Sirija

Locked
asurbanipal

#476 Re: Sirija

Post by asurbanipal »

jeza u ledja wrote:
asurbanipal wrote:
jeza u ledja wrote:Opet Russia Today :lol: :lol: :lol: .
Pacifica Radio, Democracy Now, CNN, Al Jazeera... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Stavljas Pacifica Radio i Democracy Now u istu recenicu sa CNN i AJ??? :-) :-)
Ti covjece ne znas o cemu pricas. :zoka:
Ma jah...Demokratija, ljudska prava, lafo ono nezavisni mediji...Da vidimo koga pozivaju u pomoć "opozicija", tj. "terorističke grupe", nakon što su prikazane slike užasnog masakra u Siriji...

Američki vojnik "puknuo" i pobio najmanje 16 civila, od toga 9-oro djece...Inače da se radio o Mevlidu, Ahmedu, Abdullahu, Osmanu bio bi odmah proglašen islamskim teroristom, džihadistom, fundamentalistom...Ovako je kriv "nervni slom", žena mu nije dala p...e, kao što je i kod Breivika bilo loše djetinjstvo, navodno ga otac udarao mokrom čarapom po glavi...
http://dnevnik.hr/vijesti/svijet/afgani ... ivila.html

U izraelskim zračnim napadima ubijeno 12 Palestinaca, najmanje 19 Palestinaca je ranjeno...
http://www.sarajevo-x.com/vijesti/svije ... /120310038
amoninan

#477 Re: Sirija

Post by amoninan »

jeza u ledja wrote:Opet Russia Today :lol: :lol: :lol: .
Možda ih je malo Richard Gizbert naljutio... :D
Šega, šega od TV-a. Ruska verzija FOX-a u jednu ruku.
El_comadante

#478 Re: Sirija

Post by El_comadante »

znaći svakim danom smo sve bliže intervenciji NATO snaga u Siriji jer ako ovaj nastavi ovako ubijati i pucati sasvim sigurno če doći do intervencije. Mislim da Assad sigurno neće ostati na vlasti nakon svega ovoga to je sigurno.
asurbanipal

#479 Re: Sirija

Post by asurbanipal »

Rešad Hafizović: Istinsko "Arapsko proljeće" je ugušeno u početku

"Do novog bliskoistočnog poretka kroz haos", riječi su kojima akademik Rešid Hafizović u Sarajevu tumači slijed događaja, aktuelnih više od godinu dana u muslimanskim zemljama Bliskog Istoka, koji su, kako smatra ovaj akademik, zapadni mediji netačno i licemjerno nazvali "arapskim proljećem" iako je pojava generirana u zapadnom svijetu, s ciljevima sasvim drugačijim od prikazanih.

Cilj je prvenstveno - gospodarenje prirodnim resursima muslimanskog svijeta, smatra on.

Hafizović je kao uvodničar na današnjoj redovnoj sesiji nezavisnih intelektualaca "Krug 99" u Sarajevu o temi "Arapsko proljeće - izvori i protivrječnosti?" rekao da je još 2004. sastanak zemalja G-8 otkrio novu strategiju u vezi s Bliskim Istokom, a američki predsjednik Džordž Buš se pojavio kao glasnogovornik projekta čiji je skriveni kod, po Hafizoviću - "do novog bliskoistočnog poretka kroz haos".

Akademika na takvu misao između ostalog navodi činjenica da je "arapsko proljeće" zahvatilo samo neke muslimanske zemlje, a poštedjelo one iz kojih je trebalo "da se zakuha" kad bi to zaista bio projekt muslimanskog naroda - Tunižana, Libijaca, Egipćana, Sirijaca i drugih, zbog najdrastičnijih kršenja ljudskih prava i despotskih režima protivnih interesima vlastitog naroda.

"Proljeće" je u islamskom svijetu zaista zapuhalo, ali je ekspresno ugušeno, u krvi, u naftonosnoj istočnoj provinciji Saudijske Arabije, gdje šiitska tegleća radna snaga trpi što drugi, prije svega u Rijadu i Džedi, ubiru plodove njenog truda na naftnim poljima.

Bio je to mirni bunt nenaoružanih protestnika, kao i u Bahreinu, gdje je također ekspresno ugušena pobuna, za tri-četiri dana.

