BiH-Albanija

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Locked

Rezultat?

Pobjeda BiH
153
64%
Remi
39
16%
Pobjeda Albanije
46
19%

Total votes: 238

ganjeta

#476 Re: BiH-Albanija

Post by ganjeta »

@mikogogo
Koliko god imas godina neozbiljan si pricas neke stvarii koje nemaju veze sa istinom.Pa nastavi ja se povlacim :run:
luckylaka

#477 Re: BiH-Albanija

Post by luckylaka »

smoki_choko wrote:
Pitarrr82 wrote:
smoki_choko wrote:evo formacije iz snova, ako ne moze onako ko u rumuniji da probamo bar jedno poluvrijeme sa ovim sastavom pa da vidim sta ce biti

Image

Zar Besic nije zadnji vezni, ako je onaj iz HSV-a?

Mozda da je manijak selektor :lol: :lol:
e nek je pitar selektor i kakve veze ima ko je selektor. selektor je susic.
Pogledati 2-3 stranice nazada sto je,,Lucky,,napisao
ramiral

#478 Re: BiH-Albanija

Post by ramiral »

JoseMujica wrote:
smoki_choko wrote:
JoseMujica wrote:Smoki otkud ti Bešić tako visoko prema naprijed...zar nije on odbrana? Koji je to Bešić uopće?

I Štilić ti je puno prema naprijed, on je meni više klasični MC.

al ti je ovo šuplje do bola...možda more s albancima vako, al dabogda
jest besic bi mogao da se zamijeni sa rahimicem. zaboravio sam da je on odbrambeni. a stila je na dobrom mjestu. pa kud ces ga nize. imaju ibisevic i muslimovic naprijed
onda stavi vako Bešić - Rahimić kao 2 DMC-a, Štilić ispred njih kao MC i Pjanić u free roll iza dva napadača, nek skače i po krilima i u sredini ko zuca i to bi moglo funkcionisat i tek tada možeš ova dva beka(na) stavit da probijaju krilno.
Rečeno :dance: :bih:
Pitarrr82

#479 Re: BiH-Albanija

Post by Pitarrr82 »

smoki_choko wrote:pa vidis da je radikalna promjena na svim pozicijama, sve sto je bilo na klupi ubaciti u igru

Ma nije ni to neko rjesenje, treba im malo svijest probuditi, neke spustiti na zemlju i trebalo bi biti dobro...

Naravno, kao sto i prije rekoh gdje ima dima ima i vatre pa me ne cudi da se prica kako pojedinci igraju protiv selektora jer su nama uvijek drugi krivi a prije svega sami sebe dovedemo u ovakvu poziciju...
oldschool

#480 Re: BiH-Albanija

Post by oldschool »

Tresla se gora, rodio se miš, najbolje opisuje događaje nakon izjava Sušića, ponovo je pokazao da nema nikakvog autoriteta. Reprezentacija je uvijek glavna, nisu igrači, da ih je pola izbacio ne bi mu ništa prigovorio, pa makar nas i Albanija porazila, samo da ti novi momci pokažu zalaganje. Nadamo se da ćemo otići na Euro, nemamo nikakve šanse, samo bezveze laprdamo, Bjelorusiju teško da možemo kod kuće dobiti, u gostima sigurno gubimo, zaboravljamo da protiv tehnički jakih reprezentacija UVIJEK gubimo, pometu nas, naša spora sredina i odbrana bude devastirana od tehnički jakih i brzih igrača. Ove kvalifikacije su gotove, treba se okrenuti novim igračima, zahvaliti se Rahimiću, Misimoviću, Spahiću, oni su svoje odradili, trebaju mlađi momci dobiti priliku. Zašto jedan Bešić nema prednost ispred ispuhalog i danas propalog Rahimića, ima dosta takvih slučajeva. Svaki igrač je zamjenjiv, mi dok ne budemo od reprezentacije gradili kolektiv a ne skupinu izolovanih pojedinaca nikada nećemo nigdje otići, ali mi sve praštamo, uvijek se pravdamo da nema boljih, svaki selektor iste igrače bira, reprezentacija me podsjeća na kuću, koja se iz generacije u generaciju prenosi na drugoga, ništa se ne mijenja, osim malih radova na fasadi.
omega3

