meni bi valjalo glave ovi 5-6... dogovoricemo sePitarrr82 wrote:plemba wrote:a ima li sta da se ja udebljam, jedno 5-6 kg bi mi trebalo...
Ja jos imam viska pa ti prebacim za nekih 30 dana ako ti odgovara
Mrsanje - nacini ?
Moderator: anex
- plemba
#476 Re: Mrsanje - nacini ?
- Pitarrr82
#477 Re: Mrsanje - nacini ?
plemba wrote:meni bi valjalo glave ovi 5-6... dogovoricemo sePitarrr82 wrote:plemba wrote:a ima li sta da se ja udebljam, jedno 5-6 kg bi mi trebalo...
Ja jos imam viska pa ti prebacim za nekih 30 dana ako ti odgovara![]()
![]()
Pa to ti kazem, za mjesec ja skidam to i poklanjam tebi (jesam fin)
- Lucazode
#478 Re: Mrsanje - nacini ?
plemba wrote:a ima li sta da se ja udebljam, jedno 5-6 kg bi mi trebalo...
Jesi probao vezu sa debelom, romantika, pun mjesec, na haubi McDonalds
Jedi dosta tjestenine (hljeb,paste,pizze)neposredno prije spavanja. Da držiš trigliceride pri dnu, izbjegavaj pohovano, sve prži na maslinovom. Ovo ti je u grubo
Ako htjedneš detalje pp.
Da, doručak obavezan
-
motorola01
#479 Re: Mrsanje - nacini ?
fakat wrote:I mene zanima da cujem komentare za taj karnitin.
Jedno je creatin,a drugo carnitin..Prvi je za to o cemu ti govoris(daje snagu,izdrzljivost i pumpa misice,odnosno puni ih vodom),a drugo(carnitin)za mrsanje...l00d wrote:Pa ja sam dosta citao i par prijatelja koji se bave teretanom ili fitnesom mi je preporucilo . Citao sam da ne doprinosi mrsanju, ali doprinosu tako sto daje dodatnu energiju pa mozes vise da trcis ili sta vec radis. Znaci indirektno
- madnessa
#480 Re: Mrsanje - nacini ?
savrsen recept za dobivanje kilograma sala, a ne kilograma misicne mase.Lucazode wrote:plemba wrote:a ima li sta da se ja udebljam, jedno 5-6 kg bi mi trebalo...
Jesi probao vezu sa debelom, romantika, pun mjesec, na haubi McDonalds![]()
Jedi dosta tjestenine (hljeb,paste,pizze)neposredno prije spavanja. Da držiš trigliceride pri dnu, izbjegavaj pohovano, sve prži na maslinovom. Ovo ti je u grubo![]()
Ako htjedneš detalje pp.
Da, doručak obavezan
UH su izvori trenutne energije, koji se smijestaju u zalihe (salo) ukoliko se nemaju gdje potrositi. s druge strane, proteini su gradivne tvari misica i treba povecati potrebu za vise misica (opterecenjem) da bi se uneseni proteini iskoristili za izgradnju misinog tkiva, a samim tim tijelo oblikovalo.
-
hurmasica
#481 Re: Mrsanje - nacini ?
ja dok sam zivjela sam od slatkisa imala sam neki 45kg, kako predjoh na slanu "zdravu" hranu, popeh se do 60kg.
- Lucazode
#482 Re: Mrsanje - nacini ?
Čovjek uopšte ne ide u teretanu, niti je rekao da se bavi fizičkom aktivnošću, znači ima ih masa takvih. Čemu onda protein ? Masu graditi hodanjem ? Tipkanjem ?madnessa wrote:savrsen recept za dobivanje kilograma sala, a ne kilograma misicne mase.Lucazode wrote:plemba wrote:a ima li sta da se ja udebljam, jedno 5-6 kg bi mi trebalo...
Jesi probao vezu sa debelom, romantika, pun mjesec, na haubi McDonalds![]()
Jedi dosta tjestenine (hljeb,paste,pizze)neposredno prije spavanja. Da držiš trigliceride pri dnu, izbjegavaj pohovano, sve prži na maslinovom. Ovo ti je u grubo![]()
Ako htjedneš detalje pp.
Da, doručak obavezantreba povecati unos proteina i mozda posjetiti teretanu ili opteretiti misice na druge nacine, a ne trpati u sebe prevelike kolicine UH.
