ARBiH

Post Reply
argyle

#476 Re: ARBiH

Post by argyle »

славянин wrote:Kakav je to dosad ne objavljivani video bio na Hayatu o borbi za Zuc ? Imali neko link ako je i objavljen na internetu ?
Hvala unaprijed.
славянин

#477 Re: ARBiH

Post by славянин »

argyle wrote:
славянин wrote:Kakav je to dosad ne objavljivani video bio na Hayatu o borbi za Zuc ? Imali neko link ako je i objavljen na internetu ?
Hvala unaprijed.
Hvala mnogo ! :thumbup: :thumbup: :thumbup:
ZV Keli

#478 Re: ARBiH

Post by ZV Keli »

славянин wrote:
ZV Keli wrote:Mislis da se prije 200,300 godina isto nije pricalo,ako se zarati bjezat cemo(tada put ostatka Osmanskog carstva)pa su Bosnjaci(svih vjera)ostajali,borili se i lomili zube i kicmu okupatoru i dusmanu
Mislim zdrava logika za obje strane - Borio se u ratu - sad si niko i nista - jedva kraj sa krajem / ufatio se noge - pun ko brod -lagodan zivot.
Uvijek je to tako bilo ali jarane jedno je biti pi**a i pobjeci i praviti se velikim muslimanom(a u tom Islamu je isto tako zabranjeno bjezati od neprijatelja)a jedno je biti COVJEK ostati,boriti se.To sto ove glavesine ne cijene ima Onaj koji cijeni,a to je bitnije od bilo kojeg iz vlasti.
staradis

#479 Re: ARBiH

Post by staradis »

Bgm bi bio prvi na granici ili bi se dokopao nekog političara pa ga kokno sigurno se ne bi borio i stvarao novog Izetbegovića

Sent from my GT-S5830 using Tapatalk 2
Ramzess Veliki

#480 Re: ARBiH

Post by Ramzess Veliki »

matematicar_teski wrote:
славянин wrote:
matematicar_teski wrote:Interesuje me nesto, kakva bi sad vojska izrasla, zlu ne trebalo sad ?
Ja mislim da bi sad izrasla velika vojska emigranata na obje strane i zapalila dje ko stigne :D Okupirali bi sve preko Njemacke,Beneluxa itd :D

Sta kazu od gresaka se uci :)
A ko bi stitio nase nene i majke?
Pa ima ona pobjeglička pjesma od Merlina, kako su je ono pjevali na granici ... "Odoh i ja majko, Bosnu brani ti. " :lol:
Ramzess Veliki

#481 Re: ARBiH

Post by Ramzess Veliki »

matematicar_teski wrote:Interesuje me nesto, kakva bi sad vojska izrasla, zlu ne trebalo sad ?
Sad nam treba oslobodilačka armija prevarenih građana da nas oslobodi naših političara. Srbi nek linčuju svoje, a mi svoje, hrvati svoje, manjine svoje i da jednom počnemo živjeti od svoga rada, da jednom možemo misliti da postoji u ovoj vukojebini budućnost za našu djecu, a ne samo za izdajničke porodice koje nas pljačkaju od kad su izdali Kapetana Gradašćevića.
Hrulj

#482 Re: ARBiH

Post by Hrulj »

Ramzess Veliki wrote:
Sad nam treba oslobodilačka armija prevarenih građana da nas oslobodi naših političara. Srbi nek linčuju svoje, a mi svoje, hrvati svoje, manjine svoje i da jednom počnemo živjeti od svoga rada, da jednom možemo misliti da postoji u ovoj vukojebini budućnost za našu djecu, a ne samo za izdajničke porodice koje nas pljačkaju od kad su izdali Kapetana Gradašćevića.
Nazalost to nije moguce. Vidio si kakva je bila hajka na ove sto protestuju od strane medija iz RS-a.
Da se nesto pokusa uraditi isto bi bilo, samo jos gore.
I da, dobar vece svima :)
matematicar_teski

