dabarizmabra wrote:Evo, pojavile su se informacije da ima neki problem sa grijanjem i toplom vodom u Tibri, pa me zanima, zna li neko kako ce to biti rijeseno....
Naime, ljudima koji su kupili stanove, pa se prikljucili na grijanje i toplu vodu preko Tibra kotlovnice, odnedavno su ukinuli toplovod za sanitarnu vodu, pa im masovno ugradjuju bojlere.
Stanari ne nasjedaju bas na pricu da imaju "akciju besplatne ugradnje bojlera" pa se interesuju sta se desava. Vec su pocela organiziranja gradjana, koji ne zele da ih neko levati, prvo obeca toplu vodu bez koristenja bojlera, tokom citave godine, pa nakon toga iskljuci.
Najveci problem je sto je ljudima prikljucena struja, maksimalne propusnosti do 4,2 kW (bas zato sto nije bilo planiranih bojlera, koji su najveci potrosaci), pa sada sa bojlerima, ljudima svaki cas iskacu glavni osiguraci na satovima.
Sada bi bilo korektno, da Tibra ljudima o svom trosku ugradi vecu propusnost struje, ali njima to izgleda ne pada na pamet... Sve u svemu, nezgodna situacija...
Vidim da i u novim oglasima, i dalje reklamiraju grijanje i toplu vodu preko svog prikljucka, pa eto...
Sve je ovo tacno sto ste napisali . Ja sam uselio u B1.
Dogovoreno je topla voda iz kotlovnice , medzutim ta kotlovnica ne moze ( na pelet ) da opskbljuje toplu vodu , voda je bila mlaka . Jedino rijesenje su bili bojleri . Koje su po saglasnosti stanara ugradzivali u stanove odmah i besplatno... Razlika je nikakva u trosku stanara.
E SAD STRUJA PRAVI PROBLEM ...
U ugovoru sa Tibrom sve ulazi u cijenu stana OSIM PRIKLJUCKA STRUJE .
Posto je El . Distribucija prije dvije godine promijenila cijene prikljucaka ( prije je bilo mono 750 KM ) a sad je po jacini sata ili osiguraca ...
Tako da je prikljucak najjmanji od 4,2 KW 1150 KM To Vam je da upalite usisivac 1,8 kw + rinla Špor. 1,0 kw +kompjuter rasvjeta TV 1,2 kw --- i to je to .... Na malo jacim potrosacima ako upalite masinu za ves ili sudze iskace sklopka na satu od struje .... A sad i BOJLERR ... Ljudi moraju korigovati sta ce kad upalit da drugo ugase...
Slijedeci prikljuca struje je 7,0 kw i on je 1,650 KM .. Ili dodate razliku izmedzu 1150 -- 500 KM
To je to i šta češ .... Odoh rucat ...