UH su izvori trenutne energije, koji se smijestaju u zalihe (salo) ukoliko se nemaju gdje potrositi. s druge strane, proteini su gradivne tvari misica i treba povecati potrebu za vise misica (opterecenjem) da bi se uneseni proteini iskoristili za izgradnju misinog tkiva, a samim tim tijelo oblikovalo.
Tu si negdje sa proteinom, ali...
Gledaj.
Ja sam postepeno dobijao kilograme zahvaljujući UH, pola kile do 800 grama sedmično je optimum BMI+300 kcal. Sve preko je salo.
Silni gaineri u sportu se zasnivaju na UH, protein sam uvijek koristio prilikom definicije, ispočetka kosultacijama sa profesionalnim sportistima kasnije kao idealnu supstancu za mišićnu definiciju.
Kako ti govoriš morao bi puno više novaca izletiti za protein a jeftinije i brže rezultate dobiti sa UH. Kutija proteina 20% UH, kutija UH 80% UH
Last edited by Lucazode on 05/08/2011 10:11, edited 1 time in total.
-
EdnaMaric
#483 Re: Mrsanje - nacini ?
Kavitacija?
Ima li neko iskustva?
Ja kupila kupon za kavitaciju na onom ekupon.ba i sad se spremam zakazati tretman. Voljela bih saznati iz prve ruke ima li efekta.
Ima li neko iskustva?
Ja kupila kupon za kavitaciju na onom ekupon.ba i sad se spremam zakazati tretman. Voljela bih saznati iz prve ruke ima li efekta.
- Pitarrr82
#484 Re: Mrsanje - nacini ?
EdnaMaric wrote:Kavitacija?
Ima li neko iskustva?
"Kavitacija je jedini nehirurški neinvazivni postupak koji doslovno uništava masne ćelije na stomaku, bedrima, bokovima, nadlakticama i sl.
Metoda koristi novopatentiranu ultrazvučnu terapiju, talase određene frekvencije, fokusirane kroz kožu na specifičnu dubinu, ciljajući masne ćelije u potkožnom tkivu. Tako usmerena energija talasa deluje isključivo na masne ćelije - membrane pucaju, masnoća se izliva u međućelijske prostore, a zatim se prirodno, uz pomoć prisutnih enzima, razgrađuje i limfnim sistemom elimniniše iz tela."
Ja iskreno vjerujem samo u prirodne nacine, ovo moze imati neki ucinak ali vrlo povrsan mozda me neko i ispravi
- madnessa
#485 Re: Mrsanje - nacini ?
u prvom tvom postu bi neupucen covjek pomislio da sad treba sjediti i samo tjesteninu jesti. treba naglasiti da se mora balansirano jesti, a pojacati kalorijsku vrijednost tek malo iznad normalnih granica. izvini, ako smo se pogresno procitali.Lucazode wrote:Čovjek uopšte ne ide u teretanu, niti je rekao da se bavi fizičkom aktivnošću, znači ima ih masa takvih. Čemu onda protein ? Masu graditi hodanjem ? Tipkanjem ?
Gledaj.
Ja sam postepeno dobijao kilograme zahvaljujući UH, pola kile do 800 grama sedmično je optimum BMI+300 kcal. Sve preko je salo.
Silni gaineri u sportu se zasnivaju na UH, protein sam uvijek koristio prilikom definicije, ispočetka kosultacijama sa profesionalnim sportistima kasnije kao idealnu supstancu za mišićnu definiciju.
Kako ti govoriš morao bi puno više novaca izletiti za protein a jeftinije i brže rezultate dobiti sa UH. Kutija proteina 20% UH, kutija UH 80% UH
dadoh savjet da krene u teretanu i pojaca proteine. problem ljudi koji se ne mogu udebljati jeste sto imaju jako brz metabolizam UH, pa im od njih nista ne ostaje. pojacavanje proteina i opterecenja nekako ovim ljudima daje brze rezultate, pa ko moze neka se malo zabavi. samo uoblicavanje tijela da skladniji oblik sa istom tezinom, pa onda nema potrebe za nabijanjem kila.
al' bih voljela da brzo sagorijevam UH! ovako se satrah u teretani i na cardio-u, ali salo bas svezalo za me i ne popusta! misici su duboko ispod, primijete se, ali ovo salo bas ters k'o i ja.
- Pitarrr82
#486 Re: Mrsanje - nacini ?
Kazem ja nista bez naseg personalnog trenera 
- madnessa
#487 Re: Mrsanje - nacini ?
jadan li ti je ovaj PT...Pitarrr82 wrote:Kazem ja nista bez naseg personalnog trenera
- Pitarrr82
#488 Re: Mrsanje - nacini ?
madnessa wrote:jadan li ti je ovaj PT...Pitarrr82 wrote:Kazem ja nista bez naseg personalnog trenera![]()
Ma samo lagano i opusteno
- Lucazode
#489 Re: Mrsanje - nacini ?
