McDonalds

Lokalna dešavanja, politički život, medijska scena, sve o glavnom gradu BiH i okolini od jutra do mraka.

Moderators: Benq, O'zone

Locked
Rosebud_

#476 Re: McDonalds

Post by Rosebud_ »

GOLFER wrote:
just principe wrote:pa da, znaci nije kao sto je standardizirano, nasi su sve umanjili u skladu sa cijenama :roll:

A sto vi slabo citate, fino covjek objasni da je tak u McD-u spoznao sta znaci ''sitan al dinamitan'' :D
Ih, blago njemu sto je tek kod cika Donalda to spoznao :D
ZoeZoe

#477 Re: McDonalds

Post by ZoeZoe »

Ništa bez ćevapa:)))
Jack Be Nimble

#478 Re: McDonalds

Post by Jack Be Nimble »

Prica o turistima stoji, jer ko zeli da hoda po malim ulicama i trazi nesto domace da je jeftino a dobro neka izvoli. Ko ne vjeruje domacinu hvala bogu ima McD, KFC, BKG, TB, Subw itd.
mig

#479 Re: McDonalds

Post by mig »

ZoeZoe wrote:Ništa bez ćevapa:)))
Mogu se jesti cevapi 3 obroka dnevno 80 godina, stvar izbora....
just principe

#480 Re: McDonalds

Post by just principe »

koliko je najjeftiniji proizvod, jel oko 2 KM ili lazu lopovi :roll:
Edin H.

#481 Re: McDonalds

Post by Edin H. »

Ellinor wrote:U onoj gužvi nisam mogao da se okrenem, a kamoli šta drugo.

Imam i sad račun otkucan u 09:59 (čak minut prije zvaničnog otvaranja :D ).
Skeniraj, pa ga postavi, neka ovi iz sarajevo-x-a naprave pricu kako su slagali za poklone :oops:
saxaholics

#482 Re: McDonalds

Post by saxaholics »

GOLFER wrote:
Bloo wrote:da, ali isto tako kad odes u zemlju cija ti hrana ne odgovara, a zelis da jeftino jedes 7znaci ne po restoranima sa evropskom kuhinjom) prvo sto ti padne na pamet je MC, KFC...daj samo neki prepoznatljivi junk
Meni je McD u hrvatskoj jako dobro sluzio da jedem jer imam problema inace sa hranom u krscanskim zemljama... Ne jedem svinjetinu, pa mi je McD koliko toliko bio siguran... Ista situacija bi bila kad odem i u druge zemlje, osim ako ne nadjem nekog turcina ili albanca sto radi sa hranom :D
Ja sam nekad mislio da sve u MC sadrzi svinjetinu pa sam samo cisto pilece sendvice tamanio. :lol:
mrtva kokoš

#483 Re: McDonalds

Post by mrtva kokoš »

Edin H. wrote:

Skeniraj, pa ga postavi, neka ovi iz sarajevo-x-a naprave pricu kako su slagali za poklone :oops:
ma nece, sarajevo-x u talu sa mekom, svaki dan po jedan afirmativni clanak o njima :mrgreen: :oops:
mrtva kokoš

#484 Re: McDonalds

Post by mrtva kokoš »

nego ima li sladoleda i ostalih zezancija, je l` iko ukro cjenovnik :D
Op3r4t0r

#485 Re: McDonalds

Post by Op3r4t0r »

Niti sam neki zaljubljenik u meki niti sam protiv njega, odem s vremena na vrijeme i najcesce narucujem specijalne menije koji se mjenjaju s vremena na vrijeme jer su mi oni standardni dosadni, medjutim ono sto meni smeta kod mekija sto radnici i pored sve obuke koju valjda imaju apsolutno nemaju pojma sta prodaju, krenuvsi od najobicnijeg prodavaca pa do nekih meki sefica, kad se pojavi neki specijalni meni s njim najcesce i dodje neka nova sosa, i sad moje standardno pitanje je da li u sosi ima luka jer ne podnosim luk, medjutim nikad ne znaju, izmedju ostalog.

