nepostoji mogucnost da sam pogrijesila, nije to samo moja procjena....burek_in_space wrote:Postoji li mogucnost da ipak nisi u pravu kada si ocijenila tu osobu kao nesposobnu?blesava wrote: vjeruj mi i ja se pitam...
Dzaba sve shtele ovog svijeta, pogotovo kod privatnika, ako ne donosi profit firmi ta osoba.
Forumasi zaposljavaju
Moderator: anex
-
blesava
#476 Re: Forumasi zaposljavaju
- burek_in_space
#477 Re: Forumasi zaposljavaju
Ostavljam mogucnost da je tako kao shto ti kazhesh, ali uz veliku dozu sumnje.blesava wrote: nepostoji mogucnost da sam pogrijesila, nije to samo moja procjena....
- Layne
#478 Re: Forumasi zaposljavaju
pito, u vodovodu zaposlen čovjek na mjesto vozača, a nema položen vozački...burek_in_space wrote:Postoji li mogucnost da ipak nisi u pravu kada si ocijenila tu osobu kao nesposobnu?
Dzaba sve shtele ovog svijeta, pogotovo kod privatnika, ako ne donosi profit firmi ta osoba.
- Salah ad-Din
#479 Re: Forumasi zaposljavaju
Vozač i zidar svako može bitiLayne wrote:
pito, u vodovodu zaposlen čovjek na mjesto vozača, a nema položen vozački...
- burek_in_space
#480 Re: Forumasi zaposljavaju
Kad su drzhavne firme u pitanju, znam da ima svega.Layne wrote:
pito, u vodovodu zaposlen čovjek na mjesto vozača, a nema položen vozački...
Medjutim, ovdje @blesava kazhe da se radi o uglednoj firmi ( ja to povezah sa privatnim sektorom, ne znam ni sam zashto ), pa mi malo neobichno da neko nekoga trpi samo zbog shtele.
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#481 Re: Forumasi zaposljavaju
Ne zna engleski a komunicira svaki dan sa strancima..
Možda komuniciraju na kineskom.
- Salah ad-Din
#482 Re: Forumasi zaposljavaju
Vrlo moguće, i Kinezi su strancileet wrote:Ne zna engleski a komunicira svaki dan sa strancima..Možda komuniciraju na kineskom.
Ma pusti tu šuplju, da si rođeni sin privatniku ne bi te držao na tom mjestu ako mu ne donosiš profit!
-
zilla_
#483 Re: Forumasi zaposljavaju
pa pitaj se i dalje jer gluposti pričaš.... kako neko može držati sastanke i komunicirati sa strancima i to u uglednoj firmi ako nema ni srednju kako treba i još ne zna sastavit rečenicu?blesava wrote:vjeruj mi i ja se pitam...burek_in_space wrote:Kako onda komunicira sa strancima?!blesava wrote:joj sto mrzim kad ovi sto su dobili dobre poslove sa stelom pocnu pametovat okolo kako se posao trazi, cuj uci kompjutere, engleski, zanimaj se...evo godinama se zanimam ali nikog ja ne zanimam.
POznajem osobu koja ne zna sastaviti prostu recenicu na engleskom a radi u jednoj prestiznoj firmi i to je faca tamo, svaki dan kontaktira sa strancima i cak im drzi sastanke...sto je najgore nju ni ne zanima da nauci taj engleski...jedva ima i srednju zavrsenu...al ima ko da je gura
e ko je tu lud?
U javnim firmama 99% su štele al što se tiče uglednih stranih privatnih firmi tu se ide na razgovor i samo oni najbolji mogu dobit poso... To idi razgovori za posao u 3 kruga dok se u detalje ne razradi koji kandidat će se primiti...
Kad vidim kakve se tu budalaštine pišu pomislio bi da nikad neću posao nać
- hodža
#484 Re: Forumasi zaposljavaju
Ako ima neko zainteresovan za katalošku prodaju kozmetike, nek' se javi na PP !
-
blesava
#485 Re: Forumasi zaposljavaju
zilla_ wrote:joj sto mrzim kad ovi sto su dobili dobre poslove sa stelom pocnu pametovat okolo kako se posao trazi, cuj uci kompjutere, engleski, zanimaj se...evo godinama se zanimam ali nikog ja ne zanimam.