#481 Re: BiH-Albanija

Post by omega3 »

Ko ce prenositi utakmicu?
smoki_choko

#482 Re: BiH-Albanija

Post by smoki_choko »

JoseMujica wrote:
smoki_choko wrote:
JoseMujica wrote:Smoki otkud ti Bešić tako visoko prema naprijed...zar nije on odbrana? Koji je to Bešić uopće?

I Štilić ti je puno prema naprijed, on je meni više klasični MC.

al ti je ovo šuplje do bola...možda more s albancima vako, al dabogda
jest besic bi mogao da se zamijeni sa rahimicem. zaboravio sam da je on odbrambeni. a stila je na dobrom mjestu. pa kud ces ga nize. imaju ibisevic i muslimovic naprijed
onda stavi vako Bešić - Rahimić kao 2 DMC-a, Štilić ispred njih kao MC i Pjanić u free roll iza dva napadača, nek skače i po krilima i u sredini ko zuca i to bi moglo funkcionisat i tek tada možeš ova dva beka(na) stavit da probijaju krilno.
jesi na ovo mislio, s tim da je jedan pjanic koji skace sa krila na krilo :D

Image
smoki_choko

#483 Re: BiH-Albanija

Post by smoki_choko »

Pitarrr82 wrote:
smoki_choko wrote:pa vidis da je radikalna promjena na svim pozicijama, sve sto je bilo na klupi ubaciti u igru

Ma nije ni to neko rjesenje, treba im malo svijest probuditi, neke spustiti na zemlju i trebalo bi biti dobro...

Naravno, kao sto i prije rekoh gdje ima dima ima i vatre pa me ne cudi da se prica kako pojedinci igraju protiv selektora jer su nama uvijek drugi krivi a prije svega sami sebe dovedemo u ovakvu poziciju...
a i ti previse branis selektora i vjerujes u svakakve price. kriv je i susic za neke stvari samo je to vama mrsko priznati. lakse je po igracima oplesti
quasar

#484 Re: BiH-Albanija

Post by quasar »

mislim da bi ih sa 13 igraca vjerovatno pobijedili...
mozda Pjanke moze i na gol stici... :lol:
Pitarrr82

#485 Re: BiH-Albanija

Post by Pitarrr82 »

smoki_choko wrote:
Pitarrr82 wrote:

a i ti previse branis selektora i vjerujes u svakakve price. kriv je i susic za neke stvari samo je to vama mrsko priznati. lakse je po igracima oplesti

Manje, vise ga branim jer mozes ti postaviti koga god hoces ako on ne izvrsi zadano ko je onda kriv?
Edin H.

#486 Re: BiH-Albanija

Post by Edin H. »

hz__semir wrote:
Edin H. wrote:
hz__semir wrote:Nego druže Edine, šta ti, kao veliki poštovalac lika i djela Sergeja Barbareza, kažeš o ovoj silnoj "Spahić - Sergej" zavjeri? :D
Za sada isto sto i Osim, Pape je poceo kvalifikacije, neka ih i zavrsi, pa cemo onda suditi. Za sada mu se mora dati podrska.
Mislim da je Papetov problem sto nije ni na koji nacin bio ukljucen u reprezentaciju duze vrijeme prije svoga dolaska, ne zna probleme, mentalitet, ali doci ce to valjda na svoje, samo da ne zijanimo ili igramo nerijeseno sa Albanijom. Ne valja sto je ova smijesna utakmica sada biti ili ne biti. Vjerujem da ce se potruditi da popravi stvari do septembra, pod hitno mora pokusati da izgladi stvari sa Asmirom i Sasom, vratice se Salihovic, bice to drugi tim.

