Ad blocker detected: Our website is made possible by displaying online advertisements to our visitors. Please consider supporting us by disabling your ad blocker on our website.
ljubav_aha wrote:ne razumijem,ako je tvoja uvijek zadnja,zasto se dogovaras
joj tebe, ništa ne kontaš.
moja je zadnja, al dogovorimo se. kontaš? znači, dogovorom uvijek utvrdimo da je ono što ja kažem najpametnija opcija. ali, ponavljam, samo dogovorom.
neko mora bit gazda ili blaze receno glavni u kuci. tako je i u narodu i u plemenu i medju djecom itd.
uvijek se neko vise pita.
imas cijeli zapadni svijet kao primjer ,koji demografski odumire,u kojem sun veze i brakovi i zajednice big brother.
iz razloga koje sam vec naveo.
drugim rijecima,ne more opstat ono sto nije bazirano na zakonima prirode. ne mogu zakoni koje su donjeli ljudi biti ispred prirodnih zakona. mogu ,ali onda imas big brother odnose izmedju muskarca i zene.
ljubav_aha wrote:aha,ona nikad ne moze imati bolje misljenje od tebe u tom trenutku
pa ja stvarno nisam kriv što ona nikad nema bolje mišljenje od mene. jednostavno ja sam predobar i predemokratičan u toj vezi da bih pravio greške. ponekad isto mislimo, pa se dogovorimo da ona trijumfalno i zvanično, ali simbolički iznese tu odluku da bi bio vuk sit i ovce na broju.
test01 wrote:
neko mora bit gazda ili blaze receno glavni u kuci. tako je i u narodu i u plemenu i medju djecom itd.
imas cijeli zapadni svijet kao primjer ,koji demografski odumire,u kojem sun veze i brakovi i zajednice big brother.
drugim rijecima,ne more opstat ono sto nije bazirano na zakonima prirode. ne mogu zakoni koje su donjeli ljudi biti ispred prirodnih zakona. mogu ,ali onda imas big brother odnose izmedju muskarca i zene.
aha,ako je tvoja prirodna inteligencija za rjesavanje problema u kuci niza od prirodne inteligencije tvoje supruge,kako rjesavav takav problem
ljubav_aha wrote:aha,ona nikad ne moze imati bolje misljenje od tebe u tom trenutku
pa ja stvarno nisam kriv što ona nikad nema bolje mišljenje od mene. jednostavno ja sam predobar i predemokratičan u toj vezi da bih pravio greške. ponekad isto mislimo, pa se dogovorimo da ona trijumfalno i zvanično, ali simbolički iznese tu odluku da bi bio vuk sit i ovce na broju.
test01 wrote:
aha,ako je tvoja prirodna inteligencija za rjesavanje problema u kuci niza od prirodne inteligencije tvoje supruge,kako rjesavav takav problem
onda ga ona pusti da on misli da je on nadošo na rješenje.
Ja se sve pitam u kuci i ko biva glava kuce...al jebo mater nesta kontam otkud voda na tom mlinu,sve to njoj pase...te, ko biva moje odluke...na hinjaka provuce ideju i ...eto ko haj vidi ti moze li to tako...i ja to ko odlucim...i fino je to sve...al vidi jes namazana
ima ovde neko iz turske,barem tako pise da jeste.
pa pitaj turkinje koje zive u "tradicionalnome" drustvu u kojem su muskarci gazde u kuci,kako im je zivot u takvoj zajednici. garant bolji nego u usa.
ljubav_aha wrote:eh to dreaklica28 navuce ga na tanak led
nije me navukla. ja se slazem s njom. zene koriste svoje adute ,a koje muskarac nema, kako bi ostvarila svoj cilj ili nakanu.
ma ja bolan.... a šta je nama naša borba dala? ništa prijatelju, ništa.... to se pohasilo, to hoće da odlučuje, to skiči i vrišći, to hoće da kola vozi eeeeeeeeeeeej (?!), ma kud onaj blento jabuku zagrize uffffffffffff što me rashafiza sad u ova doba
drekalica28 wrote:ma to je moja majka radila sa mojim dedom.
od krutog i strogog komuniste napravila je paučka..zucnut nije smio.
Meni je ovo tuzhno, ako je istina. Bez zajebancije.
Dobro...ja sam malo karikirala situaciju.
On se jeste s vremenom promjenio, ali ne zato što mu moja majka (njegova žena) oprala mozak.
4 svoje djece i jedno usvojeno....čovjek valjda nauči i uvidi da je kompromis možda ipak najbolja varijanta.
Da je majka živa oni bi ove godine slavili bi 65 godina braka.
A znaš šta je najljepše od svega? Voljeli su jedno drugo isto kao na početku.