Ovi događaji praćeni su šutnjom zapadnih medija, pa i Al Jazzire, navodi Hafizović.

S druge strane, buknulo je u Tunisu kao kolateralnoj šteti po Hafizovićevom mišljenju, u Egiptu je Mubarak žrtvovan kao šahovska "kraljica", a u Siriji, zemlji koja ovih dana teško krvari, užasni i brutalni događaji prethode namjeravanom zaustavljanju napredovanja Irana, uključujući i njegov nuklearni program.

Zapadnoevropskim imperijalistima saveznici su bogate zemlje muslimanskog svijeta, kao i Izrael, te će nastojati zadržavati to savezništvo sve dok mogu imati politički uticaj u ostalom muslimanskom svijetu, kaže Hafizović.

Što se tiče Libije i njenog doskorašnjeg vladara Moamera Gadafija, on je brutalno smaknut kad je od najrazvijenijih zapadnih zemalja zatražio naplatu njihovih dugova za naftu, koji se procjenjuje na 200 milijardi dolara, te zaprijetio ugovorima o koncesionoj naftnoj eksploataciji s drugim zemljama.

Gadafi je osim toga planirao uvođenje nove afričke monete, nezavisne od dolara i eura, što je bio "smrtni grijeh" zbog kojeg je morao pasti, zaključuje akademik Hafizović.

Drago mi je sto građani BiH, a evo vidim i intelektualci ne nasjedaju na propagandu da je situacija u Siriji slicna onoj u našem ratu. ... :)
amoninan

#480 Re: Sirija

Post by amoninan »

Naravno, jer Teheran gubi uticaj i mokri snovi o obnovi Perzijske imperiju polahko idu u nekom drugom pravcu. A baš ih krenulo bilo. Žao mi je Rašide. :D
nosara

#481 Re: Sirija

Post by nosara »

amoninan wrote:Naravno, jer Teheran gubi uticaj i mokri snovi o obnovi Perzijske imperije polahko ide u nekom drugom pravcu. A baš ih krenulo bilo. Žao mi je Rašide.
Ne lupaj gluposti... Ne znas ni procitat napisano, a komentarises...

Samo totalni idioti mogu opravdat ovu americku ofanzivu u borbi za resurse, a samo ljudsko smece moze likovat zbog masovnog unistavanja citavih civilizacija...

Ali, "ko se maca laca, od maca i pogine"...
asurbanipal

#482 Re: Sirija

Post by asurbanipal »

amoninan wrote:Naravno, jer Teheran gubi uticaj i mokri snovi o obnovi Perzijske imperiju polahko idu u nekom drugom pravcu. A baš ih krenulo bilo. Žao mi je Rašide. :D
Isto kao što će halifa biti iz Saudijske Arabije iz jednog totalitarnog vehabističkog, bolje reći šejtanskog režima koji koketira sa ............. i amerikancima...
Last edited by Anonymous on 13/03/2012 15:29, edited 1 time in total.
Reason: Opomena pred ban!
asurbanipal

#483 Re: Sirija

Post by asurbanipal »

nosara wrote:
amoninan wrote:Naravno, jer Teheran gubi uticaj i mokri snovi o obnovi Perzijske imperije polahko ide u nekom drugom pravcu. A baš ih krenulo bilo. Žao mi je Rašide.

Samo totalni idioti mogu opravdat ovu americku ofanzivu u borbi za resurse, a samo ljudsko smece moze likovat zbog masovnog unistavanja citavih civilizacija...

Eh da su samo amerikanci u pitanju, tu su i Saudijska i Cionistička braća...Davno je islam otišao iz Saudijske Arabije...Sa Hazreti Alijom koji je otišao u Kufu...
amoninan

#484 Re: Sirija

Post by amoninan »

nosara wrote:

Ama, bolan, nisam ni čitao samo sam pogledao autora. Dpduše, lažem , jesam preletio. (Volio bi kad bi na siti način govorio o stanju arapa, Pashtuna i drugih u iranskim provincijama na granici s PAkistanom. No naravno da neće.) Vjeruj mi nemam potrebe. Može on to umotat na 1001 i način.
amoninan

