Sarajevski standard zivota
- muha_sa
#477 Re: Sarajevski standard zivota
HAVANA wrote:Uh.
šta se ti kleberiš
- muha_sa
#478 Re: Sarajevski standard zivota
djes seHkoseka wrote:Omg, pp, a nije privatna poruka![]()
Ozbiljno, pisite vi koji ste dolje,![]()
![]()
kakav je standard u Sarajevu?
Naravno da su vasa misljena subjektivna, al' pisite.
izvini--poboravljam maj lingvic pa poneku moram ucitiba strendžersku
- madner
#479 Re: Sarajevski standard zivota
Zivot odje je uzas, nemam gdje parkirat auto da je zasticeno od snjega. Da mi je ko u Sveckoj da uvijek ima garaza sa krovom.
- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#480 Re: Sarajevski standard zivota
a kad sam te pitala sta si mi kupio u Svedskoj, ti kazes sve skupomuha_sa wrote: djes seHkonisi mogla odoljet a da se ne javneš na ovu veri intrsting temu
![]()
izvini--poboravljam maj lingvic pa poneku moram ucitiba strendžersku
- muha_sa
#481 Re: Sarajevski standard zivota
bogme sam se ja najeo sladoleda u "IKEI" iz slicnog automata

kupiš kod tete kornet, 5 kruna
i samo ga cušnem u automat i prEtisnem jeNNu puljku
ode kornet prazan gore a vrne se pun dole.
švedi kahniti--oni samo jedared i odoše a ja punio dok se kornet nije haman raspo

kupiš kod tete kornet, 5 kruna
ode kornet prazan gore a vrne se pun dole.
švedi kahniti--oni samo jedared i odoše a ja punio dok se kornet nije haman raspo
- muha_sa
#482 Re: Sarajevski standard zivota
što ne kažeš pred ljudima da sam ti donjeo gudisaplain vanilla wrote:a kad sam te pitala sta si mi kupio u Svedskoj, ti kazes sve skupomuha_sa wrote: djes seHkonisi mogla odoljet a da se ne javneš na ovu veri intrsting temu
![]()
izvini--poboravljam maj lingvic pa poneku moram ucitiba strendžersku![]()
to se na vašem kaže gumene bobe

