Pored bijele sljive i marelice cu vjerovatno jos jednu tresnju zasaditi (zaboravio sam naziv, neko je ovdje vec napisao, krupna sa kratkom patljicom) i jednu veoma rijetku krusku koja mi je ostala u sjecanju jer kao djecak sam je krao kod komsije. Probao sam je naci na google pod "plava kruska" ili "modra kruska" pa mi je izbacilo kruska Andjelija. Citam kako je tek nedavno stvorena ta sorta, a na slici mi izgleda kao ova iz moje mladosti. Na nekom forumu nadjem slicnu sliku pod nazivom "kruska starkrimson".
E sad, ne znam jesu li Andjelija i Starkrimson jedna te ista kruska ili veoma slicne izgledom, a ipak razlicitog ukusa, slatkoce, mehkoce... probacu naci je.
Planiram zasaditi i crvenu viljamovku, volim da mi je saren vocnjak, a ova kruska takodjer lijepo izgleda.
Vec 3 godine imam Nashi krusku, mislim da je nastala ukrstanjem jabuke i kruske, iako mlada vec daje dosta ploda i jako zanimljiva vocka, neobicna i relativno ukusna.
Ovog ljeta mati kad se vracala s' mora trgnula je sadnicu smokve, zasadila u veliku saksiju da se primi.