Fatmir Alispahić proglašen nepodobnim za doktorat

Naučna otkrića, edukacija, školstvo, univerziteti, fakulteti...
Locked
iceman2010

#476 Re: Fatmir Alispahić proglašen nepodobnim za doktorat

Post by iceman2010 »

taxi_driver wrote:jarane tako fatmir pise. to nije humor to je zbilja.

„Ko zna gdje su sve još kršćani na početku decembra isturili šarenilo svojih blagdana, koji će uslijediti tri sedmice kasnije. Zašto to čine? Pa mogli su čitavu godinu držati upaljene lampice, u slavu Božića! Nije li po srijedi neka golema frustracija, neko ćeranje inada, goli primitivizam kojim se nastoji muslimanima poručiti: evo nas, žmigamo, hristujemo i isusujemo, vama pod nosom, pa crknite od muke?!“ (Marketing tragedije, str. 75)
I gdje je tu poziv na bacanje kasikara i sl? Nije covjek ni napisao nista protiv kicenja jelki i slicno. Pise covjek o potrebi da se taj praznik iskoristi za nesto drugo pa se tri sedmice ranije istaknu ta obiljezja radi neke vrste frustracije slicno onim zastavama republike Hrvatske koje i dan danas vise na svakom koraku tamo da gdje su Hrvati vecina. I ti si dobro vidio ali i dalje pises kako je Fatmir protiv kicenja jelke.
nemoguce vruce

#477 Re: Fatmir Alispahić proglašen nepodobnim za doktorat

Post by nemoguce vruce »

fatamorgana wrote:
nemoguce vruce wrote:
de se jos malo bolje potrudi, mozes ti to bolje...
Nije valjda Južna .... a ja u po' kuće imam njihovu bijelu tehniku, mobitel, konto sam i da pređem na Hyundai .... :(

ma na vrhu ti tastature, al jos glumis demokratu...
mihlebulesed

#478 Re: Fatmir Alispahić proglašen nepodobnim za doktorat

Post by mihlebulesed »

sandokann wrote:
oridjidji wrote:
taxi_driver wrote:Oridjidji, da neki fasista srbin zeli doktorirati i FF mu zabrani ili neda, bi li branio i njegovo ljudsko pravo da doktorira. Ja ne bih nicije pa da mi je otac. Ako ima izjave kao fatmir i starom bih zabranio. Mada ja ne kontam, kako niko nije tuzio budalu za ono pisanje. U holandiji je i wilders isao na sud zbog izjava.
Pa dok nema tuzbe, a ni pravne osude njegovog pisanja , nema ni pravne osnove da se protiv njega vodi borba i da mu se osporava doktorat zbog njegove moralnosti koja prema svemu sudeci nije upitna. Vise je upitno njegovo politicko dijelovanje i njegovo Bosnjastvo, te beskrupulozni stil pisanja koji nerijetko predje u diskriminaciju i vrijedjanje onoga o kome se pise, ali on nije jedini pojedinac koji to u BiH radi, ali on je upitan drugi ne.

Sto se tice fasiste srbina koji zeli doktorirati na FF, nebih mu branio da radi doktorat ukoliko tema koju brani nema nikakve veze sa fasizmom, niti sluzi promicanju istoga i ako njegov politicki stav stoji samo na papiru u praksi kao i kod Fatmira.

Wilders je otisao na sud, zato sto se protiv njega masa ljudi pobunila, protiv Fatmira se ne bune ni njegovi najveci protivnici, niti dizu protiv njega gradjansku tuzbu zbog njegovih pisanja, sve rasprave sa Fatmirom zavrse u emisijama ili ovdje na forumima, ali ne i na sudu, a jedan razloga sto je to tako jeste sto Fatmir je oduvijek imao mali broj citalaca.

Dali je iko ikada protestvovao radi njegovih pisanja, jeli ikome poznato?
Ma ja, ti bi nas, ako nam vec smeta njegovo pisanje, istjerao na ulice da protestujemo. Pa da dobijemo po ..... i od naroda i Rijaseta, pod cijim sponzorstvom ovo blebetalo i pise. Rijaset nas ne bi mlatio, da se razumijemo, ali bi nam nakacio etiketu ISLAMOFOBA.
ma bi jasta...Rijasetska milicija bi patrolirala Sarajevom a sve sa batinam i bicevima u rukama, bicevala i vjesala na ulicnu rasvjetu, a tek vehabije...njih i da nepominjemo...klali bi na svakom koraku...potoci krvi bi tekli,nevine srpske nejaci Sarajevom kao sto su i tekli kad su se Bosnjaci svetili tim Srbima za pokolje u Podrinju pa je Miljacka nosila srbe kao Drina Bosnjake...jbte kakvih gluposti se ovdje nece procitati :roll:
basicm

#479 Fatmir Alispahić proglašen nepodobnim za doktorat

Post by basicm »

fatamorgana wrote:
nemoguce vruce wrote: kriminalci bate, procitali tri stranice o islamu i misle da su popili svu pamet svijeta...
ako se ne varam, svi su pohapseni i ceka ih zasluzena kazna....
Jedina je caka što iza tih kriminalaca stoje milijarde saudijskih dolara za širenje tog istog kriminala po cijelom svijetu ....
A druge bradonje koje senluce po Bratuncu i okolici, oni su ti ok? Ili si ih slucajno zaboravio?
fatamorgana

#480 Re: Fatmir Alispahić proglašen nepodobnim za doktorat

Post by fatamorgana »

nemoguce vruce wrote:
fatamorgana wrote:
nemoguce vruce wrote:
de se jos malo bolje potrudi, mozes ti to bolje...
Nije valjda Južna .... a ja u po' kuće imam njihovu bijelu tehniku, mobitel, konto sam i da pređem na Hyundai .... :(

ma na vrhu ti tastature, al jos glumis demokratu...
Pa kad znaš bolje od mene haj' ti slobodno reci, :wink:
fatamorgana

#481 Re: Fatmir Alispahić proglašen nepodobnim za doktorat

Post by fatamorgana »

basicm wrote:
fatamorgana wrote:
nemoguce vruce wrote: kriminalci bate, procitali tri stranice o islamu i misle da su popili svu pamet svijeta...
ako se ne varam, svi su pohapseni i ceka ih zasluzena kazna....
Jedina je caka što iza tih kriminalaca stoje milijarde saudijskih dolara za širenje tog istog kriminala po cijelom svijetu ....
A druge bradonje koje senluce po Bratuncu i okolici, oni su ti ok? Ili si ih slucajno zaboravio?
Ja sam uvijek glatko izbrijan, :D
mihlebulesed

