Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h
- antimobbing
- Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.
#476 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h
Pitanja za vas:
Zbog čega bi vas slijedio jedan moderan čovjek kojem su u današnje vrijeme dostupne sve vrste informacija o ideologiji iz prošlog vijeka koju vi propagirate?
Da li stvarno mislite da ćete vašom ideologijom iz prošlog vijeka privući modernog čovjeka kome su danas recimo na internetu dostupne sve vrste informacija o ideologiji koju propagirate, na isti način mlatarajući zastavama i parolama kao što je ta ideologija privukla mase u devetnaestom i dvadesetom vijeku kada ljudima uopće nisu bile dostupne informacije u ovolikoj mjeri, niti su uopće znali o čemu se radi?
Zbog čega bi vas slijedio jedan moderan čovjek kojem su u današnje vrijeme dostupne sve vrste informacija o ideologiji iz prošlog vijeka koju vi propagirate?
Da li stvarno mislite da ćete vašom ideologijom iz prošlog vijeka privući modernog čovjeka kome su danas recimo na internetu dostupne sve vrste informacija o ideologiji koju propagirate, na isti način mlatarajući zastavama i parolama kao što je ta ideologija privukla mase u devetnaestom i dvadesetom vijeku kada ljudima uopće nisu bile dostupne informacije u ovolikoj mjeri, niti su uopće znali o čemu se radi?
-
metronom
#477 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h
Evo dijelova teksta vaseg proglasa.Energični leptir wrote:Javnost informacije ima, samo sti ti bio lijen da ih pronađeš i ko ti je kriv. Jeste, Rajko nam je glavni poglavica, pa naši članovi otvoreno u RS-u imenom i prezimenom, pišu rpotiv njega satirične tekstove i doživljavaju užasne probleme i prijetnje. Ovo za vjernike muslimane, ne bih komentirao. Odvratno je! Lažovi kao ti, ostaju lažovi!Pazi ti infantilnih poredjenja s Rajkom Vasicem. S ovim informacijama koje sad javnost ima, upravo taj Rajko moze biti vas clan ili neko ko vas finansira. Eto imate identicne stavove prema vjernicima muslimanima, zelite im smrt!
Iste organizacije koje uvode vjeronauku u državna obdaništa, osnovne i srednje škole, te od fakulteta pokušavaju napraviti tvornice vjerskih fanatika i nacionalista snose punu odgovornost za kreiranje atmosfere klerikalnog ludila, u kojoj se svaki ulični bandit može drznuti da oskrnavi antifašistički spomenik.
Evo ja kao i neko ranije na ovoj temi podrzavam postojanje teoloskih fakulteta; ne smatram da su to tvornice vjerskih fanatika i nacionalista i ne mislim da stvaraju ikakvu atmosferu klerilanog ludila; smatram da djeca ciji to roditelji zele trebaju imati vjeronauku u skolama; drago mi je vidjeti pokrivenu djevojku; drago mi je kad se sagradi nova dzamija; smatram da vjerski poglavari imaju prava da izraze misljenje o bilo kojoj temi i da imaju kao i bilo koja druga interesna grupa da demokratskim sredstvima vrse pritisak na izabrane zvanicnike da se njihovi interesi, ukoliko nisu u suprotnosti sa ljudskim pravima i ostvare. Zasluzuju li onda ovi koji gaje stavove kao ja po vama smrt?Smrt fašizmu! Smrt klerikalizmu! Smrt nacional-šovinizmu!
-
Energični leptir
#478 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h
Očigledno da ne koristiš kako treba "dostupnost" informacija, pa nisi pročitao šta smo gore, samo nekoliko postova iznad napisali, glede staljinizma! Eto, hajdemo, započeti jednu otvorenu diskusiju! O čemu se zapravo radi? Zavjeri Jevreja, masona, satanista i gmizavaca koji se pretvaraju u ljude?antimobbing wrote:Pitanja za vas:
- Spejs
#479 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h
Ne znam za komunjare iz ovih organizacija ali mislim da se obični čovjek u Egiptu,Atini,Americi,Italiji...ne bori ni za kakvu ideologiju, nego za mrvicu ljudskog dostojanstva koje mu je preostalo.antimobbing wrote:Pitanja za vas:
Lenjinovi đaci u borbi protiv kapitalizma vjerovatno nisu ni svjesni da je njihova ideologija nastala u potpuno istoj kuhinji kao i mrski im kapitalizam.
- antimobbing
- Location: Gdje je percepcija Dženeta za 2% Koruptokracije, Džehenem za 98% BiH populacije.
