Megaupload, Anonymus, SOPA, PIPA, ACTA i ostalo

Hardware, software, mobiteli, programiranje, internet...

Moderator: Benq

Locked
nihil_

#476 Re: Megaupload je mrtav... UPDATE: Osveta Anonymusa

Post by nihil_ »

kake sad veze imaju servisi koji se placaju sa ovim svim?

U koliko novac ide autorima i ukoliko su placena ta autorska prava onda to nea veze s ovim.
alibaba_i_30_godina

#477 Re: Megaupload je mrtav... UPDATE: Osveta Anonymusa

Post by alibaba_i_30_godina »

nihil_ wrote:kake sad veze imaju servisi koji se placaju sa ovim svim?

U koliko novac ide autorima i ukoliko su placena ta autorska prava onda to nea veze s ovim.
Sandra je napisala da je dobila pismo zbog toga sto je skinula torrent, pa sam napisao da nema potrebe za skidanjem filmova kad moze direktno pogledati online. Sad sto smo spomenuli Netflix i Hulu jeste upravo zbog te stvari oko legalnosti, za vrlo malu mjesecnu naknadu ne treba da se brine da ce je neko tuziti.
nihil_

#478 Re: Megaupload je mrtav... UPDATE: Osveta Anonymusa

Post by nihil_ »

NeyDan wrote:
nihil_ wrote:kake sad veze imaju servisi koji se placaju sa ovim svim?

Sandra je napisala da je dobila pismo zbog toga sto je skinula torrent, pa sam napisao da nema potrebe za skidanjem filmova kad moze direktno pogledati online. Sad sto smo spomenuli Netflix i Hulu jeste upravo zbog te stvari oko legalnosti, za vrlo malu mjesecnu naknadu ne treba da se brine da ce je neko tuziti.
Pazi sad ukoliko gledas film direkt na nekom servisu to ti je isto ko i da skines film pa ga pogledas kuci. Poenta je u tom jesu li placena prava na prikazivanje. Nema veze to da li se servis placa vec to sta se na njemu placa. I megupload je bio placeni servis, medjutim nisi placao muziku, filmove, serije nego si placao da imas vise storage prostora i veci brzinu itd i zbog toga je to ilegalno.
Pretpostavljam da su netflix i hulu legalni servisi koji imaju pravo da pustaju serije i filmove pa samim tim oni nemaju ama bas nikakve veze s ovom temom jer da imam pare i da zelim da placam onda ne bi skido vrazje torrente, jel tako. Ili ti ne kontas sta je torrent.

To isto da vidis nekog ko je gladan i nema prebijene kako krade neku hranu u prodavnici i pridjes mu i kazes hej nema potrebe da krades hranu kad je sasvim normalno mozes kupiti. Nidje veze jel tako. :)
alibaba_i_30_godina

#479 Re: Megaupload je mrtav... UPDATE: Osveta Anonymusa

Post by alibaba_i_30_godina »

Ne citas pazljivo, ili vrlo brzo zaboravis procitano! Vec smo napisali da su Netflix i Hulu legalni, u Americi je prvi jako popularan, mada sad gubi pomalo na popularnosti jer su povecali cijenu mjesecne naknade.
Djevojka/zena je napisala da zivi u Kanadi, te smo zbog toga i spomenuli ove servise.

Dalje, mnoge TV kuce su vec pocele da na svojim stranicama postavljaju epizode nakon 2-3 dana emitiranja serije, stoga i tu se propustene stvari legalno mogu pogledati.

Dakle, cijela ova diskusija je bespotrebna i uletio si gdje ne treba. Otkad imam internet skidam stvari sa njega (vecina ilegalno, ali ima i legalnih stvari), torrente upotrebljavam vec nekih 5-6 godina, ako ne i vise, stoga zaista nije potrebno nikakvo objasnjenje za iste.

Ista stvar je za Megaupload, ako ga nisam koristio, ne znaci da ne znam na koji nacin funkcionise/je funkcionisao! O pokusaju poredjenja ne zelim da trosim slova.
Janjicar

#480 Re: Megaupload je mrtav... UPDATE: Osveta Anonymusa

Post by Janjicar »

NeyDan wrote:Ne citas pazljivo, ili vrlo brzo zaboravis procitano! Vec smo napisali da su Netflix i Hulu legalni, u Americi je prvi jako popularan, mada sad gubi pomalo na popularnosti jer su povecali cijenu mjesecne naknade.
Djevojka/zena je napisala da zivi u Kanadi, te smo zbog toga i spomenuli ove servise.

Dalje, mnoge TV kuce su vec pocele da na svojim stranicama postavljaju epizode nakon 2-3 dana emitiranja serije, stoga i tu se propustene stvari legalno mogu pogledati.

Dakle, cijela ova diskusija je bespotrebna i uletio si gdje ne treba. Otkad imam internet skidam stvari sa njega (vecina ilegalno, ali ima i legalnih stvari), torrente upotrebljavam vec nekih 5-6 godina, ako ne i vise, stoga zaista nije potrebno nikakvo objasnjenje za iste.