#483 Re: ARBiH

Post by matematicar_teski »

sarajvosa wrote:http://www.youtube.com/watch?v=l7B_xl5yufA

SRETAN TI ROĐENDAN ARMIJO KOJA SI NAS SAČUVALA I SLOBODU NAM DALA.
I DAN DANAS JE TVOJA LEGLALNA,LEGITIMNA,SLAVNA I ČASNA BORBA TRN U OKU MNOGIM DUŠMANIMA OVE ZEMLJE!
na 1.35 jako potresno
Hrulj

#484 Re: ARBiH

Post by Hrulj »

matematicar_teski wrote:

I DAN DANAS JE TVOJA LEGLALNA,LEGITIMNA,SLAVNA I ČASNA BORBA TRN U OKU MNOGIM DUŠMANIMA OVE ZEMLJE!
na 1.35 jako potresno
Sta te smeta oko toga?
matematicar_teski

#485 Re: ARBiH

Post by matematicar_teski »

Hrulj wrote:
matematicar_teski wrote:

na 1.35 jako potresno
Sta te smeta oko toga?
Sjetim se moje majke, kad je polijevala vodu za mnom, doduse ja sam tada na ispite isao :kiss:
Woody
Location: Jedna država, dva entiteta, tri naroda, četiri pičke materine

#486 Re: ARBiH

Post by Woody »

Pitanje za @matematicar_teski:
Sjetim se moje majke, kad je polijevala vodu za mnom, doduse ja sam tada na ispite isao :kiss:
A, kad si išao na liniju? :svijeca:
RahatHurmašica

#487 Re: ARBiH

Post by RahatHurmašica »

Woody wrote:Pitanje za @matematicar_teski:
A, kad si išao na liniju? :svijeca:
nije imao vremena na liniju, morao čovjek ispite spremati...... :D
sinuhe

#488 Re: ARBiH

Post by sinuhe »

Narod iz I. Bosne je tesko stradao sto kod kuce sto u SA.
crnins

#489 Re: ARBiH

Post by crnins »

Ja se i dan danas pitam zašto su naši zaustavili napade prema Banjaluci pa nek nas bombarduje NATO i Amerika nek rokaju, dok su nas rokali četnici 4 godine nisu kurcom mrdali kad smo mi malo ojačali i stabilizovali se stani pa imamo ovu avet i nakardu danas da se ne zna ništa.
славянин

#490 Re: ARBiH

Post by славянин »

crnins wrote:Ja se i dan danas pitam zašto su naši zaustavili napade prema Banjaluci pa nek nas bombarduje NATO i Amerika nek rokaju, dok su nas rokali četnici 4 godine nisu kurcom mrdali kad smo mi malo ojačali i stabilizovali se stani pa imamo ovu avet i nakardu danas da se ne zna ništa.
Zato sto je HV zaustavio napredovanje sa juga a Srbija zaprijetila direktnom intervencijom i ulazak u rat ako se krene u uzimanje Banja Luke.
fantom slobode

#491 Re: ARBiH

Post by fantom slobode »

славянин wrote:
crnins wrote:Ja se i dan danas pitam zašto su naši zaustavili napade prema Banjaluci pa nek nas bombarduje NATO i Amerika nek rokaju, dok su nas rokali četnici 4 godine nisu kurcom mrdali kad smo mi malo ojačali i stabilizovali se stani pa imamo ovu avet i nakardu danas da se ne zna ništa.
Zato sto je HV zaustavio napredovanje sa juga a Srbija zaprijetila direktnom intervencijom i ulazak u rat ako se krene u uzimanje Banja Luke.
Srbija :lol: :lol: :lol: :lol: to se tad krenula ukljucivati u rat :lol: :lol: :lol: armija nepobjedivih :lol: :lol: stipu se toga...