#480 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h
Nemoj sada demagoški prebacivati lopticu.Energični leptir wrote:Očigledno da ne koristiš kako treba "dostupnost" informacija, pa nisi pročitao šta smo gore, samo nekoliko postova iznad napisali, glede staljinizma! Eto, hajdemo, započeti jednu otvorenu diskusiju! O čemu se zapravo radi? Zavjeri Jevreja, masona, satanista i gmizavaca koji se pretvaraju u ljude?antimobbing wrote:Pitanja za vas:
Pitanja su sasvim jasna i traže transparentne odgovore. Zato, da ponovim opet pitanje ali u jasnijem obliku: Navedite mi samo konkretne razloge, zbog čega bi jedan moderan čovjek 21 vijeka kojem su dostupne sve vrste informacija recimo na internetu, slijedio ideologiju iz prošlog stoljeća koju propagirate, na isti onaj način kao što su tu ideologiju slijedili ljudi iz 19 i 20 vijeka, koji uopće nisu imali ovakav pristup informacijama?
-
Energični leptir
#481 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h
I ja, ali kad ne uhljebljuju kadar u državnim školama!Evo ja kao i neko ranije na ovoj temi podrzavam postojanje teoloskih fakulteta
Današnji fakulteti to većinom jesu!; ne smatram da su to tvornice vjerskih fanatika i nacionalista
Imaš pravo na slobodu mišljenja kao i mi!i ne mislim da stvaraju ikakvu atmosferu klerilanog ludila
;
Mi smatramo da vjeronauku treba organizirati pri vjerskim zajednicama, kojima mora biti zagarantovana svaka sloboda djelovanja. Škole su javni i zajednički prostor i tu propagiranju religije ili ateizma nema mjesta!smatram da djeca ciji to roditelji zele trebaju imati vjeronauku u skolama;
To je njena stvar i sloboda izbora. Ravnodušan sam prema takvoj pojavi, ali se ne libim da iskažem svoje mišljenje da je pokrivanje žena pogrešno. Opet je to moje mišljenje koje je kontraproduktivno nametati.drago mi je vidjeti pokrivenu djevojku
I meni, ali kad ni ona ni crkva niti bilo šta slično nisu na dječjem igralištu.drago mi je kad se sagradi nova dzamija;
Tačno, ali ne da misle da njihove ideologije moraju imati monopol u društvu. Imaju svoju imovinu pa neka je u njoj i propovjedaju!smatram da vjerski poglavari imaju prava da izraze misljenje o bilo kojoj temi
i da imaju kao i bilo koja druga interesna grupa da demokratskim sredstvima vrse pritisak na izabrane zvanicnike da se njihovi interesi, ukoliko nisu u suprotnosti sa ljudskim pravima i ostvare.
Klerikalizam jeste težnja da se društvo podredi interesima vjerskih zajednica! Mi smo protivnici takvog društvenog ustrojstva! Krsnim slavama, levhama, popovima i hodžama je mjesto u vjerskim zajednicama. Povlašteni položaj vjerskih zajednica od njih stvara interesne skupine i firme za prodaju magle! To tvrde mnogi iskreni vjernici, koji više ne mogu da uđu u džamiju i crkvu od laktanja koristoljubivih klerikalaca. U klerikalnom društvu su i najpokvarenije osobe "vjernici" jer je vjera odlična odskočna daska za svaki oblik laktanja i karijerizma! Razdvajanje vjerskih zajednica i javnih institucija će zapravo pomoći iskrenim vjernicima. U njihova uvjerenja niko nema prava dirati! Oni zbog vrijednosti za koje se zalažu mogu biti stubovi demokratskog socijalizma, a ne robovi mračnjačkih ambicija vjerskih poglavara tipa Kačavenda. Dakle, niko ne zaslužuje smrt, nego poredak koji je obesmislio samu vjeru treba da iščezne! Klerikalizam i vjera, prema tome, nisu jedno te isto!Zasluzuju li onda ovi koji gaje stavove kao ja po vama smrt?
Last edited by Energični leptir on 19/10/2011 15:02, edited 1 time in total.
- antimobbing
#482 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h
Upravo tako!Spejs wrote: Ne znam za komunjare iz ovih organizacija ali mislim da se obični čovjek u Egiptu,Atini,Americi,Italiji...ne bori ni za kakvu ideologiju, nego za mrvicu ljudskog dostojanstva koje mu je preostalo.
Lenjinovi đaci u borbi protiv kapitalizma vjerovatno nisu ni svjesni da je njihova ideologija nastala u potpuno istoj kuhinji kao i mrski im kapitalizam.
-
Energični leptir
#483 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h
Nagađam koja će glupost sljedeća biti napisana u prilog ove suludosti!Lenjinovi đaci u borbi protiv kapitalizma vjerovatno nisu ni svjesni da je njihova ideologija nastala u potpuno istoj kuhinji kao i mrski im kapitalizam.