Ista stvar je za Megaupload, ako ga nisam koristio, ne znaci da ne znam na koji nacin funkcionise/je funkcionisao! O pokusaju poredjenja ne zelim da trosim slova.
Buraz on neke stvari cita prebrzo i kasnije se ne vraca na njih tako da ne treba gubit vrijeme s njim vjeruj mi ;)
imao jednom diskusiju snjim i vise nikad :D
Sorry za OFF

Imao sam do skoro neke hacknute mp accounte i mogu reci da je bilo dobro skidati preko njih (Y)
nihil_

#481 Re: Megaupload je mrtav... UPDATE: Osveta Anonymusa

Post by nihil_ »

Janjicar wrote:
NeyDan wrote:Ne citas pazljivo, ili vrlo brzo zaboravis procitano! Vec smo napisali da su Netflix i Hulu legalni, u Americi je prvi jako popularan, mada sad gubi pomalo na popularnosti jer su povecali cijenu mjesecne naknade.

Buraz on neke stvari cita prebrzo i kasnije se ne vraca na njih tako da ne treba gubit vrijeme s njim vjeruj mi ;)
Sorry za OFF

Imao sam do skoro neke hacknute mp accounte i mogu reci da je bilo dobro skidati preko njih (Y)
Buraz ne treba mi advokat, buraz. ;-)

Neda mi se replicirati i vracati unazad da objasnim ko je sta reko.

Uglavnom, neko rece da je dobio opomenu za skidanje torenta pa je ovaj onda odgovorio da ionako nema potrebe za skidanjem jer se moze gledati onlajn sto onda ispade da to dvoje nije isto.
I onda spomenu legalne servise koji nemaju veze sa ovim sto se dogadja aludirajuci na to da se na tim servisima moze normala gledati. Onda ja rekoh, da narod moze ili hoce da placa onda ne bi bilo ni potrebe za torrentima i ovim hosting servisima.
Sandra je napisala da je dobila pismo zbog toga sto je skinula torrent, pa sam napisao da nema potrebe za skidanjem filmova kad moze direktno pogledati online.
Pitanje je zasto je sandra skinula sa torenta. Zato jer nije htjela da plati il zbog neceg drugog?
Et, a nisam htio odgovoriti jer onda cjepidlacimo bezze a ocigledno neko tu nekog ne konta al posto si to poletio da me zastpuas onda moradoh odgovoriti.
ExNihilo

#482 Re: Megaupload je mrtav... UPDATE: Osveta Anonymusa

Post by ExNihilo »

Dobit ćete bananu ljudi zbog žestokih off topica :D
nihil_

#483 Re: Megaupload je mrtav... UPDATE: Osveta Anonymusa

Post by nihil_ »

pa i nije offtopic :D
sandra01

#484 Re: Megaupload je mrtav... UPDATE: Osveta Anonymusa

Post by sandra01 »

nihil_ wrote:
Janjicar wrote:

Sorry za OFF

Buraz ne treba mi advokat, buraz. ;-)

Neda mi se replicirati i vracati unazad da objasnim ko je sta reko.

Uglavnom, neko rece da je dobio opomenu za skidanje torenta pa je ovaj onda odgovorio da ionako nema potrebe za skidanjem jer se moze gledati onlajn sto onda ispade da to dvoje nije isto.
I onda spomenu legalne servise koji nemaju veze sa ovim sto se dogadja aludirajuci na to da se na tim servisima moze normala gledati. Onda ja rekoh, da narod moze ili hoce da placa onda ne bi bilo ni potrebe za torrentima i ovim hosting servisima.
Sandra je napisala da je dobila pismo zbog toga sto je skinula torrent, pa sam napisao da nema potrebe za skidanjem filmova kad moze direktno pogledati online.
Pitanje je zasto je sandra skinula sa torenta. Zato jer nije htjela da plati il zbog neceg drugog?
Et, a nisam htio odgovoriti jer onda cjepidlacimo bezze a ocigledno neko tu nekog ne konta al posto si to poletio da me zastpuas onda moradoh odgovoriti.
Haman ljudi sta vam je :-) ,skidala sam vise se i ne sjecam koji film koji je tada igrao u kinima,ne na televiziji.Skinula sam ga sa utorrenta i zaboravila da ga skinem tako da sam bila seed za ostale.Obzirom da je u to vrijeme film bio hit u kinima pola Sjeverne Amerike skinulo film od mene :-? ,zato je i bila frka.Eto je li sad jasno :-D
nihil_

#485 Re: Megaupload je mrtav... UPDATE: Osveta Anonymusa

Post by nihil_ »

sandra01 wrote:
Haman ljudi sta vam je :-) ,skidala sam vise se i ne sjecam koji film koji je tada igrao u kinima,ne na televiziji.Skinula sam ga sa utorrenta i zaboravila da ga skinem tako da sam bila seed za ostale.Obzirom da je u to vrijeme film bio hit u kinima pola Sjeverne Amerike skinulo film od mene :-? ,zato je i bila frka.Eto je li sad jasno :-D
:lol: :lol:
Jasno ko dan! :thumbup:
neo7

#486 Re: Megaupload je mrtav... UPDATE: Osveta Anonymusa

Post by neo7 »

