Smartphone diskusije

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
GaRGa

#476 Re: Smartphone diskusije

Post by GaRGa »

agent_zero wrote:
vukojebina wrote:Polako legendo..strpljenja malo..telefon je tek prekjucer predstavljen...nema ga jos nigdje, ali bice vrlo brzo...

Ps. Zaobidji ti android legendo..nije to za tebe...zasto uzimati nesto prema cemu unaprijed imas antipatije..uzmi ti iphone, on ima triput vecu cijenu, valjda je to logicnije da tako treba bit...
:lol:

al kako su napaceni ovi androidashi, svaka druga rijec mu pljuvanje jafona...
iSwagga

#477 Re: Smartphone diskusije

Post by iSwagga »

GaRGa wrote:
agent_zero wrote:
vukojebina wrote:Polako legendo..strpljenja malo..telefon je tek prekjucer predstavljen...nema ga jos nigdje, ali bice vrlo brzo...

Ps. Zaobidji ti android legendo..nije to za tebe...zasto uzimati nesto prema cemu unaprijed imas antipatije..uzmi ti iphone, on ima triput vecu cijenu, valjda je to logicnije da tako treba bit...
:lol:

al kako su napaceni ovi androidashi, svaka druga rijec mu pljuvanje jafona...
Ali fakat, fandroidashi su mi najludji na ovom forumu..
vukojebina

#478 Re: Smartphone diskusije

Post by vukojebina »

O izvin'te molim vas sto sam vam povrijedio ponos...nego jesam li ja to nesto pogresno reko?
GaRGa

#479 Re: Smartphone diskusije

Post by GaRGa »

vukojebina wrote:O izvin'te molim vas sto sam vam povrijedio ponos...nego jesam li ja to nesto pogresno reko?

ma ti meni izmamis osmjeha na lice komentarima :D
sema911

#480 Re: Smartphone diskusije

Post by sema911 »

a sto bi svega ti zaobisao ovaj tel. jedine sto nikada nisam imao dodira sa android za mene ce bit samo jedana platforma za tel a to je Symbian jbga,. oono vecinom sve novo moras oprobat na neki drugi nacit a ja nisam imao nikakog kontakta sa android al nikakvog,., danas trebam malo od kolege s1 probat sta i kakav je,. na njemu je neki ice cream android na ovaj je malko ko bolji,.
a iphone bi tebi preporucio nije to za mene nisam neki sminker nemam para za bacat a i nesto mi se ne djasvi nemora znacit da je sve sto je skupo da valja

ma jbga kake sam srece necu ga ni uzet fuli cu link narudzbe jer ce citam bit nesto ogranicena kolicina
al nadam se da cu postat dijelom te android famalije
vukojebina

#481 Re: Smartphone diskusije

Post by vukojebina »

Bas mi je drago :D morat cu pocet vam naplacivat to, svakako vi ste navikli sve placat, i sto treba i sto ne treba 8-)

Edit, ovo se odnosilo za onog gore sto mu mamim osmjehe :lol:
GaRGa

#482 Re: Smartphone diskusije

Post by GaRGa »

sema911 wrote:

a sto bi svega ti zaobisao ovaj tel. jedine sto nikada nisam imao dodira sa android za mene ce bit samo jedana platforma za tel a to je Symbian jbga,. oono vecinom sve novo moras oprobat na neki drugi nacit a ja nisam imao nikakog kontakta sa android al nikakvog,., danas trebam malo od kolege s1 probat sta i kakav je,. na njemu je neki ice cream android na ovaj je malko ko bolji,.
a iphone bi tebi preporucio nije to za mene nisam neki sminker nemam para za bacat a i nesto mi se ne djasvi nemora znacit da je sve sto je skupo da valja

ma jbga kake sam srece necu ga ni uzet fuli cu link narudzbe jer ce citam bit nesto ogranicena kolicina
al nadam se da cu postat dijelom te android famalije

ma sta ti je ti bas naivan, za "pravo" koristenje androida moras fakutet zavrsit, 4 godine guglanja...
Fauja Singh

#483 Re: Smartphone diskusije

Post by Fauja Singh »

