Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Ekonomija, biznis, dionice, posao, (ne)zaposlenost...

Moderator: anex

Post Reply
quarterback

#476 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by quarterback »

anonimnaosoba wrote:Al' su im ćevapi za 10 :D
meni vala nisu ni za 5, kamo li za 10
Hemera

#477 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by Hemera »

UltrasNaBaterije wrote:
kakaljin wrote:
MOSALJOZE wrote::jbt:
jeli ti to odgovor

pa ti sam kazes ako ne dobijes fiskalni racun ne moras da platis i da ides preko vrata kao sav sretni
da ti objasnim posto pametujes...

Račun je važeći elektronski kad plaćaš režije, i nikakav fiskalni račun ti ne treba. Drugo je to što generalizuješ i pravis se englez kad znas da svi iole ozbiljni pružaoci usluga (bilo kakvih) plaćaju poreze državi.

I ne ne trebaš plaćati račun. Prošle zime nisam dobio račun u Hotelu Pahuljica na Vlašiću, samo preko vrata, konobar me zaustavlja nisi platio, rekoh nisam dobio račun. Kaže on meni: "Ah sad cu ti otkucat." reko otkucaj nekom drugom, ako meni otkucas prijaviću te šefu. Slična situacija mi se desila i u Mrkvi na Grbavici, al sam platio jer me lijepo zamolio da prihvatim račun naknadno.
http://www.fiskalizacija.ba/index.php?o ... &Itemid=53

pročitaj ovdje detaljnije kod kog ane postoji obaveza evidentiranja preko fiskalnog uređaja
UltrasNaBaterije
Location: Grbavica-zgrade u nizu, u kopu-jedan drugom uvijek blizu

#478 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by UltrasNaBaterije »

:thumbup: To je to, između ostalog.
hzsa22

#479 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by hzsa22 »

U Djulaginom Dvoru i Zembilju na carsiji redovno donose racun na papiricima za kladionicu. Nakon moje drske replike da mi donese neki ozbiljniji racun, konbar se dobrano pomucio da pronadje artikle na fiskalnoj kasi. :-) Naravno, s obzirom da ne evidentiraju promet, nisu ni PDV obveznici.

Jebes 'vaku drzavu kad ti svaki dan milioni KM na najgluplji nacin nestaju.
moa

#480 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by moa »

seksan wrote:Sve se to zna i oni placaju porez drzavi ali na krjau godune. Njima sve kroz racune ide...tj bankovni racun..mislis da drzava ne zna koliko zaradjuju? Svaku zaradu moraju prijavit.

Kako ce prijavit zaradu kad racun koji ti nije izdat nije evidentiran. Sada praktikujem da jedem i pijem samo gdje se izdaju fiskalni racuni. Neku noc u lokalnoj kafani reko daj mi fisklani racun, covjek se trznu. Pa vidim on nesto oko kase, mislim da sam ja prvi koji mu je trazio fiskalni racun. Nece ovako onako, oznojio se konobar..i na kraju se okrenem i kazem mu, ja ti necu ovo platit a ti kad otkucas racun zovi... Sutra me zove da mi da racun i kao ne moras platit od mene ti je cuga.

TRAZITE FISKALNE RN OBAVEZNO!!!!
Država

#481 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by Država »

moa wrote:
seksan wrote:Sve se to zna i oni placaju porez drzavi ali na krjau godune. Njima sve kroz racune ide...tj bankovni racun..mislis da drzava ne zna koliko zaradjuju? Svaku zaradu moraju prijavit.

Kako ce prijavit zaradu kad racun koji ti nije izdat nije evidentiran. Sada praktikujem da jedem i pijem samo gdje se izdaju fiskalni racuni. Neku noc u lokalnoj kafani reko daj mi fisklani racun, covjek se trznu. Pa vidim on nesto oko kase, mislim da sam ja prvi koji mu je trazio fiskalni racun. Nece ovako onako, oznojio se konobar..i na kraju se okrenem i kazem mu, ja ti necu ovo platit a ti kad otkucas racun zovi... Sutra me zove da mi da racun i kao ne moras platit od mene ti je cuga.

:thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup: :thumbup:
quarterback

#482 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by quarterback »

moa wrote:

:thumbup:
anonimnaosoba

#483 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by anonimnaosoba »

quarterback wrote:
Kako kome, meni su od ovih što se moraju okrenuti na roštilju najbolji...
moa wrote:Kako ce prijavit zaradu kad racun koji ti nije izdat nije evidentiran. Sada praktikujem da jedem i pijem samo gdje se izdaju fiskalni racuni. Neku noc u lokalnoj kafani reko daj mi fisklani racun, covjek se trznu. Pa vidim on nesto oko kase, mislim da sam ja prvi koji mu je trazio fiskalni racun. Nece ovako onako, oznojio se konobar..i na kraju se okrenem i kazem mu, ja ti necu ovo platit a ti kad otkucas racun zovi... Sutra me zove da mi da racun i kao ne moras platit od mene ti je cuga.

:thumbup: :thumbup:

Srećom, ja i ne dolazim puno u iskušenja da moram tražiti fiskalni račun, skoro uvijek mi ga daju :D
Producent

#484 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by Producent »

U kafani koja se nalazi pored vanjskih bazena Terme na Ilidži ne izdaju račune. Kada sam im tražio račun preko neke stvari su izdali pravdajući se da im kasa ne radi?! Nikom drugom osim mene nikakav račun nisu dali...
MOSALJOZE

#485 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by MOSALJOZE »

Producent wrote:U kafani koja se nalazi pored vanjskih bazena Terme na Ilidži ne izdaju račune. Kada sam im tražio račun preko neke stvari su izdali pravdajući se da im kasa ne radi?! Nikom drugom osim mene nikakav račun nisu dali...
Nema računa nisi obavezan platiti shvatite to.
quarterback

#486 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by quarterback »

anonimnaosoba wrote:
quarterback wrote:
Kako kome, meni su od ovih što se moraju okrenuti na roštilju najbolji...
to stoji ali ti isti kada ih oni ispeku mi bas i nisu nesto, paradoks, sta ces
A1fa
Grijem se na: Lsdydon
Horoskop: **Nepoznato**

#487 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by A1fa »

Evo da se neko i pohvali. na ulazu u Visoko se otvorio neki manji tržni centar. Na spratu ima lijepo uređen veliki kafić i restoran. Konobari uopšte nemaju novčanike nego za sve što si naručio dobiješ račun i platiš na kasi kad izađeš.
hzsa22

#488 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by hzsa22 »

Ovakve racune izdaje nas proslavljeni nogometas, veliki Tarik Hodzic. Drzavo, nabijem te na qrc.
Image
HardCore

#489 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by HardCore »

Prodavnica BOA u blazuju, vlasnica nedavno sebi uzela BMW X6 ni manje ni vise, nikad racuna izdali nisu a rade bolje od ovih neki manjih konzuima i dp-ova, ona kasa im za ukrasa stoji, ni oni radnici nisi prijavljeni...rade dvoje djece od oko 17 godina, i jos dodje koji pjano da zaradi dnevnicu pa sere citav dan ispred prodavanice....ja fkt nikako ne znnam kako i dalje mogu da rade a da ne izdaju racune,,,vjerovatno imaju debelu vezu pa im nema inspekcija :/
mekaba

#490 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by mekaba »

HardCore wrote:Prodavnica BOA u blazuju, vlasnica nedavno sebi uzela BMW X6 ni manje ni vise, nikad racuna izdali nisu a rade bolje od ovih neki manjih konzuima i dp-ova, ona kasa im za ukrasa stoji, ni oni radnici nisi prijavljeni...rade dvoje djece od oko 17 godina, i jos dodje koji pjano da zaradi dnevnicu pa sere citav dan ispred prodavanice....ja fkt nikako ne znnam kako i dalje mogu da rade a da ne izdaju racune,,,vjerovatno imaju debelu vezu pa im nema inspekcija :/
Prijavljujes svakodnevno ima efekta vjeruj mi na rijec.Mnogi razmisljaju kao ti da imaju veze. Vecina nema nikakvih veza jer jednostavno se ne boje. SMO PRIJAVI I VIDJECES DA IMA EFEKTA.
mekaba

