Bukvalno pricas a sto je jos gore pomislis na nesto ono se pojavi na netu.
Ja mislim da je to bio neki test ovih kontrolora uma, cyber manipulacija i sl.
Ukini googlu facebooku i sl dozvolu pristupa mikrofonu. Smarfoni i tableti "prisluškuju" ljude i onda im nude takve sadržaje. Pričaj o kerovima i mačkama, za par dana će ti facebook nuditi reklame za whiskas ili neku ćukeću hranu, dogs trust će ti nuditi besplatne sterilizacije i sl.Hank Paldum wrote: ↑22/11/2019 22:39 Pozdrav forumašima![]()
Meni se često dešavaju stvari slične hAZNADARu samo je kod mene više cyber prirode i to je počelo prije par godi a kada sam uzeo tablet.
npr. smo jednom ukućani i ja kratko pričali o filmu gdje je glumio Willem Dafoe da bi kasnije kada bi na google tražio nešto i ukucao W on izašao kao prvi rezultat (dobar glumac ali nije sada toliko ime da bi izašao prvi jer ima prečih stvari od njega sa W. World Cup, Walt Disney, Will Smith itd.)
Onda smo pričali kako me bi bilo loše da opet poslije mnogo godina napravimo domaći sladoled kad ono isti dan na jednom portalu na prvoj strani članak o domaćem sladoledu
Pa smo na televiziji naletili na seriju Malcolm u sredini pa smo zbog Malcolmovog oca razgovarali kako bi trebalo opet pogledati Breaking Bad. Ja poslije na YouTube a ono stranica predlaže Breaking Bad isječke.
To su teme koje se pomenu možda jednom u 5 godina kod nas, znači nije sad da je YouTube ili Google memorisao šta tražimo na internetu. Tablet samo ja koristim i nosim ga sa sa svojim ličnim gmail računom, znači isto je nemoguće da je neko od ukućana to tražio nakon našeg razgovora. Da Google izbacuje članke o temama koje sam tražio na internetu shvatam ali je neobjašnjivo da se to pojavljuje nakon što se razgovara o tome.
To se zove "sinhronicitet" a termin je uveo u upotrebu Karl Gustav Jung.hAZNADAR wrote: ↑22/11/2019 13:05 Padne ti naum neka pjesma i vrti ti se u glavi,... i bas ta pjesma poslije ili na radiju, TV,.. ili neko do tebe slusa na telefonu.
Isto i film - naumpane ti neki film sto si gledao ranije,... upalis poslije TV - provrtis kanale kad ono bas taj film.
Naumpane ti neko s'kim se nisi dugo cuo i bas razmisljas kako bi trebao nazvati - kad bas taj dan ta osoba nazove tebe.
Naumpane ti nesto u zamrzivacu sto dugo stoji i mislis kako bi se to moglo izvaditi i odmrznuti za rucak - kad zena to vec uradila.
Na poslu ti naumpane neki projekt, mapa,... koje je vec u arhivi i niko nije spominjao i mislis kako bi se to mozda moglo iskoristiti - kad prvi mail koji je stigao je bas o tome sto je neko bas to iskopao i predlozio da se iskoristi.
Vrtis neku pjesmu u glavi sutke i nicim ne pokazujes da ti je pjesma u glavi - a osoba do tebe krene bas tu pjesmu mumlati usput dok nesto radi.
Naupane mi neki forumas sto me nije odavno zahebavao - otvorim forum i bas ta osoba u Notification tebi nesto - naravno opet zahebava.
Naumpane ti neki sitni kvar na autu sto nisi imao duze vrijeme i bas ti drago sto nemas s¨tim problema - sjednes u auto taj dan i ........
