Samo za ozenjene muskarce

Seks, ljubav, erotika, odnosi među (s)polovima... Molimo ponašajte se kulturno.

Moderators: _BataZiv_0809, Euridika

Locked
vratnik

#476 Re: Samo za ozenjene muskarce

Post by vratnik »

Great Cornholio wrote:
Kindzadza wrote:
sarajlija_ba wrote:Generalno je potreba za sexom kod muškaraca 4 puta jača + vaš PMS + menstruacija =on uskraćen za sex.
:thumbup:
4x najmanje... ide do 40x...
Zene posle porodjaja, u krevetu su slabo upotrebljve.
:sad:
Neogranicen pristup internetu, bez obzira na stepen gluposti, godine, stav.
Ne uzbudjuj se, sa 14 godina smo i mi mozda slicno razmisljali. Ali i to je bolje (tinejdzerska glupost) nego da pomislis da se o odrasloj osobi radi, a ne daj boze, muzu. Svasta sam cuo, ali odabrati nekog da bude tvoja druga (necu ici tako daleko da kazem bolja posto to zvuci pateticno) polovina, onda ga okarakterisati kao "slabo upotrebljivog" je stvarno vrh, odnosno dno.
Ali, u ime svih nas normalnih, odraslih, muskaraca i muzeva, porucujem da ovo nije nas stav, vec stav klinca od 14 koji bi volio da guzi, ma sta to bilo.
A ovo za libido: dzaba i ninfomanka, ako je ne znate upaliti. :wink:
Tema je za kljuca odavno. Ali lijepo da nije zatvorena, jos par likova na ignore, pregledniji forum.
HAVANA

#477 Re: Samo za ozenjene muskarce

Post by HAVANA »

sarajlija_ba wrote:"Oženiti se znači svoja prava prepoloviti, a obaveze poduplati. "

Arthur Schopenhauer

Ubode ga vala Arthur. :roll: :D
Great Cornholio

#478 Re: Samo za ozenjene muskarce

Post by Great Cornholio »

sarajlija_ba wrote:
Great Cornholio wrote: Kad si s nekim u vezi a imaš seksualne odnose sa nekim drugim to znači da si egoista, da ti je vlastito zadovoljstvo važnije od sreće osobe s kojom si u vezi.
To dalje kaže da imaš loš karakter, da si emocionalno neuravnotežen i da bi trebao potražiti pomoć od nekog stručnjaka iz oblasti mentalnog zdravlja.
Ako imaš neku sa strane jer imaš potrebu veću nego što tvoj partner/ica može zadovoljiti znači da si za Haga...
Ma 'ajte molim vas :lol:
Libido (seksualna energija) se može iskoristiti i na druge načine. Muškarci koji to skontaju imaće više uspjeha u životu.
Emocionalna zrelost je uslov socijalne zrelosti, sreće u braku i životu. Ne može nikad postati emocionalno zreo onaj ko u zadovoljavanju sekszualnog nagona vidi glavni motiv življenja. Takav ostaje na nivou pubertelije, a znamo da se u pubertetu oslabi u učenju ;-)
Great Cornholio

#479 Re: Samo za ozenjene muskarce

Kindzadza wrote:
sarajlija_ba wrote:Generalno je potreba za sexom kod muškaraca 4 puta jača + vaš PMS + menstruacija =on uskraćen za sex.
:sad:
sarajlija_ba

#480 Re: Samo za ozenjene muskarce

Post by sarajlija_ba »

Great Cornholio wrote: Libido (seksualna energija) se može iskoristiti i na druge načine. Muškarci koji to skontaju imaće više uspjeha u životu.
Emocionalna zrelost je uslov socijalne zrelosti, sreće u braku i životu. Ne može nikad postati emocionalno zreo onaj ko u zadovoljavanju sekszualnog nagona vidi glavni motiv življenja. Takav ostaje na nivou pubertelije, a znamo da se u pubertetu oslabi u učenju ;-)
Ja bih se složio s tobom da sex nije glavni motiv življenja mada bi nas obojicu svojim tezama demantovao gospon Frojd. Ne znam uopšte odakle ti ideja da ja, ili neko od forumaša, zastupa tezu da je sex svrha življenja ? Čak bi se mogla smatrati i uvredom tvoja tvrdnja jer na taj način nekoga spuštaš na nivo životinje.
Vidim da si filozofski nastrojen pa hajmo nastavit' s pričom.
Na koje se to "druge načine" libido može iskoristiti al' pod uslovom da imaš isto ili približno slično zadovoljstvo ?
Obrati posebnu pažnju na boldirano.
Great Cornholio