#485 Re: Sirija

Post by amoninan »

asurbanipal wrote:
amoninan wrote:Naravno, jer Teheran gubi uticaj i mokri snovi o obnovi Perzijske imperiju polahko idu u nekom drugom pravcu. A baš ih krenulo bilo. Žao mi je Rašide. :D
Isto kao što će halifa biti iz Saudijske Arabije iz jednog totalitarnog vehabističkog, bolje reći šejtanskog režima koji koketira sa ćifutima i amerikancima...
Uh jbt likova :lol:
jeza u ledja

#486 Re: Sirija

Post by jeza u ledja »

asurbanipal wrote:
Ma jah...Demokratija, ljudska prava, lafo ono nezavisni mediji...Da vidimo koga pozivaju u pomoć "opozicija", tj. "terorističke grupe", nakon što su prikazane slike užasnog masakra u Siriji...

Američki vojnik "puknuo" i pobio najmanje 16 civila, od toga 9-oro djece...Inače da se radio o Mevlidu, Ahmedu, Abdullahu, Osmanu bio bi odmah proglašen islamskim teroristom, džihadistom, fundamentalistom...Ovako je kriv "nervni slom", žena mu nije dala p...e, kao što je i kod Breivika bilo loše djetinjstvo, navodno ga otac udarao mokrom čarapom po glavi...

U izraelskim zračnim napadima ubijeno 12 Palestinaca, najmanje 19 Palestinaca je ranjeno...
Ne kontam?? Democracy Now, pa tako i Pacifica Radio su izrazito ljevicarski medij i oni prvi ce se zalagati i zalazu protiv americkog intervencionizma na Bliskom Istoku. Oni su ti koji su se zalagali protiv ratova u Afganistanu i Iraku i zalazu se i sad za povlacenje iz Afg. Oni su ti koji ce srati i o Bushu i Obami i Izraelu i sve po tvojim zeljama, a iz razlicitih motiva. Ne dobijaju koliko znam ni dinara iz drzavne kase i nemaju nikakvu vezu sa DCejem.
CNN je karina , odnosno ubleha od onoga sto je bio nekad. Nacin izvjestavanja im je totalno neobjektivan i neprofesionalan, izkomercijaliziran do bola. No i kao takav, ne dobija ni dinara iz drzavne kase. CNN je globalni medijski brand broj 1 i poredjenje sa Pacifica Radio je van svake pameti.
Al Jazeera je drzavni medij, ali dosta slican CNNu, s tim sto po meni imaju kvalitetniji program i definitivno im vise vjerujem kada su u pitanju izvjestaju iz arapskih zemalja.

Russia Today je projekat ruske vlade (zvanicno), za sirenje vijesti iz njihove perspektive, a dostupno siroj javnosti na engleskom. Moze se kao takav samo porediti sa Voice of America, no tu svaka komparacija prestaje. Kada malo poslusas Russia Today shvatis da je doslovce svaka vijest u stvari propagandni program kontra SAD i Zapada, bilo da se radi o vijestima, bilo da se radi o nekim drugim emisijama. Dovode se smijesni likovi koji ce pricati supljak o propasti zapadnog sistema, kojekakvi zeitgeist frikovi i generalno likovi na rubu javnog zivota u Americi ili EU, koji su iz nekog razloga kivni na sistem u kojem nisu uspjeli. Poredjenje sa RTS Beograd iz rata u 90im je savrseno.

Otvori oci bolan i urazumi se. Russia Today, stvarno?? :-) Niko ti pametan nece ovdje pustati slicne emisije sa recimo CNN ili Fox i govoriti "a-ha" vidis bogati sto su mrski oni islamski teroristi. Naci ces kvalitetniji i vjerodostojniji uradak sa mozda slicnim stavovima kao sto su tvoji na istom tom Democracy Now kojeg blatis.
asurbanipal

#487 Re: Sirija

Post by asurbanipal »

jeza u ledja wrote:
asurbanipal wrote:

Ne kontam?? Democracy Now, pa tako i Pacifica Radio su izrazito ljevicarski medij i oni prvi ce se zalagati i zalazu protiv americkog intervencionizma na Bliskom Istoku. Oni su ti koji su se zalagali protiv ratova u Afganistanu i Iraku i zalazu se i sad za povlacenje iz Afg. Oni su ti koji ce srati i o Bushu i Obami i Izraelu i sve po tvojim zeljama, a iz razlicitih motiva. Ne dobijaju koliko znam ni dinara iz drzavne kase i nemaju nikakvu vezu sa DCejem.
CNN je karina , odnosno ubleha od onoga sto je bio nekad. Nacin izvjestavanja im je totalno neobjektivan i neprofesionalan, izkomercijaliziran do bola. No i kao takav, ne dobija ni dinara iz drzavne kase. CNN je globalni medijski brand broj 1 i poredjenje sa Pacifica Radio je van svake pameti.
Al Jazeera je drzavni medij, ali dosta slican CNNu, s tim sto po meni imaju kvalitetniji program i definitivno im vise vjerujem kada su u pitanju izvjestaju iz arapskih zemalja.

Russia Today je projekat ruske vlade (zvanicno), za sirenje vijesti iz njihove perspektive, a dostupno siroj javnosti na engleskom. Moze se kao takav samo porediti sa Voice of America, no tu svaka komparacija prestaje. Kada malo poslusas Russia Today shvatis da je doslovce svaka vijest u stvari propagandni program kontra SAD i Zapada, bilo da se radi o vijestima, bilo da se radi o nekim drugim emisijama. Dovode se smijesni likovi koji ce pricati supljak o propasti zapadnog sistema, kojekakvi zeitgeist frikovi i generalno likovi na rubu javnog zivota u Americi ili EU, koji su iz nekog razloga kivni na sistem u kojem nisu uspjeli. Poredjenje sa RTS Beograd iz rata u 90im je savrseno.

Otvori oci bolan i urazumi se. Russia Today, stvarno?? :-) Niko ti pametan nece ovdje pustati slicne emisije sa recimo CNN ili Fox i govoriti "a-ha" vidis bogati sto su mrski oni islamski teroristi. Naci ces kvalitetniji i vjerodostojniji uradak sa mozda slicnim stavovima kao sto su tvoji na istom tom Democracy Now kojeg blatis.
Pročitaj onaj tekst ponovo, izgleda da si samo vidio RT...Uostalom šta ima loše u tome...Stvara se jedna ravnoteža u izvještavanaju, pa bujrum ko voli nek izvoli...
asurbanipal

#488 Re: Sirija

Post by asurbanipal »

amoninan wrote:
asurbanipal wrote:
Isto kao što će halifa biti iz Saudijske Arabije iz jednog totalitarnog vehabističkog, bolje reći šejtanskog režima koji koketira sa ćifutima i amerikancima...
Ja da sam na tvom mjestu ne bih se baš smijao... :oops:

Mogao bih malo o historiji Arapa... 8-)
amoninan

#489 Re: Sirija

Post by amoninan »

asurbanipal wrote:
amoninan wrote:

Nisi na mom mjestu, stoga..
Mogli bi, ali nećemo.
jeza u ledja

#490 Re: Sirija

Post by jeza u ledja »

Ma procitao sam i pogledao.

Neki ljudi jednostavno ne mogu, a neki nece da shvate razliku izmedju ispravnog i pogresnog. Neki ljudi imaju razlicite moralne standarde, a neki su jednostavno zatupljeni kompleksima i glupostima.
Tako se ljudi razlikuju, pa se onda razlikuju i mediji koje oni smatraju relevantnim.

Nemojte o "historiji Arapa", ako boga znate...
nosara

#491 Re: Sirija

Post by nosara »

jeza u ledja wrote:Ma procitao sam i pogledao.

Neki ljudi jednostavno ne mogu, a neki nece da shvate razliku izmedju ispravnog i pogresnog. Neki ljudi imaju razlicite moralne standarde, a neki su jednostavno zatupljeni kompleksima i glupostima.
Tako se ljudi razlikuju, pa se onda razlikuju i mediji koje oni smatraju relevantnim.

Neki su i placeni da promicu fasizam po forumima... :wink:
asurbanipal

#492 Re: Sirija

Post by asurbanipal »

amoninan wrote:
asurbanipal wrote:
amoninan wrote:

Mogli bi, ali nećemo.
Sreća da nisam...A o vehabizmu, kako je nastao, koji je krajnji cilj, mogao bih o tome uzduž i poprijeko...No tema je Sirija, a kao što vidimo država "dvaju porodica" je duboko umiješala prste u ovo...Daleko su Arapi od islama, daleko, jako daleko...Pitanje je na kraju i jesu li muslimani ???
asurbanipal

#493 Re: Sirija

Post by asurbanipal »

jeza u ledja wrote:Ma procitao sam i pogledao.