#482 Re: Fatmir Alispahić proglašen nepodobnim za doktorat

Post by mihlebulesed »

[quote="sandokann"]

Code: Select all

A to sto je mom dvogodisnjem djetetu krv, kao njegovom crvkut ptica? - Ma ko mi je kriv sto sam NEBosnjak!     
hajd ne pizdi ziv bio... :-)

tvoj je problem sto se ti identifikujes i poistovjecujes sa cetnicima, sa Srbima koji zele da zatru Bosnjake kao cjelokupan narod ! Fatmir u svojim tekstovima kada govori o ´´krmetini, prezderavanj cvarcima´´ itd, misli na one koji se ponapijaju sljivovice, naderu krmetine pa po cijeli dan haubicama razaraju Sarajevo ubijajuci ljude dok idu kanisterima na vodu, pucajuci na djecu dok iduci u skolu pretrcavaju raskrsca, uhvate se gusala pa pijano orgijaju po cijeli dan granatirajuci grad da ´´nam pamet razvuku´´
i uz to pjevaju : Kad udare s Trebevica vuci, sta su Srbi upamtice Turci´´

fatmir je, kako je vec neko pomenu, dokazao svoj stav prema Srbima koji su zaista voljeli ovu zemlju,prema srbima koji Bosnjake nisu mrzili samo zbog druge vjere, samo jer su ´´genetski otpad koji je izdao pradedovsku veru i kojeg treba istrebiti´´ i to u trenucima kad je to bilo najteze, tokom rata !

nazivati Fatmira fasistom, zato sto svakodnevno ukazuje na opasnosti koje opet i ponovo prijete Bosnjacima,njihovomopstanku, drzavi Bosni i Hercegovini,ukazivati na probleme sa kojima se susrecu na svakom koraku prilikom povratka u prijeratna mjesta zivljenja,je besmisleno ..

a s druge strane nije Fatmir kriv sto se u Beogradu, kada proteste predvodi CedomirJovanovic iskupi jedva 10 000 ljudi, a kada ih predvodi grobar Nikolic, iskupi se preko 200 000 Srba ! jel tome Fatmir kriv !?
oridjidji

#483 Re: Fatmir Alispahić proglašen nepodobnim za doktorat

Post by oridjidji »

kakavdanakneiskustvu wrote:
U Sarajevu se osjeca ogromni pritisak vecine. Nemam nista protiv, sam sam izabrao da ovdje zivim i mogu otici kad pozelim. Ali veze me zivot, u punom smislu te rijeci, za ovaj grad. Taj pritisak vecine prelazi u to da kao pripadnik manjinskog naroda ne smijes ni izraziti svoj stav. To je ponajbolje objasnio Josip P. u Face tv. Moze se ovako anonimno razgovarati, ali primjecujes da i u ovoj raspravi se natura sve da bi se opravdalo blebetanje ovog Fatmira.

Necu o Rijasetu, jer to kod vas moze stvoriti drugaciju sliku u odnosu kakva je kod mene. Ali, cujem od raje da je ovaj tip uredno objavljivao svoje "radove" na zvanicnoj stranici Rijaseta, a tamo, ipak, ne moze svako objavljivati. Jel' tako?

Interesantno je u cijeloj diskusiji da mi ne dozvoljavate reci ni sta me boli u njegovim kolumnama, iako vam to uredno citiram. To nije u redu, i nije ljudski. Ja razumijem da tebi ne smeta kada on NEBosnjacku djecu opisuje - onako kako opisuje, ali zamisli da u ovome gradu rastu djeca ljudi koji nisu bili Bosnjaci a zivote su dali za ovaj grad i ovu drzavu.

:thumbup:[/quote]

Covjek je knjizevnik, najbolje je njega pitati sta je mislio svojim pisanjem i koju je grupu ljudi ciljao svojim rijecima. Napisao sam u postu gore, da i mene nekada nervira ono sto on pise jer i sam imam unutar porodice ljudi koji nisu muslimani pominjuci svoja tri brata koji su ozenjeni zenama tri razlicite religije i svoje bratice i braticne. Imam rodjake muslimane i katolike, te rijetke pravoslavce, ali opet kada citam njegovu kolumnu mogu razaznati da on ipak pravi razliku izmedju Slavise Sucura, Jove Divjaka u odnosu na Ratka Mladica i Radovana Karadzica i da pomenutima nedaje iste epitete jer ih jednostavno samo zato sto su Srbi nezasluzuju.

Zbog pisane rijeci ne moze odgovarati preda mnom i pred tobom, vec pred zakonom ove drzave, sve dok ga neko ne pozove za odgovornost i podigne tuzbu zbog njegovog pisanja, a pred sudom ne bude proglasen krivim, na njegovo pisanje mozemo se samo jalovo ljutiti i polemisati, a moralno ga nemozemo proglasavati ovakvim ili onakvim, jer krivicu mu neodredjujemo ja i ti ma koliko bili uvrijedjeni njegovim pisanjem, vec sudovi unutar nase zemlje ma koliko njegova rijec bila neodmjerena.

Koliko je odmjereno da se nekom spocitava njegovo pravo na obrazovanje, zato sto pise na nacin na koji pise samo zato sto nije politicki podoban?

Znam da rastu djeca i heroja nebosnjaka u Sarajevu, ali ja nemam potrebu da pljujem i po kome radi njegove vjere, nacionalnosti ili cega vec i da tebi osporavam prava zato sto se zoves razlicito od mene.
Fatmira Alispahica niti volim, niti nevolim, vise manje sam ravnodusan prema istome, ali me nervira to sto se zbog politickih motiva i pobuda istome neodobrava odbrana doktorske disertacije jer u njegovom slucaju i slucaju nekih drugih profesora sumnjivog morala FF ima dvostruke arsine.