Amerika je rekla da se stane, inace ce bombardovati Armiju BiH, tri dana su produzena dejstva. Dudakovic je to i rekao borcima u Krajini, produzavamo tri dana...Banja Luka nije imala nikakvih sansi da se odbrani, raspad sistema, opsta bjezanija...Rece da si mlad...pa ostani takav....de malo muzika, malo koke i tako to...
junkers

#492 Re: ARBiH

Post by junkers »

славянин wrote: Smiri strasti onda druze - nije ovdje niko neprijatelj nikome.Prvo razumi da je AR BIH uradila maksimum ako ne i vise od maksimuma sa materijalom i organizacijom koju je imala.Svi mi zelimo neke istine u kojima nas centimetar dijeli od totalnog trijumfa do kojeg nismo dosli jer smo izdati ili je neko treci kriv.
nisam ti ja drug,nisam ti se prvi ni obratio,nemam želju sa tobom da raspravljam jer nemaš potrebno znanje,(zemlja da bi mobilisala 100000 vojnika mora bit u puno boljoj situaciji od srbije).odgovorio sam drugom forumašu zato što mislim da ova tema zaslužuje kvalitetnije upise.
ovim završavam diskusiju s tobom,ako ti nešto nije jasno pp ili lično
solo2

#493 Re: ARBiH

Post by solo2 »

Onako na brzinu odgovor na temu BL, HV, ARBIH

Sve sama politika - doslo se dokle je trebalo da se dodje, zauzelo se sto je trebalo, kasnije potpisan ugovor u Dayton-u i to je to. Kakva sila ova ili ona i patetika, nista. ARBIH je izdrzala skoro 4 godine totalne agresije bez oruzija uz embargo, uz velike ljudske zrte ali opet proporcionalno manje nego Srpska iako u daleko losijoj poziciji. Kada su svi shvatili da to sve traje predugo i da vise nema smisla onda su odlucili da se potpise to sto se potpisalo u korist naravno Hrvatske (mada bez Herceg-Bosne) i Srbije uz RS a Bosna je priznata kao drzava u trenutku nikad slabije Rusije i kraj price. Bosnjaci dobili drzavu (ali kakvu), Srbi dobili entitet ali kakav, Hrvati dobili federaciju i sad im zao sto su prosli bez entiteta... sve zajedno narod izgubio - politika (lopovluk) pobjedila ili operacija uspjela - pacijent podlegao

O&O
Last edited by solo2 on 14/06/2013 22:54, edited 1 time in total.
junkers

#494 Re: ARBiH

Post by junkers »

mislim ko god kaže da je želio da se nastavi rat nije pri sebi,nešto najgore što se može desiti u životu jednog čovjeka,ali koji izbor smo imali 92.?drugi par karti i o tome nebih ovdje je što su mnogi iskoristili taj rat za bogaćenje,privatizacije,šverc...

međutim činjenica je i da je Armija izrasla u silu koja se mogla nositi sa susjedima i vjerujem da su oni dočekali kraj rata još radosniji od nas.

zarad palih drugova na ovoj temi makar ne bi trebali pljuckati po toj Armiji.
gorgonzola

#495 Re: ARBiH

Post by gorgonzola »

junkers wrote:mislim ko god kaže da je želio da se nastavi rat nije pri sebi,nešto najgore što se može desiti u životu jednog čovjeka,ali koji izbor smo imali 92.?drugi par karti i o tome nebih ovdje je što su mnogi iskoristili taj rat za bogaćenje,privatizacije,šverc...

međutim činjenica je i da je Armija izrasla u silu koja se mogla nositi sa susjedima i vjerujem da su oni dočekali kraj rata još radosniji od nas.

Prvo ispod avatara ti stoji netacan naziv. Nema republike bih niti ce je biti. Ima samo r srpska zahvaljujuci necijem potpisu. Necemo ga spominjati. A da se mogla nositi sa susjedima (ako mislis na srbijui hrvatsku), simnjam da bi.
gorgonzola

#496 Re: ARBiH

Post by gorgonzola »

solo2 wrote:Onako na brzinu odgovor na temu BL, HV, ARBIH

Sve sama politika - doslo se dokle je trebalo da se dodje, zauzelo se sto je trebalo, kasnije potpisan ugovor u Dayton-u i to je to. Kakva sila ova ili ona i patetika, nista. ARBIH je izdrzala skoro 4 godine totalne agresije bez oruzija uz embargo, uz velike ljudske zrte ali opet proporcionalno manje nego Srpska iako u daleko losijoj poziciji. Kada su svi shvatili da to sve traje predugo i da vise nema smisla onda su odlucili da se potpise to sto se potpisalo u korist naravno Hrvatske (mada bez Herceg-Bosne) i Srbije uz RS a Bosna je priznata kao drzava u trenutku nikad slabije Rusije i kraj price. Bosnjaci dobili drzavu (ali kakvu), Srbi dobili entitet ali kakav, Hrvati dobili federaciju i sad im zao sto su prosli bez entiteta... sve zajedno narod izgubio - politika (lopovluk) pobjedila ili operacija uspjela - pacijent podlegao