Pitanje je sad šta je "ispravno", a šta "pogrešno" ?
amoninan

#494 Re: Sirija

Post by amoninan »

asurbanipal wrote:
amoninan wrote:
Mogli bi, ali nećemo.
Sreća da nisam...A o vehabizmu, kako je nastao, koji je krajnji cilj, mogao bih o tome uzduž i poprijeko...No tema je Sirija, a kao što vidimo država "dvaju porodica" je duboko umiješala prste u ovo...Daleko su Arapi od islama, daleko, jako daleko...Pitanje je na kraju i jesu li muslimani ???
Sve 100 puta dosad čuo i jedini komentar bi opet bio: :lol:

Tvoje, možda, da. A ja se pitam zašto s tobom uopće diskutujem. Znam cjelu mantru, tebe i sličnih tebi, i svi ste isti. Ko da iz istog "upustva" prepisujete. I ono, jedan deja vu je dosta. Dva su već smaranje.
arzuhal

#495 Re: Sirija

Post by arzuhal »

Možda se može govoriti o pogrešci Muslimanske braće koja se digla na ruši Hafizov režim u veoma teškom političkom i vojnom trenutku po Siriju, ali odmazda Hafizove vojske nad civilima Hame (i Homsa) 1982. bila je užasna. Cijele porodice su zbrisane.
To je narod Sirije upamtio.
Sad je situacija drukčija, a opet civile ubijaju.
asurbanipal

#496 Re: Sirija

Post by asurbanipal »

amoninan wrote:
asurbanipal wrote:
amoninan wrote:
Mogli bi, ali nećemo.
Sve 100 puta dosad čuo i jedini komentar bi opet bio: :lol:

Tvoje, možda, da. A ja se pitam zašto s tobom uopće diskutujem. Znam cjelu mantru, tebe i sličnih tebi, i svi ste isti. Ko da iz istog "upustva" prepisujete. I ono, jedan deja vu je dosta. Dva su već smaranje.
Isto bih mogao reći za tebe i slične tebi...Dvije glavne knjige su vam mitološka i politička propaganda države "dvaju porodica", "Zapečaćeni dženetski napitak" i "remek djelo" od Halida Tulića - "Veliki šejtan"... 8-)
amoninan

#497 Re: Sirija

Post by amoninan »

:lol:

no hajde, daćemo i kritiku :lol:
Prva, Sira, je jedna odlična knjiga. Halidova, i ne baš, propagadni pamflet. Ustvari, Halid i ti ste bliži nego što misliš.
amoninan

#498 Re: Sirija

Post by amoninan »

arzuhal wrote:Možda se može govoriti o pogrešci Muslimanske braće koja se digla na ruši Hafizov režim u veoma teškom političkom i vojnom trenutku po Siriju, ali odmazda Hafizove vojske nad civilima Hame (i Homsa) 1982. bila je užasna. Cijele porodice su zbrisane.
To je narod Sirije upamtio.
Sad je situacija drukčija, a opet civile ubijaju.
Nepromišljen potez. Slažem se.
MB je tek sad politički zreo za nešto više. Bar na osnovu onoga što vidimo i čujemo iz Tunisa, Egipta, pa i Sirije.
asurbanipal

#499 Re: Sirija

Post by asurbanipal »

amoninan wrote::lol:

Prva, Sira, je jedna odlična knjiga. Halidova, i ne baš, propagadni pamflet. Ustvari, Halid i ti ste bliži nego što misliš.
:-)
amoninan

#500 Re: Sirija

Post by amoninan »

asurbanipal wrote:
amoninan wrote::lol:

:-)
Još je rano, možda nadođeš u toku dana zašto ste ti i Halid slični.I to, ono vopra.
Toliko o ad hominem diskusu. Mislim, moReš ti replicirati da bude tvoja zadnja, ono boli me uVo.

....

Image

Ovo je potencijalno zabrinjavajuća slika za Assada i simpatizere. Ubrzo ćemo znati i koliko.
Locked