Astralna projekcija. Da se nisi prepao mogao si dalje čak i da istražuješ neke stvari koje inače ne vidimo i da možda upoznaš i neke druge entitete itd...MarlboroGold wrote: ↑22/11/2019 08:04 Sjećam se jedne situacije kad sam lebdio iznad svog tijela u spavaćoj sobi i to nekih 1m do 1.50m iznad tijela. Nije bio san i to sam primijetio po digitalnom satu i ostalom u sobi. Od straha sam se uspio trgnuti i probuditi. Sat je pokazivao identično vrijeme kad sam se probudio jer je to trajalo jedno 20-30 sekundi. Astralna projekcija i slično... valjda.
Dalje jedno jutro (3-4h) kad sam se vraćao iz kafane cijelom dužinom puta je treperila rasvjeta kad sam bio ispod iste... bilo je jezivo
Izgleda sam the devil in the flesh![]()
Skini neki program koji snima zvukove sa mikrofona i svaku noć ostavi pa poslije možeš opet da preslušaš da vidiš da li se išta čulo.BrinetaNight wrote: ↑22/11/2019 07:46 Pozdrav!Zelim ispričati sto mi se dogada u nocnim satima od ponoći do negdje pet ujutro i to samo u dnevnoj sobi,tamo sam nocu budna jer ucim posto studiram i gledam tv.Dogada se to vec nekih tri godine i u početku sam mislila da je to moja pokojna macka posto se to pocelo dogadati nakon sta je ona uginala.Naime,cujem treperajuci zvuk kao da netko mljacka.Nikakve druge životinje niti aparate nemam u toj prostoriji niti u kući,to da isključimo.Zvuk dolazi po običaju s iste pozicije dnevne sobe,ponavlja se nekoliko puta u noci a ima kad je i češći pa je desetak do petnaest puta.Ponekad je glasniji a ponekad tiši.Dolazi kao iz zraka malo iznad tla.Poslije sam pomislila da to ipak nije moja pokojna mačka nego duh ili demon jer sam otkrila da oni i mljackaju i režu a tog zvuka dok sam macku imala nije bilo jer povezujem to s onom teorijom da macke cuvaju od duhova i demona pa ga tad nije bilo.Isto tako nema ga danju kad duhova nema danju obično.I takoder nema ga ljeti a otkrila sam da duhovi ne vole toplo.Nisam luda osoba i ne haluciniram,samo nikako ne mogu otkriti što se dogada.Kad su moji roditelji prisutni tad se ne javlja,samo kad ja ostanem sama kao da zeli samo samnom komunicirati.Također moram napomenuti da nam vec godinama otkad smo u tom novom stanu cesto lupaju i ormari i komode i to na periode i cak nocu.Preselili smo u taj stan kad sam bila mala a dok smo zivjeli kod bake takvih stvari nikad nije bilo.Molim vas posto sam u neznanju i neznam sto učiniti recite mi dal se vama takvo sto dogada ili dogadalo i sto je to.Bila bi vam zahvalna da podijelite samnom svoja iskustva i da mi kazete sto učiniti.Pozdrav iz Rijeke.
Ima logike. Špijunaža, šta drugo kada je internet u pitanju.zrakomlat wrote: ↑23/11/2019 15:15 Ukini googlu facebooku i sl dozvolu pristupa mikrofonu. Smarfoni i tableti "prisluškuju" ljude i onda im nude takve sadržaje. Pričaj o kerovima i mačkama, za par dana će ti facebook nuditi reklame za whiskas ili neku ćukeću hranu, dogs trust će ti nuditi besplatne sterilizacije i sl.
U jebote nisam sam znači...zrakomlat wrote: ↑22/11/2019 17:25Meni se više puta dešavalo nešto slično, al baš ono više puta. Idem ulicom, učini mi se da mi u susret ide neko ili neka. Kad se približimo, nije to ta osoba, nekad ni slična. Al zato u narednih npr 200 metara sretnem stvarno tu osobu. I obično to bude neko koga ne viđam često, npr neko iz drugog grada ili dijaspore.hAZNADAR wrote: ↑22/11/2019 13:05 Padne ti naum neka pjesma i vrti ti se u glavi,... i bas ta pjesma poslije ili na radiju, TV,.. ili neko do tebe slusa na telefonu.
