ce Hrvati proci grupu ako dobiju Irce, sada im samo i nerijeseno protiv Italije odgovara, danasnji rezultat Spanije i italije im je odlican
Realan izhod na kraju sto jeste jeste, ranije sam rekao na ovoj temi, da ce Hrvati proci grupu ako dobiju Irce, sada im samo i nerijeseno protiv Italije odgovara, danasnji rezultat Spanije i italije im je odlican
- volta dzontra
#491 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska
Zadnjih pet utakmica na europskim prvenstvima Hrvatska nije izgubila u regularnom dijelu. Ovo im je valjda 7 veliko natjecanje od samostalnosti. Pusti pripremne i mucenja u kvalifikacijama ali HR ima jednostavno siru bazu igraca nego BIH. Ako ispadnu u skupini sa Italijom i Spanjolskom nije bed...tako da je kenj.anje Irci vaki-naki supljecenje
BIH jedva popuni 11 pozicija a ostalo je tuga. Par igraca ispadne i gotovo
Upada u oci ...sve golove su dali Jelavic i Mandzukic (Hrvati iz BIH)
BIH jedva popuni 11 pozicija a ostalo je tuga. Par igraca ispadne i gotovo
Upada u oci ...sve golove su dali Jelavic i Mandzukic (Hrvati iz BIH)
- GandalfSivi
#492 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska
Kako ti to izracuna, svega ti?todd_smith wrote:Nisam mislio da ce ovako losa odbrana Irske biti, iznenadjen sam bio kada su im 2 zabili, kamoli jos kad i treci
- pirmin
#493 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska
Nas kapiten bi u sestoj minuti vec dobio crveni.Kaligrafija wrote: Komsijama svaka cast , ovo je valjalo izdrzat!
Moram jos malo pljuvati, frustriran sam do jaja kad vidim kako ljudi ginu za svoj dres.
-
enki_
#494 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska
i mene zanima, vjerovatno ocekuje da talijani nece dobiti irceGandalfSivi wrote:Kako ti to izracuna, svega ti?todd_smith wrote:Nisam mislio da ce ovako losa odbrana Irske biti, iznenadjen sam bio kada su im 2 zabili, kamoli jos kad i treci
-
stalaktit
#495 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska
Čisto su neki ljudi ovdje nevjerojatni. Hrvatska je zabijala kad im je trebalo. Prljava igra Iraca, i unatoč tome, Hrvatska pokaže kombinatoriku, trku, majstorije. Dovoljno je bilo vidjeti Modrića, Perišića, Srnu, Jelavića itd. da se vidi koja su klasa igrača. BiH ima jednog takvog - Džeku. Hrvatska pak ima 5-6 igrača koji bi ušetali u svaku svjetsku ekipu. Obrana je malo lošija, ali to se da srcem nadoknaditi.
U dosadašnjem dijelu EP nije bilo ekipe s ovako lijepom igrom, doduše, nešto ide na dušu Ircima - ali brate, igrala je i BiH s Ircima pa to nije uspjela. Ekipu koja u zadnjih 14 utakmica nije izgubila, i kojoj su ukupno zabili 3 gola, Hrvati zabiju 3 i vama je to sudačka pomoć.
I loša Irska obrana
Nije to loša Irska obrana, to je dobar hrvatski napad i dvojica odličnih realizatora - Jelavić i Mandžukić.
Nema veze, Hrvatska je upisala 3 boda, i nakon prvog kola je vodeća u skupini (moram reći da niti jedan forumaš, osim mene i još nekoga na "a" - "aveola?" nije prognozirao pobjedu Hrvatske, neki su govorili pobjeda Irske i stavljali Hrvatsku na zadnje mjesto u skupini
). Za sada odlično, psihološki pritisak je na Italiji. Ako se izvuče još koji bod, odlično. I ovo je za sada budali malo. Odrađen je lavovski dio posla.
U dosadašnjem dijelu EP nije bilo ekipe s ovako lijepom igrom, doduše, nešto ide na dušu Ircima - ali brate, igrala je i BiH s Ircima pa to nije uspjela. Ekipu koja u zadnjih 14 utakmica nije izgubila, i kojoj su ukupno zabili 3 gola, Hrvati zabiju 3 i vama je to sudačka pomoć.
Nema veze, Hrvatska je upisala 3 boda, i nakon prvog kola je vodeća u skupini (moram reći da niti jedan forumaš, osim mene i još nekoga na "a" - "aveola?" nije prognozirao pobjedu Hrvatske, neki su govorili pobjeda Irske i stavljali Hrvatsku na zadnje mjesto u skupini
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#496 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska
Sumnjam da ce Buffon sam sebi dati go' glavom al' sta znas 
- Troll_Happens
#497 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska
mi smo za hrvate uganda... gdje je spaha da nalupa par shamara hahahah
tugo moja bosanska
imamo mi jos da ucimo kako se gine za dres... a ne nasi shetaci samo da je muzike i sjela.aaaa 
tugo moja bosanska
-
todd_smith
#498 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska
najvise to, jer Irci nemaju sta izgubiti u toj utakmici, Spanija ce ih dokrajcitienki_ wrote:i mene zanima, vjerovatno ocekuje da talijani nece dobiti irceGandalfSivi wrote:Kako ti to izracuna, svega ti?todd_smith wrote:Nisam mislio da ce ovako losa odbrana Irske biti, iznenadjen sam bio kada su im 2 zabili, kamoli jos kad i treci
- Chisum
#499 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska
Kak'o pljuvanje? O cemi ti?palermo wrote:Haj, još malo dalje pljuni.......bolan igrali Hrvatska i Irska, nije BiH igrala uopšte...čemu onda pljuvanje BiHYahel wrote:Bas to... gotova prica !Chisum wrote:. Nas bi, s onakvim nasim preko kurca pristupom igri i odnosu prema drzavi cije boje brane - otresli k'o slinu.
To "bolan igrali Hrvatska i Irska, nije BiH igrala uopšte" i jeste i treba biti jedna od tema "ove emisije"... nakon toliko neuspjelih pokusaja da se kvalifikujemo na neko od takmicenja, sasvim je normalno da ce svako od nas, ko prati ovaj sport i navija za Bosnu, zakljuciti i konstatovati zasto nam tamo zaista i nije mjesto, cisto da raskrstimo sta je realnost, a sta pateticna bajka o tome kako "nemamo srece" i slicna sranja....
I koje kurcevo pljuvanje, onda? Pljuju ti isti igraci svakom od nas u facu kada, i pored hiljada i hiljada navijaca koji ih prate sirom svijeta, klackaju se "po sumama i gorama" ne bi li stigli na tekmu i dali im podrsku, odigraju k'o zadnje picke, bez imalo zara, bez imalo pozrtvovanosti, a takvih smo utakmica odigrali bezbroj...
Inace, sto se ove grupe tice, i dalje vjeujem u prolazak Spanaca i Talijana.
Hrvati su ovu tekmu odigrali na prilicno visokom nivou, ali mislim da nemaju sta da traze u drugoj fazi... niti bih, da budem iskren, volio da ih vidim tamo.
Last edited by Chisum on 10/06/2012 23:01, edited 1 time in total.
-
palermo
#500 Re: GRUPA C - Španija, Italija, Irska, Hrvatska
Slabo si ti to sračunao, nimalo njima ne odgovara remi protiv Italije. U tom slučaju ne smiju izgubiti protiv Španije, a Špancima će trebati pobjeda.todd_smith wrote:Nisam mislio da ce ovako losa odbrana Irske biti, iznenadjen sam bio kada su im 2 zabili, kamoli jos kad i treci