Ratko Mladić u Haagu!

Post Reply
PasoDzigera007

#476 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by PasoDzigera007 »

amrica wrote:
Sorry za off, necu vise, samo ovo :roll:

Hoces da blefiras Europu :lol: :lol:
Hoces muslimansku drzavicu Konjic Sarajevo Gorazde Tuzla (?) Zenica... sa zidom vecim od Izraelskog i cuvanijim od Berlinskog? Da zivimo u konc logoru? Da kopamo tunele da izadjemo?
A da se rs i hb pripoje maticama bez problema.
Hvala lijepo, meni je 4 godine rata, a i 15 poslije sasvim dovoljno. :run:
Niko nece, nazalost, ukinuti rs, ozakonjena je poslije podizanja optuznice za genocid, tako da to ne pije vode.

Ako hoces da zivis u palestini, izvoli u Palestinu :run:
Ne znas!
Dodik blefira cijeli svijet,pa jos vlada ;-)
veljaca

#477 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by veljaca »

AliceInChains wrote:

A Mladic ce crknuti, prije nego sto ga osude. Nesta ne vrijede puno zrtve genocida(ubijeni Bosnjaci) u Bosni :x

Sadamu su ekspresno sudili. Smrt

Bin Ladenu nisu sudili. Smrt

Nacistima iz WW2 su ekspresno sudili. Smrt.

Mladicu, Karadzicu, Mislosevicu, Seselju i Hadzicu (ako ga ikad uhapse) smrt u celiji sa 5 zvjezdicama + prostor za sprdanje sa pravdom i preostalim zrtava, relativizaciju........ dok sudenje uz kafu prati Biljana Plavsic ispred ekrana u Beogradu.

Hvala lijepo
Jedina pravda je ruka osvete ..... Oko za oko - zub za zub ....... Tako svaki zlocinac bi trebao da prodje ....

Pamti i vrati ....

Prema dobrome - dobro, prema losem - jos losije ..... JEDINO je to ispravno ....
AliceInChains

#478 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by AliceInChains »

PasoDzigera007 wrote:
amrica wrote:
Sorry za off, necu vise, samo ovo :roll:

Hoces da blefiras Europu :lol: :lol:
Hoces muslimansku drzavicu Konjic Sarajevo Gorazde Tuzla (?) Zenica... sa zidom vecim od Izraelskog i cuvanijim od Berlinskog? Da zivimo u konc logoru? Da kopamo tunele da izadjemo?
A da se rs i hb pripoje maticama bez problema.
Hvala lijepo, meni je 4 godine rata, a i 15 poslije sasvim dovoljno. :run:
Niko nece, nazalost, ukinuti rs, ozakonjena je poslije podizanja optuznice za genocid, tako da to ne pije vode.

Ako hoces da zivis u palestini, izvoli u Palestinu :run:
Ne znas!
Dodik blefira cijeli svijet,pa jos vlada ;-)
A mi cekamo na referendum :mrgreen: Bez uslovljavanja
muha_sa

#479 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by muha_sa »

drzava se ne dobija na tanjiru :-) za nju se svakodnevno treba borit i kicmu a bogme i zube pokazat svakom onom ko udari na nju----a udaraju vec 20.godina.hem bjelosvjetski hostapleri hem ovog usranog kukavice vojnici.
- ne dohakase joj---svi ce zavrsit na smetljistu istorije a BiH je opstala i ostala a i ostat ce.
-varaju se sljedbenici ovih zbog kojih se formiro ovaj sud i cije je kompletno sto politicko sto vojno rukovodstvo sjelo na optuzenicku, da ce joj ( BiH ) mirnim putem dohakat.
-nije se moglo sinim JNA oruzjem nece moc ni ovako-na duge staze.
-eno im kukavice i njihove sramote gdje i kako zavrsi--glumi budalu ne bil se izvuko al............... :-)
karanana

#480 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by karanana »

otkada su one dvije slike koje je plasirala BIA i koje se vrte ekranima vec 7 dana?
one slike i ova slika/pojava danas nisu ni nalik. u onima je dosta "ispijeniji".

gdje je zoomke? jeli na odmoru?
palermo

#481 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by palermo »