#491 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by mekaba »

hzsa22 wrote:Ovakve racune izdaje nas proslavljeni nogometas, veliki Tarik Hodzic. Drzavo, nabijem te na qrc.
Image
Kad ti ovo da,isto kao da ti kaze evo magarac racuna.Majku li mu jebem banditsku.
mekaba

#492 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by mekaba »

A1fa wrote:Evo da se neko i pohvali. na ulazu u Visoko se otvorio neki manji tržni centar. Na spratu ima lijepo uređen veliki kafić i restoran. Konobari uopšte nemaju novčanike nego za sve što si naručio dobiješ račun i platiš na kasi kad izađeš.
Nedavno sam ovdje napisao da sam u visockoj carsiji za 2kafe,kolu i tri tanjira bureka,sirnice.... dobio fiskalni racun iako ga nisam trazio a bili smo jedini gosti u buregdzinici. Prvi put u zivotu da dobijem racun u buregdzinici :)
XEROx

#493 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by XEROx »

Radim u prodavnici i cesto sam za kasom . Sto se tice kucanja sve tokom dana mora proci kroz kasu . Al' sto se tice toga da neko uzima te racune to je smijesno . Moram se svadjat' sa ljudima da uzmu racun ... Daj molim te evo vas koliko je komentarisalo na ovom forumu trazit' ce te i'l uzeti racun ovo ostalo ma kakvi . Pa da kucam na kamenu niko nece ni pogledat' . Samo znam cuti " koji ce mi vrag " " ma baci to " " mrsko mi nosit " itd itd ... Ima ljudi uzme al' na kraju dana ja bacam kantu sa racunima do vrha jer nece niko da uzima .
hzsa22

#494 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by hzsa22 »

XEROx wrote:Radim u prodavnici i cesto sam za kasom . Sto se tice kucanja sve tokom dana mora proci kroz kasu . Al' sto se tice toga da neko uzima te racune to je smijesno . Moram se svadjat' sa ljudima da uzmu racun ... Daj molim te evo vas koliko je komentarisalo na ovom forumu trazit' ce te i'l uzeti racun ovo ostalo ma kakvi . Pa da kucam na kamenu niko nece ni pogledat' . Samo znam cuti " koji ce mi vrag " " ma baci to " " mrsko mi nosit " itd itd ... Ima ljudi uzme al' na kraju dana ja bacam kantu sa racunima do vrha jer nece niko da uzima .
Nije poenta da neko uzme racun (iko bi po zakonu isti morao drzati do izlaska iz radnje). Poenta je da gazda evidentira promet i na kraju plati porez drzavi. Od tog poreza se se finansira drustvo u cjelini, a u slucaju da gazda to ne plati ili ne evidentira razliku, ista ide samo njemu.
antidroid

#495 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by antidroid »

u biblioteci na malti gazdarica donosi stare racune. Odron.
Kerman radnja ne postoji ni racun ni kasa!
Edinz

#496 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by Edinz »

Mene interesuje kako ne postoji ni jedna samousluzna autopraonica koja moze izdati bilo kakav a da ne spominjem fiskalni racun ??
JOINT_1921
Vozim: odlično

#497 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by JOINT_1921 »

Mjesecni promet 20.000 KM, da li je to preduslov za "moranje" izdavanja fiskalnog racuna ?
dakine

#498 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by dakine »

Dezurna apoteka Sarajevo, na carsiji, kod hacijende, neki dan kupio voltaren cepice 14 KM nigdje racuna, te se vratim i trazim ga, i vidim kako tek tada kuca i izbacuje racun. :shock:
quarterback

#499 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by quarterback »

picerija piccolo mondo bjelasnica - kod hotela marsal

Image
hopi

#500 Re: Niste dobili račun - navedi prodavnicu

Post by hopi »

još mi je gore kada donese te narudžbe, misli da si budala pa ti da "račun"

mekaba par postova prije reče prijavi, kome, kako?
Post Reply