I gdje je sada najbolje raditi upload ?
ExNihilo

#487 Re: Megaupload je mrtav... UPDATE: Osveta Anonymusa

Post by ExNihilo »

neo7 wrote:I gdje je sada najbolje raditi upload ?

narod.ru :D
alica.k

#488 Re: Megaupload je mrtav... UPDATE: Osveta Anonymusa

Post by alica.k »

ako dobro zamaskiras, nije toliko bitno gdje
Eborg

#489 Re: Megaupload je mrtav... UPDATE: Osveta Anonymusa

Post by Eborg »

A zašto uopće tolika frka oko Megauploada? Zar nisu torrenti glavni i efikasniji izvor piraterije?
alenthekiller

#490 Re: Megaupload je mrtav... UPDATE: Osveta Anonymusa

Post by alenthekiller »

cuo sam ima jedan dobar zavrsava na HUB :lol:
ExNihilo

#491 Re: Megaupload je mrtav... UPDATE: Osveta Anonymusa

Post by ExNihilo »

Pa frka je iz razloga što je u jednom trenutku sa interneta nestalo 25 miliona GB podataka.

Internet u svojoj historiji nije doživio veći "udar". I uvijek je lijepo imati alternativu, pored torrenta. MU i sl. stranice su, po meni, za download nekih stvari praktičniji od torrenata. A da ne pričamo o tome koliko je personalnih podataka nestalo ljudima gašenjem MU.

I nije toliko stvar u samom MU nego u strahu da se talas ne prenese i na sve ostalo..
silencepain

#492 Re: Megaupload je mrtav... UPDATE: Osveta Anonymusa

Post by silencepain »

Ako budu hapsili jel se moze kazna odlezati u Norveskoj jer je ipak to teski prekrsaj :lol:
AlienBiH

#493 Re: Megaupload je mrtav... UPDATE: Osveta Anonymusa

Post by AlienBiH »

silencepain wrote:Ako budu hapsili jel se moze kazna odlezati u Norveskoj jer je ipak to teski prekrsaj :lol:

evo i mene nek vode. :D
simpozijum delirijum

#494 Re: Megaupload je mrtav... UPDATE: Osveta Anonymusa

Post by simpozijum delirijum »

a jesu navalili sa svih strana da uguse slobodu interneta i ne samo interneta , mora se traziti alternativa ovim represivnim metodama , SOPA , PIPA i sada ACTA
http://www.sott.net/articles/show/24057 ... -Meet-ACTA
moramo se poceti snalaziti i zaobici ove mjere , stvarati alternativne servere i medije , u ilegali :D
nece nam biti tesko nama balkancima znanima svercerima i piratima
sasa_t

#495 Re: Megaupload je mrtav... UPDATE: Osveta Anonymusa

Post by sasa_t »

silencepain wrote:Ako budu hapsili jel se moze kazna odlezati u Norveskoj jer je ipak to teski prekrsaj :lol:
Evo i ja se prijavim. :lol:
cigara

#496 Re: Megaupload je mrtav... UPDATE: Osveta Anonymusa

Post by cigara »

Vec vidim....zoves dilera i umjesto keta trave trazis usb il cd :lol: :lol:
papirolog

#497 Re: Megaupload je mrtav... UPDATE: Osveta Anonymusa

Post by papirolog »

Eborg wrote:A zašto uopće tolika frka oko Megauploada? Zar nisu torrenti glavni i efikasniji izvor piraterije?
diže se frka da se izazove psihološki efekat. a nije ni cilj da se piraterija smanji 100% već onoliko koliko je moguće pa da se pokrenu neki ekonomski procesi. npr. sad se može očekivati povećanje prodaje operativnog sistema poznatog kao Microsoft Windows, povećanje prodaje prenosivih medija, veća zarada na filmovima itd.

dodatni motiv za rušenje megauploada je što je čiko uveo nov i kompleksan biznis model koji unapređuje pirateriju na kvadrat i ugrozio bi drastično prihode ne samo servisima poput iTunesa nego i oglašivačkoj mašineriji na internetu, od koje se npr. hrani Google.

uzbudljive avanture se nastavljaju u narednoj epizodi pod nazivom "Obamino dugme".
papirolog

#499 Re: Megaupload je mrtav... UPDATE: Osveta Anonymusa

Post by papirolog »

vrlo zgodno, Anonymous planirali Black March tek od 1. marta, do tad će pasti još koji Megaupload, usput da se poklopi sa nekom novom krizom. a "nisu" organizovani ... još kad krene medijsko pokrivanje. uglavnom, sve ide po planu ...
nihil_

#500 Re: Megaupload je mrtav... UPDATE: Osveta Anonymusa

Post by nihil_ »

papirolog wrote:vrlo zgodno, Anonymous planirali Black March tek od 1. marta, do tad će pasti još koji Megaupload, usput da se poklopi sa nekom novom krizom. a "nisu" organizovani ... još kad krene medijsko pokrivanje. uglavnom, sve ide po planu ...
Cuj tek od marta, pa tesko da su mogli planirati Black March prije marta :lol: :lol:
Locked