Kao sto rekoh ja sam bio za Sergeja, medjutim mislim da se izgubio pravi momenat, trebao je doci jos umjesto Cire. Igraci na koje je on imao utjecaj i koji su trebali biti kostur su sada vec na zalasku. Npr. ja jesam iskreno za povratak Sase, ali nisam ni ja siguran da on jos uvijek moze igrati na potrebnom nivou, premda eto ne bi Rangersi bez-veze produzili ugovor. Kako rijesiti problem radilica u ekipi (Muratovica i Rahimica koji su iznijeli prosle kvalifikacije) npr. ja ne znam.

Vješto si izbjegao odgovor. Nije mene zanimalo šta ti misliš o tome da li bi Sergej mogao postati selektor, nego šta misliš o tome što se priča da se utakmica u Rumuniji izgubila samo zato da se pripremi teren za Sergeja (čemu dodatno ide u prilog i ona njegova priča kako je i remi kiks, a kiks valjda znači da treba nešto mijenjati), te da se očekuje repriza i sutra naveče, pa da bivši kapiten sjedne na klupu državnog tima?

Ne izbjegavam, ali nisam u toku sa najnovijim mahalasenjima.
Ne vjerujem u teorije zavjere, i jedino da su na gudri bi mogli namjerno prodati kvalifikacije, valjda svaki od njih zeli da ode na Evropsko prvenstvo.
žuti

#487 Re: BiH-Albanija

Post by žuti »

ramiral wrote:
Hasagić sigurno neće na klupu poslije ona 4 zicera ako brojimo i penal

Štila je ipak na neki način novi kolač tako da ni on neće dobiti priliku od početka
Zar je bio penal za rumune jbt :D nisam taj dio patnje gledao...
Edin H.

#488 Re: BiH-Albanija

Post by Edin H. »

omega3 wrote:Ko ce prenositi utakmicu?
BHT1 :oops:

Znaci dijasporo vozdra :skoljka: , posto oni nisu platili, nema ih vise na satelitu, iako si platio/la za njihovu karticu :bih:
ramiral

#489 Re: BiH-Albanija

Post by ramiral »

žuti wrote:
ramiral wrote:
Hasagić sigurno neće na klupu poslije ona 4 zicera ako brojimo i penal

Štila je ipak na neki način novi kolač tako da ni on neće dobiti priliku od početka
Zar je bio penal za rumune jbt :D nisam taj dio patnje gledao...
Ma šuti buraz, odbrani ga brat Keno a izašao sa gol-crte metar najmanje :D , da je bio neizvjesniji rezultat možda bi sudija i ponovio izvođenje...
Topla voda

#490 Re: BiH-Albanija

Post by Topla voda »

oldschool wrote:Tresla se gora, rodio se miš, najbolje opisuje događaje nakon izjava Sušića, ponovo je pokazao da nema nikakvog autoriteta. Reprezentacija je uvijek glavna, nisu igrači, da ih je pola izbacio ne bi mu ništa prigovorio, pa makar nas i Albanija porazila, samo da ti novi momci pokažu zalaganje. Nadamo se da ćemo otići na Euro, nemamo nikakve šanse, samo bezveze laprdamo, Bjelorusiju teško da možemo kod kuće dobiti, u gostima sigurno gubimo, zaboravljamo da protiv tehnički jakih reprezentacija UVIJEK gubimo, pometu nas, naša spora sredina i odbrana bude devastirana od tehnički jakih i brzih igrača. Ove kvalifikacije su gotove, treba se okrenuti novim igračima, zahvaliti se Rahimiću, Misimoviću, Spahiću, oni su svoje odradili, trebaju mlađi momci dobiti priliku. Zašto jedan Bešić nema prednost ispred ispuhalog i danas propalog Rahimića, ima dosta takvih slučajeva. Svaki igrač je zamjenjiv, mi dok ne budemo od reprezentacije gradili kolektiv a ne skupinu izolovanih pojedinaca nikada nećemo nigdje otići, ali mi sve praštamo, uvijek se pravdamo da nema boljih, svaki selektor iste igrače bira, reprezentacija me podsjeća na kuću, koja se iz generacije u generaciju prenosi na drugoga, ništa se ne mijenja, osim malih radova na fasadi.
poprilicno slicno razmisljamo :) :thumbup:

s tim sto jos nije sve gotovo,ima jos igre i nade..al ako zelimo kontinuitet,moramo poraditi na ovome :)
nihoniho

#491 Re: BiH-Albanija

Post by nihoniho »

rahimic je jos uvijek dobar u destrukciji ali nije u stanju proslijediti najprostiji pas,pored njega moramo imati "pirla",da bi to radilo......
JoseMujica
Grijem se na: malograDŽane
Vozim: Tuarega
Horoskop: Poskok

#492 Re: BiH-Albanija

Post by JoseMujica »

smoki_choko wrote: jesi na ovo mislio, s tim da je jedan pjanic koji skace sa krila na krilo :D

Image

e to bi moglo funkcionisat pristojno jer ima balans i odbrane i napada....s time da bi MC- u ovoj situaciji komotno mogao i Miske igrat...tu nam treba onaj kojem lopte imaju oči...dirigent, ova dva iza njega su razarači-trkači i njihovo i nije da driblaju i asistiraju nego da lome protivnika.

sad moja želja je Begović na golu i Papac kao stoper u paru sa Spahićem....ovaj mali na golu ne znam ni kakav je jer ne pratim nešto domaću ligu...sad je i on u Poljskoj jel de? al kontam da nemre biti gori od čuperka :-) (iako nas je čuperak potopa spasio u Bukureštu, ali po mom nekonzistentan i neozbiljan lik koji glumi golmana)

jeste ovo čitali:

Versatile Papac proves a man for all occasions

IT may not have seemed so, but Paul Le Guen's bedevilled eight months as Rangers manager wasn't a complete write-off. Three-and-a-half years on from the Frenchman's departure, the Ibrox club continue to benefit hugely from one of his initial calls.

The £450,000 paid to Austria Vienna for Sasa Papac in the summer of 2006 has proved to be a modest but consistently high yield investment. The Bosnian is the only Le Guen signing still on Rangers books. And this season he has become two players in one.

By day, and domestic duties, Papac is a left-back. When European nights come around, he dons another guise and converts into one of three centre-backs Walter Smith selects in switching to 5-4-1 for Champions League assignments, the latest of which arrives on Wednesday with the hosting of Valencia. So effortless is the transformation, and so mighty have the 30-year-old's displays been while his club racked up four points courtesy of clean sheets at Old Trafford and at home to Bursaspor, you could be forgiven for thinking Papac gets changed in a phonebox for continental confrontations.
Last edited by JoseMujica on 06/06/2011 15:27, edited 2 times in total.
Mostar_1987

#493 Re: BiH-Albanija

Post by Mostar_1987 »

Meni samo nije jasno sto se svaka utakmica zove "utakmica" generacije, utakmica svi vremena bla bla bla.
Ta spika je bila sada protiv rumuna, bila je protiv Portugala u Zenici, bila je utakmica protiv Danske na Kosevu, bila je utakmica protiv Srbije na Marakani.
Svaki put smo bili blizu (falila nam pobjeda) a svaki put smo popusili, 3-0 od rumuna 1-0 od srba, 1-1 sa dancima i 0-1 od Portugala.
Em mi smeta sto je svaki susret susret generacije a 4-5 puta se ponavlja vec ista situacija a takodjer mi smeta sto smo uvijek blizu i na kraju popusimo. I sada, hocemo, zavrsit cemo 2:i dignut ce se euforija, izvucemo mozda Slovacku ili Ukraijnu i opet popusit.
LSD

