HS Internet - ALL ABOUT

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Post Reply
lozze

#476 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by lozze »

respo wrote:ovo kid 6 je vjerovatno taj kid 4
I ja mislim

Sent from my Galaxy Nexus using Tapatalk
lozze

#477 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by lozze »

respo wrote:ovo kid 6 je vjerovatno taj kid 4
I ja mislim

Sent from my Galaxy Nexus using Tapatalk 2
Oligarh

#478 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by Oligarh »

Akcija pocinje od 01.12.2012 :-D

Ovo je sasvim fer ponuda, jer ja recimo sada sam korisnik KID 12 paketa i sada ce me prebaciti na KID 22 za sta cu placati manje oko 15 KM.
AdrianMole

#479 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by AdrianMole »

Od 1.12 postoje samo KID8,KID 14 i KID 22.Mislim kako je ovo sasvim dobra ponuda.HS (osim normalnih pojedinačnih slučajeva) nije imao problema sa stabilnošću, pa se nadam kako će i ova tranzicija proteći mirno.Time dobijamo internet na evropskoj razini.Kada bi ponuda kanala bila i upola tako dobra kao net ,gdje bi HS kraj bio... :D
respo

#480 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by respo »

jebo te ja negdje napisah ocekujem od hs-a 1-og marta da ce povecati pakete a oni planirali vec za decembar :)

naravno ako se obistini onda su fakat jebali kompletnu konkurenciju u zdrav mozak
AdrianMole

#481 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by AdrianMole »

Evo :D Malo se loše vidi,ali je izrezano i kopirano iz elektronskog izdanja Avaza.Internet je i do sada bio dobra strana HS-ove ponude, a sada postaje i odlična.
Last edited by AdrianMole on 31/10/2012 16:51, edited 1 time in total.
Frtalj_Duše

#482 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by Frtalj_Duše »

AdrianMole wrote:

Evo :D Malo se loše vidi,ali je izrezano i kopirano iz elektronskog izdanja Avaza.Internet je i do sada bio dobra strana
HS-ove ponude ,a sada postaje i odlična.
Fino, fino, valjda će to i ovaj telemach natjerati da slično odgovori, nadam se čim prije! Živjela konkurencija! :thumbup:
respo

#483 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by respo »

i sada leti na kidu 10 a kako li ce tek biti 1-og decembra :D

samo ih upload jos uvijek jebe
Kemal Malovčić

#484 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by Kemal Malovčić »

POVEĆAJTE APLOUD!!!
Kemal Malovčić

#485 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by Kemal Malovčić »

JEDVA ČEKAM!!!
Frtalj_Duše

#486 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by Frtalj_Duše »

Kemal Malovčić wrote:JEDVA ČEKAM!!!
Ma šta će tebi moke, valjda već imaš diskografiju skinutu? :skoljka:

Ili ti to planiraš nove pjesme na yubito postavljati besplatno pa ti treba aploud!? :mrgreen:
Kemal Malovčić

#487 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by Kemal Malovčić »

Frtalj_Duše wrote:

Ili ti to planiraš nove pjesme na yubito postavljati besplatno pa ti treba aploud!? :mrgreen:
spotove u ejč diju :mrgreen:

a stvarno aploud treba veći kad je vako brz daunloud :(
Frtalj_Duše

#488 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by Frtalj_Duše »

Kemal Malovčić wrote:
Frtalj_Duše wrote:

spotove u ejč diju :mrgreen:

a stvarno aploud treba veći kad je vako brz daunloud :(
U pravu si moke 100%, bezobrazluk je stvarno i od jednih i drugih, evo i ovi mrski "stranci" u telemaČu ne daju ni 1mbps ul na 12mbps dl! Elem, opet bolje od bitchnet-a, da nije ovih kablovskih, mi bi i dalje gledali klipove na yubitu u 360p i malo-malo morali gledati one kazaljke što mjere promet, ne bi li prešli isti! :skoljka:
The Realist

#489 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by The Realist »

Da se lijepo vidi:
Društvo za telekomunikacijske usluge M&H Company od 1. decembra ove godine uvodi nove brzine interneta u sklopu KID paketa. Dosadašnji paket KID 4 postaje paket KID 8, tako da dosadašnji korisnici paketa KID 4 postaju korisnici paketa KID 8.

Dosadašnji paket KID 8 postaje paket KID 14, a dosadašnji paketi KID 10 i KID 12 postaju paket KID 22.

Cijena paketa KID 8 iznosi 33,90 KM, KID 14 39,90 KM, a KID 22 44,90 KM.

Primjena navedenih paketa počinje od 1. decembra 2012. godine čime prestaje primjena dosadašnjih KID paketa iz cjenovnika broj 66/12 od 24. januara 2012. godine.

Pretplatnici analogne i digitalne televizije do kraja ove godine mogu očekivati veliki broj novih televizijskih kanala u ponudi o čemu ćemo vas informisati u narednom periodu.
Ali ovo za net je stvarno neočekivano i ove brzine su stvarno velike, samo treba vidjeti da li to mogu podržati. Hmm, nedavno sam prešao sa KID 10 na KID 4, no ovih 22 mbp/s stvarno izgleda primamljivo, mada mislim da ću se zadovoljiti sa ovih 8mbp/s, a.B.d.!