POznajem osobu koja ne zna sastaviti prostu recenicu na engleskom a radi u jednoj prestiznoj firmi i to je faca tamo, svaki dan kontaktira sa strancima i cak im drzi sastanke...sto je najgore nju ni ne zanima da nauci taj engleski...jedva ima i srednju zavrsenu...al ima ko da je gura
pa pitaj se i dalje jer gluposti pričaš.... kako neko može držati sastanke i komunicirati sa strancima i to u uglednoj firmi ako nema ni srednju kako treba i još ne zna sastavit rečenicu?![]()
U javnim firmama 99% su štele al što se tiče uglednih stranih privatnih firmi tu se ide na razgovor i samo oni najbolji mogu dobit poso... To idi razgovori za posao u 3 kruga dok se u detalje ne razradi koji kandidat će se primiti...
Kad vidim kakve se tu budalaštine pišu pomislio bi da nikad neću posao nać
samo se ti nadaj da je tako...vjerovo ili ne i u velikim privatnik (stranim) firmama gdje sam vlasnik nema bas uvida u desavanja u firmi u bih, tj. gdje bosanci vode firmu preko ledja stranaca, ima ti vise javasluka nego u drzavnim firmama.
i tu se gleda ko ce koga svog uvalit pa makar i na guzove.
-
admir_adoo
#486 Re: Forumasi zaposljavaju
Masinski ing trazi posao poslije radnog vremena. Odlicno poznavnje cad-a, tekle.... modeliram u 3d razne cel.konstrukcije, ograde, stepenista..itd.
Ako ima ko kakav poslic honorano za mene biJo bi mu zahvalan, jbg recesija.... iako imam stalni radni odnos jedva sastavljam kraj s krajem
Ako ima ko kakav poslic honorano za mene biJo bi mu zahvalan, jbg recesija.... iako imam stalni radni odnos jedva sastavljam kraj s krajem
-
semsa-fit
#487 Junior developer- Sarajevo / Mostar
Apsolvent fakulteta informacijskih tehnologija u Mostaru. Tražim posao programera, bez prethodnog radnog iskustva u nekoj firmi ( dosadasnja prepreka za zaposlenje bez obzira na uspjesno obavljena testiranja ).
Programming languages:
C#, Java
Webprogramming technologies/languages:
ASP.NET
JavaScript
HTML
CSS
Database technologies:
Microsoft SQL Server 2005/2008
Development tools:
VisualStudio 2010,
VisualStudio 2008, Visual Studio 2005, Visual Studio 6.0
Crystal Reports for Visual Studio 2010
SQL Server Management Studio
Sybase Powerdesigner 11
Eclipse 3.x.x with SWT Designer
System Architect
Photoshop ( all versions)
Ilustrator
InDesign
Moji dosadasnji projekti :
Restaurant klix
(PSD files, mockups and css + html)
Web site design + Touch screen POS design
+Logo design and flyer design for daily menu
„Bus station“
(desktop C# + ADO.NET to SQL application + Chrystal Reports)
„Center for social care“
„Pharmacy Bosnalijek“
„ Wholesale “
„Factory for Manufacturing Wood“
„Car insurance“
(desktop Java application + Hibernate + MSSQL)
„Center for social care“
(System Architect)
Principals of E-buisness
„Restaurant“
(Desktop and Web application C# + ADO.NET +MSSQL )
Ponude slati na mail : [email protected] ili PP.
Programming languages:
C#, Java
Webprogramming technologies/languages:
ASP.NET
JavaScript
HTML
CSS
Database technologies:
Microsoft SQL Server 2005/2008
Development tools:
VisualStudio 2010,
VisualStudio 2008, Visual Studio 2005, Visual Studio 6.0
Crystal Reports for Visual Studio 2010
SQL Server Management Studio
Sybase Powerdesigner 11
Eclipse 3.x.x with SWT Designer
System Architect
Photoshop ( all versions)
Ilustrator
InDesign
Moji dosadasnji projekti :
Restaurant klix
(PSD files, mockups and css + html)
Web site design + Touch screen POS design
+Logo design and flyer design for daily menu
„Bus station“
(desktop C# + ADO.NET to SQL application + Chrystal Reports)
„Center for social care“
„Pharmacy Bosnalijek“
„ Wholesale “
„Factory for Manufacturing Wood“
„Car insurance“
(desktop Java application + Hibernate + MSSQL)
„Center for social care“
(System Architect)
Principals of E-buisness
„Restaurant“
(Desktop and Web application C# + ADO.NET +MSSQL )
Ponude slati na mail : [email protected] ili PP.