-
elSaik
#484 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h
Opet o Jevrejima i masonima....

- antimobbing
#485 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h
Malo intenzivnije počni koristiti blagodati Google-a pretraživača i njegovog tool-a translate, zaista se dosta može saznati. Naročito prati History channel, jer tamo isto kao i na internetu možeš vidjeti interesantna saznanja današnjih modernih ljudi 21 vijeka iz zemalja u kojima je decenijama vladala ta ideologija i koji sada intenzivno proučavaju taj period …Energični leptir wrote:Nagađam koja će glupost sljedeća biti napisana u prilog ove suludosti!Lenjinovi đaci u borbi protiv kapitalizma vjerovatno nisu ni svjesni da je njihova ideologija nastala u potpuno istoj kuhinji kao i mrski im kapitalizam.
- Banksy
#486 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h
Antikapitalističke demonstracije u BiH
A, ja sranja na Wall Streetu
Piše: Samir Šestan
http://www.e-novine.com/region/region-b ... reetu.html
A, ja sranja na Wall Streetu
Piše: Samir Šestan
http://www.e-novine.com/region/region-b ... reetu.html
-
Leftist
#487 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h
Ja stvarno nemam vise volje da odgovaram na pitanje "da li vi zelite meni kao Muslimanu smrt" i sl. populisticke gluparije. Ko god ima da postavi smisleno pitanje vezano za organizaciju ja cu rado odgovoriti. Maloprije su ljudi postavili razumna pitanja : :"ustrojstvo" , "ko je predsjednik", "koliko ima clanova"... itd. Priznajem, opravdana pitanja na koje ste dobili odgovore.
-
Leftist
#488 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h
antimobbing wrote:Malo intenzivnije počni koristiti blagodati Google-a pretraživača i njegovog tool-a translate, zaista se dosta može saznati. Naročito prati History channel, jer tamo isto kao i na internetu možeš vidjeti interesantna saznanja današnjih modernih ljudi 21 vijeka iz zemalja u kojima je decenijama vladala ta ideologija i koji sada intenzivno proučavaju taj period …Energični leptir wrote:Nagađam koja će glupost sljedeća biti napisana u prilog ove suludosti!Lenjinovi đaci u borbi protiv kapitalizma vjerovatno nisu ni svjesni da je njihova ideologija nastala u potpuno istoj kuhinji kao i mrski im kapitalizam.
Kakvo je tvoje misljenje o Venezuela-i ? Cisto da vidim koliko si informisan.
- Spejs
#489 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h
Evo ga, Lenjinov đak naskače na volej.Energični leptir wrote:Nagađam koja će glupost sljedeća biti napisana u prilog ove suludosti!Lenjinovi đaci u borbi protiv kapitalizma vjerovatno nisu ni svjesni da je njihova ideologija nastala u potpuno istoj kuhinji kao i mrski im kapitalizam.
Nemam ja živaca da sad sa tobom ulazim u ideološke rasprave ali ću ti za početak dati samo par nataknuća pa istražuj:
Boljševici,London,1903 ,židovska internacionala, Lenjin, vagon pun zlata i prolazak kroz ratne frontove.
Pa onda istraži ubistva Romanovih i Rapućina i umješanost britanskih tajnih službi.
Eto za početak, pa ispričaj i svojoj raji na tim komunističkim kafama.
- Spejs
#490 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h
elSaik wrote:Opet o Jevrejima i masonima....

Pa kad već pominješ masone onda mi reci zbog čega vam Lenjin leži u piramidi?
-
metronom
#491 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h
Pa gdje su one spojene? Postoje pojedinci koji masu svojim uvjerenjima kao i vi crvenim zastavama, bez obzira sto obnasaju javnu funkciju, ali ja zaista ne znam nijednu drzavnu instituciju kojom upravlja bilo koja vjerska zajednica. Jedino mozda te krsne slave u institucijama RS, ali to nije produkt klerikalizma, vec fasizma, koji je etnicki ocistio dijelove ove zemlje i sad gradi zidine oko otetog da zaokruzi "svoje".Energični leptir wrote:Razdvajanje vjerskih zajednica i javnih institucija će zapravo pomoći iskrenim vjernicima.
A ne vidim da ste igdje iznjeli jasan stav o unutrasnjem uredjenju BiH i ostavstinama genocida i drugih ratnih zlocina ovjekovjecenih u liku tzv. "Republike Srpske" i "Hrvatske zajednice Herceg-Bosne". Mene kao gradjanina BiH najvise to tisti, a te globalne teme mi mozda budu interesantne kad se u BiH rijese problemi gole fizicke egzistencije naroda i drzave koji su se nasli pod udarom i sa istoka i sa zapada. Do tad me to sve podsjeca na onu scenu iz Nicije zemlje "ja sranja u Ruandi".