- plain vanilla
- Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...
#483 Re: Sarajevski standard zivota
muha_sa wrote: što ne kažeš pred ljudima da sam ti donjeo gudisa![]()
to se na vašem kaže gumene bobe![]()
ja gudise vidjela nisam
- Lippenbekenntnis
#484 Re: Sarajevski standard zivota
meni fascinira cinjenica kako se cesto analizira situacija u bosni i hercegovini. cesto to nije neka objektivna analiza, vec je nekako usmjereno na sto negativniji prikaz iste i ljudi koji u njoj zive. cesto bez uzimanja u obzir nekih bitnih faktora kao sto je naprimjer rat, poneki tako komentarisu kao da nikada nije bilo rata kao i traumatiziranih osoba.
dijaspora samo nesto analizira, ali niko nema neke konkrete koncepte i prijedloge kako nesto promijeniti. ako mislie da nije to njihov zadatak neka onda sute i sacuvaju svoje misljenje za sebe, jer je cesto destruktivno i ponizavajuce.
iz tog razloga imam veliki respekt kada ljudi ne gube nadu u drzavu i ljude koji tu zive i pokusaju na bilo koji nacin nesto promijeniti. naravno da je daleko od toga da je sve idealno.
dijaspora samo nesto analizira, ali niko nema neke konkrete koncepte i prijedloge kako nesto promijeniti. ako mislie da nije to njihov zadatak neka onda sute i sacuvaju svoje misljenje za sebe, jer je cesto destruktivno i ponizavajuce.
iz tog razloga imam veliki respekt kada ljudi ne gube nadu u drzavu i ljude koji tu zive i pokusaju na bilo koji nacin nesto promijeniti. naravno da je daleko od toga da je sve idealno.
- prilagodjena
#485 Re: Sarajevski standard zivota
znam da je uglavnom svuda bolje ali džaba ljudi,ja se navići ne bih mogla.muž i ja se bavimo takvim poslom da smo imali dosta prilika da odemo ali jednostavno nismo mogli.ne kritikujem one što su otišli,neko je otišao iz nužde,neko da iskoristi dobru priliku,neki bogme da pobjegnu od njive i štale...sve mi je to ok ali nemojte brate nama što smo ostali prisjedati na muku.
ne,nije sjajno,ali naše je....jel' mislite da mi nismo svjesni kakva je situacija pa nam vi trebate oči otvoriti
odabrali ste,mi koji smo ostali takođe i svakom svoje....ne ističite loše stvari ovdje da bi vama bilo lakše pobijediti nostalgiju
ja vas razumijem,nije lako u tuđini i zaista se suosjećam s vama ali zaboga ne liječite se time što ćete istaći kako je ovdje katastrofa...nama je to jasno ali u svom smo i guramo dalje
ne,nije sjajno,ali naše je....jel' mislite da mi nismo svjesni kakva je situacija pa nam vi trebate oči otvoriti
ja vas razumijem,nije lako u tuđini i zaista se suosjećam s vama ali zaboga ne liječite se time što ćete istaći kako je ovdje katastrofa...nama je to jasno ali u svom smo i guramo dalje
- muha_sa
#487 Re: Sarajevski standard zivota
ljudi sebi uzimaju slobodu da svašta lanu
kontajuci ako imaju koju banku da su svu pamet svijeta pokupili
-škola jest obrazovna ustanova--svašta se tu nauci i treba se školovat i ucit, al se životu uci družeci se s ljudima-jal na ulici jal u birtiji jal na utakmici.nebitno-bitno je životu se ucit.
-imam sijaset primjera ljudske gluposti i neznanja al ne bih iznosio to ovdje-na ovom forumu.
-svakom svacije, jednostavno me iz cipela izbaci nipodaštavanje i gledanje s visine--ne nipodaštavanje mene kao individue vec nipodaštavanje i pljuvanje ove napacene zemlje
-politika i politicari su prolazni, neki su danas mocni, neki ce sutra to biti, mnogi ce kad tad bit u muriji (sjetimo se Sanadera i njegove moci) neki u penziji al zemlja BiH ostaje.
-malo više poštovanja i ljubavi prema BiH nece nikom naškodit.
-škola jest obrazovna ustanova--svašta se tu nauci i treba se školovat i ucit, al se životu uci družeci se s ljudima-jal na ulici jal u birtiji jal na utakmici.nebitno-bitno je životu se ucit.
-imam sijaset primjera ljudske gluposti i neznanja al ne bih iznosio to ovdje-na ovom forumu.
-svakom svacije, jednostavno me iz cipela izbaci nipodaštavanje i gledanje s visine--ne nipodaštavanje mene kao individue vec nipodaštavanje i pljuvanje ove napacene zemlje
-politika i politicari su prolazni, neki su danas mocni, neki ce sutra to biti, mnogi ce kad tad bit u muriji (sjetimo se Sanadera i njegove moci) neki u penziji al zemlja BiH ostaje.
- Not My Idea
#488 Re: Sarajevski standard zivota
ma muha ko to tebe naljutio 
- KatarinaKosaca
- Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova
#489 Re: Sarajevski standard zivota
Bravo @Muha.muha_sa wrote:ljudi sebi uzimaju slobodu da svašta lanukontajuci ako imaju koju banku da su svu pamet svijeta pokupili
![]()
-svakom svacije, jednostavno me iz cipela izbaci nipodaštavanje i gledanje s visine--ne nipodaštavanje mene kao individue vec nipodaštavanje i pljuvanje ove napacene zemlje![]()
-
Emi_Nevermind
#490 Re: Sarajevski standard zivota
Sad znam sta si ti studirala, to Svedi daju onima sto su malo fiju- fiju, taj faks, jer SI TI HTJELA BITI ISPRED NJIH
A za one sto provociraju o mraku i markama -- Zar Bosna nije na zadnjem mjestu u Evropi po standardu po statistici, a na prvom po korupciji. Hajmo malo otvoriti bosansku statistiku,[/quote]
cuj fiju fiju pa ti si odrasla zena . O moj Boze..Jeste za fiju-fiju je taj faks, pravo, politika i ekonomija, trebala sam biti pametna kao dosta nasih, brisati cijenjene gu*ice svedskim senilnim babama i maniti se gluposti i studirati na faksu koji je drugi po redu u Svedskoj i medju prvih 200 u svijetu. Ne zelim se spustati jednako nisko, jer imam respekta za svaku profesiju,pa i tvoju, pa cu drzati jezik za zubima. Preporucujem ti da prvo pometes ispred svoga praga i bjezis od foruma jer ocigledno ne poznajes svedski standard, a o nasem da i ne pricam. Na kraju balade, sve je ovo odstupanje od teme, a ti posto ocigledno mrzis svoju zemlju, pusti nas koji je volimo da tako nastavimo..
A za one sto provociraju o mraku i markama -- Zar Bosna nije na zadnjem mjestu u Evropi po standardu po statistici, a na prvom po korupciji. Hajmo malo otvoriti bosansku statistiku,[/quote]
-
Emi_Nevermind
#491 Re: Sarajevski standard zivota
muha_sa wrote:znaš šta sensijsensij wrote: Sad znam sta si ti studirala, to Svedi daju onima sto su malo fiju- fiju, taj faks, jer SI TI HTJELA BITI ISPRED NJIH
A za one sto provociraju o mraku i markama -- Zar Bosna nije na zadnjem mjestu u Evropi po standardu po statistici, a na prvom po korupciji. Hajmo malo otvoriti bosansku statistiku,![]()
nisam niciji advokat a posebno ne mogu bit forumašici kojoj se obracaš al ovo što ti pišeš toliko je jadno da jadnije ne može bit.
-nek si ti nama otvorila oci da smo mi dole u Bosni na zadnjem mjestu u Evropi a ti gore uživaj u svom svom rahatluku.
-zaboravila si napisat kod vas dole pa sam ja dodao i malo uvecao![]()
-jedan prijateljski savjet .Popricaj malo sama sa sobom.
-da-i nauci citirat kad vec komentiraš necije pisanje.
-
r_faruk
#492 Re: Sarajevski standard zivota
........... skoro mi je prijatelj bio u svedskoj. bio je oko dvije sedmice. kada se vratio razocarao se,a prema njegovoj prici i ja bih. jednostavno kada cujes kako se zivi, a kako mi zivimo...............
- Lippenbekenntnis
#493 Re: Sarajevski standard zivota
u cemu je konkretno razlika?r_faruk wrote:........... skoro mi je prijatelj bio u svedskoj. bio je oko dvije sedmice. kada se vratio razocarao se,a prema njegovoj prici i ja bih. jednostavno kada cujes kako se zivi, a kako mi zivimo...............