PasoDzigera007 wrote:[

E pa zbog takvog razmisljanja i bjezanja,necemo se nikad ni rijesiti genocidne tvorevine.Ako mislis da ce nam je Amerika ukinuti(koja ju je i stvorila) ili Evropa koja je gledala kako se ista stvara,onda se grdno varas,mi moramo napraviti pritisak na Evropu,a jedini nacin je blef i onoga od cega Evropa kao djavo od krsta bjezi je islamska republika u srcu Evrope.Ocito da nisi razumila bit moje poruke,pa tako i reagujes.Lukavost je vazna i kako natjerati Evropu da ponisti stvari na genocidu nastale.Mozda sad skontas o cemu pisem. :wink:A izgleda da i drugi nisu skontali. Samo se ponasajmo merhametli,daleko cemo dogurati.
Pa teško je skontati, moram ti priznati. Prvo kažeš neće je Amerika ukinuti jer je ona i stvorila, i onda predlažeš da mi Europu (koja po tvojim rijelima nije ni stvorila RS) prevarimo pa da je baš ta Evropa ukine. Ma teško razumjeti.

Al haj da ne budem na kraj srca, o tome šo ti pišeš je pisao 1gorštak, ali na jedan drugačiji način. Pronađi i pročitaj.

Mada, kad sam već uzeo da pišem, ne vidim otkud baš u vom trenutku te neke frustracije, meni se čini da stvari su konačno okrenute u pravom smjeru. A to što bi mi htjeli odmah i sada baš sve, e jbg.
karanana

#482 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by karanana »

sta on kaze? jesam li razumio: on preporucuje da se ovaj bosnjacki dio islamizira do te mjere gdje ce evropa reci da je to preopasno i gdje ce ukinuti RS kako bi razvodnila taj islamizirani dio?
e svasta. pa decko, na osnovu cega se godinama i pravda kreiranje RS-a i HB-a? na osnovu toga da su oni bedemi i odbrana sirenju islama.
simpozijum delirijum

#483 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by simpozijum delirijum »

odlican text Borisa Dezulovica u e-novinama, sve je rekao :x
dok god se budu tretirali koljaci i masovne ubojice kao nacionalni heroji , pogotovo u Srbiji a i u Hrvatskoj i nazalost medju Bosanskim Muslimanima takodjer ?
nema nama civiliziranoga mira i napretka
cijeli text o ratnim zlocincima sa drzavnim penzijama i lagodnome zivotu poslije presude , odsluzuju svoje kazne kao da je u pitanju saobracajni prekrsaj a ne najstravicniji zlocini , jebo' takvu pravdu !
link;
http://www.e-novine.com/stav/48029-lica-zeljanica.html
argyle

#484 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by argyle »

simpozijum delirijum wrote:odlican text Borisa Dezulovica u e-novinama, sve je rekao :x
dok god se budu tretirali koljaci i masovne ubojice kao nacionalni heroji , pogotovo u Srbiji a i u Hrvatskoj i nazalost medju Bosanskim Muslimanima takodjer ?
npr?
Last edited by argyle on 03/06/2011 14:55, edited 1 time in total.
VerticalHairFactor

#485 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by VerticalHairFactor »

simpozijum delirijum wrote:odlican text Borisa Dezulovica u e-novinama, sve je rekao :x
cijeli text o ratnim zlocincima sa drzavnim penzijama i lagodnome zivotu poslije presude , odsluzuju svoje kazne kao da je u pitanju saobracajni prekrsaj a ne najstravicniji zlocini , jebo' takvu pravdu !
link;
Ko su ti "Bosanski Muslimani"?! I ko je taj masovni ubica iz reda tog izmišljenog naroda, kojega taj isti smatra herojem?
Gdje su ti "Bosanski Muslimani", sa velikim M, počinili masovna ubojstva u smislu genocida i planskog uklanjanja drugih i drukčijih, i objasni kako to spada u temu o Mladiću u Hagu?
P.S.
Sram te bilo za ovo "Bosanski Muslimani"!
Hodidid

#486 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by Hodidid »

Izgleda ko Musolini pred vjesanje.