A ono sto me zivicira je to da kod specijalnih menija standardno dolazi i neki specijalni krompir, curly fries npr, uglavnom nikad ili skoro nikad obicni pomfrit, medjutim ako ne naglasis da hoces taj krompir iz nekog razloga uvijek i uvijek ti pokusaju utrpati pomfrit :x :evil: , doduse nekad se desi da pitaju koji krompir hocu :razz:
Jack Be Nimble

#486 Re: McDonalds

Post by Jack Be Nimble »

@operator zar ti stvarno ocekujes da radnici u fast food restoranima znaju sta serviraju. U bilo kojem restoranu, a pogotovo u fast food stoji pravilo, suti, trpi i sve sa osmjehom. Inace ces dobiti sos koji mozda ima luk ili ne, ali sigurno ima dodatni sastojak kao pljuvacka, sperma, dlake izmedju nogu itd. Jedno vrijeme (mjesec i po) sam radio u fast food restoranu, za vrijeme faxa bio konobar i svega se nagledao
Op3r4t0r

#487 Re: McDonalds

Post by Op3r4t0r »

Jack Be Nimble wrote:@operator zar ti stvarno ocekujes da radnici u fast food restoranima znaju sta serviraju. U bilo kojem restoranu, a pogotovo u fast food stoji pravilo, suti, trpi i sve sa osmjehom. Inace ces dobiti sos koji mozda ima luk ili ne, ali sigurno ima dodatni sastojak kao pljuvacka, sperma, dlake izmedju nogu itd. Jedno vrijeme (mjesec i po) sam radio u fast food restoranu, za vrijeme faxa bio konobar i svega se nagledao
Ma ono sto je najgore u svemu tome nije to da radnici ne znaju sta se nalazi u hrani, ima i onih ljubaznih koji rado pogledaju pakovanje, najgore je to sto i ne mogu nikako znati jer na pakovanju apsolutno nista ne stoji, vidio sam nekoliko pakovanja tih sosa, upakovani u neku kao alu kesu bez i jednog slova na pakovanju, ama bas nista, mogu staviti sta im volja.
Velkoski
ModeratorNaBezCenzure
Vozim: Golf 7 GTI

#488 Re: McDonalds

Post by Velkoski »

citajuci ovu temu se moze zakljuciti da svi u sarajevu svaki dan jedu po nekim restoranima a sve se nema :sax:

jedel' ko kad kuci ? :mrgreen:
Edin H.

#489 Re: McDonalds

Post by Edin H. »

Splinter wrote:
Edin H. wrote:

ma nece, sarajevo-x u talu sa mekom, svaki dan po jedan afirmativni clanak o njima :mrgreen: :oops:
:mrgreen: ima i ta mjesta :zoka:
Toto
Grijem se na: solarno
Vozim: EJ

#490 Re: McDonalds

Post by Toto »

ama ja ne mrem skontat nikako da hamburger ima istu cijenu ko onaj fisecic pomfrita. U hamburgeru sedam svjetskih cuda: hamburger iz Hamburga, sir iz Kalifornije, salata iz Valonije, krastavci iz Andaluzije, so iz Salzburga, kifla iz Provanse, luk iz Niskozemske i sve kosta 2 Km a u onaj fisecic stanje omanji krompir i to 2 KM. U naske krompiraca sirotinjska hrana, cevape jedu bogovi i sad dosli ovi da nam se istovaraju u ceif i gastronomiju.
Imal ko da zna u cem je krompirava kvaka??
Not My Idea

#491 Re: McDonalds

Post by Not My Idea »

@toto :thumbup: :lol:
respo

#492 Re: McDonalds

Post by respo »

jebote kakvi smo dobro nam je i ovako
kakvi ba turisti i prica o trazenju mcd
posebno zalosno je to sto to kaze turisticki radnik

svuda u svijetu turisticki radnici promicu domacu kulturu domace obicaje kuhinju itd itd
samo kod nas se hvale e mi imamo mcd kao da je unikatno jbt

e sad unaprijed da kazem sta ako turista ne vjeruje domacoj kuhinji
ode fino u market kupi sta zeli i napravi sendvic
oni bogatiji odu u restoran a niko normalan nece traziti mcd
team87

