GRUPA B - Holandija, Danska, Njemačka, Portugal

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Ko je vaš favorit u grupi B?

Danska
13
6%
Holandija
56
28%
Njemačka
109
54%
Portugal
24
12%

Total votes: 202

I am Happy
Location: Profil/Postavke. Vracam avatar koji mi klix redovno izbrise

#476 Re: GRUPA B - Holandija, Danska, Njemačka, Portugal

Post by I am Happy »

palermo wrote:
Yahel wrote:Mislim da Njemci nisu toliko dobri, koliko su Portugal i Holandija losi :-) ali vidjeti cemo... ni jedna ekipa na ovom euru me nije odusevila igrom :cry:
Jedino mozda Italija, sutra ostaje da vidimo jel' trener Spanije fulio taktiku ili je Italija jednostavno dobra :-D
Portugal loš ??? ja stvarno ne zanm jel mi gledamo različite utakmice. Danci bi prošli kao i mi da su samo malo sreće imali Portugalci, tj da ih je lopta htjela kao protiv nas...

Meni nije bilo loše utakmice dosada
Pa Njemci su ih sretno dobili, Portugal je bio blizu X i to je bio najrealniji rezultat :)
Ali poenta price je da previse hvale Njemacku :) neka nije jos gotovo... :-D
cyprus

#477 Re: GRUPA B - Holandija, Danska, Njemačka, Portugal

Post by cyprus »

Zanimljivo prvenstvo... Sve reprezentacije zabile i sve primile najmanje jedan gol... Mislim da je ovo vjerovatno najizjednačenije prvenstvo ikad, iako treba reći da je Njemačka izraziti favorit.... Međutim, skoro svi ostali mi nekako djeluju kao da su tu negdje :roll:

Njemačka jeste dobra, ali nije da sad nešto mnogo blistaju... Mada vjerujem da su oni namjerno krenuli laganijim ritmom taman koliko im treba i da će do kraja prvenstva igrat sve bolje...

A Holandija još ima šanse :-) koje čak nisu ni nerealne :oops: Poješću se ako prođu dalje :D
Last edited by cyprus on 13/06/2012 23:15, edited 1 time in total.
5 0 5

#478 Re: GRUPA B - Holandija, Danska, Njemačka, Portugal

Post by 5 0 5 »

Rob_Atl

#479 Re: GRUPA B - Holandija, Danska, Njemačka, Portugal

Post by Rob_Atl »

Znaci ako danci tuku svabe, portugalci holandjane , svabe i holandjani ispadaju?? Nebitno sa kolko golova razlike :roll:
Timotije

#480 Re: GRUPA B - Holandija, Danska, Njemačka, Portugal

Post by Timotije »

palermo wrote:
Timotije wrote:Sve je ovdje jos itekako otvoreno i niko nije siguran. Holandija klepi Portugal 2 razlike, Nijemci uzmu Dance, idu Holandezi :D Danci uzmu Nemce 2 razlike, Portugal klepi Holandiju idu i jedni i drugi dalje....Vrlo, vrlo zanimljiv rasplet "dinamit" grupe...
Mislim da bi Dancima bilo dovoljno i jedan razlike, zbog više postignuih golova (naravno, osim ako ne dobiju recimo 4:3
Danci sa plus dva su sigurno ispred Njemaca, pa ih druga puno ne tangira. Naravno sad pricamo o cistoj matematici :D .
I sa ogromnom sansom da budu prvi u grupi. Od nekih rezervnih sastava, ni za jednu od 4 ekipe nema govora. To daje dodatnu draz ovoj grupi.
palermo

#481 Re: GRUPA B - Holandija, Danska, Njemačka, Portugal

Post by palermo »

Yahel wrote: Pa Njemci su ih sretno dobili, Portugal je bio blizu X i to je bio najrealniji rezultat :)
Rano je još za zaključke, slažem se, ali Švabe stvarno izgledaju moćno
I am Happy

#482 Re: GRUPA B - Holandija, Danska, Njemačka, Portugal

Post by I am Happy »

Rob_Atl wrote:Znaci ako danci tuku svabe, portugalci holandjane , svabe i holandjani ispadaju?? Nebitno sa kolko golova razlike :roll:
Ako Engleska pobijedi u ovoj grupi ce se dodatno zakomplikovati :lol: :lol:
I am Happy