Pa ako i za sta treba fakultet onda je to Iphone i njegov iOS, a ogranicen ko balkon.
Kupis iPhone pa onda trebas pratiti uputstva kako da registrujes free acaunt na iTunesu, pa onda taj isti iTunes ti treba za sve sto hoces prebaciti na mobitel i obratno, pa onda dodjes na posao ili nekome u goste i trebas izvrsiti neki transfer sa mobitela na komppjuter ili obratno, opet ti trebao iTunes, pa onda kad spojis mobitel na taj "novi" iTunes obrise ti sve ono sto si instalirao preko svog iTunesa kuci...
Ja svoj mobitel koristim kao USB na svim racunarima.
Na Iphone hoces instalirati neke crackovane aplikacije treba ti Jailbreak za koji opet treba fakultet googlanja.
Pa jbt kralj sjedim neki dan s kumom i hoce mi se pohvaliti opet sta njegov Iphone moze, kaze mi haj reci neku pjesmu koja je hit u zadnje vrijeme, meni padne na pamet ona Gangnam Style ili kako vec, kaze necemo tu i odebere on Rihaninu We Found Love ... i sad otvara MXTube (ovo sam zapamtio jer imam MX Player) i nesto cacka cacka, kaze haj me sad nazovi, ja ga nazovem kad zvoni mu pjesma Rihane... pa zar nije tuzno da je on svoj mobitel u Fontele platio 1200 KM i odusevljava se stvarima tipa "napravi ringtone" ili kad mu moze Bluetooth jer ga je kupio.
Al neda on reci nista protiv Iphone-a, cak je i naljepnicu jabuke nalijepio na auto, neka ga... 8-)
GaRGa

#484 Re: Smartphone diskusije

Post by GaRGa »

wow, tako granicen a treba ti 4 godine da ga ufrstuljis, da nisi ti ogranicen ili ometen u razvoju ? :D
iSwagga

#485 Re: Smartphone diskusije

Post by iSwagga »

stroga normala wrote:Pa ako i za sta treba fakultet onda je to Iphone i njegov iOS, a ogranicen ko balkon.
Kupis iPhone pa onda trebas pratiti uputstva kako da registrujes free acaunt na iTunesu, pa onda taj isti iTunes ti treba za sve sto hoces prebaciti na mobitel i obratno, pa onda dodjes na posao ili nekome u goste i trebas izvrsiti neki transfer sa mobitela na komppjuter ili obratno, opet ti trebao iTunes, pa onda kad spojis mobitel na taj "novi" iTunes obrise ti sve ono sto si instalirao preko svog iTunesa kuci...
Ja svoj mobitel koristim kao USB na svim racunarima.
Na Iphone hoces instalirati neke crackovane aplikacije treba ti Jailbreak za koji opet treba fakultet googlanja.
Pa jbt kralj sjedim neki dan s kumom i hoce mi se pohvaliti opet sta njegov Iphone moze, kaze mi haj reci neku pjesmu koja je hit u zadnje vrijeme, meni padne na pamet ona Gangnam Style ili kako vec, kaze necemo tu i odebere on Rihaninu We Found Love ... i sad otvara MXTube (ovo sam zapamtio jer imam MX Player) i nesto cacka cacka, kaze haj me sad nazovi, ja ga nazovem kad zvoni mu pjesma Rihane... pa zar nije tuzno da je on svoj mobitel u Fontele platio 1200 KM i odusevljava se stvarima tipa "napravi ringtone" ili kad mu moze Bluetooth jer ga je kupio.
Al neda on reci nista protiv Iphone-a, cak je i naljepnicu jabuke nalijepio na auto, neka ga... 8-)
Najjednostavniji OS za koristiti za end usere je iOS, bez daljnjeg. To sto pojedine osobe ne znaju napraviti free account to je njihov problem, ne? Nikako Appleove, prati upute isto kao kad otvaras Facebook ili Gmail account tako i Apple ID. Ne treba ti iTunes za sve, imas alternativnih softvera za to, jedan od njih je npr. iTools koji mozes sve (cak i vise) od iTunesa a da ti se nista ne brise. Koristenje telefona kao USB je po meni jako dobra stvar, volio bih da iPhone to ima. Apple jeste ogranicen i neda dosta toga (kao sto si i sam naveo: ringtones, bluetooth transfer, itd) iz razloga sto prodaju vise preko iTunesa.. logicno s njihove strane, a sa nase (korisnicke) nije..

ja licno kupujem Apps (osim navigacije jer je zara) tako da mi ne treba free account, tako sad radim i na Androidu, kupim sve sto mi se svidi..