#493 Re: McDonalds

Post by team87 »

Do kada je radno vrijeme ? :-D
3metra kabla

#494 Re: McDonalds

Post by 3metra kabla »

Kome je malo jedan nek naruci 2 ili 17 il koliko vec moze pojest.ko nema para i kome je skupo ni to me nije briga a ni mccd.ljudi imaju proizvod prodaju ga po toj i toj cijeni.ako neko moue jeftinije a da ima profit izvoli otvori sam sebi i sve po 1km prodaji.
CASUALE

#495 Re: McDonalds

Post by CASUALE »

Ja sabana na klipu sa-x yt kanala,stid me sto zivim u ovoj drzavi.

FUJ!!
GAU8

#496 Re: McDonalds

Post by GAU8 »

CASUALE wrote:Ja sabana na klipu sa-x yt kanala,stid me sto zivim u ovoj drzavi.

FUJ!!
sta je rec?
AmADin_gospo

#497 Re: McDonalds

Post by AmADin_gospo »

jutros sam otišao u McDonalds čisto informativno, haj ko velim "da i ja probam to sranje o kojem svi pričaju", u 9 sati, MEK poluprazan, uzmem sebi i kolegi po bigmack i razgulim u kancelariju, kad tamo imam šta vidjeti, olakšaše me za 9.60 KM za 2 sirotinjska "hamburgerčića"... haj što je malo, nego se kroz meso vidi, a ukus katastrofa. ne zaobilaze ga đaba sav pametan narod... mek... čisti marketing bez trunke kvaliteta... poslje toga, spustim se u Forino na po kile "MekBuređika" i najedem se ko čovjek.

mek me danas vidio 3 puta, prvi put, zadnji put i nikad više.

P.S. nek neko otvori fast food pored mekdonaldsa i pravi hamburger ko tale il ko trovač, ima da pare zgrne.
Baudelaire

#498 Re: McDonalds

Post by Baudelaire »

Toto wrote:ama ja ne mrem skontat nikako da hamburger ima istu cijenu ko onaj fisecic pomfrita. U hamburgeru sedam svjetskih cuda: hamburger iz Hamburga, sir iz Kalifornije, salata iz Valonije, krastavci iz Andaluzije, so iz Salzburga, kifla iz Provanse, luk iz Niskozemske i sve kosta 2 Km a u onaj fisecic stanje omanji krompir i to 2 KM. U naske krompiraca sirotinjska hrana, cevape jedu bogovi i sad dosli ovi da nam se istovaraju u ceif i gastronomiju.
Imal ko da zna u cem je krompirava kvaka??
Svaka čast za ovo. Tako dobro objasnio stvar da je sva dalja rasprava bespredmetna :thumbup:
just principe

#499 Re: McDonalds

Post by just principe »

znaci minimun cvaja treba da bi se covjek normalno najeo , nema sta po nasem standardu,..ima se moze se :roll:

http://www.youtube.com/watch?v=-V64XYGaxf8

:roll:
"cijene pristupacne" :roll:

"Mislim da je ovo jako vazno za nas mlade sto cemo imati priliku da svakodnevno posjecujemo jedno ovako mjesto" :shock: :roll:

ja sto se djabe iznervira :x
Irvinovo stado

#500 Re: McDonalds

Post by Irvinovo stado »

just principe wrote:znaci minimun cvaja treba da bi se covjek normalno najeo , nema sta po nasem standardu,..ima se moze se :roll:

http://www.youtube.com/watch?v=-V64XYGaxf8

:roll:
"cijene pristupacne" :roll:

"Mislim da je ovo jako vazno za nas mlade sto cemo imati priliku da svakodnevno posjecujemo jedno ovako mjesto" :shock: :roll:

ja sto se djabe iznervira :x
Ne treba ti cvaja, more i cener...
Locked