Nemam namjeru biti bezobrazan, izvini ako sam te icim uvrijedio, ali ne slazem se sa misljenjem da se istome treba uskratiti pravo na doktorat.
Bodkin

#484 Re: Fatmir Alispahić proglašen nepodobnim za doktorat

Post by Bodkin »

mihlebulesed wrote:
sandokann wrote:

Code: Select all

A to sto je mom dvogodisnjem djetetu krv, kao njegovom crvkut ptica? - Ma ko mi je kriv sto sam NEBosnjak!     
hajd ne pizdi ziv bio... :-)

tvoj je problem sto se ti identifikujes i poistovjecujes sa cetnicima, sa Srbima koji zele da zatru Bosnjake kao cjelokupan narod ! Fatmir u svojim tekstovima kada govori o ´´krmetini, prezderavanj cvarcima´´ itd, misli na one koji se ponapijaju sljivovice, naderu krmetine pa po cijeli dan haubicama razaraju Sarajevo ubijajuci ljude dok idu kanisterima na vodu, pucajuci na djecu dok iduci u skolu pretrcavaju raskrsca, uhvate se gusala pa pijano orgijaju po cijeli dan granatirajuci grad da ´´nam pamet razvuku´´
i uz to pjevaju : Kad udare s Trebevica vuci, sta su Srbi upamtice Turci´´

fatmir je, kako je vec neko pomenu, dokazao svoj stav prema Srbima koji su zaista voljeli ovu zemlju,prema srbima koji Bosnjake nisu mrzili samo zbog druge vjere, samo jer su ´´genetski otpad koji je izdao pradedovsku veru i kojeg treba istrebiti´´ i to u trenucima kad je to bilo najteze, tokom rata !

nazivati Fatmira fasistom, zato sto svakodnevno ukazuje na opasnosti koje opet i ponovo prijete Bosnjacima,njihovomopstanku, drzavi Bosni i Hercegovini,ukazivati na probleme sa kojima se susrecu na svakom koraku prilikom povratka u prijeratna mjesta zivljenja,je besmisleno ..

a s druge strane nije Fatmir kriv sto se u Beogradu, kada proteste predvodi CedomirJovanovic iskupi jedva 10 000 ljudi, a kada ih predvodi grobar Nikolic, iskupi se preko 200 000 Srba ! jel tome Fatmir kriv !?
naravno,zato i pise fino srbi jer ih razdvaja. da je mislio na sve srbe napisao bi srbi naravno :-)
snaga_znanja

#485 Re: Fatmir Alispahić proglašen nepodobnim za doktorat

Post by snaga_znanja »

Puno ste toga rekli i previse je ovo otislo u kritiku drustva i radikalne scene.

Da odmah razjasnimo i da ponovim. Fatmiru Alispahicu treba dozvoliti da se skoluje i naucno razvija. Svaka zabrana na osnovu njegovog privatnog zivota i javnog djelovanja je udar na zdrav razum. Nije Fatmir Alispahic dosao na izbor za Miss pa da ga ocjenjujemo po izgledu i javnom djelovanju. On je dosao da brani svoju naucnu tezu koja je po meni jako interesantna i nadam se da ce je uskoro negdje objaviti.

Sa druge strane Fatmir Alispahic je za mene jedan obican radikal nit lijevo nit desno. Sve radikalno mu je prihvatljivo. Onako ima po meni malo jaci ego pa ima potrebu za centrom paznje ali bojim se da nije tog intelektualnog nivoa. Lupio je previse gluposti za paranje usiju i skretanje paznje, a onda jasuci te valove nije prenjeo neke bitne poruke koje bi razbile maglu oko njegovih dijela i tekstova i prenjele jasnu poruku.

Evidentna je potreba da se radikalnim razmisljanjem napravi kriticna masa. Radikalno razmisljanje ima neke svoje odgovore na trenutne probleme ali bojim se da su svi pogresni i zato uvijek ostaju marginalizirani u ovom drustvu.

Intelektualna i medijska elita nam je toliko siromasna da Bosnjaci pate za svojim fasistom javno i neskriveno. Da je nama neko ko Dodik pa da on njemu kaze. Strasno. Ali to govori jasno da je intelektualna scena jako oslabila i nema mogucnost da prenese poruku. Doduse ima i problem da vecina radikala nece da cita neke od odgovora suprotnim radikalima.

Evidentan je i sljedeci problem. Radikalizam svih boja i vrsta u ovom drustvu se svodi na maltretiranje slabijeg u svom lokalnom okruzenju. I tu dolazimo do problema. Na lokalnom nivou srbinu u Sarajevu je isto kao i Bosnjaku u Banja Luci. I u svim ostalim varijantama. I svaki radikalni nacin rjesavanja tih problema se svoti na uskracivanje prava onih koji su manjina na tom podrucju.

Problem se nece rijesiti na nacin da ces muske i zenske stanovnike odredjenog podrucja poslati u razlicite autobuse. A znamo sta onda slijedi.

Protiv radikalnih izjava se svi trebamo boriti. Svako protiv svojih. I jedino tako kao drustvo mozemo uspjeti. A ne kao onaj prije 10 stranica pricom da Srbi vjezbaju klanje na svinjama i zecevima. I on to pouzdano zna. Zna i da se o caru Lazaru u diskotekama raspravlja. :lol:
pemanapemani

#486 Re: Fatmir Alispahić proglašen nepodobnim za doktorat

Post by pemanapemani »

Garant je mislio o zlotvorima sa brda kada je pisao o generalu Divjaku :-) .

Ne sumnjam da je Fatmir čuo to što je čuo u Beču, jer sam i sam slušao sličnu besjedu u tom istom Beču. Opet, to mu ne daje za pravo da čitav srpski narod naziva tako kako naziva. On ne piše - oni Srbi koji su masakrirali civile po BiH, nego čitav narod trpa u isti koš. Njemu smeta što Bošnjaci poštuju Jovu, jebi ga, pametnom dosta.

Sutra će neki maloumnik savjetovati svoje dijete da se ne druži sa drugom djecom, jer se od začeća pa do smrt kupaju i uživaju u krvi. To će vjerovatno biti dijete čovjeka koji ništa nije kriv, koji se možda borio za BiH, koji je poginuo za ovu državu... Tako to obično biva u ovakvim situacijama.

Njegovo pisanje ne škodi Dodiku, Vasiću i fašističkoj gamadi okupljenoj oko njih, nego ljudima koji nisu ništa krivi.
Meni isto ide na neku stvar preseravanje oko "blagdana", kićenje u novembru, nacionaliziranje religije..., ali će sutra neki moron čovjeku koji cijeli život kiti jelku na Badnjak (24.12) početi s.ati i radi kretena može doći do neugodne situacije.
mihlebulesed

#487 Re: Fatmir Alispahić proglašen nepodobnim za doktorat

Post by mihlebulesed »

snaga_znanja wrote:Puno ste toga rekli i previse je ovo otislo u kritiku drustva i radikalne scene.