Isto i film - naumpane ti neki film sto si gledao ranije,... upalis poslije TV - provrtis kanale kad ono bas taj film.
Naumpane ti neko s'kim se nisi dugo cuo i bas razmisljas kako bi trebao nazvati - kad bas taj dan ta osoba nazove tebe.
Naumpane ti nesto u zamrzivacu sto dugo stoji i mislis kako bi se to moglo izvaditi i odmrznuti za rucak - kad zena to vec uradila.
Na poslu ti naumpane neki projekt, mapa,... koje je vec u arhivi i niko nije spominjao i mislis kako bi se to mozda moglo iskoristiti - kad prvi mail koji je stigao je bas o tome sto je neko bas to iskopao i predlozio da se iskoristi.
Vrtis neku pjesmu u glavi sutke i nicim ne pokazujes da ti je pjesma u glavi - a osoba do tebe krene bas tu pjesmu mumlati usput dok nesto radi.
Naupane mi neki forumas sto me nije odavno zahebavao - otvorim forum i bas ta osoba u Notification tebi nesto - naravno opet zahebava.
Naumpane ti neki sitni kvar na autu sto nisi imao duze vrijeme i bas ti drago sto nemas s¨tim problema - sjednes u auto taj dan i ........
I jedno vrijeme bih skoro svaki dan, a trajalo je dugo, pogledao u mob u 22:22![]()
I ja imam ovo isto, potpuno isto, proživljavam situaciju tu i tom trenutku se sjetim kao da sam je već proživljavao...samo nije Safet i žena...Hank Paldum wrote: ↑23/11/2019 17:22Ima logike. Špijunaža, šta drugo kada je internet u pitanju.zrakomlat wrote: ↑23/11/2019 15:15 Ukini googlu facebooku i sl dozvolu pristupa mikrofonu. Smarfoni i tableti "prisluškuju" ljude i onda im nude takve sadržaje. Pričaj o kerovima i mačkama, za par dana će ti facebook nuditi reklame za whiskas ili neku ćukeću hranu, dogs trust će ti nuditi besplatne sterilizacije i sl.
Još nešto slično, izgleda da je ovo klasika jer su mnogi doživjeli slično ali nikako da dobijem konkretam odgovor.
Scena: Sjedim na fotelji i držim času u ruci, supruga sjedi za stolom i večera, na televiziji snimak kako Safet Isović pjeva. Odjednom se sjetim da sam taj momenat sanjao (iako se do tog momenta nisam sjetio tog sna). Sve isto, fotelja, večera, žena, Safet. Pretpostavljam da su mnogi isto sanjali (ne ženu i Safetaali takvu situaciju) ali me zanima pravo objasnjenje jer mi se čini da je se taj san desio davno prije stvarnog događaja.
Paranormalnoproblemnatravunu wrote: ↑24/11/2019 07:51 Koji put mi se znalo desiti da sljedeću platu dočekam, a imam još para u plusu na računu![]()
tandmand wrote: ↑23/11/2019 16:06To se zove "sinhronicitet" a termin je uveo u upotrebu Karl Gustav Jung.hAZNADAR wrote: ↑22/11/2019 13:05 Padne ti naum neka pjesma i vrti ti se u glavi,... i bas ta pjesma poslije ili na radiju, TV,.. ili neko do tebe slusa na telefonu.
Desilo mi se par puta za pjesmu, jednom vrti mi se neka pjesma Dine Merlina, dali Pala magla ili Ćuskije jedna od te dvije, davno je bilo... uđem u kuću upalim radio, kad baš ta pjesma ide.hAZNADAR wrote: ↑22/11/2019 13:05 Padne ti naum neka pjesma i vrti ti se u glavi,... i bas ta pjesma poslije ili na radiju, TV,.. ili neko do tebe slusa na telefonu.