"Ja nisam ubijao Muslimane sto su Muslimani ili hrvate sto su kroate" :-)
Ultravox

#487 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by Ultravox »

Mladić zbunjen i konfuzan :evil:
Izgleda da mu je opao nivo šljive u krvi a glavni snabdjevač Šešo ga malo zahebava.
AliceInChains

#488 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by AliceInChains »

otkad je maldic uhapsen, u Sumskoj Republici svira malo druga muzika:

SDS: Sramotna i ponižavajuća odluka Vlade RS o izdavajanju 100.000 KM za pomoć optuženim u Hagu
Veličina slova: B. A. 03/06/2011 14:00:00
SDS / Vijesti.ba
BANJA LUKA - Srpska demokratska stranka /SDS/ ocijenila je "sramotnom i ponižavajućom" odluku Vlade Republike Srpske /RS/, prema kojoj će izdvojiti 100.000 KM u Fond za pružanje pravne pomoći optuženim pred Haškim tribunalom. Iz ove stranke je saopšteno da izdvajanjem 100.000 KM Vlada samo nevješto pokušava "zamazati oči javnosti", jer je...

... dobro poznato da su troškovi odbrane neuporedivo veći i da ih Srbi optuženi pred Haškim tribunalom nemaju odakle platiti.

"Zar veći nacionalni interes predstavlja održavanje nerentabilne avionske linije Banja Luka - Ljubljana, za čije su sufinansiranje iz budžeta prošle godine izdvojili više od 700.000 KM, od odbrane onih koji su predvodili srpski narod u Odbrambeno-otadžbinskom ratu i kroz čije presude se pokušava satanizovati RS i srpski narod", navodi SDS.

Iz SDS-a napominju da je Kanton Sarajevo za puštanje Jovana Divjaka na slobodu ekspresno izdvojio milion maraka, da je član Predsjedništva BiH Haris Silajdžić iz svog kabineta dao enormna sredstva za oslobađanje Ejupa Ganića, te da su bošnjački generali dok su ležali u Ševeningenu bili na platnom spisku institucija BiH.

(Vijesti.ba/Srna)
Dodik forever :mrgreen: Dejton forever :mrgreen:
BHCluster

#489 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by BHCluster »

Evoga ovdje pred sudom...

3. dio ubrzo...
Last edited by BHCluster on 03/06/2011 20:15, edited 2 times in total.
simpozijum delirijum

#490 Re: Ratko Mladić u Haagu!

VerticalHairFactor wrote:
link;
Ko su ti "Bosanski Muslimani"?! I ko je taj masovni ubica iz reda tog izmišljenog naroda, kojega taj isti smatra herojem?
Gdje su ti "Bosanski Muslimani", sa velikim M, počinili masovna ubojstva u smislu genocida i planskog uklanjanja drugih i drukčijih, i objasni kako to spada u temu o Mladiću u Hagu?
P.S.
Sram te bilo za ovo "Bosanski Muslimani"!
smirite hormone :bih:
tema jeste napeta , i kada kazem Bosanski Muslimani mislim pri tome da smo svi na prvome mjestu u BiH Bosanci i Hercegovci ( ima nas i iz mjesanih brakova oko 30 % i kao Ateista takodjer te nacionalnih manjina koje su bile zrtve rata takodjer)
BiH bi trebala biti drzava svih njenih gradjana bez obzira na vjersku i etnicku pripadnost
ili da pojasnim usijanim glavama :roll:
kao sto je Amerikanac Amerikanac ako je rodjen u USA , bilo koje religije ili rase
ili Svicarac je Svicarac , bilo da govori Italijanski , Njemacki ili Francuski
kontate sada ?
a sto se tice ratnih zlocina ja ne usporedjujem genocid Srbije nad BiH gradjanima sa ostalim zlocinima sa strane Armije BiH vec tvrdim da radi vlastite buducnosti moramo biti hrabri da se suocimo i sa tom temom , mada drzavni sud BiH radi na tome mnogo bolje negoli sudovi i u Hrvatskoj i Srbiji
procitajte clanak Dezulica prvo pa komentirajte koji sam linkao ne skacite na prvu loptu i smirite zivce
popajic

#491 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by popajic »

argyle wrote:
npr?
Evo da stanem u red za odgovor !
PasoDzigera007

#492 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by PasoDzigera007 »

karanana wrote:sta on kaze? jesam li razumio: on preporucuje da se ovaj bosnjacki dio islamizira do te mjere gdje ce evropa reci da je to preopasno i gdje ce ukinuti RS kako bi razvodnila taj islamizirani dio?
e svasta. pa decko, na osnovu cega se godinama i pravda kreiranje RS-a i HB-a? na osnovu toga da su oni bedemi i odbrana sirenju islama.
Nisam mislio u praksi da se taj dio islamizira ili radikalizuje,nego da politicari sa takvim stavom izadju,da bi Evropska zajednica ili ukinula ili smanjila ovlasti tvorevine,a upravo si u poslijednjoj recenici i potvrdio ono o cemu ja pricam.
Last edited by PasoDzigera007 on 03/06/2011 15:08, edited 1 time in total.
argyle

