Al Jazeera Balkans

TV i novinske vijesti, vaši komentari, vaše teme...

Moderator: anex

Locked
karanana

#476 Re: Al Jazeera Balkan

Post by karanana »

ja sam siguran da je prosjecnoj porodici u ahatovicima vaznija vijest otvaranje skole u ahatovicima nego sto im je bitno sto mjestani srbca ne zele smrad perutnine ptuj u njihovom komsiluku.
dakle, nemoguce je ocjenjivati i usporedjivati kantonalnu televiziju i "balkansku" televiziju na taj nacin. meni na kantonalnoj ne treba izvjestac iz rima ili iz zagreba, ali mi treba reporterka (po mogucnosti dobra) na puknutoj vodovodnoj cijevi, na mjestu sanacije klizista, na mjestu saobracajne nesrece.......na meni.
nova_korisnica

#477 Re: Al Jazeera Balkan

Post by nova_korisnica »

sto vecina voditelja vijesti "trza" glavom dok prezentira vijesti? mislim, nekako previse...nekako neprirodno...ili mi se cini?!
supervizor

#478 Re: Al Jazeera Balkan

Post by supervizor »

VjecitiStudent wrote:
-LIBERO- wrote:Je l' ima nekih,bar' preliminarnih,podataka kakva je gledanost u ovim prvim danima???
Ima, ima kako nema:
Federalna TV (u vrijeme 112. reprize Boska Buhe) - 64%
Ostali - ostatak
:D

Koja crna gledanost, one cifre su samo za naivne ...

da ftv skine one sapunice i da vise radi na svom ozbiljnijem programu bila bi to prava televizija
nadam se da ce Baka uvesti tamo reda i od njih napraviti pravi drzavotvornu televiziju .ne treba ftv u
izmisljena gledanost na sund programu
Bosanac21

#479 Re: Al Jazeera Balkan

Post by Bosanac21 »

Ko bi ona plava voditeljica od 18:00??
mousstapha

#480 Re: Al Jazeera Balkan

Post by mousstapha »

Bosanac21 wrote:Ko bi ona plava voditeljica od 18:00??
To bi mogla biti Marina, sto je presla sa OBN-a.
jale

#481 Re: Al Jazeera Balkan

Post by jale »

AC_grom_DC wrote:S nestrpljenjem sam očekivao kada će konačno startovati ova televizija čiji bi se naziv mogao sa arapskog prevesti kao ''Ostrvo'' ako se ne varam. Treba mi jedna ovakva televizija koja neće prodati objektivnost za šaku feninga i koja će ustrajati u objektivnosti.
Doduše već u startu se pomalo osjeti (samo u pojedinim emisijama) bliskoistočni način razmišljanja i pitam se da li će isti pokušati da uđe u glave na mala ili na velika vrata.'' Ima se para , ima se ščim''.

Novinari....spikeri....tja....
svašta se tu nakupilo ali sam zadovoljan što Sunčica s kantonalne ipak nije uspjela da se uliva jer sam čitao u jednoj njenoj ispovijesti da bi ona rado radila na Džeziri , mada sam sinoć bio neprijatno iznenađen kada sam vrteći se po stanu čuo poznati hajatovsko-mahalski glas i ''umal ne povratih, jest' tako mi dina'', kada sam prepoznao onu.....Kurić-Pribinjušu koja je eto, kao što se moglo i očekivati uspjela da pruži svoje pipke i na ovu televiziju.
I perzijski (ne arapski) lobi je postavio svog igrača....onog ''čitača hatmi s prevodom'' Adnana Rondića.

Ona crnkinja mi je najsimpatičnija osoba koja se ikada...ali ikada pojavila na TV.
toliko je simpatična sa onim svojim okicama i ustima sa vječnim smiješkom da je to čudo jedno.......mirakl. :D

Sve u svemu....fina ekipa, fina koncepcija. Na mom televizoru je Džezira po rasporedu na četvrtom mjestu odmah iza Hustlera, History i Sport Kluba :D
Ovo boldirano i Al Jazeera su 3 različita pojma!!!

O tome mogu svjedočiti mnogi koji su imalo pratili situaciju u Libiji. Oko 50% krivice snosi ova TV sa vladajucom strukturom zemlje iz koje potiče. A i naši ljudi, koji su recimo igrali tenisa u centru Tripolija dok je u isto vrijeme na Al Jazeeri isla vijest kako Gadafi bombarduje Tripoli.

Jadna TV.