Da odmah razjasnimo i da ponovim. Fatmiru Alispahicu treba dozvoliti da se skoluje i naucno razvija. Svaka zabrana na osnovu njegovog privatnog zivota i javnog djelovanja je udar na zdrav razum. Nije Fatmir Alispahic dosao na izbor za Miss pa da ga ocjenjujemo po izgledu i javnom djelovanju. On je dosao da brani svoju naucnu tezu koja je po meni jako interesantna i nadam se da ce je uskoro negdje objaviti.

Sa druge strane Fatmir Alispahic je za mene jedan obican radikal nit lijevo nit desno. Sve radikalno mu je prihvatljivo. Onako ima po meni malo jaci ego pa ima potrebu za centrom paznje ali bojim se da nije tog intelektualnog nivoa. Lupio je previse gluposti za paranje usiju i skretanje paznje, a onda jasuci te valove nije prenjeo neke bitne poruke koje bi razbile maglu oko njegovih dijela i tekstova i prenjele jasnu poruku.

Evidentna je potreba da se radikalnim razmisljanjem napravi kriticna masa. Radikalno razmisljanje ima neke svoje odgovore na trenutne probleme ali bojim se da su svi pogresni i zato uvijek ostaju marginalizirani u ovom drustvu.

Intelektualna i medijska elita nam je toliko siromasna da Bosnjaci pate za svojim fasistom javno i neskriveno. Da je nama neko ko Dodik pa da on njemu kaze. Strasno. Ali to govori jasno da je intelektualna scena jako oslabila i nema mogucnost da prenese poruku. Doduse ima i problem da vecina radikala nece da cita neke od odgovora suprotnim radikalima.

Evidentan je i sljedeci problem. Radikalizam svih boja i vrsta u ovom drustvu se svodi na maltretiranje slabijeg u svom lokalnom okruzenju. I tu dolazimo do problema. Na lokalnom nivou srbinu u Sarajevu je isto kao i Bosnjaku u Banja Luci. I u svim ostalim varijantama. I svaki radikalni nacin rjesavanja tih problema se svoti na uskracivanje prava onih koji su manjina na tom podrucju.

Problem se nece rijesiti na nacin da ces muske i zenske stanovnike odredjenog podrucja poslati u razlicite autobuse. A znamo sta onda slijedi.

Protiv radikalnih izjava se svi trebamo boriti. Svako protiv svojih. I jedino tako kao drustvo mozemo uspjeti. A ne kao onaj prije 10 stranica pricom da Srbi vjezbaju klanje na svinjama i zecevima. I on to pouzdano zna. Zna i da se o caru Lazaru u diskotekama raspravlja. :lol:
slazem se sa vecinom napisanog u tvom postu, osim ovog dijela:
Na lokalnom nivou srbinu u Sarajevu je isto kao i Bosnjaku u Banja Luci.
na koji je to nacin Srbima u Sa kao Bosnjacima u B.Luci !? mozda smo im srusili sve crkve kao oni nama dzamije u B.Luci, mozda smo srusili crkvu na Bascarsiji kao oni Ferhadiju ? protjerali ih sve iz grada kao oni Bosnjake pri tome silujuci im zene, otimajuci imovinu? mozda nijedan Srbin nema zaposlen na sarajevskim tv kucama, kao sto nema na RTRS ili drugim tamosnjim medijima !? mozda nijedan Srbin nema u sudstvu,obrazovnim institucijama, policiji itd u Sarajevu kao sto nema Bosnjaka u B.Luci !?

evo vrlo jednostavno pitanje: ljudi jel ko od vas odskora ili ikada vidio u odjavnoj spici RTRS-a Alternatvne tv, ili neke druge,ime nekog Bosnjaka po zavrsetku tv emisije !? !? :shock:

moze li neki primjer da ima, moze li neko dati link, ili tome slicno...bilo bi mi drago vidjeti da je neki Bosnjak tamo zaposlen a ne da mora samo drzati krave i uzgajati krastavce da prezivi !
cyprus

#488 Re: Fatmir Alispahić proglašen nepodobnim za doktorat

Post by cyprus »

Otišo i ovaj forum u qrac... lagano se mainstream sve više pomjera ka fatmirizmu... :roll:
basicm

#489 Fatmir Alispahić proglašen nepodobnim za doktorat

Post by basicm »

Ne mozete porediti Sarajevo i Banjaluku nikako, i ako kazete da je isto onda ne ocekujte da vam mi klimnemo glavom da ste u pravu, pa valjda i mi imamo nesto u svojim glavama.
snaga_znanja

#490 Re: Fatmir Alispahić proglašen nepodobnim za doktorat

Post by snaga_znanja »

mihlebulesed wrote:slazem se sa vecinom napisanog u tvom postu, osim ovog dijela:

snaga_znanja wrote: Na lokalnom nivou srbinu u Sarajevu je isto kao i Bosnjaku u Banja Luci.
mihlebulesed wrote: na koji je to nacin Srbima u Sa kao Bosnjacima u B.Luci !? mozda smo im srusili sve crkve kao oni nama dzamije u B.Luci, mozda smo srusili crkvu na Bascarsiji kao oni Ferhadiju ? protjerali ih sve iz grada kao oni Bosnjake pri tome silujuci im zene, otimajuci imovinu? mozda nijedan Srbin nema zaposlen na sarajevskim tv kucama, kao sto nema na RTRS ili drugim tamosnjim medijima !? mozda nijedan Srbin nema u sudstvu,obrazovnim institucijama, policiji itd u Sarajevu kao sto nema Bosnjaka u B.Luci !?

evo vrlo jednostavno pitanje: ljudi jel ko od vas odskora ili ikada vidio u odjavnoj spici RTRS-a Alternatvne tv, ili neke druge,ime nekog Bosnjaka po zavrsetku tv emisije !? !? :shock:

moze li neki primjer da ima, moze li neko dati link, ili tome slicno...bilo bi mi drago vidjeti da je neki Bosnjak tamo zaposlen a ne da mora samo drzati krave i uzgajati krastavce da prezivi !
E sad tu dolazimo do vrhunca rasprave. Dakle posto nema Bosnjaka u RS-u isto tako ne bi trebalo biti Srba i Hrvata na teritoriju gdje su Bosnjaci vecina? Da li ce to onda Bosnjake ciniti srecnim? Da li je to odgovor na radikalizam iz RS-a? Svako svoje da mlati na svom prostoru? Zbog toga kazem da je danas Srbinu, Hrvatu i Bosnjaku jednako tesko na prostoru gdje su manjina. Niko ih nece zaposliti osim ako nisu vanserijski skolovani ili strucni. Niko nece da ima posla sa njima osim rijetkih prijatelja koje znaju od djetinjstva i redovno im svi nabijaju na nos kako su njihovi nesto napravili.
I na kraju uvijek se gadjaju ljudi pausalnim izjavama koliko koga ima u kojim institucijama. Pravo da ti kazem ne znam koliko Srba ima u institucijama u Federaciji ali isto tako odrjesito tvrditi da Bosnjaka nema u nekim institucijama u RS-u kao npr. u sudstvu ili policiji je promaseno..
mihlebulesed

#491 Re: Fatmir Alispahić proglašen nepodobnim za doktorat

Post by mihlebulesed »

pemanapemani wrote:Garant je mislio o zlotvorima sa brda kada je pisao o generalu Divjaku :-) .