I njemu a i tebi "detaljno pp" rado ću pomoći. Fakat gledam ljude lome se a efektivnost na nulimadnessa wrote:u prvom tvom postu bi neupucen covjek pomislio da sad treba sjediti i samo tjesteninu jesti. treba naglasiti da se mora balansirano jesti, a pojacati kalorijsku vrijednost tek malo iznad normalnih granica. izvini, ako smo se pogresno procitali.Lucazode wrote:Čovjek uopšte ne ide u teretanu, niti je rekao da se bavi fizičkom aktivnošću, znači ima ih masa takvih. Čemu onda protein ? Masu graditi hodanjem ? Tipkanjem ?
Gledaj.
dadoh savjet da krene u teretanu i pojaca proteine. problem ljudi koji se ne mogu udebljati jeste sto imaju jako brz metabolizam UH, pa im od njih nista ne ostaje. pojacavanje proteina i opterecenja nekako ovim ljudima daje brze rezultate, pa ko moze neka se malo zabavi. samo uoblicavanje tijela da skladniji oblik sa istom tezinom, pa onda nema potrebe za nabijanjem kila.
al' bih voljela da brzo sagorijevam UH! ovako se satrah u teretani i na cardio-u, ali salo bas svezalo za me i ne popusta! misici su duboko ispod, primijete se, ali ovo salo bas ters k'o i ja.
Puna teretana mitova, jebo Olimp
- madnessa
#490 Re: Mrsanje - nacini ?
polusvjesno sam sama to sebi uradila. nafurala sam se rezultatima trcanja i onda se pretrenirala. svjesno sam znala da to ne trebam da radim, ali sam se spremala za dogadjaj i trebala mi je kondicija, te nikako nisam mogla prestati. sada moram ispastati. hvala ti.Lucazode wrote:I njemu a i tebi "detaljno pp" rado ću pomoći. Fakat gledam ljude lome se a efektivnost na nuli
Puna teretana mitova, jebo Olimp
- skafiskafsnjak
#491 Re: Mrsanje - nacini ?
Ljudi kako ide za ramazan ? hehehe ja u 10 dana smrso 1kg i stalo onda 
- Pitarrr82
#492 Re: Mrsanje - nacini ?
Ja sam pauzirao cijeli juli
, danas prvi termin kod doktorice pa cemo vidjeti 
- ema_
#493 Re: Mrsanje - nacini ?
L00d wrote:Ljudi kako ide za ramazan ? hehehe ja u 10 dana smrso 1kg i stalo onda
Ide super, ja ću staviti izvještaj na kraju Ramazana, sada je oko 6-7 kg, bit će još, aBd
- alica.k
#494 Re: Mrsanje - nacini ?
a insanity nista?ema_ wrote:L00d wrote:Ljudi kako ide za ramazan ? hehehe ja u 10 dana smrso 1kg i stalo onda
Ide super, ja ću staviti izvještaj na kraju Ramazana, sada je oko 6-7 kg, bit će još, aBd(ali sam i napala na te kg, pa je rezultat očekivan
![]()
)
- ema_
#495 Re: Mrsanje - nacini ?
Ništa, ovo je bio lakši način, hehe
Ono post plus još nekih par stvari, i voila 
- skafiskafsnjak
#496 Re: Mrsanje - nacini ?
Ema, za ramazan izgubila 6-7 kg ? 
- ema_
#497 Re: Mrsanje - nacini ?
Eh, evo, 1.9., okruglo mjesec dana od početka moje avanture sa kg
, pa da prenesem, možda kome bude kakve koristi.
Inače, doktorirala sam na dijetama
, poznat krug- 5kg izgubiš, vratiš 2, izgubiš 10, vratiš 12 i tako. A i prije Ramazana imala sam neki grozan emotivni period te sam od sebe uradila bukvalno kantu za smeće, tj. hranu, osjećala sam se kao hajvan
.
Eh, došao ovaj Ramazan, kontam, tu bi bilo lako udariti na te kg, al ono baš baš. I skontam šta ću od prehrane, to pod broj jedan, a inače i ne sehurim, muka mi bude, pa bi to trebalo lako..
