Ne znam na koje "nekad" misliš, ali vala ja se sjećam da se nekad nije ni znalo kad igraju Real i Barca, dok ne dođe par dana pred tekmu, niti je koga to plaho zanimalo. Utakmica kao i svaka druga. Sa naglom poplavom "navijača" Barselone u ovom gradu, odjednom je to postala neka extra-cool-giga-mega tekma koju ne smiješ propustiti ni za živu glavu.Korisnicko ime wrote:jebo te, nekad su se utakmice Barce i Reala cekale po pola godine i o njima pricalo...sad "na zahtjev mnogobrojne publike" igraju svakih 15-20 dana...
Champions League 2011/12
Moderators: Charuga, Tomahawk11
- Obuca9
#476 Re: Champion League 2011/12
- oh teddy...
#477 Re: Champion League 2011/12
Ovdje ko da su svi iz Brijesnice pa nemaju dobru konekciju... halo, internet, stream, bice prijenosa LP na interneta pa gledas sta te volja.
Sve kuknjava kako nam komentatori ne valjaju, a onda kuknjava sta ce prenositi FTV i BHT. Pa ako te nerviraju komentatori FTV-a, gledas prenos na internetu i mirna Bosna.
Sto se tice spanske fudbalske ciganije odnosno el klasika, bolje da ne komentarisem. Njima je pametnije uci u ring, nego na zeleni teren.
Sve kuknjava kako nam komentatori ne valjaju, a onda kuknjava sta ce prenositi FTV i BHT. Pa ako te nerviraju komentatori FTV-a, gledas prenos na internetu i mirna Bosna.
Sto se tice spanske fudbalske ciganije odnosno el klasika, bolje da ne komentarisem. Njima je pametnije uci u ring, nego na zeleni teren.
- Korisnicko ime
#478 Re: Champion League 2011/12
Ma i to sto kazes...sad i nane po mahali gledaju "El Clasico" i komentarisu Messija i ostale...hz__semir wrote:Ne znam na koje "nekad" misliš, ali vala ja se sjećam da se nekad nije ni znalo kad igraju Real i Barca, dok ne dođe par dana pred tekmu, niti je koga to plaho zanimalo. Utakmica kao i svaka druga. Sa naglom poplavom "navijača" Barselone u ovom gradu, odjednom je to postala neka extra-cool-giga-mega tekma koju ne smiješ propustiti ni za živu glavu.Korisnicko ime wrote:jebo te, nekad su se utakmice Barce i Reala cekale po pola godine i o njima pricalo...sad "na zahtjev mnogobrojne publike" igraju svakih 15-20 dana...
Ja sam mislio na par nas fanatika u raji koji pratimo sport po svim pitanjima pa znamo ko je i trenutni svjetski prvak u bobu dvosjedu a da ne bi znali kad igraju Barca i Real (ili bilo koji drugi veci derbi)...
- Šef
#479 Re: Champion League 2011/12
Upravo tako. Poplava likova koji su bili oslobođeni fizičkog a sad šatro prate fudbal.hz__semir wrote:Ne znam na koje "nekad" misliš, ali vala ja se sjećam da se nekad nije ni znalo kad igraju Real i Barca, dok ne dođe par dana pred tekmu, niti je koga to plaho zanimalo. Utakmica kao i svaka druga. Sa naglom poplavom "navijača" Barselone u ovom gradu, odjednom je to postala neka extra-cool-giga-mega tekma koju ne smiješ propustiti ni za živu glavu.Korisnicko ime wrote:jebo te, nekad su se utakmice Barce i Reala cekale po pola godine i o njima pricalo...sad "na zahtjev mnogobrojne publike" igraju svakih 15-20 dana...
- BHF_Manijak
#480 Re: Champion League 2011/12
Nikad u zivotu, lijepi myp2p i tekme preko njega, organski ne podnosim klubove iz Ex-Yu, Zeljo je moj tim, a posebno ne one iz "susjednih" zemalja, ja ne mogu preko nekih stvari preci!EdoI wrote:Rekoše dobro i cyprus, i semir i Korisnicko ime... I još se žalite što će biti prijenosi, a svi (ili eto, velika većina vas) ćete gledati Dinamo, kao što ste ga sada gledali i kao što ste prošle godine sa zanimanjem gledali Partizan. O Dinamu se već četiri stranice ispisaše, a još nije ni počelo.
- ultima_palabra
#481 Re: Champion League 2011/12
Mislim da Hajduk i Dinamo nisu isto što Zvezda i Partizan... iz puno razloga.BHF_Manijak wrote:Nikad u zivotu, lijepi myp2p i tekme preko njega, organski ne podnosim klubove iz Ex-Yu, Zeljo je moj tim, a posebno ne one iz "susjednih" zemalja, ja ne mogu preko nekih stvari preci!EdoI wrote:Rekoše dobro i cyprus, i semir i Korisnicko ime... I još se žalite što će biti prijenosi, a svi (ili eto, velika većina vas) ćete gledati Dinamo, kao što ste ga sada gledali i kao što ste prošle godine sa zanimanjem gledali Partizan. O Dinamu se već četiri stranice ispisaše, a još nije ni počelo.