-
Cuxxa
#488 Re: Forumasi zaposljavaju
www.elance.com
Zadaj se tu jarane, stekni radno iskustvo i zaradi para , mozda na kraju nebudes ni trazio vise posao u bih, vec budes radio kao ja za strance ali iz Bosne i boli te briga
Para zapada a ti ovdje zivis odma ti 3 puta bolje
Zadaj se tu jarane, stekni radno iskustvo i zaradi para , mozda na kraju nebudes ni trazio vise posao u bih, vec budes radio kao ja za strance ali iz Bosne i boli te briga
- mousstapha
#489 Re: Forumasi zaposljavaju
Ako nije tajna kakve poslove radis preko ove stranice i kako si dobio prve, jer najteze je dobiti neki pocetni posao na ovakvim stranicama.Cuxxa wrote:http://www.elance.com
Zadaj se tu jarane, stekni radno iskustvo i zaradi para , mozda na kraju nebudes ni trazio vise posao u bih, vec budes radio kao ja za strance ali iz Bosne i boli te briga![]()
-
Cuxxa
#490 Re: Forumasi zaposljavaju
Ja sam sse prijavljivao puna 2 mjeseca dok sam dobio prvi posao.. Na kraju sam uradio webstranicu za 30$ samo da krene bilo sta. Ali nakon prvog posla sam dobio jos 2 - 3 manja, pa onda jedan od $200. A sad radim za satnice od $15 - $20 dolara 
Jedan nacin da malo isfintirate prvi posao je , da napravite dva razlicita profila , i onda napravite posao sa jednim i date sami sebi, ali ne fundate pare niti ih releasate , samo stavis complete i 5 zvijedica. ILI neofirnije napravis posao na satnicu od 3 dolara i sam sebi das posao za 3 dolara po sati, a odradis 5 minuta. Tako da ces platiti samo 20centi ili tako za 5.0 feedback heh
Jedan nacin da malo isfintirate prvi posao je , da napravite dva razlicita profila , i onda napravite posao sa jednim i date sami sebi, ali ne fundate pare niti ih releasate , samo stavis complete i 5 zvijedica. ILI neofirnije napravis posao na satnicu od 3 dolara i sam sebi das posao za 3 dolara po sati, a odradis 5 minuta. Tako da ces platiti samo 20centi ili tako za 5.0 feedback heh
- mousstapha
#491 Re: Forumasi zaposljavaju
Super, takve nam finte otkrivaj.

-
Cuxxa
#492 Re: Forumasi zaposljavaju
https://www.elance.com/q/online-employment-report
Pogledajte dole , koja su dva nova top hiring grada freelancera u drugom kvartalu 2012
Top European Cities Getting Hired - Q2
(% Earnings Growth QoQ)
Belgrade, Serbia +51%
Zagreb, Croatia +50%
Omsk, Russia +29%
Lviv, Ukraine +28%
London, United Kingdom +25%
Nas nema na mapi ispadosmo debili... Srbija i Cro uzmu po godini oko 4 miliona dolara preko elanca dok je Bosna na 250k$, pa ako mi nemozemo bolje onda nas nabi na..
Pogledajte dole , koja su dva nova top hiring grada freelancera u drugom kvartalu 2012
Top European Cities Getting Hired - Q2
(% Earnings Growth QoQ)
Belgrade, Serbia +51%
Zagreb, Croatia +50%
Omsk, Russia +29%
Lviv, Ukraine +28%
London, United Kingdom +25%
Nas nema na mapi ispadosmo debili... Srbija i Cro uzmu po godini oko 4 miliona dolara preko elanca dok je Bosna na 250k$, pa ako mi nemozemo bolje onda nas nabi na..