#481 Re: Samo za ozenjene muskarce

sarajlija_ba wrote:
Great Cornholio wrote: Libido (seksualna energija) se može iskoristiti i na druge načine. Muškarci koji to skontaju imaće više uspjeha u životu.
Ja bih se složio s tobom da sex nije glavni motiv življenja mada bi nas obojicu svojim tezama demantovao gospon Frojd. Ne znam uopšte odakle ti ideja da ja, ili neko od forumaša, zastupa tezu da je sex svrha življenja ? Čak bi se mogla smatrati i uvredom tvoja tvrdnja jer na taj način nekoga spuštaš na nivo životinje.
Vidim da si filozofski nastrojen pa hajmo nastavit' s pričom.
Na koje se to "druge načine" libido može iskoristiti al' pod uslovom da imaš isto ili približno slično zadovoljstvo ?
Obrati posebnu pažnju na boldirano.
Ne bih se ja složio sa Frojdom. Prvo da se ispravim, pa da kažem da ja na energiju koju Frojd označava kao libido gledam kao na sveukupnu energiju koja se troši za zadovoljavanje različitih nagona, a ne samo kao gorivo za zadovoljavanje seksualnog nagona. Nije seks korijen svega,ali posmatrajući današnju situaciju moglo bi se reći da su ljudi od njega napravili glavni životni motiv. Sve je podređeno zadovoljavanju samo tog nagona, njegovo javljanje provocira se na svakom koraku i na raznovrsne načine. Znači, neko može imati više energije ali je ne mora trošiti isključivo na zadovoljavanje seksualnog nagona, ne mora samo u njemu nalaziti zadovoljstvo.
plain vanilla
Location: Jer ti si jedini način da pokrijem golotinju ove detinje duše...

#482 Re: Samo za ozenjene muskarce

Post by plain vanilla »

eluna wrote:
varaš se - poznajem ženu koja je doživila da joj se druga uvaljuje mužu upravo iz čiste obijesti ..... naime, dok su se zabavljali moja kolegica i njen sadašnji muž, isti je također radio sa dotičnom damom, ali je ova bila pristojna, no - one sekunde kad su se moji prijatelji vjenčali, dama sa kojom je radio počela da se podvlači pod njega i to žestoko i otvoreno ............. on nije prevario moju prijateljicu (ili je barem meni tako rečeno) ali je na samom startu braka zamalo doveo do razvoda zbog svoje lakomislenosti, da ne spominjemo da je nepovratno izgubio osjećaj povjerenje koje nikada više neće dobiti

dakle - i žene, ali i muškarci - naravno pojedinci ne svi - varaju iz čiste razonode i obijesti............. sve što takve osobe navode kao razlog zapravo je izgovor za njihovo nedolično i nepošteno ponašanje

poznajem muškarca koji je sa svojom suprugom sklopio sporazum još dok su se zabavljali - JEDINI koji je otvoreno rekao "volim da promijenim" ..... djevojka je pristala pod uslovom da završi sve one sekunde kad ona kao supruga to zatraži ............. imaju odraslu djecu i savršen brak ..........ali je on bio pošten pa rekao na vrijeme, a vjeruj, njegove vanbračne veze traju i više godina, ali svaka od tih veza završena je ako ne isti dan, onda već sutradan po supruginom zahtjevu

poenta je da treba biti pošten pa otvoreno reći šta kome prija ...... kad nekoga voliš naći ćeš način da postigneš sporazum, pa makar to bilo i "švrljanje izvan braka"
ocito razlicito razumijemo pojam-savrsen brak :?
dr.Gonzo

#483 Re: Samo za ozenjene muskarce

Post by dr.Gonzo »

Libido (seksualna energija) se može iskoristiti i na druge načine. Muškarci koji to skontaju imaće više uspjeha u životu.
Emocionalna zrelost je uslov socijalne zrelosti, sreće u braku i životu. Ne može nikad postati emocionalno zreo onaj ko u zadovoljavanju sekszualnog nagona vidi glavni motiv življenja. Takav ostaje na nivou pubertelije, a znamo da se u pubertetu oslabi u učenju
Vidi vidi Cornholia budiste :lol:
Great Cornholio

#484 Re: Samo za ozenjene muskarce

dr.Gonzo wrote:
Emocionalna zrelost je uslov socijalne zrelosti, sreće u braku i životu. Ne može nikad postati emocionalno zreo onaj ko u zadovoljavanju sekszualnog nagona vidi glavni motiv življenja. Takav ostaje na nivou pubertelije, a znamo da se u pubertetu oslabi u učenju
Vidi vidi Cornholia budiste :lol:
"Kradem" ja od svakog pamet, ko im je kriv što je bolje ne čuvaju :-D
eluna