O&O
Pogresno, bosnjaci su dobili 27 posto drzave, hrvati imaju relativno cistu hercegovinu, a srbi su nagradjeni sa 49 posto skoro etnicki ociscene teritorije. Sve skupa je sad ovo nakaradno uredjenje u kojem se oko pisljivog maticnog broja ne mogu dogovoriti.
Tacticus

#497 Re: ARBiH

Post by Tacticus »

славянин wrote:
fantom slobode wrote:
junkers wrote:
stipu seljačića,ono nešta,srbija :lol: ,intervenisat :lol:
lafo Tuzlak... :lol: :lol: :lol: :lol: intervenisat :lol: :lol: :lol:
Uzmi lijepo i citaj malo (imas dosta istrazivanja od stranih novinara), a ti ako mislis da Srbija nije mogla mobilizirat 100 hiljada ljudi i poslat ih ovamo ne znam onda.Znam da ste mozda obojica uvrjedjeni cinjenicom da "vasa" vojska nije mogla da cini cuda pa naravno krivite NATO (zajedno sa Srbima,Arapima,Rusima itd itd) za sve svoje probleme ali...... kako je tako je.
Inace nauci se kulturi gradjaninu,jer bolje biti kulturan "seljacic" nego "seljacina" a gradjanin :lol:

PS: Jesil ti poznavao pokojnog Vedrana Puljica,posto znas ja sam bio tu pored kada je poginuo - al jbg mi seljaci smo najgori ;)
srbija je tada imala goriva, za maksimalno 2-3 mjeseca intezivnih operacija ili 6 mjeseci umjerenih operacija
na 1 poziv mobilizacije koji je pokrenuo milosevic javilo se brojem i slovom oko 7% rezervista

apsolutna cinjenica je da je vrjeme islo zestoko u korist ABiH sto radi slamanja srbije pod embragom, sto izuzetno niskog morala, sto zbog toga sto je do kraja 1995 trebala biti zadnje zasjedanje senata USA u kojem se vec znalo da ce se ukiniti embargo na oruzije,...
ali isto tako je cinjenica da je alija popustio pod pritisko djelomicno zbog samog pritiska, a dobrim djelom jer je znao da nacionalne stranke ako nemaju prekoputa isto nacionalne stranke nemaju bas dug vjek trajanja, a bas zbog toga je insistirao kod holbruka da se sds ne zabrani (sto je ovaj htjeo) i potpisao je ime republika srpska
junkers

#498 Re: ARBiH

Post by junkers »

gorgonzola wrote:
junkers wrote:mislim ko god kaže da je želio da se nastavi rat nije pri sebi,nešto najgore što se može desiti u životu jednog čovjeka,ali koji izbor smo imali 92.?drugi par karti i o tome nebih ovdje je što su mnogi iskoristili taj rat za bogaćenje,privatizacije,šverc...

Prvo ispod avatara ti stoji netacan naziv. Nema republike bih niti ce je biti. Ima samo r srpska zahvaljujuci necijem potpisu. Necemo ga spominjati. A da se mogla nositi sa susjedima (ako mislis na srbijui hrvatsku), simnjam da bi.
lokacija tačna,pravo me k.rac boli šta neko misli o tome,a Armija je 93. pokazala da se može nositi sa agresorom,istočnim i zapadnim(fikretovi su bili bonus)
racionalista

#499 Re: ARBiH

Post by racionalista »

Ima li ko kakvih dokumenata, slika, tekstova vezanih za 14. diviziju Armije RBiH???
Zokipfc

#500 Re: ARBiH

Post by Zokipfc »

Sarajmen wrote:Image
Moze li mi neko reci ko je taj vojnik arbih koji je u martu 1992 poginuo, i kako? hvala
Post Reply