Zadnja stvar za koju se svi vi phandroidashi hvatate jeste bluetooth, ja sam zadnji put nesto preko bluetootha poslao 2004. god. preko Sony Ericsson T610. I da ima ja ga ne koristim, nisam vise u tom fazonu da saljem 'saljive' klipove raju pa da se smijemo i da furamo na kafu ko ima bolji smjesniji klip, grow the fuck up! Sta ti imam ja slati sviju ti? (opet kazem to je moj licni stav i koristenje BT).. a ti vjerovatno svakodnevno saljes klipove, muziku, fajlove pogotovo pa Boze dragi ne mozes zvijeti bez njega.

Pricajmo malo o fluidnosti OS-a, brzini, kvaliteti, kameri, o tome sto ja imam S3 od kad je izasao a nemam jos Jelly Bean koji je prije godinu dana izasao? What up with that homeboy? Smjesan si..
iSwagga

#486 Re: Smartphone diskusije

Post by iSwagga »

Image
Fauja Singh

#487 Re: Smartphone diskusije

Post by Fauja Singh »

GaRGa wrote:wow, tako granicen a treba ti 4 godine da ga ufrstuljis, da nisi ti ogranicen ili ometen u razvoju ? :D
E bit ce da je to garant :roll:
Elem, meni Iphone nije problem da ga ufrstuljim, imao sam Iphone 3G kad mnogi od vas nisu ni znali sta je Iphone a danas ga toliko hvalite... Poznajem Maglena Stipcevica licno (ti bi trebao znati ko je on ako si u Sarajevu i zaljubljenik si Apple-a) i imao sam Iphone 3G prije njega, al eto nek si se ti "danas" docepao Iphone-a pa da mozes pametovati ovdje i vrijedjati...
@iSwagga
odgovorim ti poslije ;)
nermin.padez

#488 Re: Smartphone diskusije

Post by nermin.padez »

iSwagga wrote: Pricajmo malo o fluidnosti OS-a, brzini, kvaliteti, kameri, o tome sto ja imam S3 od kad je izasao a nemam jos Jelly Bean koji je prije godinu dana izasao? What up with that homeboy? Smjesan si..
Slazem se za BT, ni ja ga ne koristim nikako :thumbup: ... :) Pa sta ako je fludniji, ne znaci da je bolji. O kvaliteti, mogucnostima i funkcionalnosti ne vrijedi raspravljati :-D Kamera je malo bolja na iP, ali ovo su telefoni, nema ni Xenon blica *ebes to. Nokia se jedino moze pohvaliti. To sa updateima i mene nervira. Zato brate imas Nexuse, *ebes Samsunge, HTC-e i ostale k**ce. Sad imas LG Nexus 4, koji je 5x bolja i pametnija kupovina od bilo kog iP.

Smjesan si ti, sa tim ubacenim engleskim izrazima ... :D

Ne vrijedi ubjedjivati jedni druge, kad niko nista nece da prihvati, svako brani svoje cak i ako je svjestan da nije tako :) Valjda da ne ispadne, da on nije kupio ultra mega giga tel, najbolji odnos cijena-kvalitet, i pametno ulaganje novca....itd :D
Duge

#489 Re: Smartphone diskusije

Post by Duge »

stroga normala wrote:
GaRGa wrote:wow, tako granicen a treba ti 4 godine da ga ufrstuljis, da nisi ti ogranicen ili ometen u razvoju ? :D
Elem, meni Iphone nije problem da ga ufrstuljim, imao sam Iphone 3G kad mnogi od vas nisu ni znali sta je Iphone a danas ga toliko hvalite... Poznajem Maglena Stipcevica licno (ti bi trebao znati ko je on ako si u Sarajevu i zaljubljenik si Apple-a) i imao sam Iphone 3G prije njega, al eto nek si se ti "danas" docepao Iphone-a pa da mozes pametovati ovdje i vrijedjati...
@iSwagga
odgovorim ti poslije ;)
:lol: :lol: :lol:
Covjek koji prodaje Apple uredjaje bar 20% skuplje.
zateznistub

