F.K Sarajevo:Video izvještaji, portali, mediji.

Sve o FK Sarajevo...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#476 Re: F.K Sarajevo:Video izvještaji, portali, mediji.

Post by -LIBERO- »

Sesar: Odlazim samo ako i ja i klub budemo zadovoljni ponudom

Fudbaleri Sarajeva sa pripremama za narednu sezonu startat će 10. juna, a na prozivci će se pojaviti i jedan od najboljih igrača bordo momčadi Ivan Sesar.

Iza Sesara je sjajna sezona. Ovaj veznjak oduševio je svojim igrama, kako stručni štab, tako i navijače bordo momčadi, a u posljednjih nekoliko dana mediji ga povezuju sa brojnim klubovima, no u razgovoru za SportSport.ba potvrdio je da 10. juna dolazi na prozivku.

"Nisam u Sarajevu, odmaram se u Širokom Brijegu i doista se ne želim previše zamarati eventualnim transferom. Djevojka me nazove, kaže mi da se piše da odlazim, a ja ništa ne znam. I ona se malo naljuti, misli da joj ne želim reći istinu, ali doista za sada nema ništa konkretno", za SportSport.ba je istakao Sesar.

"Bilo je nekih neformalnih razgovora, mom menadžeru su se obraćali mnogi klubovi, ali te ponude me nisu zadovoljile. Dolazim na prozivku, i to je sada jedino tačno. Mogu otići, ali samo ako dođe ponuda, koja će zadovoljiti i mene, ali i klub. Sarajevu mnogo dugujem i ne želim otići na neki ružan način. Dakle, napustit ću Koševu ako dođe ponuda koja će zadovoljiti i mene i klub. Ako se to ne desi ostajem i neću biti niti malo razočaran", zaključio je
ss.ba
-LIBERO-
Čiča Gliša
Location: Vedran Puljic R.I.P- Istina za Vedrana!-Nepravda bilo gdje, prijetnja je pravdi svugdje-M.L.King.

#477 Re: F.K Sarajevo:Video izvještaji, portali, mediji.

Post by -LIBERO- »

Prozivka na Koševu 10. juna, bit će novih imena

Fudbaleri Sarajeva pripreme za novu sezonu će početi 10. juna

Fudbaleri Sarajeva pripreme za novu sezonu će početi 10. juna. Tada će Dragan Jović izvršiti prozivku na Koševu. Poslije završetka sezone u bordo taboru su bili aktuelni odlasci (braća Handžić, Matko, Šćepanović...), ali sa Koševa najvaljuju da će biti pojačanja odnosno da će se na prozivci pojaviti neka nova imena.

„Prozivka je 10.juna. Znam šta vas najviše zanima. Bit će pojačanja, novih imena, ali nećemo sada o imenima. Reći ću samo da će se na prozivci pojaviti nova lica. Za sada još niko novi nije potpisao“, kazao je za naš portal, Dragan Jović.

Podsjetimo, Sarajevo će narednu sezonu otvoriti utakmicama Evropa lige.
scsport.ba
-LIBERO-
Čiča Gliša

#478 Re: F.K Sarajevo:Video izvještaji, portali, mediji.

Post by -LIBERO- »

Image

"Oslobodjenje"

Image

"Avaz"

Isjeceno i prezentirano uz pomoc fksinfo tima : http://www.fksinfo.com
-LIBERO-
Čiča Gliša

#479 Re: F.K Sarajevo:Video izvještaji, portali, mediji.

Post by -LIBERO- »

Image
-LIBERO-
Čiča Gliša

#480 Re: F.K Sarajevo:Video izvještaji, portali, mediji.

Post by -LIBERO- »

Image

"Avaz"

-LIBERO-
Čiča Gliša

#481 Re: F.K Sarajevo:Video izvještaji, portali, mediji.

Post by -LIBERO- »

-LIBERO-
Čiča Gliša

#483 Re: F.K Sarajevo:Video izvještaji, portali, mediji.

Post by -LIBERO- »

Okupljanje igrača Sarajeva 10. juna - Prozivka na Olimpijskom stadionu

Nakon odmora i pauze poslije završetka Premijer Lige Bosne i Hercegovine, stručni štab i prvotimci Fudbalskog Kluba Sarajevo 10. juna započinju svoje pripreme za predstojeće utakmice u sklopu kvalifikacija za UEFA Europa League. Prozivku igrača Dragan Jović obavit će na Olimpijskom stadionu "Asim Ferhatović".

- "Sve dok potpisi igrača i kluba ne budu na papiru, ne bih špekulisao o novim imenima. Sigurni smo da ćemo dovesti ciljana pojačanja koja će zadovoljiti ukuse naših navijača." - kazao je Dragan Jović, šef stručnog štaba FK Sarajevo.

