Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
tamba1 wrote:Uradio sam oficialnii update J.B.4.1.2 pa sam odradio root na R.R 4.2.1 J.B ali puno pruzniji i komplikovaniji mi je izgled softvra...izgled imenika,podesavanja,ne mogu naci gdje se podesava oblik slova i jos mnogo toga....a iz tekstova o root-ovanju sam citao da je naprotiv dozvoljeno savrseno i potpuno podesavanje i najmanjih stvari i sitnica???
Molio bih odgovor nekog ko je bas iskusan u ovim stvarima da mi kaze da li je moguce da se rotovana verzija oblikuje ljepse nego orginalna,jer sam se opet vratio na J.B 4.1.2 ali vratio bi se opet na root ???
Hvala!
Evo ja koristim RR 3.1.2, instalisao sam njega i ovaj resized fonts zip (slika) koji smanjuje font pa po meni sve ljepše izgleda. Takođe možeš mjenjati teme (CM10 teme koristi) i možeš mjenjati fontove, ma možeš sve sa ovim rom-om samo malo da se navikneš na AOKP. Evo to par slika kako kod mene izgleda.
tamba1 wrote:Uradio sam oficialnii update J.B.4.1.2 pa sam odradio root na R.R 4.2.1 J.B ali puno pruzniji i komplikovaniji mi je izgled softvra...izgled imenika,podesavanja,ne mogu naci gdje se podesava oblik slova i jos mnogo toga....a iz tekstova o root-ovanju sam citao da je naprotiv dozvoljeno savrseno i potpuno podesavanje i najmanjih stvari i sitnica???
Molio bih odgovor nekog ko je bas iskusan u ovim stvarima da mi kaze da li je moguce da se rotovana verzija oblikuje ljepse nego orginalna,jer sam se opet vratio na J.B 4.1.2 ali vratio bi se opet na root ???
Hvala!
Evo ja koristim RR 3.1.2, instalisao sam njega i ovaj resized fonts zip (slika) koji smanjuje font pa po meni sve ljepše izgleda. Takođe možeš mjenjati teme (CM10 teme koristi) i možeš mjenjati fontove, ma možeš sve sa ovim rom-om samo malo da se navikneš na AOKP. Evo to par slika kako kod mene izgleda.
Hvala!
Ja sam ostavio samo najosnovnije aplikacije i imam otprilike 550mb zauzeto i 230 slobodno. Gledao sam u bateriji nema nekakvih posebnih pokrenutih aplikacija
Sve sam stavke zaustavio osim postavke i tipkovnice. Samo mi je to ostalo u aktivnom procesu.cak sam viber skype i neke aplikacije koje nisu mogle ici na sd card deinstalirao i opet se nije spustilo ispod 550mb. Prije sam imao galaxy ace i muku mucio sa memorijom. Mislio sam da cu sa dvicom to rijesiti i najvise sam ga zbog toga kupio
usora wrote:Sve sam stavke zaustavio osim postavke i tipkovnice. Samo mi je to ostalo u aktivnom procesu.cak sam viber skype i neke aplikacije koje nisu mogle ici na sd card deinstalirao i opet se nije spustilo ispod 550mb. Prije sam imao galaxy ace i muku mucio sa memorijom. Mislio sam da cu sa dvicom to rijesiti i najvise sam ga zbog toga kupio
Sent from my GT-I9100 using Tapatalk 2
Pa nabaci ovaj gore Resurrection remix (3.0.3 ili 3.1.3 - svejedno) i riješio si problem, garantujem!
Evo to sam uslika. A kako sad ubaciti tu sliku na Forums. Koristim Tapatalk aplikaciju. Kad covjek zna to je jednostavno ali kad ne zna.... Pogotovo mi starije generacije. U svakom slucaju puno hvala
usora wrote:Evo to sam uslika. A kako sad ubaciti tu sliku na Forums. Koristim Tapatalk aplikaciju. Kad covjek zna to je jednostavno ali kad ne zna.... Pogotovo mi starije generacije. U svakom slucaju puno hvala
klix.com ili imageshack.us i tamo uradiš upload slike i kopiraš link ovdje, a može i sa mobitela pošto ima imageshack app za android.
usora wrote:Evo to sam uslika. A kako sad ubaciti tu sliku na Forums. Koristim Tapatalk aplikaciju. Kad covjek zna to je jednostavno ali kad ne zna.... Pogotovo mi starije generacije. U svakom slucaju puno hvala
klix.com ili imageshack.us i tamo uradiš upload slike i kopiraš link ovdje, a može i sa mobitela pošto ima imageshack app za android.
Tapatalked
Najlakse ti je sa imageshack za android.
A sto se tice ostalih foruma mozes direktno preko tapatalka s telefona sliku
Tapatalked
s' moje sokocalo
Ja se unaprijed izvinjavam na neznanju i da nije ovo tema ali nisam uspio kopirati. Instalirao sam imageshack ubacio sliku ali ovo sa kopiranjem linka na forum na forum. Ima li kakav tutorijal da vidim kako to ide, hvala. Propadam u zemlju od srama. Ali bolje pitati
Maharadza wrote:
Tapatalked
s' moje sokocalo
Ja se unaprijed izvinjavam na neznanju i da nije ovo tema ali nisam uspio kopirati. Instalirao sam imageshack ubacio sliku ali ovo sa kopiranjem linka na forum na forum. Ima li kakav tutorijal da vidim kako to ide, hvala. Propadam u zemlju od srama. Ali bolje pitati
Ovako na tapatalku ide na ovom forumu
Kad uzmes link sa imageshacka, pocnes pisati post, kliknes ovdje
Onda ce ti se otvoriti ovaj prozor
u kojem izaberes insert image link
Ubacis link koji si kopirao sa inageshack ovdje, pritisnes insert i to ti je to, poslije napises il nenapises nesto i posaljes post.
Na drugim forumima
Kliknes ovdje
Odaberes odakle zelis sliku i to je to.
PS: nadam se da me ne zajebajes
E hebi ga vise. mi kasetofon smo stvarno glupa generacija. Koju zalijepiti kada ih ima vise u razlicitom obliku.koju god stavim ne prodje . Na jednom drugom forumu sam probao ovu drugu jednostavniju opciju i ide od sale ali ovo a stvarno se trudim...