Zeničani

Kulturno-politička scena, dešavanja u centralnim gradovima BiH: Zenici, Travniku, Visokom, Jajcu, Bugojnu, Tešnju, Doboju...

Moderators: _BataZiv_0809, anex

Post Reply
-bosanac-

#476 Re: zeničani

Post by -bosanac- »

vala najbolje pizze na komad su u masarikovoj, kad se od zenichanke krene prema gimnaziji, pa se predje cesta koja vodi do supa, i prva pekara sa desne strane, od prije rata je ta pekara tu, e tu pizze na komad ubice, tijesto strasno dobro rade :)
Eborg

#477 Re: zeničani

Post by Eborg »

Eh, pa tu i u 3 ujutro se uhvati red. :mrgreen:
Not My Idea

#478 Re: zeničani

Post by Not My Idea »

Eborg wrote:Eh, pa tu i u 3 ujutro se uhvati red. :mrgreen:
jel to on prica o Klasu? :cry: o onoj salami od psecijeg mesa? :cry:
o onoj pizzi od koje je i burek iz lindapeka bolji? :cry:
Kralj Tvrtko I.

#479 Re: zeničani

Post by Kralj Tvrtko I. »

to su "shiptari" gazde, ne znam kako se zove pekara...pa i nije im pizza nesto al et'...

nema pizze bez "ekrana", kuglane, amicci-a...

btw. kugla li neko od vas? 8-)
Eborg

#480 Re: zeničani

Post by Eborg »

Not My Idea wrote:jel to on prica o Klasu? :cry: o onoj salami od psecijeg mesa? :cry:
o onoj pizzi od koje je i burek iz lindapeka bolji? :cry:
Kao prvo, "Smrdo" iz Lindapeka vraća iz mrtvih kad pretjeraš. :mrgreen: A drugo, u Klas se vazda išlo zbog kifli. ;-)
Not My Idea

#481 Re: zeničani

Post by Not My Idea »

al covek bre prica o pizzi :-?

o bureku ne mogu jer nikad ne pretjeram :oops: :D
Eborg

#482 Re: zeničani

Post by Eborg »

Ma poslije Smrde nebesa ti se rastvore, lucida intervalla direktno u krvotok, moli Boga da nisi kakvu rugobu pokupio sa sobom pa da to skontaš usred zalogaja, jadna li ti majka. :lol:

Pizza, onako, nit' smrdi, nit' miriše, kifle su kultne.
prilagodjena

#483 Re: zeničani

Post by prilagodjena »

joj otkad nisam jela salčinove kifle,jesu li još uvijek sa tvrdom korom i dobro posoljene?
Not My Idea

#484 Re: zeničani

Post by Not My Idea »

prilagodjena wrote:joj otkad nisam jela salčinove kifle,jesu li još uvijek sa tvrdom korom i dobro posoljene?
o da. jedne i jedine.
to je dorucak vikendom :D

eborg, neka hvala...radje bih se udala :D
Op3r4t0r

#485 Re: zeničani

Post by Op3r4t0r »

Razmisljao sam da li se upisati ili ne, trenutno ne zivim u bosni ali kada idem u nju, a to je prilicno cesto idem prvo u zenicu, bio u zenici sad za vikend, medjutim nije mi drago da me zovu zenicaninom, ako vec mora po nekom odredistu onda sam bosanac, nakon poznatog navijanja Markale, Markale mojih komsija i sugradjana ja sam prestao biti zenicanin.
law2

#486 Re: zeničani

Post by law2 »

Op3r4t0r wrote:Razmisljao sam da li se upisati ili ne, trenutno ne zivim u bosni ali kada idem u nju, a to je prilicno cesto idem prvo u zenicu, bio u zenici sad za vikend, medjutim nije mi drago da me zovu zenicaninom, ako vec mora po nekom odredistu onda sam bosanac, nakon poznatog navijanja Markale, Markale mojih komsija i sugradjana ja sam prestao biti zenicanin.
Bože zdravlja, nemoj se ti nervirati...
Not My Idea

#487 Re: zeničani

Post by Not My Idea »

@Op3r4t0r
tome nisam prisustvovala, nit sam cula nit vidjela, ne kazem da se nije desilo mada sumnjam.
ALI sve i da se desilo, zar ja da se zbog sacice primitivaca odreknem svog grada?!
nekotreci

#488 Re: zeničani

Post by nekotreci »

Kolaci u obje Evrope nisu nesto za svoju cijenu. Mimoza se isto pokvarila u zadnje vrijeme. Volim palacinke iz Dolce Vite za 2.5 KM , odlicne su .
Sto se tice pizze na komad, ne volim na pizzi salamu osim purecu, tako da se mozda nekom ona iz Maserikove (pekara Klas) i svidja. By the way to je jedina pekara koja nocu ima najbolju ponudu, posebno vikendom. Steta sto ni jedan fast food ne radi u sitne sate :D.
Sta bi s novootvorenom picerijom na Piscu ???