- vjesticanametli
#493 Re: Forumasi zaposljavaju
@cuxxa a da se malo uvezemo tamo
i ja sam tamo i na svim mogucim stranicama 
-
stidljiv
- dinoo1898
#495 Re: Forumasi zaposljavaju
Hocu i ja da se povezem sa varmavjesticanametli wrote:@cuxxa a da se malo uvezemo tamoi ja sam tamo i na svim mogucim stranicama
- vjesticanametli
#496 Re: Forumasi zaposljavaju
pa hajde javi koji si
evo neko nas je sve izlistao 
-
tumb
#497 Re: Forumasi zaposljavaju
Tražimo suradnike za prodaju preparata koji služe za poboljšanje zdravlja ljudi. Preparati su u potpunosti proizvod naše firme,svi su jako kvalitetni i za njima postoji velika potražnja. Oglas je namijenjen osobama kojima je potrebna dodatna zarada,sa mogućnošću ostvarivanja stalnog radnog odnosa. O firmi i brendu Dr.Gabriel Mi smo firma koja posluje i postoji već gotovo 6 godina i u ovom periodu smo imali jednu konstantnu,uspješnu uzlaznu putanju.U našem programu trenutno imamo u ponudi 19 preparata koji su visokokvalitetni i potpuno učinkoviti u svom domenu poboljšanja zdravlja ljudi. Jedna od garancija kvaliteta i uspješnosti je i 100 % povrat novca kupcima koji eventualno nisu zadovoljni našim produktima.Ovakvo nešto je rijetko poznato i gotovo da ne postoji u ovoj vrsti proizvoda. Kakav profil saradnika tražimo u oglasu: Da nam je potrebna dinamična,odgovorna osoba,osoba sklona timskom radu,da poznaje rad na računaru,da je pouzdana u izvršavanju zadataka.......da,treba nam takva osoba. ALI TO NIJE OSNOVNI USLOV! Naš budući suradnik u prodaji naših preparata treba: -da voli pomagati drugim ljudima, -da osjeti zadovoljstvo kada preparat koji proda pomogne klijentu, -da je fina i kulturna osoba koja će znati porazgovarati sa klijentom. -da sasluša klijenta i ponudi mu rješenje za njegove zdravstvene probleme. -da ima barem minimalnu dozu obrazovanosti (donekle da poznaje ljudsku anatomiju,zna šta je matična mliječ itd.) Osim ovoga također budući saradnik mora: -imati želju za što većom zaradom(jer u našoj firmi zarada direktno zavisi od prodaje) -imati želju za napredovanjem u karijeri (koje je moguće ostvariti u našoj firmi jednim konstantnim zalaganjem i povećavanjem sopstvene zarade) -imati strpljenja i postepeno napredovati u prodaji,i povećavanjem broja kupaca povećavati i sopstvenu zaradu. Ovaj posao možete raditi honorarno,kao dodatak vašem postojećem budžetu (ako već radite),ali morate imati na umu da ćete vremenom, laganim radom početi ostvarivati zavidne svote novca. Jako bitno za ovaj posao je reći da: 1. U ovom poslu NEMA FIKSNE PLATE,zarada je čisti procenat od ukupne ostvarene prodaje. To znači da koliko se potrudite,uložite vremena i znanja u ovaj posao toliko ćete i zaraditi. 2. Nitko vas neće tjerati da ostvarujete bilo kakve planove u prodaji.Ne morate strahovati da će vas netko tjerati na prodaju.Ali to isto znači i da ako ne ostvarujete prodaju-nemate ni zarade. 3. Iz iskustva se pokazalo da ovaj posao najbolje rade osobe koje imaju već posao pa im je potreba dodatna zarada.Zatim osobe koje su u zrelijoj životnoj dobi i koji imaju porodicu. 4. U ovom poslu je jako bitno imati naviku sam sebi kreirati i planirati radno vrijeme i zadatke za naredni period.Jer u ovom poslu ste sam svoj šef i gazda.Vi sami sebi određujete kako,koliko i na koji način ćete raditi. Ono što je jako bitno naglasiti je : OVO NIJE POSAO PRODAJE NAŠIH PROIZVODA KOJA ĆE SE VRŠITI OD VRATA DO VRATA!!! Svi oni koji misle da imaju smisla za ovaj posao,imaju visoku motivaciju za zaradom i želju da budu dio našeg stvarno uspješnog tima molim da se jave na dole navedeni e-mail sa svim potrebnim podacima o sebi,prijašnjem zaposlenju,ili o poslu koji trenutno rade. Mi ćemo kontaktirati samo one za koje mislimo da zadovoljavaju kriterije koje tražimo,i samo sa tim osobama ćemo izvršiti intervju i potrebno testiranje.
zainteresovani nek se jave na pp
zainteresovani nek se jave na pp
-
stidljiv
#498 Re: Forumasi zaposljavaju
Prilicno visoko...prilicno visoko...vjesticanametli wrote:pa hajde javi koji sievo neko nas je sve izlistao
- bavi
#499 Re: Forumasi zaposljavaju
Cuxxa wrote:Ja sam sse prijavljivao puna 2 mjeseca dok sam dobio prvi posao.. Na kraju sam uradio webstranicu za 30$ samo da krene bilo sta. Ali nakon prvog posla sam dobio jos 2 - 3 manja, pa onda jedan od $200. A sad radim za satnice od $15 - $20 dolara
-
stidljiv
#500 Re: Forumasi zaposljavaju
Ne mozes ostaviti review niti ocjeniti posao ako nije placen bar parcijalno.