#483 Re: GRUPA B - Holandija, Danska, Njemačka, Portugal

Post by I am Happy »

palermo wrote:
Yahel wrote: Pa Njemci su ih sretno dobili, Portugal je bio blizu X i to je bio najrealniji rezultat :)
Rano je još za zaključke, slažem se, ali Švabe stvarno izgledaju moćno
Gledao sam ih u kvalfikacijama i stvarnu si bili predobri, igra za 10 sve za 10, nisu mi sada takvi pa sam zato skeptican ... ali oni su uvijek favoriti :D
Treba uzeti u obzira da su imali lakse protivnike u kvalifkacijama pa su se mogli igrati :)
Jokericious

#484 Re: GRUPA B - Holandija, Danska, Njemačka, Portugal

Post by Jokericious »

Znaci favoriti za osvajanje ovim redoslijedom:
1. Spanija
2. Francuska
3. Rusija
4. Njemacka
5. Italija
simonese

#485 Re: GRUPA B - Holandija, Danska, Njemačka, Portugal

Post by simonese »

CollegeGunner wrote:
simonese wrote: to ti samo mislis
Valjda sam ja kao neutralac objektivniji od tebe koji ocigledno navijas za Njemacku.
ne,ja sam samo subjektivno realan
simonese

#486 Re: GRUPA B - Holandija, Danska, Njemačka, Portugal

Post by simonese »

CollegeGunner wrote:Znaci favoriti za osvajanje ovim redoslijedom:
1. Spanija
2. Francuska
3. Rusija
4. Njemacka
5. Italija
objektivno,nema sta :run:
Partijaner

#487 Re: GRUPA B - Holandija, Danska, Njemačka, Portugal

Post by Partijaner »

Kakva Francuska nemaju oni meda za finala a kamoli za osvajanje titule. Po meni 4 favorita za osvajanja su:
1. Njemacka
2.Spanija
3.Italija
4.Rusija
Industrialyzer

#488 Re: GRUPA B - Holandija, Danska, Njemačka, Portugal

Post by Industrialyzer »

Partijaner wrote:Kakva Francuska nemaju oni meda za finala a kamoli za osvajanje titule. Po meni 4 favorita za osvajanja su:
1. Njemacka
2.Spanija
3.Italija
4.Italija

Rusija umjesto jedne Italije :-D
inSighT
Vozim: na guranje

#489 Re: GRUPA B - Holandija, Danska, Njemačka, Portugal

Post by inSighT »

wall3 wrote:Bilić:"Može gore, a moglo bi bogami i dole"
Ne mogu dovoljno zahvaliti Bogu što znam ovaj švabski i mogu gledati tekme na ARD-u i ZDF-u i to u digitalnom formatu, slika faktički ima HD kvalitetu, barem na mome 32' lcd-u! Ali ništa to nije bitno koliko je činjenica da je komentator NORMALAN i OBRAZOVAN ČOVJEK - Inače prof.doc.sc. za ove naše amatere i "nasilne veliko - 'rvate", kako li je samo ružno slušati rođenog Bosanca kako nazor govori Hrvatski jezik naspram npr. rođenih Hrvata kod kojih to tako prirodno i normalno zvuči! Isto važi i za one sa tv-a manjeg BH entiteta i njihovom "nasilnom" ekavicom, a koju izgovore možda u 40% slučajeva ostatak jednostavno "zaborave" da su sada, dok ih drugi slušaju - naravno "veliko-srbi" i kao takvi "prirodno" ekavicu koriste! :oops:
Partijaner

#490 Re: GRUPA B - Holandija, Danska, Njemačka, Portugal

Post by Partijaner »

Industrialyzer wrote:
Partijaner wrote:Kakva Francuska nemaju oni meda za finala a kamoli za osvajanje titule. Po meni 4 favorita za osvajanja su:
1. Njemacka
2.Spanija
3.Italija
4.Italija

Rusija umjesto jedne Italije :-D
Pa eto stavio sam ih na zadnjoj poziciji :D iako mislim da im je cetvrtfinale plafon, znaci ove 3 repke ce konkurisat. :)
Jokericious

#491 Re: GRUPA B - Holandija, Danska, Njemačka, Portugal

Post by Jokericious »