- Riddle
#482 Re: Champion League 2011/12
myp2p vise ne postoji. Sta's sad? 
- BHF_Manijak
#483 Re: Champion League 2011/12
Ma znam, nego mislio sam pod tim na gledanje tekmi preko interneta opcenito, ima atdhe...Riddle wrote:myp2p vise ne postoji. Sta's sad?
-
gost iz ZG
#484 Re: Champion League 2011/12
Dan poslije, vele da je pametniji neg jučer ... ako smijem i ja neš reći
Dinamu se jučer desilo nešto što se po zakonima vjerojatnosti, moralo desiti, kad tad.
Za razliku od nekoliko prošlih godina, Fortuna, položaji planeta Mars-Jupiter i svi Bogovi sreće - jučer su pomogli!
Imao je Dinamo i bolje igrače, o trenerima da i ne pričam; ovog neinteligentnog klauna (K.Jurčića) niko pametan ne može smisliti, igrao jako dobre utakmice u pretkvalifikacijama i nesretno gubio (Werder)
Ovaj put, jučer, katastrofalno loše ... ali LP je tu – i to niko ne može osporiti, koliko god neki (ne)volili ili mrzili Dinamo
A, da ćemo s ovakvim pristupom biti topovska hrana u Europi ... toga se i ja bojim.
Dinamu se jučer desilo nešto što se po zakonima vjerojatnosti, moralo desiti, kad tad.
Za razliku od nekoliko prošlih godina, Fortuna, položaji planeta Mars-Jupiter i svi Bogovi sreće - jučer su pomogli!
Imao je Dinamo i bolje igrače, o trenerima da i ne pričam; ovog neinteligentnog klauna (K.Jurčića) niko pametan ne može smisliti, igrao jako dobre utakmice u pretkvalifikacijama i nesretno gubio (Werder)
Ovaj put, jučer, katastrofalno loše ... ali LP je tu – i to niko ne može osporiti, koliko god neki (ne)volili ili mrzili Dinamo
A, da ćemo s ovakvim pristupom biti topovska hrana u Europi ... toga se i ja bojim.

- and
#485 Re: Champion League 2011/12
čuj ne postoji ,sele ljudiRiddle wrote:myp2p vise ne postoji. Sta's sad?
http://myp2p.bz/livesports.php
- Riddle
#486 Re: Champion League 2011/12
Druga domena. OK, jos bolje.
- BHF_Manijak
#487 Re: Champion League 2011/12
Preglednije im je prije bilo sa onim da kliknes na utakmicu i sam trazis sa koje ces stranice gledati al' eto, bolje ista nego nista...
- jeza u ledja
#488 Re: Champion League 2011/12
Nije to bas tako. Najveci klubovi zaradjuju otprilike tek nesto vise od TV prava nego od karata.Korisnicko ime wrote: Savremeni nogomet Lige prvaka je donio ogroman kvalitet, sigurno veci nego ikad do sada, ali skoncentrisan u desetak klubova Evrope i u danasnjem globalizovanom svijetu zivi iskljucivo od TV gledalaca a ne od pravih zaljubljenika koji idu na utakmice...sta je 30, 40, 50 hiljada gledalaca na stadionu u odnosu na desetine, stotine miliona pred TV-om...
Real 36% od TV, 30% od karata.
Barca 44% od TV, 25% od karata.
Manchester United 37% od TV, 35% od karata.
Bayern 26% od TV, 21% od karata.
Arsenal vise od karata nego TV, 42% naspram 38%.
itd.
Jedino veliki italijanski klubovi zaradjuju mnogo vise od TV nego od karata. Milan 60% od TV, samo 13% od karata. Inter 62% naspram 17%, te Juventus 65% naspram samo 8%. To je zato sto su im stadioni prazni.
U Francuskoj je slicno, Lyon zaradio 54% od TV, 17% od karata. Marseille 50% naspram 18%.
Znaci u 3 najjace lige vise se zaradjuje od karata, samo u Italiji i Francuskoj ta razlika je znatno veca.
- Edin H.
#489 Re: Champion League 2011/12
E odakle ti izvlacis ove informacijejeza u ledja wrote:Nije to bas tako. Najveci klubovi zaradjuju otprilike tek nesto vise od TV prava nego od karata.Korisnicko ime wrote: Savremeni nogomet Lige prvaka je donio ogroman kvalitet, sigurno veci nego ikad do sada, ali skoncentrisan u desetak klubova Evrope i u danasnjem globalizovanom svijetu zivi iskljucivo od TV gledalaca a ne od pravih zaljubljenika koji idu na utakmice...sta je 30, 40, 50 hiljada gledalaca na stadionu u odnosu na desetine, stotine miliona pred TV-om...