Jedino je dobro sto je na taj nacin uslo i nesto love u Sarajevo i BiH.
Bosanac21

#482 Re: Al Jazeera Balkan

Post by Bosanac21 »

jale wrote:
AC_grom_DC wrote:S nestrpljenjem sam očekivao kada će konačno startovati ova televizija čiji bi se naziv mogao sa arapskog prevesti kao ''Ostrvo'' ako se ne varam. Treba mi jedna ovakva televizija koja neće prodati objektivnost za šaku feninga i koja će ustrajati u objektivnosti.
Doduše već u startu se pomalo osjeti (samo u pojedinim emisijama) bliskoistočni način razmišljanja i pitam se da li će isti pokušati da uđe u glave na mala ili na velika vrata.'' Ima se para , ima se ščim''.

Novinari....spikeri....tja....
svašta se tu nakupilo ali sam zadovoljan što Sunčica s kantonalne ipak nije uspjela da se uliva jer sam čitao u jednoj njenoj ispovijesti da bi ona rado radila na Džeziri , mada sam sinoć bio neprijatno iznenađen kada sam vrteći se po stanu čuo poznati hajatovsko-mahalski glas i ''umal ne povratih, jest' tako mi dina'', kada sam prepoznao onu.....Kurić-Pribinjušu koja je eto, kao što se moglo i očekivati uspjela da pruži svoje pipke i na ovu televiziju.
I perzijski (ne arapski) lobi je postavio svog igrača....onog ''čitača hatmi s prevodom'' Adnana Rondića.

Ona crnkinja mi je najsimpatičnija osoba koja se ikada...ali ikada pojavila na TV.
toliko je simpatična sa onim svojim okicama i ustima sa vječnim smiješkom da je to čudo jedno.......mirakl. :D

Sve u svemu....fina ekipa, fina koncepcija. Na mom televizoru je Džezira po rasporedu na četvrtom mjestu odmah iza Hustlera, History i Sport Kluba :D
Ovo boldirano i Al Jazeera su 3 različita pojma!!!

O tome mogu svjedočiti mnogi koji su imalo pratili situaciju u Libiji. Oko 50% krivice snosi ova TV sa vladajucom strukturom zemlje iz koje potiče. A i naši ljudi, koji su recimo igrali tenisa u centru Tripolija dok je u isto vrijeme na Al Jazeeri isla vijest kako Gadafi bombarduje Tripoli.

Jadna TV.

Jedino je dobro sto je na taj nacin uslo i nesto love u Sarajevo i BiH.
Uvijekje bilo, i uvijek ce biti ogorcenih radnika nazovi news televizija koji će se briti protiv dolaska ove TV u BiH i region!
twingo

#483 Re: Al Jazeera Balkan

Post by twingo »

Neispričane priče davno ispričane i oprane ali i preprane na svim drugim bh televizijama...ostatak programa ne gledam....više me zanima šta se dešava u BiH nego u regionu....tako da AJ, bar meni, nije ništa posebno.....
MUNAFIK

#484 Re: Al Jazeera Balkan

Post by MUNAFIK »

karanana wrote:ja sam siguran da je prosjecnoj porodici u ahatovicima vaznija vijest otvaranje skole u ahatovicima nego sto im je bitno sto mjestani srbca ne zele smrad perutnine ptuj u njihovom komsiluku.
dakle, nemoguce je ocjenjivati i usporedjivati kantonalnu televiziju i "balkansku" televiziju na taj nacin. meni na kantonalnoj ne treba izvjestac iz rima ili iz zagreba, ali mi treba reporterka (po mogucnosti dobra) na puknutoj vodovodnoj cijevi, na mjestu sanacije klizista, na mjestu saobracajne nesrece.......na meni.

upravo tako, smijesno mi je kako ljudi ne zanju stvari poredati... Niti TVSA moze parirati Dzeziri (pa ni FTV-u) na nekom vecem sirem nivou ali ona to i NE TREBA... Ali ne moze ni Dzezira parirati TVSA-u na lokalnom nivou... potpuno razlicite televizje, potpuo razlicite tematike, informacije i region izvjestavanja...

