kolika je odokativno plata jednog revizoraDialer wrote:
Prosjecna plata u grasu je 800 KM ako je to veliko, nemamo sta pricat!
GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
- grunt
- Location: Ne budi med da te raznesu,ni otrov da se od tebe truju.
#476 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Last edited by grunt on 27/09/2011 16:17, edited 1 time in total.
- Truba
- Grijem se na: Plin i struju
- Horoskop: Vodolija
#477 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
prostor grassa proglasiti nacionalnim parkom
a uposlene zaštićenim životinjama
brundo

brundo
- oldschool
#478 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Dialer, ti ne živiš u BiH, nisi nikad radio kod privatnika, pa inžinjeri imaju po 600-700 maraka, polomiš se, rade po 10 sati, regres, topli obrok i subotu mogu samo sanjati. Madner i moja malenkost stupamo u štrajk, razlog-prava sitnica, tražimo da se hranimo u Parlamentu, samo taj restoran. 
Last edited by oldschool on 27/09/2011 16:20, edited 1 time in total.
- Nisrin
#479 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
.
Last edited by Nisrin on 08/12/2016 15:08, edited 1 time in total.
- Adriatic
#480 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Ma i treba ovog Musića da stisnu kad je p.....
SDP ako ovde promaši, nakon vjeronauke, mogu samo maštati o bilo čemu.
- cappy_tempo
#481 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
dialer samo ti zelim da budes kod privatnika i da zbog manjka posla ili zato sto nece da ti plate za uradjen posao nemas plate 2 godine,a zdravstveno i slicno da ti bude misaona imenica. Aj sad jado jadni idi uzmi 1000+ platu i seri kako su gradjani krivi i bezobrazni.da je narod pametan izasao bi na proteste protiv vas familiju vam sosonsko lopvsku.
-
fixer
#482 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Kad promase... Ja se vise ne nadam.Adriatic wrote:Ma i treba ovog Musića da stisnu kad je p.....
-
The Realist
#483 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Ko onda nabija taj prosjek od preko 1000? Jer je to možda prosječna plata za jednu skupinu radnika, ali očito ne za sve.Dialer wrote: Prosjecna plata u grasu je 800 KM ako je to veliko, nemamo sta pricat!
Treba tražiti svoja prava, ali ovo šta oni rade, to prelazi sve granice.
- Alfons Kauders
#484 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
jebo to, proglasiti lovistem i organizovati turisticke ture, safarije...Black swan wrote:prostor grassa proglasiti nacionalnim parkom
brundo![]()
![]()
taman bi tako rijesili i visak "radnika"...
- drndalo
#485 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Da, a ovi vamo imaju i svoj voz... Tramvaj bolje rec', al'...oldschool wrote:Madner i moja malenkost stupamo u štrajk, razlog-prava sitnica, tražimo da se hranimo u Parlamentu, samo taj restoran.
-
kikicca
#486 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Hoćemo vodoinstalatera - neka krene od Grasa!!!!!Nisrin wrote:Nekad nam je predsjednik bio bravar i sva su nam vrata bila širom otvorena. Onda je došao pravnik i zavladao je čisti kriminal i mafija, totalni mrak. Onda je na red došao ekonimista i tada smo pokradeni do zadnjeg pfeninga. Predlažem da sljedeći bude vodoinstalater, možda uspije da otjera sva ova govna!
- Adriatic
#487 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Ima li ovdje i tala sa taksistima Sarajevotaksija?
- johnny_blazze
#488 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
pa normalno da je milja prosjek kad to guzonje svojim primanjima nabijuThe Realist wrote:Ko onda nabija taj prosjek od preko 1000? Jer je to možda prosječna plata za jednu skupinu radnika, ali očito ne za sve.Dialer wrote: Prosjecna plata u grasu je 800 KM ako je to veliko, nemamo sta pricat!
Treba tražiti svoja prava, ali ovo šta oni rade, to prelazi sve granice.