#494 Re: BiH-Albanija

Post by LSD »

oldschool wrote:Tresla se gora, rodio se miš, najbolje opisuje događaje nakon izjava Sušića, ponovo je pokazao da nema nikakvog autoriteta. Reprezentacija je uvijek glavna, nisu igrači, da ih je pola izbacio ne bi mu ništa prigovorio, pa makar nas i Albanija porazila, samo da ti novi momci pokažu zalaganje. Nadamo se da ćemo otići na Euro, nemamo nikakve šanse, samo bezveze laprdamo, Bjelorusiju teško da možemo kod kuće dobiti, u gostima sigurno gubimo, zaboravljamo da protiv tehnički jakih reprezentacija UVIJEK gubimo, pometu nas, naša spora sredina i odbrana bude devastirana od tehnički jakih i brzih igrača. Ove kvalifikacije su gotove, treba se okrenuti novim igračima, zahvaliti se Rahimiću, Misimoviću, Spahiću, oni su svoje odradili, trebaju mlađi momci dobiti priliku. Zašto jedan Bešić nema prednost ispred ispuhalog i danas propalog Rahimića, ima dosta takvih slučajeva. Svaki igrač je zamjenjiv, mi dok ne budemo od reprezentacije gradili kolektiv a ne skupinu izolovanih pojedinaca nikada nećemo nigdje otići, ali mi sve praštamo, uvijek se pravdamo da nema boljih, svaki selektor iste igrače bira, reprezentacija me podsjeća na kuću, koja se iz generacije u generaciju prenosi na drugoga, ništa se ne mijenja, osim malih radova na fasadi.
E tu te cekam :-) ovo je prava prica :thumbup:
Mi (javnost i novinari) smo stvorili mitove o našim zmajevima....igraci se osjecaju NEZAMJENJIVIM (Džeko,Miske,Spahić,Ibričić,Rahimić,Hasagić itd itd)....ti ljudi misle da ce se selekcija raspasti ako njih ne bude.
S druge strane nije se ništa poduzelo da se nađe adekvatna konkurencija niti se dalo do znanja tim umišljenim NEZAMJENJIVIM da su itekako zamjenjivi, i da im alternativa njima.
Pape se zahvalio fino Begoviću, Papcu,Nadareviću,Jahiću...OK, prihvatam- selektorova je zadnja ali ima li kakve druge solucije....pa necemo valjda vrtiti na stoperskim pozicijama trolist panjeva :Spahić,Pandža,Mravac.
Sad ce neko reci Pa i nemamo bolje ....ma nemoj mi reci...a šta se poduzelo da se bar pokušaju naci bolji, da se testiraju/probaju neki drugi...cuj nema bolji od Spahića,Mravca i Pandža :shock: :shock: pa nismo onda ni zaslužili neki plasman.
Šta treba da se dogodi da taj Štilić dobiju neku priliku da se pokaže (a ne ko neki dan na 3-0 kad su nas rumuni vec razmontirali na terenu)...treba li da se Jupiter poklopi sa Saturnom :?
Ibričić, nezamjenjiv :!: ...yebote ko da je u pitanju igrac kalibra Lampard ili Gerrad, pa samo ga vrti - pa gdje god ,ali u prvih 11 mora biti :x Vedo ce grijati klupu, ali ce zato Senijad "hajducko srce" predvoditi zmajeve, tako što ce bježati od svakog eventualnog duela i odgovornosti na terenu.
Ma bezveze se nerviram samo....to neka riješava selektor.
Last edited by LSD on 06/06/2011 15:26, edited 1 time in total.
Obuca9

#495 Re: BiH-Albanija

Post by Obuca9 »