Ne sumnjam da je Fatmir čuo to što je čuo u Beču, jer sam i sam slušao sličnu besjedu u tom istom Beču. Opet, to mu ne daje za pravo da čitav srpski narod naziva tako kako naziva. On ne piše - oni Srbi koji su masakrirali civile po BiH, nego čitav narod trpa u isti koš. Njemu smeta što Bošnjaci poštuju Jovu, jebi ga, pametnom dosta.

Sutra će neki maloumnik savjetovati svoje dijete da se ne druži sa drugom djecom, jer se od začeća pa do smrt kupaju i uživaju u krvi. To će vjerovatno biti dijete čovjeka koji ništa nije kriv, koji se možda borio za BiH, koji je poginuo za ovu državu... Tako to obično biva u ovakvim situacijama.

Njegovo pisanje ne škodi Dodiku, Vasiću i fašističkoj gamadi okupljenoj oko njih, nego ljudima koji nisu ništa krivi.
Meni isto ide na neku stvar preseravanje oko "blagdana", kićenje u novembru, nacionaliziranje religije..., ali će sutra neki moron čovjeku koji cijeli život kiti jelku na Badnjak (24.12) početi s.ati i radi kretena može doći do neugodne situacije.
on nigdje nije pisao lose o generalu Jovanu Divjaku, kada u tom jednom tekstu pominje generala Divjaka, onda navodi primjer bosnjacke, slobodnomogu reci, iskompleksiranosti..on ne mrzi generala Divjaka, naprotiv, covjek se samo pita, sto je to sa tim Bosnjacima pa nisu reagovali isto kada se radilo o nekom generalu Bosnjaku, zar nisu ti generali zasluzili isto ili bar priblizno isto postovanje kao i general Divjak !?
general Divjak jeste, prije svega jeste jedna velika moralna gromada, karakter, covjek koji je na samom pocetku rata odigrao jednu od najvaznijih uloga u odbrani Sarajeva, u to nema sumnje..ali Fatmir se samo pita zasto je on stavljen u tom trenutku na pijadestal dok recimo drugi koji su takodjer heroji odbrane Sarajeva i BiH tih dana nisu ni pomenuti ! pa nije general Divjak sam odbranio grad zar ne!? Fatmiru samo smeta, sto se Bosnjaci kao narod uvijek moraju nekome ili necemu dodvoravati, sto moraju uvijek nekoga ´´drugoga´´ priznavati za bolje,vrjednije, vise vrijedno paznje i cjenjenije..cemu ta stalna, rekao bih stoljetna iskompleksiranost i zasto !? kome da se dokazujemo i radi cega !? drugoga sam stavio podnavodnike, jer general Divjak s obzirom da je proveo veliki dio svog zivota u Sa, gdje je radio, zasnovao porodicu,zivio itd, i prema tome on nije tamo neko drugi, pa onda valjda je i bilo za ocekivati da taj covjek stane u odbranu svoga grada, kao i Bosnjaci, kao sto je bilo za ocekivati da to urade i drugi Srbi Sarajlije, jer bi valjda to bilo logicno i normalno, ali nisu ! jel tome Fatmir kriv sto je ogromna vecina njih otislo na brda i razaralo grad 4 godine, ubijajuci sve u gradu pa cak i Srbe koji su ostali smatrajuci ih izdajnicima, poturicama, nekim Alijinim Srbima, balijama itd !?
oridjidji

#492 Re: Fatmir Alispahić proglašen nepodobnim za doktorat

Post by oridjidji »

pemanapemani wrote:Garant je mislio o zlotvorima sa brda kada je pisao o generalu Divjaku :-) .

Care moj on je u mjesanom braku vec godinama. Nevjerujem da covjek koji je branio prava Srba u Tuzli i djece iz mjesanih brakova kada je bilo najgore sam sebi skace u stomak i svome djetetu brani druzenje sa istima. To kome se on obraca iz srpskog naroda i kome kaci te epitete vidljivo je iz toga teksta.

Njemu smeta sto Bosnjaci brane Jovom multikulturu koje u nasem narodu sve manje ima i ukazuje na ljudski licmejerluk jer tog istog Jovu je neko nekada u Sarajevu nazvao i Cetom, o tom bosnjackom licemjerstvu svjedoci i Jovino pismo Alji, a danas je neko od tih licemjera prvi u redu koji skuplja jeftine politicke bodove braneci Jovu. Kontas sad? Ono sto Fatmir zamjera onima koji su protestvovali za Jovu jeste sto se nisu isti sijetili minutom sutnje ili fatihom rahmetli Alagica i Talijana kojima je godisnjica smrti bila u danima kada su bili protesti za Jovu jer su i oni imali istu ulogu u ratu i isti doprinos kao Jovo, ako ne i veci sto je BiH opstala, ali njih se niko ni pomenom nije sjetio sto govori kako mi brzo zaboravljamo svoju historiju.

Sto se tice vjerskih praznika i nacionaliziranja istih, svakako sam protiv i sa Fatmirom i bez Fatmira ne svidja mi se nacionaliziranje religije, ali jbg danas apsolutno svi to rade u BiH, tako da i ukoliko zelim da zatvorim oci pred time to ne mogu jer opet je i vise nego ocito...