- madner
#489 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Meni je to sasvim logican potez taksiksta. Da GRAS radi kako treba ne bi ih bilo na mapiAdriatic wrote:Ima li ovdje i tala sa taksistima Sarajevotaksija?
- drndalo
#490 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
E oni se ne bi rastalili ni sa svojom babom ako ne moraju, pa sumnjam da ce im sta dat'...
- cappy_tempo
#491 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
eh vozit ce oni opet pa cu ja strajkovati za kartu pa cemo vidjeti ko ce gore proci. Za nase pare nas zajebavaju,a moze im se jer smo navikli da nas svi jebu u zdrav mozak pa svima i sutimo.
-
The Realist
#492 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Kakvi god da su, najviše mi je žao vozača, jer mislim da su tu najpošteniji. Iako me strašno ljuti to što kreću po 5 minuta ranije sa početnog stajališta, nekada 2-3, ali dovoljno da propustiš bus, te nerviraju kada neće da otvore srednja vrata, dok se ne uđe na prva, pa se ne može izaći, a na prvim niti ne pogledaju karte (prođe se sa "MJESEČNA"), ali su oni na stalnoj "vjetrometini", a mnogi su jako ljubazni.johnny_blazze wrote: pa normalno da je milja prosjek kad to guzonje svojim primanjima nabijukao i svugdje u drzavi neko radi za 450 a neko ne radi nista za 4500 KM ajde Bgt jedna nula manje vise
- oldschool
#493 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Slabi su na raznorazne stranačke lobije, kad Krivaja propada, oni u Pretisu ne znaju šta je plata, a o ostalom mogu samo sanjati, tu nema ničeg, njih ispendreče, obećaju, ne ispune i tako u krug.
-
radenska
#494 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Svugdje ima lopovluka i kradje ali mislim da su radnici najmanje krivi. Vlada treba da rijesi probleme voznog parka, pa nece vozaci kupovati nove trolejbuse. Tacno me nekad strah u tramvaju da se ne desi nekakva nesreca. Ovaj strajk je i revolt radnika koji trpe uvrede od strane izrevoltiranih gradjana. Ako nema minibusa za bistrik, sedrenik ili gdje vec nije vozac kriv. Vlada valjda treba da zna da na tako velikim naseljima mora biti veci broj vozila. Ali briga parlamentarce, ni oni ni njihova djeca se ne voze gradskim prevozom.
Po mom misljenju treba biti solidaran ovih par dana. Sasvim je uredu ako raze da im se uplate zaostala primanja. A taj problem voznog parka se ne moze drugacije rijesiti nego generalnim strajkom, nisu u stanju najmanji problem rijesti, a ne nesto ovako kompleksno. Svaki dan je manje vozila, to je smetljiste, a oni samo obecavaju, obecavaju i obecavaju.
Jutros mi je bas bilo simpaticno sto se moglo stopirati
S dobrinje do drvenije neki ljubazni ciko preveza nas petero do fakulteta. Cujem da je bilo jos takvih, drago mi je vidjeti da je barem narod ostao solidaran
Po mom misljenju treba biti solidaran ovih par dana. Sasvim je uredu ako raze da im se uplate zaostala primanja. A taj problem voznog parka se ne moze drugacije rijesiti nego generalnim strajkom, nisu u stanju najmanji problem rijesti, a ne nesto ovako kompleksno. Svaki dan je manje vozila, to je smetljiste, a oni samo obecavaju, obecavaju i obecavaju.
Jutros mi je bas bilo simpaticno sto se moglo stopirati
- Velkoski
- ModeratorNaBezCenzure
- Vozim: Golf 7 GTI
#495 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
upravo, cim zatraze kartu otjerat' ih u picku materinucappy_tempo wrote:eh vozit ce oni opet pa cu ja strajkovati za kartu pa cemo vidjeti ko ce gore proci. Za nase pare nas zajebavaju,a moze im se jer smo navikli da nas svi jebu u zdrav mozak pa svima i sutimo.