LSD wrote:
E tu te cekam :-) ovo je prava prica :thumbup:
Mi (javnost i novinari) smo stvorili mitove o našim zmajevima....igraci se osjecaju NEZAMJENJIVIM (Džeko,Miske,Spahić,Ibričić,Rahimić,Hasagić itd itd)....ti ljudi misle da ce se selekcija raspasti ako njih ne bude.
S druge strane nije se ništa poduzelo da se nađe adekvatna konkurencija niti se dalo do znanja tim umišljenim NEZAMJENJIVIM da su itekako zamjenjivi, i da im alternativa njima.
Pape se zahvalio fino Begoviću, Papcu,Nadareviću,Jahiću...OK, prihvatam- selektorova je zadnja ali ima li kakve druge solucije....pa necemo valjda vrtiti na stoperskim pozicijama trolist panjeva :Spahić,Pandža,Mravac.
Sad ce neko reci Pa i nemamo bolje ....ma nemoj mi reci...a šta se poduzelo da se bar pokušaju naci bolji, da se testiraju/probaju neki drugi...cuj nema bolji od Spahića,Mravca i Pandža :shock: :shock: pa nismo onda ni zaslužili neki plasman.
Šta treba da se dogodi da taj Štilić dobiju neku priliku da se pokaže (a ne ko neki dan na 3-0 kad su nas rumuni vec razmontirali na terenu)...treba li da se Jupiter poklopi sa Saturnom :?
Ibričić, nezamjenjiv :!: ...yebote ko da je u pitanju igrac kalibra Lampard ili Gerrad, pa samo ga vrti - pa gdje god ,ali u prvih 11 mora biti :x Vedo ce grijati klupu, ali ce zato Senijad "hajducko srce" predvoditi zmajeve, tako što ce bježati od svakog eventualnog duela i odgovornosti na terenu.
Ma bezveze se nerviram samo....to neka riješava selektor.
Mislim da je Ibričić u petak zavšrio svoju reprezentativnu karijeru, bar dok je Pape selektor.

Jedini problem moze biti, sto ce Pape vjerovatno biti selektor jos samo sutra.
damirdamic

#496 Re: BiH-Albanija

Post by damirdamic »

[/img]

evo rajo sta mislite o ovome ja mislim da bi ovo bio jako dobar sastav
ramiral

#497 Re: BiH-Albanija

Post by ramiral »

Ibričić sa onim neodazivanjem i kojekakvim izgovorima da je umoran, pa do naglavačkog slijetanja u Split da odigra prijateljsku za Hajduk pa do onoga ''jebem tebe i navijače'' nebi mi igrao da je brat rođeni
Dado dijasporitus
Grijem se na: Trčanje oko zgrade

#498 Re: BiH-Albanija

Post by Dado dijasporitus »

Uzimamo mi ovo. Malo na guzove, 2:1 ili 3:2 ali uzimamo
LSD

#499 Re: BiH-Albanija

Post by LSD »

Semire, što se tice selektora - to bi definitivno bila najveca glupost (taman izgubili 10-0 od albanaca)...e tek onda bi pokazali kakav smo cirkus od Saveza i reprezentacije, jer niko ne mjenja selektora u sred kvalifikacija (drugo su treneri u klubovima).
Osim je fino rekao, pustimo selektora da odradi do kraja kvalifikacije pa cemo onda analizirati i razapinjati - u našem starom dobrom maniru....ali pustimo ga na miru da završi.
miki.ba

#500 Re: BiH-Albanija

Post by miki.ba »

nihoniho wrote:rahimic je jos uvijek dobar u destrukciji ali nije u stanju proslijediti najprostiji pas,pored njega moramo imati "pirla",da bi to radilo......
Slažem se u potpunosti.
Jedina zamjena za njega je Pjanić (na poziciji zadnjeg veznog) koji bi obezbjedio brz protok lopte i brzu tranziciju iz odbrane u napad, bili bi duplo opasniji.
Locked