I procitajte ovo pa da vidite kakav je Fatmir fasista:

http://www.bosnjaci.net/prilog.php?pid=45329
pemanapemani

#493 Re: Fatmir Alispahić proglašen nepodobnim za doktorat

Post by pemanapemani »

mihlebulesed wrote:

on nigdje nije pisao lose o generalu Jovanu Divjaku, kada u tom jednom tekstu pominje generala Divjaka, onda navodi primjer bosnjacke, slobodnomogu reci, iskompleksiranosti..on ne mrzi generala Divjaka, naprotiv, covjek se samo pita, sto je to sa tim Bosnjacima pa nisu reagovali isto kada se radilo o nekom generalu Bosnjaku, zar nisu ti generali zasluzili isto ili bar priblizno isto postovanje kao i general Divjak !?
general Divjak jeste, prije svega jeste jedna velika moralna gromada, karakter, covjek koji je na samom pocetku rata odigrao jednu od najvaznijih uloga u odbrani Sarajeva, u to nema sumnje..ali Fatmir se samo pita zasto je on stavljen u tom trenutku na pijadestal dok recimo drugi koji su takodjer heroji odbrane Sarajeva i BiH tih dana nisu ni pomenuti ! pa nije general Divjak sam odbranio grad zar ne!? Fatmiru samo smeta, sto se Bosnjaci kao narod uvijek moraju nekome ili necemu dodvoravati, sto moraju uvijek nekoga ´´drugoga´´ priznavati za bolje,vrjednije, vise vrijedno paznje i cjenjenije..cemu ta stalna, rekao bih stoljetna iskompleksiranost i zasto !? kome da se dokazujemo i radi cega !? drugoga sam stavio podnavodnike, jer general Divjak s obzirom da je proveo veliki dio svog zivota u Sa, gdje je radio, zasnovao porodicu,zivio itd, i prema tome on nije tamo neko drugi, pa onda valjda je i bilo za ocekivati da taj covjek stane u odbranu svoga grada, kao i Bosnjaci, kao sto je bilo za ocekivati da to urade i drugi Srbi Sarajlije, jer bi valjda to bilo logicno i normalno, ali nisu ! jel tome Fatmir kriv sto je ogromna vecina njih otislo na brda i razaralo grad 4 godine, ubijajuci sve u gradu pa cak i Srbe koji su ostali smatrajuci ih izdajnicima, poturicama, nekim Alijinim Srbima, balijama itd !?
Upravo to, general Divjak nije neko „drugi“, to je suština problema. Čovjek ne smije nigdje mrdnuti zbog srbijanske optužnice. To opet ne sprječava Fatmira da napiše to što je napisao.
Naravno da nije Fatmir kriv jer je veliki broj sarajevskih Srba slušao Karadžića i Krajišnika, ali baš zbog onih koji ih nisu poslušali on nema pravo etiketirati čitav narod.
Kada je pisao o preseravajućem nakićavanju mjesec dana prije Božića, on nije naveo mjesta u zapadnoj Hercegovini ili srednjoj Bosni, nego je etiketirao sve kršćane koji slave Božić po gregorijanskom kalendaru.
Sarajevo se definitivno ne može porediti sa Banja Lukom i jednim dijelom Mostara i nadam se da nikad i neće. To je ono što Fatmiru i smeta.
Protiv fašizma i apartheida se ne bori fašizmom i apartheidom. To je dokazala i agresija na BiH.
pemanapemani

#494 Re: Fatmir Alispahić proglašen nepodobnim za doktorat

Post by pemanapemani »

oridjidji wrote:

Care moj on je u mjesanom braku vec godinama. Nevjerujem da covjek koji je branio prava Srba u Tuzli i djece iz mjesanih brakova kada je bilo najgore sam sebi skace u stomak i svome djetetu brani druzenje sa istima. To kome se on obraca iz srpskog naroda i kome kaci te epitete vidljivo je iz toga teksta.

Njemu smeta sto Bosnjaci brane Jovom multikulturu koje u nasem narodu sve manje ima i ukazuje na ljudski licmejerluk jer tog istog Jovu je neko nekada u Sarajevu nazvao i Cetom, o tom bosnjackom licemjerstvu svjedoci i Jovino pismo Alji, a danas je neko od tih licemjera prvi u redu koji skuplja jeftine politicke bodove braneci Jovu. Kontas sad? Ono sto Fatmir zamjera onima koji su protestvovali za Jovu jeste sto se nisu isti sijetili minutom sutnje ili fatihom rahmetli Alagica i Talijana kojima je godisnjica smrti bila u danima kada su bili protesti za Jovu jer su i oni imali istu ulogu u ratu i isti doprinos kao Jovo, ako ne i veci sto je BiH opstala, ali njih se niko ni pomenom nije sjetio sto govori kako mi brzo zaboravljamo svoju historiju.

Sto se tice vjerskih praznika i nacionaliziranja istih, svakako sam protiv i sa Fatmirom i bez Fatmira ne svidja mi se nacionaliziranje religije, ali jbg danas apsolutno svi to rade u BiH, tako da i ukoliko zelim da zatvorim oci pred time to ne mogu jer opet je i vise nego ocito...

Hajde budi objektivan i iskren, pa reci šta bi pomislio da pročitaš onakve bljuvotine, a da nemaš pojma o Fatmiru?
Nigdje nisam pročitao da je on zamjerio licemjerje onima koji su Divjaka nazivali četnikom, a kao sad su prvi na dočeku.
Inače, naš narod je poznat po tome da pročitani tekst duboko i dugo analizira, proučava, pokušava dokučiti poruku određenog teksta itd. Tako da ono „Fatmir je mislio ovo“, „Fatmir je želio poslati ovakvu ili onakvu poruku“itd., možemo okačiti mačku o rep.
Jebi ga i Nikola Špirić je u mješanom braku, fašist Dodik je kao spašavao neke Bošnjake, Kusturica je fol cmizdrio za Sarajevom u centralnom Dnevniku 1992. itd.
Kada njega brani onaj bolesni fašist Vasić, znaš koliko je sati.
oridjidji

#495 Re: Fatmir Alispahić proglašen nepodobnim za doktorat

Post by oridjidji »

pemanapemani wrote:
Upravo to, general Divjak nije neko „drugi“, to je suština problema. Čovjek ne smije nigdje mrdnuti zbog srbijanske optužnice. To opet ne sprječava Fatmira da napiše to što je napisao.
Naravno da nije Fatmir kriv jer je veliki broj sarajevskih Srba slušao Karadžića i Krajišnika, ali baš zbog onih koji ih nisu poslušali on nema pravo etiketirati čitav narod.
Kada je pisao o preseravajućem nakićavanju mjesec dana prije Božića, on nije naveo mjesta u zapadnoj Hercegovini ili srednjoj Bosni, nego je etiketirao sve kršćane koji slave Božić po gregorijanskom kalendaru.
Sarajevo se definitivno ne može porediti sa Banja Lukom i jednim dijelom Mostara i nadam se da nikad i neće. To je ono što Fatmiru i smeta.
Protiv fašizma i apartheida se ne bori fašizmom i apartheidom. To je dokazala i agresija na BiH.
Divjak je dobar covjek prije svega, covjek koji je oduvijek bio na strani malih i na strani pravde i zato mu treba skinuti kapu i odati svaku pocast, kao i za njegov dokazani patriotizam.