Real 36% od TV, 30% od karata.
Barca 44% od TV, 25% od karata.
Manchester United 37% od TV, 35% od karata.
Bayern 26% od TV, 21% od karata.
Arsenal vise od karata nego TV, 42% naspram 38%.
itd.
Jedino veliki italijanski klubovi zaradjuju mnogo vise od TV nego od karata. Milan 60% od TV, samo 13% od karata. Inter 62% naspram 17%, te Juventus 65% naspram samo 8%. To je zato sto su im stadioni prazni.
U Francuskoj je slicno, Lyon zaradio 54% od TV, 17% od karata. Marseille 50% naspram 18%.
Znaci u 3 najjace lige vise se zaradjuje od karata, samo u Italiji i Francuskoj ta razlika je znatno veca.
- jeza u ledja
#490 Re: Champion League 2011/12
Ima firma Deloitte koja svake godine izbacuje ove podatke.
Guglaj deloitte money league pa potrazi.
Ima i nesto na Wikipediji samo nije ovako detaljno.
Guglaj deloitte money league pa potrazi.
- Edin H.
#491 Re: Champion League 2011/12
Respectjeza u ledja wrote:Ima firma Deloitte koja svake godine izbacuje ove podatke.
Guglaj deloitte money league pa potrazi.![]()
- Riddle
#492 Re: Champion League 2011/12
Fenerbahce izbacen iz LP.
Fenerbahce will not play in the Champions League this season due to an ongoing match-fixing investigation, the Turkish Football Federation has confirmed. The announcement comes on the eve of the Champions League group stage draw in Monaco on Thursday.
According to a statement on the TFF website, Uefa wrote to the federation on Tuesday to demand Fenerbahce's withdrawal, threatening wider disciplinary action against the TFF should they fail to do so. The letter was forwarded to Fenerbahce, who declined to withdraw.
"In the face of this development, on 24 August an extraordinary meeting of the board of directors was held to discuss the threat of the Turkish Football Federation being exposed to severe disciplinary sanctions if Fenerbahce took part in the Uefa Champions League this season, and it was decided to bar them from participating," the statement said.
Fenerbahce were crowned league champions last season, beating Trabzonspor to the Super Lig title with a dramatic 4-3 win at Sivasspor on the final day.
The final standings remain official, but the Fenerbahce president, Aziz Yildirim, is one of more than 30 people held in custody pending trial on the matter.
- cyprus
#493 Re: Champion League 2011/12
Lyon obezbjedio učešće... Pjanić opet u CL
A ovo za Fenerbahce
pa ko će umjesto njih bit?
A ovo za Fenerbahce
- Riddle
#494 Re: Champion League 2011/12
Najbolje rangirani od onih koji nisu prosli kvalifikacije? Arsenal? 
- perfect_guy
#495 Re: Champion League 2011/12
to još nema zvanične informacijecyprus wrote:Lyon obezbjedio učešće... Pjanić opet u CL![]()
A ovo za Fenerbahce![]()
pa ko će umjesto njih bit?
- alphonse kauders
#496 Re: Champion League 2011/12
Gledao utakmicu Lyona, Pjanic usao u 82.min i fakat odličan bio tih 10 minuta, asistirao kod šuta koji je pogodio prečku + napravio još 3-4 stvarno fina poteza u napadu.
Vrti se oko prvih 11, ako ništa i to je pomak u odnosu na prošlu godinu.
A, za Fenerbahce, evo link: http://www.goal.com/en-us/news/1956/eur ... fenerbahce
Vrti se oko prvih 11, ako ništa i to je pomak u odnosu na prošlu godinu.
A, za Fenerbahce, evo link: http://www.goal.com/en-us/news/1956/eur ... fenerbahce
- BHF_Manijak
#497 Re: Champion League 2011/12
Joj trenera supka ne mogu da vjerujem, momak mu reda asistencije a redovan na klupi, PU! 
- just principe
#498 Re: Champion League 2011/12
Udine gaze Arsenala, bice 2-0 
- star(i)mo
#499 Re: Champion League 2011/12
Panika kod gunnersa
Sta uradi ovaj Wenger...

Sta uradi ovaj Wenger...
- Riddle
#500 Re: Champion League 2011/12
Dobar gol Di Natalea, ali Arsenal je ovo vec mogao rijesiti. Mislim da ce zabiti gol u drugom poluvremenu. Ja cak ne bih imao nista protiv penala, pod uslovom da Arsenal prođe.