- Comrad
#496 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Koliko GRAS broji radnika, 500-600+
Neka mi fino sad ovi sto rade tamo, ili im neko radi postavi ovdje konkurs za posao, bilo KAD objavljen. Ja ga nisam vidio, NIKAD. I u kojim novinama li se to objavljuje?!
Ajd ok zaposli se jedan, pa i dva clana familije, ali brate sto je previse, previse je...
Ovdje je najvise kriv kanton, koji je dozvolio da se ovo desava i da se zaposljavaju bespotrebni ljudi. Ja shvatam svi treba da radimo, ali nije rjesenje objesiti 500 ljudi na drzavnu sisu i onda se ti isti ljudi bune zasto nema penzionog, zasto ovo, zasto ono...a ni oni sami ne znaju sta im je opis posla.
Svi imamo milion primjera, ali meni najsmjesniji je taj kad sam otisao do dispecera na ilidzi da ga pitam za autobus i on blage veze nema, heej...znaci lik pojma nema o liniji za koju ga pitam...a to mu je posao, da zna gdje idu i kad idu autobusi...al sto bi znao to, bolje je imat avaz na stolu i dnevnu ponudu williamsa...
Neka mi fino sad ovi sto rade tamo, ili im neko radi postavi ovdje konkurs za posao, bilo KAD objavljen. Ja ga nisam vidio, NIKAD. I u kojim novinama li se to objavljuje?!
Ajd ok zaposli se jedan, pa i dva clana familije, ali brate sto je previse, previse je...
Ovdje je najvise kriv kanton, koji je dozvolio da se ovo desava i da se zaposljavaju bespotrebni ljudi. Ja shvatam svi treba da radimo, ali nije rjesenje objesiti 500 ljudi na drzavnu sisu i onda se ti isti ljudi bune zasto nema penzionog, zasto ovo, zasto ono...a ni oni sami ne znaju sta im je opis posla.
Svi imamo milion primjera, ali meni najsmjesniji je taj kad sam otisao do dispecera na ilidzi da ga pitam za autobus i on blage veze nema, heej...znaci lik pojma nema o liniji za koju ga pitam...a to mu je posao, da zna gdje idu i kad idu autobusi...al sto bi znao to, bolje je imat avaz na stolu i dnevnu ponudu williamsa...
- suncica24
#497 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Bingo!Brando wrote:Neka izmjeste remizu u npr. Hrasnicu neka ono prodaju zemljiste i rijese dugoveali jok ...
Mislim da se upravo o tome radi!
Naime, polako se slazu kockice.
Pokusavam cijeli dan da skontam zasto se cekalo (kao) toliko na strajk, ako su problemi vec toliko goruci (kao sto ih to predstavlja sindikat).
Zasto bas sad?
Nije isplacena augustovska placa i doprinosi? Zasto je sindikat cekao ovako dugo da se oglasi po tom pitanu?
Da nije mozda u pitanju izbor direktora i novog menadzmenta GRASa (clanak objavljen u Oslobodjenju, a koji je postirao negdje na temi valterbranisarajevo)?
A sta je bila top tema dosadasnje uprave GRASa? Da olaksam odgovor: nije to ni problem starih vozila, kasnjenja i ne vozenja po voznom redu, prevelik broj zaposlenih, niska naplata karata... nep!
Odgovor lezi bas u navedenom.
PRODAJA GRADJEVINSKOG ZEMLJISTA NA KOJEM SE NALAZI REMIZA.
Po lokaciji na kojoj se nalazi i prostoru koji zauzima, jasno je o kojoj se cifri radi.
A po "nacinu upravljanja" sredstvima u imenovanoj firmi, malverzacijama i korupciji, jasno je sta bi bilo sa sredstvima od prodaje zemljista Remize.
Bingo?