#490 Re: Smartphone diskusije

Post by zateznistub »

Duge wrote:
stroga normala wrote:
@iSwagga
odgovorim ti poslije ;)
Prodaji ti 20% ispod cijene ako mozes, vazi?
Chuckie

#491 Re: Smartphone diskusije

Post by Chuckie »

Kakve komplexe Apple stvara neAppleovcima, to je strasno. Treba oformiti posebnu granu psihologije za proucavanje istih, moglo bi se ubrati i Nobela.
Frtalj_Duše

#492 Re: Smartphone diskusije

Post by Frtalj_Duše »

Duge wrote:
stroga normala wrote:
@iSwagga
odgovorim ti poslije ;)
Zar može još skuplje nego sada!? Kao da to čini neku razliku kada su ionako precijenjeni. Mes'cini da zatraze 2milje za istoga bolesnici (dobro čitaš, bolesnici) bi ga opet uzeli, ako ništa da mogu pucati onu papansku: 'Ako ne znaš šta valja, znaš šta je skupo.' I to mi je iskreno rekao jedan kolega sa fax-a kao argument kad sam ga pitao kako moze toliku lovu dati za telefon, a uz to jos ograničeni iOS!? Više se nisam istome obraćao. Ne moram spominjati kako nije znao ni email napraviti. ;-)

Ps. Daleko od toga da sam fanboy androida, neka sutra npr. Nokia izbaci kakav svoj OS sličan androidu (samo neka je open source) i da ima custom romova za flešanja, prelazim momentalno, jer smatram da se njihovi uređaji jednostavno ne mogu porediti sa ovim plastikama i 'aluminijima' samsunga, apple-a itd.

From my SGSII via Tapatalk 2.
zateznistub

#493 Re: Smartphone diskusije

Post by zateznistub »

Chuckie wrote:Kakve komplexe Apple stvara neAppleovcima, to je strasno. Treba oformiti posebnu granu psihologije za proucavanje istih, moglo bi se ubrati i Nobela.
Ne mogu nista ruzno reci ni za jedan proizvod Aple-a zato sto ne znam dizajnirati ni najobicniji kucni telefon. Isto tako ne mogu nista ruzno raci ni za bilo koji drugi brand.
Drag si mi forumas, ali ako iko ima komplex od uređaja, to si onda ti.
Chuckie

#494 Re: Smartphone diskusije

Post by Chuckie »

Pitanje za androidashe: Zbog cega imate potrebu za flashanjem ROM-ova, svakodnevno? Jel to cool?
nermin.padez

#495 Re: Smartphone diskusije

Post by nermin.padez »

Frtalj_Duše wrote: Ps. Daleko od toga da sam fanboy androida, neka sutra npr. Nokia izbaci kakav svoj OS sličan androidu (samo neka je open source) i da ima custom romova za flešanja, prelazim momentalno, jer smatram da se njihovi uređaji jednostavno ne mogu porediti sa ovim plastikama i 'aluminijima' samsunga, apple-a itd.

From my SGSII via Tapatalk 2.
Stvarno steta....meni je SGS prvi android. Teskom mukom sam se rastao od Nokie. Nego hvalili toliko Android, pa rek'o da probam i to cudo :) Nokia kad sklopi telefon em je lijep em kvalitetan. Jednostavno imaju smeka. Kad se sjetim onih Samsungovih s*anja D500 i slicno ne primirisati nisu mogli Nokia-i :-D

Velika steta sto nisu prihvatili Android. Kakve bi to telefoncine bile, ali cijene nista manje ne bi bile nego CrApple :D
nermin.padez

#496 Re: Smartphone diskusije

Post by nermin.padez »