A sto se tice laktanja... toga ima svugdje. Nijedno drustveno uredjenje nije imuno na to.
-
Energični leptir
#492 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h
Kao što smo već xxxxxxxxxxxx puta rekli, mi smo žestoki protivnici staljinističkih i staljinoidnih režima, jer su represivni, ugnjetavački, koljački, nedemokratski i prema tome, nesocijalistički! "Interesantna saznanja modernih ljudi" (kakve li konstrukcije!) su ista ona saznanja, prema kojima je jasno da najveće žrtve staljinističkih čistki nisu bili ni popovi, ni preostali bogatuni koji su se ugodno zavalili u birokratske fotelje, već upravo komunisti koji su se suprostavljali njegovom monstruoznom režimu, a koje je progonio širom svijeta i likvidirao! Kao što stoji u Principima JOSD-a: "JOSD pri tom ne prihvata totalitarne ideologije (staljinizam i maoizam) i promovisanje kulta ličnosti."Naročito prati History channel, jer tamo isto kao i na internetu možeš vidjeti interesantna saznanja današnjih modernih ljudi 21 vijeka iz zemalja u kojima je decenijama vladala ta ideologija i koji sada intenzivno proučavaju taj period …
-
elSaik
#493 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h
Jer je mrtav.Spejs wrote:elSaik wrote:Opet o Jevrejima i masonima....
-
sanaman
#494 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h
Listam dnevne novine jucer i prikazuju fotografiju na kojoj se vide veliki panoi sa slikama rudara...rudari koji u toj nekoj sovjetskoj republici prebacili normu pa ih fol na taj nacin slavili. Kontam u sebi zali boze covjeka, ostavio ledja..da je barem novcano to mogao da rijesi po prebacivanju norme pretpostavljam da je trebao u toku radnog vijeka barem jedno auto zaraditi
a pored njega njih koliko hoces manje lopata, a zasto? Pa zato sto se nadje proleter koji radi za sviju AL SE ADEKVATNO NE PLATI, jer bi opet nastala klasna razlika jel´de? Ko radi i ima vise, e pa vidis u tom sistemu to nije moguce...jer pojedini se odricu generacijama i akumuliraju bogatstvo.
Ah ta divna Venecuela koja ima dozivotnog predsjednika, barem bi ustav mijenjao, dovoljno za diksvalifikaciju
Ah ta divna Venecuela koja ima dozivotnog predsjednika, barem bi ustav mijenjao, dovoljno za diksvalifikaciju
-
VjecitiStudent
#495 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h
A zbog cega bi onda taj isti moderni covjek 21. vijeka bio religiozan?antimobbing wrote: Nemoj sada demagoški prebacivati lopticu.![]()
Pitanja su sasvim jasna i traže transparentne odgovore. Zato, da ponovim opet pitanje ali u jasnijem obliku: Navedite mi samo konkretne razloge, zbog čega bi jedan moderan čovjek 21 vijeka kojem su dostupne sve vrste informacija recimo na internetu, slijedio ideologiju iz prošlog stoljeća koju propagirate, na isti onaj način kao što su tu ideologiju slijedili ljudi iz 19 i 20 vijeka, koji uopće nisu imali ovakav pristup informacijama?
-
Energični leptir
#496 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h
To ćeš pitanje morati postaviti Semiru Osmanagiću. Siguran sam da će ti on dati najiscrpniji odgovor!Pa kad već pominješ masone onda mi reci zbog čega vam Lenjin leži u piramidi?
-
Leftist
#497 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h
Antimobbing, da ponovim pitanje, opisi mi npr. Venezuela-u i politicko uredjenje iz tvog pogleda. Kapitalisti, socijalisti, mracni, svijetli, dobro, lose....
- amrica
#498 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h
Jer je mrtav.[/quote]elSaik wrote:
- antimobbing
#499 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h
Haj' da ti malo olakšam o ovome je bilo govora neki dan na History channel, zato te i pitaju?Energični leptir wrote:To ćeš pitanje morati postaviti Semiru Osmanagiću. Siguran sam da će ti on dati najiscrpniji odgovor!Pa kad već pominješ masone onda mi reci zbog čega vam Lenjin leži u piramidi?
- antimobbing
#500 Re: Okupirajmo Sarajevo! ---- 15.10.2011. 12:00h
Prvenstveno zbog naučnih saznanja iz 21 vijeka koja su na primjer opisana u Kur'anu prije 1.400 godina.VjecitiStudent wrote:A zbog cega bi onda taj isti moderni covjek 21. vijeka bio religiozan?antimobbing wrote: Nemoj sada demagoški prebacivati lopticu.![]()
Opet ponavljam malo više koristiti televiziju, Google pretraživać ili Youtube kanal ...