- "U proteklom periodu obavljeni su razgovori sa gotovo svim igračima koji su pod ugovorom, a do prozivke situacija u igračkom kadru je dosta jasnija. Već neko vrijeme smo u pregovorima sa ciljanim pojačanjima, neka su dogovorena, neka još uvijek ne... Uglavnom imamo dovoljno vremena da napravimo pravu selekciju" -dodao je Jović.

- "Stručni štab je iskazao kakav profil igrača nam je potreban za predstojeću sezonu, a mi smo svjesni koje su nam mogućnosti za dovođenje novih igrača" - kazao je Dino Selimović, i dodao:

- "Iako pokušavamo korektno se rastati sa igračima na koje ne računamo u budućnosti, njihove izjave poslije naših razgovora u medijima, nažalost, nisu takve. Istina je da igra neće trpjeti nakon njihovih odlazaka" -zaključio je direktor FK Sarajevo.

Dolasci novih igrača planirani su do 17. juna, kada ekipa putuje na desetodnevne pripreme u Sloveniju, gdje će odigrati nekoliko pripremnih mečeva.
www.fcsarajevo.ba
-LIBERO-
Čiča Gliša

#484 Re: F.K Sarajevo:Video izvještaji, portali, mediji.

Post by -LIBERO- »

Joviću se javilo 20 igrača, novo lice Plakalo, tražen Husejinović

Dragan Jović, šef stručnog štaba Sarajeva danas je izvršio prozivku na stadionu Asim Ferhatović-Hase

Dragan Jović, šef stručnog štaba Sarajeva danas je izvršio prozivku na stadionu Asim Ferhatović-Hase. Odazvalo mu se 20 igrača koji su završili proteklu sezonu, a jedino novo ime koje se pojavilo na današnjem treningu je bivši junior bordo kluba, Muhamed Plakalo. Treba istači da se jedino Said Husejinović nije pojavio na prozivci, te će se timu priključiti sutra.

Sarajevo će na pripreme ići u Sloveniju gdje će boraviti osam dana i pri tome odigrati tri prijateljske utakmice, a generalka je zakazana za 30. juni protiv Splita.

„Igrači su imali kraću pauzu, a za Upravu kluba nije bilo odmora. Dogovorena je saradnja sa Borisom Gujićem, a priključio nam se i Plakalo. Za sada su se odazvali samo igrači koji su završili proteklu sezonu. Do četvrtka ćemo selektirati listu pojačanja“, rekao je Jović dodavši:

„Vjerovatno će biti još odlazaka nekih igrača na posudbu. Planirani igrački kadar je 21 igrač plus tri golmana. Postoji interes za Husejinovića, Sesara i Suljića, a koliko ja znam samo za Husejinovića postoji konkretna ponuda. Međutim, u periodu dok se igraju evropske utakmice, vjerovatno neće biti trgovine“, izjavio je strateg Sarajeva.
scsport.ba
-LIBERO-
Čiča Gliša

#486 Re: F.K Sarajevo:Video izvještaji, portali, mediji.

Post by -LIBERO- »

Image

"Oslobodjenje"

Image

"Avaz"

-LIBERO-
Čiča Gliša

#487 Re: F.K Sarajevo:Video izvještaji, portali, mediji.

Post by -LIBERO- »

-LIBERO-
Čiča Gliša

#488 Re: F.K Sarajevo:Video izvještaji, portali, mediji.

Post by -LIBERO- »

-LIBERO-
Čiča Gliša

#489 Re: F.K Sarajevo:Video izvještaji, portali, mediji.

Post by -LIBERO- »

bordo_boy

#490 Re: F.K Sarajevo:Video izvještaji, portali, mediji.

Post by bordo_boy »

http://--- SPAM ---/vijesti.aspx?id=31974

Pronađen investitor koji će uložiti 80 miliona KM u rekonstrukciju Koševa!
-LIBERO-
Čiča Gliša

#491 Re: F.K Sarajevo:Video izvještaji, portali, mediji.

Post by -LIBERO- »

Image

"Oslobodjenje"
-LIBERO-
Čiča Gliša

#492 Re: F.K Sarajevo:Video izvještaji, portali, mediji.

Post by -LIBERO- »

Image

"Avaz"

-LIBERO-
Čiča Gliša

#493 Re: F.K Sarajevo:Video izvještaji, portali, mediji.

Post by -LIBERO- »

Bordo ekipa od danas u Sloveniji.- Prva provjera sutra protiv Maribora.

Igrači FK Sarajevo, zajedno sa stručnim štabom i medicinskim timom, krenuli su jutros put Slovenije, gdje će ekipa boraviti 10 dana. Na pripreme su krenula 23 igrača, uključujući i posljednju prinovu - Maria Tadejevića.

Svoje mjesto u autobusu našli su i omladinci Muhamed Plakalo, Faris Handžić, Emir Plakalo, Mirza Račić i Alden Bešić.

"Od danas smo u Sloveniji i promjena sredine će dobro doći. Nakon jučerašnjeg poraza od Batkove ekipe, atmosfera u timu nije na zavidnom nivou. Moramo zbiti redove kako bismo mogli odraditi dobre pripreme.", kazao je kroz smijeh Nermin Haskić.