#485 Re: Samo za ozenjene muskarce

Post by eluna »

sarajlija_ba wrote:
eluna wrote: zapitaš li se ikada KOJI JE RAZLOG DA TE IZBJEGAVA ............ ili te za to zaboli đon - bitno da nisi umočio a htjelo ti se, pa eto - našao si drugu da obaviš SVOJU potrebu ............. šta je sa potrebama one koja te odbija??? ........ kad si joj zadnji put onako iz čista mira kupio bilo kakvo cvijeće - ne da NJU LILČNO OBRADUJEŠ, nego da joj pomogneš da vam uljepša dom???? ......... kad si zadnji put ČUO šta je planirala da kupi, pa joj to kupio prije nje same????? ............... AH DA!!!!!!!!!!! ............ bitno je samo da zadovoljiš svoje porive - nju ko šiša, nek smišlja izgovore

ovo ti je prijatelju idealan put do pakla u kući - nekako jedan od partnera uvijek stigne zaboraviti da i onaj drugi ima svoje porive ;)
Izgleda da ti mene pogrešno razumiješ.
Generalno je potreba za sexom kod muškaraca 4 puta jača + vaš PMS + menstruacija =on uskraćen za sex.
Ovo za cvijeće i pažnju neću komentarisati...

hhahahhahhaha koja glupost .............. znaš li da SVAKA ŽENA ima pojačanu potrebu za PARENJEM tokom i oko plodnih dana, što će ti reći svaki mjesec barem 5 dana u toku mjeseca, SVO VRIJEME U ŽIVOTU DOK IMA MENZES .....

dakle - ta teorija o većoj potrebi za seksom pada u vodu

e sad muška strana izbjegavanja: joj, umoran sam!! ..... radim mnogo!!..... ja se mučim da zaradim a ti samo na seks misliš!!!!!!!! prepio sam draga; moram ujutro rano ustati, itd. itd ............. utakmice i automobile nećemo sad spominjati :D:D:D:D:D
eluna

#486 Re: Samo za ozenjene muskarce

Post by eluna »

Kindzadza wrote:
jojoj :D:D:D:D::D ovo moram poslati kolegi da pročita - skršit će ti sve pospisku jer je jadan u tom periodu "prinudno" smršao do koščica ............... kad je naredni put ostala trudna htio je da se kastrira jer je znao koji ga sve "napori" čekaju i tokom trudnoće, a bogami i poslije .............. dama je BUKVALNO bila nezasita :D:D:D:D
sarajlija_ba

#487 Re: Samo za ozenjene muskarce

Post by sarajlija_ba »

Great Cornholio wrote: Ne bih se ja složio sa Frojdom. Prvo da se ispravim, pa da kažem da ja na energiju koju Frojd označava kao libido gledam kao na sveukupnu energiju koja se troši za zadovoljavanje različitih nagona, a ne samo kao gorivo za zadovoljavanje seksualnog nagona. Nije seks korijen svega,ali posmatrajući današnju situaciju moglo bi se reći da su ljudi od njega napravili glavni životni motiv. Sve je podređeno zadovoljavanju samo tog nagona, njegovo javljanje provocira se na svakom koraku i na raznovrsne načine. Znači, neko može imati više energije ali je ne mora trošiti isključivo na zadovoljavanje seksualnog nagona, ne mora samo u njemu nalaziti zadovoljstvo.
Reče ti sve ovim boldiranim :D
A nisi ni odgovorio na moje konkretno pitanje.
Ne'a veze, ne moraš odgovarati. :thumbup:
sarajlija_ba

#488 Re: Samo za ozenjene muskarce

Post by sarajlija_ba »

eluna wrote: hhahahhahhaha koja glupost .............. znaš li da SVAKA ŽENA ima pojačanu potrebu za PARENJEM tokom i oko plodnih dana, što će ti reći svaki mjesec barem 5 dana u toku mjeseca, SVO VRIJEME U ŽIVOTU DOK IMA MENZES .....

dakle - ta teorija o većoj potrebi za seksom pada u vodu

e sad muška strana izbjegavanja: joj, umoran sam!! ..... radim mnogo!!..... ja se mučim da zaradim a ti samo na seks misliš!!!!!!!! prepio sam draga; moram ujutro rano ustati, itd. itd ............. utakmice i automobile nećemo sad spominjati :D:D:D:D:D
"Ipak, istraživanja širom Evrope pokazuju da oko trećina žena ima smanjenu ili nikakvu seksualnu želju. I uprkos seksualizovanoj kulturi koja je svuda oko nas, većina tih dama ne smatra da ima problem. Zapravo ako se postavi pitanje šta žene čini srećnim, samo četvrtina priznaje da ih seksualni odnos izuzetno usrećuje, dok je 42 odsto srećnije zbog posedovanja kućnog ljubimca. Ovi podaci su prikupljeni na osnovu ankete sa 12.000 žena u 21 državi 2008. godine.