Partijaner wrote:Kakva Francuska nemaju oni meda za finala a kamoli za osvajanje titule. Po meni 4 favorita za
A zbog cega to mislis? Realno imaju bolje pojedince on Njemacke i Italije. A i timska igra im se popravila otkako je Blanc tu.
Partijaner

#492 Re: GRUPA B - Holandija, Danska, Njemačka, Portugal

Post by Partijaner »

CollegeGunner wrote:
Partijaner wrote:Kakva Francuska nemaju oni meda za finala a kamoli za osvajanje titule. Po meni 4 favorita za
A zbog cega to mislis? Realno imaju bolje pojedince on Njemacke i Italije. A i timska igra im se popravila otkako je Blanc tu.
Mozda im se jest popravila ali nisu oni jos toliko "dobri" da bi mogli parirat Njemcima, Spancima i Talijanima. Jednostavno odbrana im je losa, sredina isto tako, jedino u napadu su dobri. Nisu mi nesto dovoljno pokazali protiv Engleske da bih imao u glavi za favorita, moze se svasta desit jbg ali eto vidjecemo.
simonese

#493 Re: GRUPA B - Holandija, Danska, Njemačka, Portugal

Post by simonese »

CollegeGunner wrote:
po cemu to Francuzi imaju bolje pojedince od Njemaca ili je to opet tvoje objektivno misljenje
I am Happy

#494 Re: GRUPA B - Holandija, Danska, Njemačka, Portugal

Post by I am Happy »

Sta je sa Irskom? Pa i oni imaju sanse da uzmu prvenstvo :-)
Jokericious

#495 Re: GRUPA B - Holandija, Danska, Njemačka, Portugal

Post by Jokericious »

simonese wrote: po cemu to Francuzi imaju bolje pojedince od Njemaca ili je to opet tvoje objektivno misljenje
Po kvalitetu. :D
To je mozda Muller bolji od Nasria, Podolski od Riberya, Gomez od Benzeme? Dalje Debuchy je bolji od Boatenga, bolja su im oba stopera od onog smjesnog Badstubera. M'Vila nije nista slabiji od Khedire, sto ce i pokazati sljedece sezone kada predje u veliki klub.
odesveuhonduras
Location: Ne interesuje me vaše mišljenje o deklinaciji Edinovog prezimena. FaLa :)

#496 Re: GRUPA B - Holandija, Danska, Njemačka, Portugal

Post by odesveuhonduras »

neće se dogoditi ali upišao bih se od dragosti kad bi danci dobili švabe, a portugalci holanđane pa da švabi ispadnu.

Toliko uzdizanja jedne nacije od strane drugih ja u životu nisam vidio, pozadine bi neki švabama dali :-) .
Jokericious

#497 Re: GRUPA B - Holandija, Danska, Njemačka, Portugal

Post by Jokericious »

odesveuhonduras wrote:neće se dogoditi ali upišao bih se od dragosti kad bi danci dobili švabe, a portugalci holanđane pa da švabi ispadnu.

Toliko uzdizanja jedne nacije od strane drugih ja u životu nisam vidio, pozadine bi neki švabama dali :-) .
:thumbup:
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#498 Re: GRUPA B - Holandija, Danska, Njemačka, Portugal

Post by Velkoski »

odesveuhonduras wrote:neće se dogoditi ali upišao bih se od dragosti kad bi danci dobili švabe, a portugalci holanđane pa da švabi ispadnu.

sto bi susjedi rekli, neka pati koga smeta Svabija je prvak svijeta :dance: :mrgreen:
cyprus

#499 Re: GRUPA B - Holandija, Danska, Njemačka, Portugal

Post by cyprus »

Haj da poredam i ja favorite po jačini, objektivno po trenutnom stanju :mrgreen:

1. Njemačka
2. Španija
3. Rusija
4. Francuska
5. Engleska
6. Italija
7. Portugal
8. Poljska
9. Holandija
10. Ukrajina
11. Hrvatska
12. Danska
13. Češka
14. Švedska
15. Grčka
16. Irska

Al opet mislim da je veći broj ovih reprezentacija prilično ujednačen...
Edin H.

#500 Re: GRUPA B - Holandija, Danska, Njemačka, Portugal

Post by Edin H. »

CollegeGunner wrote:

:thumbup:
:dance: ;-)
Locked