I jel bilo ko s merlinovom pjesmom u primjeru prije?trambusek88 wrote: ↑24/11/2019 10:35Desilo mi se par puta za pjesmu, jednom vrti mi se neka pjesma Dine Merlina, dali Pala magla ili Ćuskije jedna od te dvije, davno je bilo... uđem u kuću upalim radio, kad baš ta pjesma ide.hAZNADAR wrote: ↑22/11/2019 13:05 Padne ti naum neka pjesma i vrti ti se u glavi,... i bas ta pjesma poslije ili na radiju, TV,.. ili neko do tebe slusa na telefonu.
Dešavalo mi se da sanjam osobu koju nisam dugo vidio a slučajno je sretnem taj dan ili sutra.
Zadnji slučaj, sanjam bivšu kolegicu s posla kako joj zavlačim ruku u grudnjak, kasnije taj dan sretnem je na ulici.
Zajebala ga, hodala bez grudnjaka.zrakomlat wrote: ↑24/11/2019 11:28I jel bilo ko s merlinovom pjesmom u promjeru prije?trambusek88 wrote: ↑24/11/2019 10:35Desilo mi se par puta za pjesmu, jednom vrti mi se neka pjesma Dine Merlina, dali Pala magla ili Ćuskije jedna od te dvije, davno je bilo... uđem u kuću upalim radio, kad baš ta pjesma ide.hAZNADAR wrote: ↑22/11/2019 13:05 Padne ti naum neka pjesma i vrti ti se u glavi,... i bas ta pjesma poslije ili na radiju, TV,.. ili neko do tebe slusa na telefonu.
Dešavalo mi se da sanjam osobu koju nisam dugo vidio a slučajno je sretnem taj dan ili sutra.
Zadnji slučaj, sanjam bivšu kolegicu s posla kako joj zavlačim ruku u grudnjak, kasnije taj dan sretnem je na ulici.
![]()
i meni se dešavalo dok sam imao Samsung mobitel (trenutno je Huawei),Hank Paldum wrote: ↑22/11/2019 22:39 Pozdrav forumašima![]()
Meni se često dešavaju stvari slične hAZNADARu samo je kod mene više cyber prirode i to je počelo prije par godi a kada sam uzeo tablet.
npr. smo jednom ukućani i ja kratko pričali o filmu gdje je glumio Willem Dafoe da bi kasnije kada bi na google tražio nešto i ukucao W on izašao kao prvi rezultat (dobar glumac ali nije sada toliko ime da bi izašao prvi jer ima prečih stvari od njega sa W. World Cup, Walt Disney, Will Smith itd.)
Onda smo pričali kako me bi bilo loše da opet poslije mnogo godina napravimo domaći sladoled kad ono isti dan na jednom portalu na prvoj strani članak o domaćem sladoledu
Pa smo na televiziji naletili na seriju Malcolm u sredini pa smo zbog Malcolmovog oca razgovarali kako bi trebalo opet pogledati Breaking Bad. Ja poslije na YouTube a ono stranica predlaže Breaking Bad isječke.
To su teme koje se pomenu možda jednom u 5 godina kod nas, znači nije sad da je YouTube ili Google memorisao šta tražimo na internetu. Tablet samo ja koristim i nosim ga sa sa svojim ličnim gmail računom, znači isto je nemoguće da je neko od ukućana to tražio nakon našeg razgovora. Da Google izbacuje članke o temama koje sam tražio na internetu shvatam ali je neobjašnjivo da se to pojavljuje nakon što se razgovara o tome.
zforumas wrote: ↑24/11/2019 18:27Zajebala ga, hodala bez grudnjaka.zrakomlat wrote: ↑24/11/2019 11:28I jel bilo ko s merlinovom pjesmom u promjeru prije?trambusek88 wrote: ↑24/11/2019 10:35
Desilo mi se par puta za pjesmu, jednom vrti mi se neka pjesma Dine Merlina, dali Pala magla ili Ćuskije jedna od te dvije, davno je bilo... uđem u kuću upalim radio, kad baš ta pjesma ide.
![]()