Fatmiru se kapa moze skinuti zbog onoga sto je cinio za nebosnjake u ratu u Tuzli, kada se zauzimao za Srbe poput Jove i njihovu djecu i za djecu iz mjesanih brakova, kada bas Tuzlaci i nisu bili blagi prema njima. Zahvaljujuci upravo njemu, Tuzla je danas postala takva kakva jeste, najtolerantniji grad u BiH i nije opterecena nicim slicnim kao sto su Sarajevski Kazani tj. ne mogu joj se pripisati zlocini Bosnjaka nad nebosnjacima. Moze mu se zamjeriti radi njegovog pisanja, ali sve dok isti zbog onoga sto pise ne bude upitan za odgovornost i osudjen pravosudnom odlukom kojom ce njegov govor biti osudjen kao glas mrznje i diskriminacije, njegovu moralnost u ovome drustvu nije upitna, a time istom ne moze da se uskrati doktorska disertacija.

Fatmiru najvise smeta bosansko/bosnjacka letargija koja nas vodi u zaborav, a nas vodi u gubitak sopstvenog identiteta i trosenje previse resursa u borbi te dvije struje koje bi trebale prevladati u nasem narodu i zauzeti se za njegove interese umjesto da zdruzeno djeluju kako bi BiH ucinili boljim mjestom za zivot, jer da kojim slucajem sada bude popis stanovnistva i da se muslimani Bosne moraju izjasniti vidjeli biste svo njihovo nejedinstvo jedni bi se izjasnili kao Bosnjaci, jedni kao Bosanci, treci kao Muslimani, cetvrti kao Ostali jer su i suvise razdjeljeni izmedju interesa i politika koje dominiraju nasom svakodnevnicom. Izrazito bi mali postotak bio i onih nebosnjaka koji bi se deklarisali kao Bosanci, sto nam govori da smo mi jedini narod koji nije svjestan sopstvenog identiteta i nema zelju da isti ocuva kroz nacionalno jedinstvo jer sukob struja unutar ovoga naroda upravo trosi ovaj narod i cini ih slabijim u odnosu na Srbe, pa donekle i na Hrvate.

Moze on da sere po svima, to mu je u krvi i to preseravanje i pisanje bez skrupula i bez brige dali ce se time neko uvrijediti ili ne je sastavni dio njegovog stila i na tome mu se moze zamjeriti jer nerijetko prelazi granice dobrog novinarstva i dobrog ukusa, te pise skrabotine koje nose elemente diskriminacije i fasizma prema onome kome se obraca, ali isto tako nekada mu svaka ima mjesta.
pemanapemani

#496 Re: Fatmir Alispahić proglašen nepodobnim za doktorat

Post by pemanapemani »

@oridjidji -ponavljam se, da li bi iz njegovih tekstova o "djeci i krvi", "kićenju jelke", "pederima kao očevima pedofila", "bošnjačkog ulizivanja Jovi" itd., mogao zaključiti da je poruka tih tekstova probosansko djelovanje?

Evo, ja sam Bosanac, nemam drugu domovinu i dvojne dokumente, ali bi me Fatmir i Fatmiri odmah svrstali u Hrvate.
Sutra će možda neki kreten meni serendati što kitim bor dan prije Božića i tako ga kao ugrožavam, jer je to pročitao u Saffu. Da se razumijemo, nisam konvencionalno religiozan, ali kitim bor zbog porodične tradicije i lijepih sjećanja iz djetinjstva.

Opet ponavljanje, jebeš borbu protiv velikosrpstva i velikohrvatstva Fatmirovim fašističkim promišljanjima, a sve pod krinkom zaštite bošnjačkih nacionalnih interesa.
oridjidji

#497 Re: Fatmir Alispahić proglašen nepodobnim za doktorat

Post by oridjidji »

pemanapemani wrote:
oridjidji wrote:

Hajde budi objektivan i iskren, pa reci šta bi pomislio da pročitaš onakve bljuvotine, a da nemaš pojma o Fatmiru?
Nigdje nisam pročitao da je on zamjerio licemjerje onima koji su Divjaka nazivali četnikom, a kao sad su prvi na dočeku.
Inače, naš narod je poznat po tome da pročitani tekst duboko i dugo analizira, proučava, pokušava dokučiti poruku određenog teksta itd. Tako da ono „Fatmir je mislio ovo“, „Fatmir je želio poslati ovakvu ili onakvu poruku“itd., možemo okačiti mačku o rep.
Jebi ga i Nikola Špirić je u mješanom braku, fašist Dodik je kao spašavao neke Bošnjake, Kusturica je fol cmizdrio za Sarajevom u centralnom Dnevniku 1992. itd.
Kada njega brani onaj bolesni fašist Vasić, znaš koliko je sati.
Pomislio bi da se ne obraca svakome Srbinu i svakome Hrvatu vec onima kojima spocitava ono sto mu smeta i zbog kojih mu kaci te epitete.

Pa to sto ti nisi procitao tekst od njegovog pocetka do kraja i razumio poruku ili neko drugi, nemoj spocitavati nama koji tekstove drugacije razumijemo Fatmirovu pisanu rijec. Da si citao Saltagu,Filipovica, Vesovica i druge i njihove tekstove o Srbima, vjerovatno bi vidio da ni oni nisu tako bili blagi prema njima. Vesovic malo stilom odskace od njih jer se svojim iskazima vise bavi cetnistvom i Slobinim velikosrpstvom, nego Srbinom s ove i one strane Drine, pa je odvajanje istih za razliku od drugih ocitije jer ih odvaja prema djelima i strujama kojima su naklonjene.

Fatmir bio fasista ili ne, ima legalno pravo da brani svoj doktorat na FF-u i njegovu moralnost ne mogu spocitavati oni koji su nedvojbeno mnogo puta pokazali da isto tako znaju ljude diskriminirati. Bio sam na katedri komparativne knjizevnosti i slusao sam Vesovica koji nam je pozelio dobrodoslicu na FF i znam kakav je to freak lik, te Dzelilovica, Kulenovica, rahmetli Nirmanu Moranjak-Bamburać, asistenda Bimbu kojem se prezimena ne mogu sjetiti a koji je mogao da se izriga po svemu a da zato ne povuce nikakve posljedice, a kojem je rijecnik na predavanjima prilagodjen ulici a ne fakultetu, Karahasana (na predavanjima prijatelja koji je dok sam ja bio prva godina, on bio treca) i jos pojedina imena od knjizevnika.