PS:
-
The Realist
#498 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
E pa vidiš, mojoj supruzi nisu dali da pristupi danas ispitu, jer je zakasnila, još ju napali na katedri.... Gotovo, zadnji rok ove godine. A krenula je na vrijeme, ali nismo znali za štrajk, jer su javili da ga neće biti, nakon toga je kolega jedan prevozio ljude, ali nije se uspjelo stići, jer je gužva ogromna bila i skoro sat vremena se išlo do fakulteta....radenska wrote:Svugdje ima lopovluka i kradje ali mislim da su radnici najmanje krivi. Vlada treba da rijesi probleme voznog parka, pa nece vozaci kupovati nove trolejbuse. Tacno me nekad strah u tramvaju da se ne desi nekakva nesreca. Ovaj strajk je i revolt radnika koji trpe uvrede od strane izrevoltiranih gradjana. Ako nema minibusa za bistrik, sedrenik ili gdje vec nije vozac kriv. Vlada valjda treba da zna da na tako velikim naseljima mora biti veci broj vozila. Ali briga parlamentarce, ni oni ni njihova djeca se ne voze gradskim prevozom.
Jutros mi je bas bilo simpaticno sto se moglo stopirati![]()
![]()
![]()
S dobrinje do drvenije neki ljubazni ciko preveza nas petero do fakulteta. Cujem da je bilo jos takvih, drago mi je vidjeti da je barem narod ostao solidaran
Nije baš svima simpatično, možeš biti sigurna.
Nema solidarnosti par dana, jer ovo nije mala stvar. Mogli su ostaviti osnovno, a ostalo blokirati i onda pred zgradu vlade, ne bi bilo problema nekih, ali ovako....
Ali me zanima hoće li opet u štrajk, kada se krene sa određivanjem REALNIH plata, ako do toga dođe.
- madner
#499 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
radenska wrote:Svugdje ima lopovluka i kradje ali mislim da su radnici najmanje krivi. Vlada treba da rijesi probleme voznog parka, pa nece vozaci kupovati nove trolejbuse. Tacno me nekad strah u tramvaju da se ne desi nekakva nesreca. Ovaj strajk je i revolt radnika koji trpe uvrede od strane izrevoltiranih gradjana. Ako nema minibusa za bistrik, sedrenik ili gdje vec nije vozac kriv. Vlada valjda treba da zna da na tako velikim naseljima mora biti veci broj vozila. Ali briga parlamentarce, ni oni ni njihova djeca se ne voze gradskim prevozom.
Jutros mi je bas bilo simpaticno sto se moglo stopirati![]()
![]()
![]()
Naravno da im nece vlada kupovat vozila. Pa koji oni kurac tu predstavljaju.
-
VjecitiStudent
#500 Re: GRAS se raspada a Vlada ni mukajet
Nije bingo.suncica24 wrote: Bingo!
Mislim da se upravo o tome radi!
Naime, polako se slazu kockice.
Pokusavam cijeli dan da skontam zasto se cekalo (kao) toliko na strajk, ako su problemi vec toliko goruci (kao sto ih to predstavlja sindikat).
Zasto bas sad?
Nije isplacena augustovska placa i doprinosi? Zasto je sindikat cekao ovako dugo da se oglasi po tom pitanu?
Da nije mozda u pitanju izbor direktora i novog menadzmenta GRASa (clanak objavljen u Oslobodjenju, a koji je postirao negdje na temi valterbranisarajevo)?
A sta je bila top tema dosadasnje uprave GRASa? Da olaksam odgovor: nije to ni problem starih vozila, kasnjenja i ne vozenja po voznom redu, prevelik broj zaposlenih, niska naplata karata... nep!
Odgovor lezi bas u navedenom.
PRODAJA GRADJEVINSKOG ZEMLJISTA NA KOJEM SE NALAZI REMIZA.
Po lokaciji na kojoj se nalazi i prostoru koji zauzima, jasno je o kojoj se cifri radi.
A po "nacinu upravljanja" sredstvima u imenovanoj firmi, malverzacijama i korupciji, jasno je sta bi bilo sa sredstvima od prodaje zemljista Remize.
Bingo?
PS:
To zemljiste ne pripada JP Gras, vec opstini.