"U Sloveniji nas očekuju fantastični uslovi i jaki protivnici na pripremnim utakmicama. Sutra nas čeka prvi susret protiv ekipe Maribora. Igramo u 18h. Nadam se dobroj utakmici našeg tima.", rekao je Sedin Torlak, kapiten ekipe.

Ekipa će u Sloveniji boraviti do 28.6. Pored sutrašnje utakmice protiv Maribora, biće odigrane još dvije. Posljednju provjeru pred početak kvalifikacija za europsku ligu FK Sarajevo će imati 30.6. na stadionu "Asim Ferhatović-Hase" kada će snage odmjeriti sa ekipom HNK Split.
www.fcsarajevo.ba
-LIBERO-
Čiča Gliša

#494 Re: F.K Sarajevo:Video izvještaji, portali, mediji.

Post by -LIBERO- »

Image

"Oslobodjenje"
-LIBERO-
Čiča Gliša

#495 Re: F.K Sarajevo:Video izvještaji, portali, mediji.

Post by -LIBERO- »

-LIBERO-
Čiča Gliša

#496 Re: F.K Sarajevo:Video izvještaji, portali, mediji.

Post by -LIBERO- »

Emir Obuća odlazi sa Koševa.

Iskusni napadač FK Sarajevo, Emir Obuća, sporazumno je raskinuo saradnju sa klubom. Tridesettrogodišnji napadač odlučio je promijeniti sredinu i potražiti novi klub.

"Donio sam odluku nakon nekoliko dana razmišljanja. Nije bilo nimalo jednostavno jer je Sarajevo klub zbog kojeg me ljudi prepoznaju, dao mi je ime i prezime. Iskreno, nadam se da sam i ja Sarajevu dao nešto. Dugi niz godina sam tu i bilo je mnogo lijepih i sretnih trenutaka. Nažalost, moja posljednja godina u bordo dresu nije bila uspješna, ali se nadam da će klub uživati u uspješnoj budućnosti.", kazao je Emir Obuća dodavši:

"Svojim prijateljima želim uspješne nastupe u Europi. Siguran sam da Sarajevo može, uz malo sreće, doći do trećeg pretkola. Ovim putem se moram zahvaliti našim navijačima. Sve ove godine sam imao njihovu podršku. Oni su najbolji u državi i bez njih bi sve bilo teže."

Jedan od najboljih igrača FK Sarajevo u posljednjih 15 godina mnogo puta je obradovao sve one kojima je Bordo boja u srcu. U tri navrata, odigrao je 208 utakmica i postigao nevjerovatnih 89 pogodaka.

U ovoj sezoni, uprkos slabom drugom dijelu, bio je drugi strijelac ekipe sa 7 pogodaka, odmah iza Nermina Haskića.
www.fcsarajevo.ba
-LIBERO-
Čiča Gliša

#497 Re: F.K Sarajevo:Video izvještaji, portali, mediji.

Post by -LIBERO- »

Image

ww.fcsarajevo.ba
-LIBERO-
Čiča Gliša

#498 Re: F.K Sarajevo:Video izvještaji, portali, mediji.

Post by -LIBERO- »

Žestok tempo na pripremama.- U razgovoru sa Tatomirovićem i Beloševićem.

Igrači FK Sarajevo se nalaze na pripremama u Sloveniji. Ivan Tatomirović i Zoran Belošević su nam prenijeli svoje dosadašnje utiske sa priprema.

"Na pripremama radimo žestoko. Pokušavamo svi da što više iskoristimo ove odlične uslove koje imamo u Sloveniji. Želimo se što bolje pripremiti kako bi prošli prvi krug u Europi. Nove igrače u našim redovima dosta dobro poznajem. Na treninzima zaista rade odlično i vjerujem da će obradovati armiju naših navijača. Iako smo izgubili od Maribora, nema potrebe za nesigurnost kod naših navijača. To je bila obična prijateljska utakmica bez rezultatskog značaja. Na Koševu, protiv Splita, će biti druga priča.“, kazao je Ivan Tatomirović.

“Uslovi u Sloveniji su fenomenalni. Tereni su odlični i radimo dva puta na dan. Mislim da ćemo spremni dočekati predstojeće utakmice. Što se tiće novih igrača moram reći da su pokazali kvalitet na treninzima. Nisu dovedeni bez razloga. Stvarno se svi trudimo da se uklope što prije.“, kazao je Zoran Belošević, dodavši:

“Radimo sve po planu stručnog štaba. Svi radimo dobro i težimo istom cilju. Svaki pojedinac daje svoj maksimum kako bi se nametnuo za mjesto u ekipi. Konkurencija je na svakoj poziciji.“
www.fcsarajevo.ba
-LIBERO-
Čiča Gliša

#500 Re: F.K Sarajevo:Video izvještaji, portali, mediji.

Post by -LIBERO- »

Image

"Avaz"

Post Reply