Medjutim nisu bas svi oni bili tako tolerantni i demokraticni i uvijek svijetli primjer svojim studentima. Od svih tih pomenutih ljudi jedino je Tvrtko Kulenovic odavao dojam ozbiljnog profesora i rahmetli Nirmana Moranjak Bamburać.
O moralnoj velicini istih najbolje vam mogu reci studenti sa toga odsjeka, ja sam se tamo zadrzao nesto vise od pola godine i odustao sam ne zbog njih, vec radi toga sto se nisam pronasao na tome fakultetu...
granulo

#498 Re: Fatmir Alispahić proglašen nepodobnim za doktorat

Post by granulo »

Ti Oridjidji zaglavio i kod ociju se pravis slijep. Jesi li ikada citao magazin Ljiljan od prije nekoliko godina? Fatmir Alispahic je u tom Ljiljanu pisao ogavno i strasno. To je nesto najgore sto sam ikada procitala. Covjek je patoloski slucaj, ima nekih mentalnih problema. Koga takav neko moze da brani? Ne postoji opravdanje osim da je u pitanju mentalna bolest. I koliko ih ovdje trazi opravdanja za doticnog ludaka, strasno. Sve je otislo u Honduras!
oridjidji

#499 Re: Fatmir Alispahić proglašen nepodobnim za doktorat

Post by oridjidji »

pemanapemani wrote:@oridjidji -ponavljam se, da li bi iz njegovih tekstova o "djeci i krvi", "kićenju jelke", "pederima kao očevima pedofila", "bošnjačkog ulizivanja Jovi" itd., mogao zaključiti da je poruka tih tekstova probosansko djelovanje?

Evo, ja sam Bosanac, nemam drugu domovinu i dvojne dokumente, ali bi me Fatmir i Fatmiri odmah svrstali u Hrvate.
Sutra će možda neki kreten meni serendati što kitim bor dan prije Božića i tako ga kao ugrožavam, jer je to pročitao u Saffu. Da se razumijemo, nisam konvencionalno religiozan, ali kitim bor zbog porodične tradicije i lijepih sjećanja iz djetinjstva.

Opet ponavljanje, jebeš borbu protiv velikosrpstva i velikohrvatstva Fatmirovim fašističkim promišljanjima, a sve pod krinkom zaštite bošnjačkih nacionalnih interesa.
naravno da ne, jer u saffu ipak naginje zelenoj transverzali, ali ako sagledas njegovo kompletno politicko djelovanje sto u proslosti sto u sadasnjosti vidjeces da on i nije bas toliko netolerantan i da nije pobornik aparthejda i silovanja drugih i drugacijih iako nekada njegovo pisanje jeste diskriminatorno i nekorektno prema onima kome se obraca.

da se razumijemo meni puca neka stvar za fatmirom, medjutim protivnik sam jednoumlja i odluka koje su plod politickih klanja njega i pojedinih profesora sa FF koji su lojalci pojedinih politickih opcija kojima je fatmir suprostavljen. nezlim da me se s istim poistovjecuje da se razumijemo, jer nedijelim njegova misljenja po mnogim pitanjima i ljude djelim prema njihovim djelima, a ne imenima, ali opet covjek pored hiljadu losih stvari napise i neku dobru koja se tice realnog opisa stanja bosnjaka, bosanaca i bosne.

sve dok nema pravnog osnova zbog kojeg bi fatmir bio osudjen za govor mrznje i diskriminaciju, pojedinci sa FF mu ne mogu spocitavati moralnost jer i pojedinci sa toga fakulteta vec su davno dobili kvalifikacije islamofoba i ljudi koji olako i iz vlastitog hira ismijavaju ljude koji nedjele isto misljenje s njima.
pemanapemani

#500 Re: Fatmir Alispahić proglašen nepodobnim za doktorat

Post by pemanapemani »

oridjidji wrote:
pemanapemani wrote:@oridjidji -ponavljam se, da li bi iz njegovih tekstova o "djeci i krvi", "kićenju jelke", "pederima kao očevima pedofila", "bošnjačkog ulizivanja Jovi" itd., mogao zaključiti da je poruka tih tekstova probosansko djelovanje?

naravno da ne, jer u saffu ipak naginje zelenoj transverzali, ali ako sagledas njegovo kompletno politicko djelovanje sto u proslosti sto u sadasnjosti vidjeces da on i nije bas toliko netolerantan i da nije pobornik aparthejda i silovanja drugih i drugacijih iako nekada njegovo pisanje jeste diskriminatorno i nekorektno prema onima kome se obraca.

da se razumijemo meni puca neka stvar za fatmirom, medjutim protivnik sam jednoumlja i odluka koje su plod politickih klanja njega i pojedinih profesora sa FF koji su lojalci pojedinih politickih opcija kojima je fatmir suprostavljen. nezlim da me se s istim poistovjecuje da se razumijemo, jer nedijelim njegova misljenja po mnogim pitanjima i ljude djelim prema njihovim djelima, a ne imenima, ali opet covjek pored hiljadu losih stvari napise i neku dobru koja se tice realnog opisa stanja bosnjaka, bosanaca i bosne.

sve dok nema pravnog osnova zbog kojeg bi fatmir bio osudjen za govor mrznje i diskriminaciju, pojedinci sa FF mu ne mogu spocitavati moralnost jer i pojedinci sa toga fakulteta vec su davno dobili kvalifikacije islamofoba i ljudi koji olako i iz vlastitog hira ismijavaju ljude koji nedjele isto misljenje s njima.
Slažem se sa dosta stvari koje si napisao.
Fazon je što ne možeš biti „malo fašističan“. Ovaj termin sam prvi put čuo od izraelskih fašista koji su turistički obilazili položaje izraelske vojske koja je granatama ubijala palestinske civile u Gazi i tu bolesnu izjavu su zabilježili skoro svi svjetski mediji.
Samo onaj jedan njegov tekst o „srpskoj djeci i krvi“ pobija sve ostale, pa makar oni bili korektni, predivni i za priviti na ranu.
To je jednostavno fašizam u pravom smislu.
Profesori na FF su licemjerni, poltroni, egomanijaci, prelivode, nacionalisti, itd., ali niti jedan njihov tekst, disertacija, članak ..., koji su u životu napisali ne može se porediti sa Fatmirovim baljezgarijama.
Locked