Nadam se da će sve funkcionisati, ali i da će kanali stvarni biti dobri, a.B.d.!

PS
Da li će se brzine mijenjati onima koji nemaju KID pakete?

PPS
Zna li iko kakav će upload biti, tj. na koji način će povećavati šta?

I da, ovo je vjerovatno odgovor na Telemach, koji im radi Sporkluba, ali još dosta nekih stvari uzima dosta korisnika.
Nermin_BH

#490 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by Nermin_BH »

AdrianMole wrote:

Evo :D Malo se loše vidi,ali je izrezano i kopirano iz elektronskog izdanja Avaza.Internet je i do sada bio dobra strana HS-ove ponude, a sada postaje i odlična.
Mogao si ostaviti i link direkt sa avaza
jastuk1

#491 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by jastuk1 »

Da li se ove promjene odnose samo na KID pakete? Ispada da će se meni cijena povećati ako će postojati samo KID paketi i ako ja sada sa običnog internet paketa moram prelaziti na KID.

To se meni ne isplati jer ne gledam kablovsku TV nikako, pa mi KID ne treba. Onda će mi biti bolje da pređem na BHT-ov internet, ako ga povećaju, jer ne moram uzimat Moju TV, a fiksni telefon unutar fiksne BHT mreže će mi biti "besplatan."
addem

#492 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by addem »

jastuk1 wrote:Da li se ove promjene odnose samo na KID pakete? Ispada da će se meni cijena povećati ako će postojati samo KID paketi i ako ja sada sa običnog internet paketa moram prelaziti na KID.

To se meni ne isplati jer ne gledam kablovsku TV nikako, pa mi KID ne treba. Onda će mi biti bolje da pređem na BHT-ov internet, ako ga povećaju, jer ne moram uzimat Moju TV, a fiksni telefon unutar fiksne BHT mreže će mi biti "besplatan."
Mislim da moju tv moras uzeti svakako. Ako zelis da imas telefon, mada nisam siguran.

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
jastuk1

#493 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by jastuk1 »

addem wrote:
jastuk1 wrote:Da li se ove promjene odnose samo na KID pakete? Ispada da će se meni cijena povećati ako će postojati samo KID paketi i ako ja sada sa običnog internet paketa moram prelaziti na KID.

Mislim da moju tv moras uzeti svakako. Ako zelis da imas telefon, mada nisam siguran.

Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
Koliko ja znam ne mora se uzimati moja TV. Može samo internet i telefon, bez moje tv. Ne moram ići na VOIP - mogu se vratiti na obični POTS telefon.

Al neću ništa dok BHNET ne poveća brzine.

Uglavnom, znači niko ne zna jel ostaju samo KID paketi i ovi ostali se ukidaju?
The Realist

#494 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by The Realist »

Vidim da dižu upload za ovaj KID 4, tj. KID 8, što je odlično.
lozze

#495 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by lozze »

Kupio sam danas hd resiver u hs-u za 49,90KM i zadovoljan sam slikom...zanima me samo ima li neka caka da se jos malo poboljsa slika u opcijama? Posto znam da moze biti bolje....imam 109 kanala zajedno sve ukupno sa 10 hd kanala....u bitit sve je sito izuzev ovih 10 hd kanala koji su stvarno ekstra...u opcijama mi je bila rezolucija 400 i nesto ja sam je podigao na 1080p i60 ...pa ne znam treba li se jos nesto namjestiti ako ima neki savjet???

Benq

#496 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by Benq »

lozze wrote:Kupio sam danas hd resiver u hs-u za 49,90KM i zadovoljan sam slikom...zanima me samo ima li neka caka da se jos malo poboljsa slika u opcijama? Posto znam da moze biti bolje....imam 109 kanala zajedno sve ukupno sa 10 hd kanala....u bitit sve je sito izuzev ovih 10 hd kanala koji su stvarno ekstra...u opcijama mi je bila rezolucija 400 i nesto ja sam je podigao na 1080p i60 ...pa ne znam treba li se jos nesto namjestiti ako ima neki savjet???

Ima li kod tih novih resivera HDMI izlaz ili je jos uvijek coax i cinc ?
zikmu

#497 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by zikmu »

Također, za Vas uskoro pripremamo i nove brzine internet paketa, kao i nove interesantne televizijske kanale u programskim šemama, a o svemu ćemo Vas informisati u narednom periodu.
fole13

#498 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by fole13 »

patakdaca wrote:evo zvanicno na hs- ovoj stranici obavijest da ga mi bez kid paketa pusimo poprilicno, sad za sad :x

http://www.hs-hkb.ba/2012/11/01/nove-br ... 1-12-2012/
Pa ja cu preci na ovaj kid 8 i rijesena stvar. Jer svakako toliko placam ovaj advanced paket, pa mi ga dode na isto.
Nermin_BH

#499 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by Nermin_BH »

.
Last edited by Nermin_BH on 01/11/2012 23:34, edited 1 time in total.
Benq

#500 Re: HS Internet - ALL ABOUT drugi dio

Post by Benq »

Jos kad bi Enes malo Upload-a "odvrnuo" bilo bi super , dzaba i 100Mbps da mi da kad Uploada ni za lijeka , ni speedtest ga ne moze naci :D
Post Reply