de facto. wrote:Ne_spominji_ljubav
Tvoj post me je dirnuo,želim ti sreću,mnogo,mnogo nje.Piši nam kako je prošao taj dan D,kada za to dođe vrijeme.
Želim ti reći da meni ovdje sve miriše na pomirenje.A znaš zašto?
Zato što ti prelaziš preko svog ponosa zbog voljene osobe,ima jedan čiko gore koji to prati i nagradi
Ja sam kraj sebe imala osobu koju sam voljela neizmjerno,reklo bi se i on mene.Međutim,taj ponos je zeznuta stvar kad oboje dignete noseve i glumite idiote,koji se uzimaju zdravo za gotovo, u kratkoj predstavi zvanoj Život.Već 3 godine on mi je prva misao kad ustanem i zadnja kad odem spavati.Ja ne znam šta je s njim,niti on zna išta o meni.U ove 3 godine progledala sam,nije savršen to mi je sada jasno,ali i dalje je nekako savršen za mene.Volio se praviti Gospodinom Savršenim,to mi i jeste mnogo smetalo,ali mi sada čak i to nedostaje.Neki će reći da postupaš ispravno(praštanje prevara,i sl.) a neki da ne postupaš.Ja uopće ne mogu da odlučim,ali vidim da mnogo voliš.I zato ću ti reći da je ponos tako malecki naspram ljubavi i on ne može naškoditi ljudima ako o njemu na vrijeme razmišljaju,zato tako nastavi,ne griješiš.Ja sam shvatila da je on bio kočitelj našeg odnosa odveć prekasno.Ni traga od one stare mene,šta su mi misli uradile,preoblikovale me.Gdje je,s kim,je li dobro?NIšta ne moram da znam,osim posljednjeg,samo nek' je dobro.Dal je to sudbina,il ko zna šta li je

živimo 5 minuta jedno od drugog,a u ove 3 godine sreli smo se 3 puta.Da li nam je suđeno?Očito neko pokazuje da nije.Mada sve manje i vjerujem u tu sudbinu.A ipak zaboli jače od svake boli kad ga sretnem,a sve završi na 2 rečenice.(Ej mi,a nekad nisam znala gdje se gasi,niti gdje je moje dugme

) Imam mu ja toliko toga reći ustvari,jer je za mene vrijeme odavno stalo,ali bih vjerovatno ispala luda,zato šutim.Šutim pred ljudima,jer oni znaju da je nekada bio moje sve,ali ne znaju da je i ostao moje sve.
Možda je za mene kasno,godine su prošle,ja ne mogu da prepoznam sebe koliko sam se promijenila,nisam više ista budala,a i on,pretpostavljam.Svaki iole normalan čovjek teži napretku,dogradnji svoje ličnosti,a 3 godine je mnogo prostora,možeš postati totalno drugačiji.Ne znam šta da mislim o tome.Samo što ja još uvijek osluškujem korake navečer po ulici,tražim plave oke,svijet mi se okrene kada čujem sličan glas.Davno sam to pustila po strani.Hmm,po strani je,ali je tu,ne mogu nikako da učinim da nestane.Zašto,kada sam ja igrala zadnju scenu,kada sam ja svirala kraj?I prije sam imala neke bitne osobe,ali su s vremenom nakon kraja postajale nebitne.A on,on ostaje.Zašto,ako sam ga odlučila prepustiti zaboravu? Ali znate šta,sve što sam vam ispričala,znate samo vi,on ne,jer njemu nikad nisam rekla koliko ga volim.Startala sam od pretpostavke da on to zna.Možda je i znao.....
I oprostite na opširnosti,osjećam se mnogo bolje...
Nego konačno long story short,ne dopustite da vaša ljubav odleprša.