Drugo istraživanje, ovaj put obavljeno u 58 zemalja otkriva da je ženama važnije kako izgledaju nego da vode ljubav.
Do 30. godine i žene i muškarci priželjkuju više seksa. Posle toga se broj dama koje ga nemaju naglo povećava.

- Žena želi seks da bi se osteila voljeno i sigurno, ali kada ima malu decu i pritisak na poslu, seks joj više nije prioritet. Muškarci s druge strane žele seks neprekidno i ako ga nemaju postaju veoma frustrirani- kaže Tina samohrana majka dvoje dece koju su dva supruga ostavila zbog nedovoljnog seksa. "

http://www.blic.rs/Slobodno-vreme/Zanim ... -nego-seks

:lol:
fatamorgana

#489 Re: Samo za ozenjene muskarce

Post by fatamorgana »

E nek' si im reko, :lol:
sarajlija_ba

#490 Re: Samo za ozenjene muskarce

Post by sarajlija_ba »

fatamorgana wrote:E nek' si im reko, :lol:
Htjedoh postaviti i jedan link vezano za ženski orgazam al' hajd, da ne prećeram...tu im je mrka kapa skroz :D
fatamorgana

#491 Re: Samo za ozenjene muskarce

Post by fatamorgana »

sarajlija_ba wrote:
Htjedoh postaviti i jedan link vezano za ženski orgazam al' hajd, da ne prećeram...tu im je mrka kapa skroz
:D
Poviri ba na temu muški orgazam, :lol:
Strpljiva

#492 Re: Samo za ozenjene muskarce

Post by Strpljiva »

sarajlija_ba wrote:
Htjedoh postaviti i jedan link vezano za ženski orgazam al' hajd, da ne prećeram...tu im je mrka kapa skroz :D
Ne bih znala ni da li mi uđe da ne urade istraživanja.
sarajlija_ba

#493 Re: Samo za ozenjene muskarce

Post by sarajlija_ba »

fatamorgana wrote:
sarajlija_ba wrote:
Htjedoh postaviti i jedan link vezano za ženski orgazam al' hajd, da ne prećeram...tu im je mrka kapa skroz
:D
Poviri ba na temu muški orgazam, :lol:
Daj mi link
fatamorgana

#494 Re: Samo za ozenjene muskarce

Post by fatamorgana »

Kakav ba link, 2 posta ispod oženjenih muškaraca, :lol:
pustopoljina

#495 Re: Samo za ozenjene muskarce

Post by pustopoljina »

slicna istrazivanja kazu da zena (udana) brze i cvrsce odluci ostaviti muza zbog ljubavnika, nego muz zenu zbog ljubavnice...
mozda da im nabavite kucnog ljubimca? ili platite spa-tretman?
fatamorgana

#496 Re: Samo za ozenjene muskarce

Post by fatamorgana »

pustopoljina wrote:slicna istrazivanja kazu da zena (udana) brze i cvrsce odluci ostaviti muza zbog ljubavnika, nego muz zenu zbog ljubavnice...
mozda da im nabavite kucnog ljubimca? ili platite spa-tretman?
ma :dance: istraživanja, kakva si nam ti po tom pitanju, 8-)
pustopoljina

#497 Re: Samo za ozenjene muskarce

Post by pustopoljina »

pa zavisi...kad je neko neerotican sa neerotticnim dosjetkama...pozelim stene kakvo :)
fatamorgana

#498 Re: Samo za ozenjene muskarce

Post by fatamorgana »

pustopoljina wrote:pa zavisi...kad je neko neerotican sa neerotticnim dosjetkama...pozelim stene kakvo :)
nisi jedina sa štenetom .... :mrgreen:
sarajlija_ba

#499 Re: Samo za ozenjene muskarce

Post by sarajlija_ba »

fatamorgana wrote:
pustopoljina wrote:pa zavisi...kad je neko neerotican sa neerotticnim dosjetkama...pozelim stene kakvo :)
Znači, situacija u Sarajevu je dobra čim imamo ovoliku štenad-lutalice :lol: :lol: :lol:
fatamorgana

#500 Re: Samo za ozenjene muskarce

Post by fatamorgana »

sarajlija_ba wrote:
fatamorgana wrote:
Znači, situacija u Sarajevu je dobra čim imamo ovoliku štenad-lutalice :lol: :lol: :lol:
Joj sad me podsjeti onomad kad je Liz Taylor bila u gostima kod Tita na Brijonima kad izađe naslov u Oslobođenju: LIz Na Brionima! :lol:
Locked