Ova jedna je BALKANSKA a druga je sarajevska (samo za prostor kantona Sarajevo) i uz to jako dobra televizija sa jako dobrim informacijama i prilozima...
karanana

#485 Re: Al Jazeera Balkan

Post by karanana »

dalija trza glavom.
ali sve u svemu ok su.
ja_sarajevo

#486 Re: Al Jazeera Balkan

Post by ja_sarajevo »

Evo Dalija vodi sad, pa nije toliko losa.
karanana

#487 Re: Al Jazeera Balkans

Post by karanana »

gdje je ovaj inoslav besker radio prije? jeli na htv-u?
StupskaBitanga

#488 Re: Al Jazeera Balkans

Post by StupskaBitanga »

karanana wrote:gdje je ovaj inoslav besker radio prije? jeli na htv-u?
dopisnik vecernjih iz Rima
ja_sarajevo

#489 Re: Al Jazeera Balkans

Post by ja_sarajevo »

ovaj Marko Pavlovic za sve pohvale !! zna li se gdje je on radio ranije ??
karanana

#490 Re: Al Jazeera Balkans

Post by karanana »

StupskaBitanga wrote:
karanana wrote:gdje je ovaj inoslav besker radio prije? jeli na htv-u?
dopisnik vecernjih iz Rima
dobar dopisnik. dobar i marko.

malo mi dalijica i sjedi nekako ispecheno. ali sve je to nauceno u skoli zadnjih nekoliko mjeseci pretpostavljam.
StupskaBitanga

#491 Re: Al Jazeera Balkans

Post by StupskaBitanga »

ja_sarajevo wrote:ovaj Marko Pavlovic za sve pohvale !! zna li se gdje je on radio ranije ??
Avali Beograd
Bosanac21

#492 Re: Al Jazeera Balkans

Post by Bosanac21 »

Inoslav Besker odlican izvjestac... Imam osjećaj da lik neće imati matično dopisnistvo, nego ce ,,piciti" po protestima i zaristima sirom svijeta, dakle Al dinu se zelja nece ostvariti da vidi Arduanu oko nuklerake :D

Ovaj lik iz Beograda novinar za 10.
Bosanac21

#493 Re: Al Jazeera Balkans

Post by Bosanac21 »

Emir Nuhanović palac gore :D
harač

#494 Re: Al Jazeera Balkans

Post by harač »

joj ovaj što vodi sport ne može dvije rečenice spojiti da ne napravi neku grešku :-)
Bosanac21

#495 Re: Al Jazeera Balkans

Post by Bosanac21 »

kakavdanakneiskustvu wrote:
Bosanac21 wrote:Emir Nuhanović palac gore :D

ko je taj?,ne pratim baš ovaj kanal,gdje je prije radio?
Ovaj sto je radio prilog sa Bjelasnice, radio na TV1 Biznis news
twingo

#496 Re: Al Jazeera Balkans

Post by twingo »

Dobar Emir, osvježenje pravo.... :-D
nekoeko

#497 Re: Al Jazeera Balkans

Post by nekoeko »

delete
zaluzinna

#498 Re: Al Jazeera Balkans

Post by zaluzinna »

hihihihihihi
i ovdje nekolicina istih, dezurnih Al Jazeera likova, bas kao i svojevremeno news-ovaca sa TV1...
ne prodje dan da se makar 10-tak puta ne oduseve radnim kolegama :-) :-) :-)
KatarinaKosaca
Location: Izmedju kurvinih sinova i pokvarenih kurvinih sinova

#499 Re: Al Jazeera Balkan

Post by KatarinaKosaca »

supervizor wrote:ovdje je prava komedija od zaposlenika AJ ,sami sebe hvale ,pa vise vrijedi jedan avdo SA FTV A za nas nego sva ta sminka :
:lol: :lol: super, hvala ti što me nasmija. Ja dežurna večeras na Al Jezzera-i, pa da mi malo razbije radni ambijent. :D
StupskaBitanga

#500 Re: Al Jazeera Balkans

Post by StupskaBitanga »

Najjači su mi napadi od nazovi i kvazi news televizija koje lagano i sigurno idu pod ključ
Eto i taj famozni turski partner koji se spominje njega nema više jer se povukao a u svojojoj matičnoj zemlji rasprodao je sve televizijske kanale i povukao se iz televizijskog biznisa
Te nazovi news televizije nisu više na lovi budžeta nemaju marketing niti ino partnera
AJB ne treba niti marketing niti glednaost niti budžetska sredstva
Ona ima zaleđe koje ovje mnogi pljuju i kritikuju
Možete reci šta hoćete ali sama činjenica da je naš grad na mapi Al Jazzera studija u svijetu sam po sebi mnogo znači
Ja ne moram se slagati sa mnogim stvarima koje puštaju ali oni su tu i učinili su za početak mnogo
Ako ništa pojedni novinari su uznapredovali za 100 posto
i to je dovoljno za početak
A tim koji radi je uigran i dobar
Neke zvijezde koje su imale potencijala ka više i veće sada su ugušeni u sivilo i blato bh medijske scene
Locked