Postoji prica o Šešelju tokom ove posjete Grbavici. Inace pricu mi je pricala jedna starija zena (Bosnjakinja) koja je citav rat tamo provela. Volio bih kada bi je jos neko potvrdio?!O'zone wrote:Znam da je Šešelj bio na Grbavici 93' .Tada je u dvorištu kuće na raskrsnci Ljubljanska-Miška Jovanovića održana smotra snimali su ovi sa SRNE a prije toga se nešto provlačilo malo niže Ljubljanskom ulicom što ja sa balkona nisam imao mogućnost da vidim jer je bilo daleko ali negdje u pola smotre su odjeknule dvije slabije eksplozije na sred Ljubljanske ulice ispred garaža gdje je kasnije bio bunker. Elem smotra se razbježala po rovovima SRNA snimila odličan dio "napad Alijinih snaga za vrijeme smotre"
Prica kaze da su Seselja odveli u neboder u Grbavickoj (ne znam broj, ali je rijec o prvoj zgradi do sadasnjeg mosta Ars Aevi) da ubije nekoga snajperom na neokupiranom dijelu Sarajeva. Prilikom izlaska iz nebodera, hrpa poltrona oko Seselja mu je cestitala "al ga roknu vojvodo, svala ti cast".
Zena koja je sve to slusala, kasnije je slusala Radio Sarajevo, vijesti u 3 sata. Tokom rata na tim vijestima je uvijek bio prvo izvjestaj ko je poginuo od snajpera, granate itd.
Taj dan je Radio Sarajevo javilo da je taj dan, na lokaciji Marin Dvora odnosno ispred muzeja, poginuo radnik Velepekare od snajperskog metka. Ono sto je bitno, a jeste da je taj covjek bio srbin po nacionalnosti. Gospodza koja mi je pricala ovo, mi je rekla i ime tog covjeka, ali ja se toga vise ne sjecam.