U međuvremenu, prije toga svega, snimim da reklamiraju nekakve aman zeman ultra ekstra boli glava tablete. Inače, nikad nisam koristila ništa od preparata jer mislim da je to ubleha, placebo, fazoni, ali nešta mi bi, pa skontam, šta fali. Znači, udarit ću prehranom, tim tabletama pa šta Bog da.
I krenem ja tako entuzijastična
Naravno, prvih 10 dana je bilo sve po pe esu što se tiče hrane (voće i povrće sve vrste i količine, te juhe sa dosta mesa i povrća bez tjestenine), a onda počnem malo šarati
Pa iftar vamo, pa slatko tamo.. I tako.
Nekad pretkraj Ramazana, zaboli me zub, al ono baš
, i onda batalim i tablete i sve, pa pređem na tablete za bolove, pa vadi zub, pa svašta nešta.. Pa kad je zub prošao, nastavim jesti normala, znači bez restrikcija.
Eh, najglavnije u čitavoj priči- rezultati
Sve me odnijelo ako ove tablete nisu magija, prije sam čitala da neke od najžešćih tableta na taj fazon (Reductyl-koji je povučen, Ally.....) imaju strašne nuspojave kao ubrzan rad srca koji baš osjetiš
, ili haos sa posjetama kupatilu i slično tome. Kod ovih mojih tableta jedina nuspojava je bila gubitak kg
Brojčano: -8 do 10 kg (nisam se vagala prije dijete, ali malo prije Ramazana sam imala i 12 kg više nego sad trenutno)
-12 cm u struku
-10 cm prsa
-6 noga
... itd.
Helem, divno je biti u minusu, pogotovo tolikom
, planiram još jednu turu tableta, i to bi bilo to. Što se tiče hrane, kao što rekoh, jedem odavno sve, ali ne idem ni gram u plus, štaviše, opet idem minus.. Znači jo-jo poznat otprije, gdje nakon 2 dana jela i pića si u plusu 1 kg, ovdje otpada. A što je još dobro, je to da nema više i neke želje za hranom, ono više mi je odbojna nego privlačna.
Eh, toliko od moje priče, obećala sam, pa sam zato i ispričala
Ostalima sretnooo!
Inače, doktorirala sam na dijetama
Eh, došao ovaj Ramazan, kontam, tu bi bilo lako udariti na te kg, al ono baš baš. I skontam šta ću od prehrane, to pod broj jedan, a inače i ne sehurim, muka mi bude, pa bi to trebalo lako..
U međuvremenu, prije toga svega, snimim da reklamiraju nekakve aman zeman ultra ekstra boli glava tablete. Inače, nikad nisam koristila ništa od preparata jer mislim da je to ubleha, placebo, fazoni, ali nešta mi bi, pa skontam, šta fali. Znači, udarit ću prehranom, tim tabletama pa šta Bog da.
I krenem ja tako entuzijastična
Nekad pretkraj Ramazana, zaboli me zub, al ono baš
Eh, najglavnije u čitavoj priči- rezultati
Sve me odnijelo ako ove tablete nisu magija, prije sam čitala da neke od najžešćih tableta na taj fazon (Reductyl-koji je povučen, Ally.....) imaju strašne nuspojave kao ubrzan rad srca koji baš osjetiš
Brojčano: -8 do 10 kg (nisam se vagala prije dijete, ali malo prije Ramazana sam imala i 12 kg više nego sad trenutno)
-12 cm u struku
-10 cm prsa
-6 noga
... itd.
Helem, divno je biti u minusu, pogotovo tolikom
Eh, toliko od moje priče, obećala sam, pa sam zato i ispričala
- ema_
#499 Re: Mrsanje - nacini ?
jOFLA wrote:ema_ wrote:planiram još jednu turu tableta, i to bi bilo to.
Jesi li bila na dijeti prije nego što se godina ranije uopšte počela debljati ? Nisi naravno. To ti je bila normalan način ishrane. Umjesto tableta ili raznih dijeta jednostavnije ti je vratiti se na onu ishranu kakvu si imala prije nego što si se udebljala.
I tako malo po malo vratiš staru kilažu, a ništa dijeta i nikakve tablete.
Ma dobro, jednom kad se vratim na staro, lako je onda održavati. Treba doći do toga. A ishrana je bila ista uvijek, samo sam imala neke opravdane i manje opravdane razloge dobivanja viška..
- ladyada
#500 Re: Mrsanje - nacini ?
ma dzaba ti sve mrsanje ako nisi svoju psihicku situaciju sredila .........nakon neog vremena ce ti se povratiti problemi i eto kila a jedes moda manje .........