Chuckie wrote:Pitanje za androidashe: Zbog cega imate potrebu za flashanjem ROM-ova, svakodnevno? Jel to cool?
Ne znam nikoga da flesuje "razlicite" ROM-ove svakodnevno. Nego CM izdaje NIGHTLY verzije svaki dan, sa uradjenim ispravkama...To je sve isti ROM sa ispravljenim greskama i dodatim nekim novim stvarima. Flesujes to nista ti se ne brise, to je 3 minuta posla. Ja uradim jednom u 2-3 dana , zavisi sta je dodato/ispravljeno. Sta si ti mislio uvijek Jovo na novo :D
sema911

#497 Re: Smartphone diskusije

Post by sema911 »

http://www.google.com/nexus/4/

al ne salju u nasu hevenu nama dragu domovinu
basicm

#498 Re: Smartphone diskusije

Post by basicm »

Jel ovo ja dobro vidim ili Nexus ima ugradjenu memoriju koja se ne moze prosiriti? Znaci ono sto je nekad hvaljeno kao plus androida izbaceno iz opticaja.
Jos ako mu se ne vadi aterija...hmmm nesto ne stima. Ocito!
Sta vam znaci taj otvoreni OS, to je ono sto po cijeli dan sjeite kod kuce i flashate telefon romovima i opet im nesto fali, jer svaka shusha sjede i izbaci i doda sta je njemu cejf. A koristenje se svodi na testiranje, nikad na pravu upotrebu.
Dajte budite realni, prvih nekoliko dana ste ushiceni sto znate flesati i sto ste naucili sve termine vezano za android, i onda vratite na originalni, ali mozete drzati predavanja novim androidasima kako se te stvari rade.
Bogami je gadna bolest to sto vas drzi. Pa zar je sramota reci bolji ovaj ili onaj, cisto sumnjam da primate plate od bilo kojeg od njih.
iSwagga

#499 Re: Smartphone diskusije

Post by iSwagga »

@Frtalj_Duse: Daaaa, daleko si od fandroida! haha sve si ovom recenicom rekao (kad bi Nokia napravila nesto slicno Androidu). Ako je Android open source kao sto svi tvrdite, cemu potreba za custom flash romova.. (citaj, kljucna rijec CUSTOM).. 'otvoren' je kao i iOS sto ga moras JB. dovoljno o tome.. next!
Frtalj_Duše

#500 Re: Smartphone diskusije

Post by Frtalj_Duše »

Chuckie wrote:Pitanje za androidashe: Zbog cega imate potrebu za flashanjem ROM-ova, svakodnevno? Jel to cool?
Da bi vas ajfonaše mogao sekirati i nervirati, eto zašto! :oops:

I što je najgore, uspijeva, ti si najbolji primjer, kompleksi su čudo! :lol:

PS. Da me ne bi opet napao, pošto ste vi ajfonaši takvi - dok bilo šta negativno kažeš o jabuci, odmah si hejter, android-fanboy, lud itd. ne mrzim ajfon, štaviše, volim ga jer bez njega ne bi zasigurno ni bilo androida! Eh sada, koji je bolji, brži, ljepši, itd. realno nema smisla raspravljati, jer svako tu ima svoje mišljenje i nema fajde, po meni, drugoga ubijeđivati i težiti da mu natovarim svoje mišljenje, jok, ako tebi paše jabuka i ako imaš viška keša, bujrum brate, meni trenutno android vrh, upravo zbog te mogućnosti "custom-izacije" OS-a iz korjena pa naviše! :thumbup:

iSwagga wrote:@Frtalj_Duse: Daaaa, daleko si od fandroida! haha sve si ovom recenicom rekao (kad bi Nokia napravila nesto slicno Androidu). Ako je Android open source kao sto svi tvrdite, cemu potreba za custom flash romova.. (citaj, kljucna rijec CUSTOM).. 'otvoren' je kao i iOS sto ga moras JB. dovoljno o tome.. next!
Veze ti nemaš ni šta je OS ni šta je Open-Source!

Custom flash romovi!? :lol:

Ako??? AKO je android open source??? :lol: :lol:

"Otvoren" iOS???? :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Post Reply