Za nocne izlaske zimi tu je kultni Gatto, ali u zadnje 2 godine ni dole se nista nije promjenilo. Po meni muzika je ocajna, uvijek isti bendovi, isti repertoar i samo rock. Mogli su ponekad DJ-a nekog postaviti da pusta muziku,a ovako :roll: . WC zenski je ocajan, treba ovdje postaviti sliku raspada se. Toliko prometa ostavre a nisu u stanju renovirati wc cccccccc. Uvijek je puno jer je cuga jeftina a i nema se nigdje drugo.
anthraxQ
Location: sretan sam što osjećam,da nisam kao drugi,ne zatupljuju me medijima,u podsmijehu sam prvi

#489 Re: zeničani

Post by anthraxQ »

Op3r4t0r wrote:Razmisljao sam da li se upisati ili ne, trenutno ne zivim u bosni ali kada idem u nju, a to je prilicno cesto idem prvo u zenicu, bio u zenici sad za vikend, medjutim nije mi drago da me zovu zenicaninom, ako vec mora po nekom odredistu onda sam bosanac, nakon poznatog navijanja Markale, Markale mojih komsija i sugradjana ja sam prestao biti zenicanin.
hehe... :lol: . Što bi rekli - niđe veze.

Ostani ti nama tamo gdje si i budi nam sretan i zadovoljan. :)
gilbert

#490 Re: zeničani

Post by gilbert »

-bosanac- wrote:nek dignu dva prsta svi koje je hilmo sunetio :P
Mislim da ces sigurno imati bolji rezultat ako pitas za sve koje odjeresio dr. Bosko Kukolj :D

Ja bas i nisam siguran za Djudju koliko se ja sjecam on je vodao haos koke po Zenici a sada kad Djudjo pocne sa musterijama koji je caj najbolji za upalu jajnika :lol:

Da cika Marinko nesto vamo iza pozornice ja jos kao vrlo mali sam se bojao cika Marinka i njegovih dugih noktiju .

. :lol:
Last edited by gilbert on 01/02/2012 00:05, edited 1 time in total.
convict

#491 Re: zeničani

Post by convict »

gilbert wrote:
Mislim da ces sigurno imati bolji rezultat ako pitas za sve koje odjeresio dr. Bosko Kukolj :D

Ja bas i nisam siguran za Djudju koliko se ja sjecam on je vodao haos koke po Zenici a sada kad Djudjo pocne sa musterijama koji je caj nabolji za upalu jajnika :lol:

Da cika Marinko nesto vamo iza pozornice ja jos kao vrlo mali sam se bojao cika Marinka i njegovih dugih noktiju .

Ote mi riječ iz usta. Kukolj je haman pola Zenice osunetio ;)
convict

#492 Re: zeničani

Post by convict »

Patetičan komentar. Zbog šačice idiota od kojih su se ogradili svi, od vođa navijača do načelnika opštine, ti si prestao biti Zeničanin? Pretpostavljam da su u gradu u kojem sad živiš sve sami intelektualci. :skoljka:
gilbert

#493 Re: zeničani

Post by gilbert »

convict wrote:
Patetičan komentar. Zbog šačice idiota od kojih su se ogradili svi, od vođa navijača do načelnika opštine, ti si prestao biti Zeničanin? Pretpostavljam da su u gradu u kojem sad živiš sve sami intelektualci. :skoljka:

Sta se nervirate moze Zenica bez svakog .
gilbert

#494 Re: zeničani

Post by gilbert »

convict wrote:
gilbert wrote:

Ja bas i nisam siguran za Djudju koliko se ja sjecam on je vodao haos koke po Zenici a sada kad Djudjo pocne sa musterijama koji je caj nabolji za upalu jajnika :lol:

Ote mi riječ iz usta. Kukolj je haman pola Zenice osunetio ;)
Ma lakse je naci koga jeste a nego koga nije . Meni je rekao da je od mog viska sebi kozni mantil napravio .
Last edited by gilbert on 01/02/2012 00:16, edited 1 time in total.
convict

#495 Re: zeničani

Post by convict »

Sjeća li se neko Totoša? Mi smo kao djeca umirali od straha samo na pomen njegovog imena. Vidio sam ga jednom iza rata, totalno nadrogiran, ne znam da li je još živ. Bili su tu još i Safet, Žućo, Kec...
gilbert

#496 Re: zeničani

Post by gilbert »

convict wrote:Sjeća li se neko Totoša? Mi smo kao djeca umirali od straha samo na pomen njegovog imena. Vidio sam ga jednom iza rata, totalno nadrogiran, ne znam da li je još živ. Bili su tu još i Safet, Žućo, Kec...
Totos se je vratio sa zapada poslije rata puko ko zepa ni dr. Sesta nije mogao pomoci .
anthraxQ
Location: sretan sam što osjećam,da nisam kao drugi,ne zatupljuju me medijima,u podsmijehu sam prvi

#497 Re: zeničani

Post by anthraxQ »

gilbert wrote:

Ja bas i nisam siguran za Djudju koliko se ja sjecam on je vodao haos koke po Zenici a sada kad Djudjo pocne sa musterijama koji je caj najbolji za upalu jajnika :lol:

Mene... :)
Vares City

#498 Re: zeničani

Post by Vares City »

HiImo,.aI' nije iz Zenice,..uz asistenciju dvojice komsija,jedva me saIetiIi,.od odrezanog ona dvojica sasise rukavice a HiImo kozni mantiI :D :lol: :lol:
gilbert

#499 Re: zeničani

Post by gilbert »

Jest ali je Kukolj visi bar za dvije glave od Hilme a sasio koznjak do zemlje . :D
snaga_znanja

#500 Re: zeničani

Post by snaga_znanja »

Vares City wrote:
HiImo,.aI' nije iz Zenice,..uz asistenciju dvojice komsija,jedva me saIetiIi,.od odrezanog ona dvojica sasise rukavice a HiImo kozni mantiI :D :lol: :lol:
Smanji ribu prebicu zenu! :lol:
Post Reply