#493 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by argyle »

popajic wrote:
argyle wrote:
npr?
Evo da stanem u red za odgovor !
ja jos cekam.
AliceInChains

#494 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by AliceInChains »

Vrlo interesantna konstatacija gospodina delirijuma. Evo i ja cekam na odgovor
VerticalHairFactor

#495 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Želio bih da upoznam narod pod imenom Bosanski
Muslimani
i da vidim koje masovne progone i pogubljena s ciljem genocida je taj narod počinio i usto se time ponosi. Svaki rat nosi sa sobom prekršaje, Drezden je sravnjen sa zemljom i ubijeno 40000 civila jer su Nijemci nametnuli karakter rata, kao što su i Japanci popili atomske bombe, opet jer su nametnuli karakter rata - ti Bosanski Muslimani (kako ih posprdno naziva Mladić i slični njemu, odričući im pravo da se nazovu po svojoj domovini i svodeći ih na vjersku skupinu) nisu napravili ništa slično, a još manje se time ponose. Incidenata je bilo, i mislim da se Bosna nije prevrnula ni kada su se bosanski generali, ne bježeći, odazvali Hagu prije genocidnih vojskovođa, ali to više govori o Evropi nego o bosanskim generalima. Generali vojski koje se brane ne završavaju na istim sudovima sa agresorima i onima koji planirano uništavaju druge i drukčije, ali s obzirom da su ovi imali nesreću biti muslimani - sa malim m - u ksenofobnoj Evropi, ta ista Evropa je izjednačila ratne incidente sa planiranim istrebljenjem.
Još važnije od svega ovoga, kako ta izmišljena generalna konstrukcija i laž, i totalni off, spada u temu o Mladiću u Hagu?!
simpozijum delirijum

#496 Re: Ratko Mladić u Haagu!

na ovakvu reakciju me ponukala vijest sa Yahoo , evo link ( obratite paznju na par komentara na taj text pune mrznje prema Muslimanima ) nisu svi ti komentatori sa dijaspora iz Srbije , mnogo predrasuda i slicno
http://news.yahoo.com/s/nm/20110603/ts_ ... c_tribunal
izvinjavam se ako sam se pogresno izrazio , samo tvrdim da gradjani BiH i zrtve genocida ( i ja sam zrtva opsade Sarajeva kao i moja familija )
moramo biti mudri i hrabri da se suocimo i sa greskama sa nase strane bas da bi neprijateljima jedinstvene BiH izbili argumente iz ruke da smo "Islamski fanatici " da BiH ne moze opstati kao cjelovita i tako dalje
nema razloga za suvisnu napetost
vec sada treba predociti masu dokaza o zlocinima Ratka Smradica , jer kontra-reakcija iz Srbije vec dolazi , izvlace sve moguce argumente o zlocinima nad Srpskim civilima a imaju jacu i sposobniju dipolomatiju negoli BiH
Chmoljo
Administrativni siledžija u penziji

#497 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by Chmoljo »

PasoDzigera007 wrote: Nisam mislio u praksi da se taj dio islamizira ili radikalizuje,nego da politicari sa takvim stavom izadju,da bi Evropska zajednica ili ukinula ili smanjila ovlasti tvorevine,a upravo si u poslijednjoj recenici i potvrdio ono o cemu ja pricam.
i daješ im izgovor za nove "krstaške" pohode :-) :-) :-)

koga uopšte briga kakvo je stanje na terenu, uvijek je bila bitna prezentacija. trojica bradonja sa harfovima oko glave i trojica bradonja sa kokardama na glavi, gospodo nemaju isti učinak. za to ne treba tražiti krivce u "glupim zapadnjacima" (dok se mi gušimo u inteligenciji jelte) nego nečemu što se odigralo prije haman deset godina, septembar, i sve ono što je pratilo... bez ulaženja u neke razloge pro et contra svega toga.

kakvi crni islamisti i radikali, bože me oprosti, znaš li bolan šta i ko nama treba?

treba nam Edin Džeko, treba nam Danis, treba nam Jasmila, pa i onaj kloc, Hari sa svojom Lejlom. treba nam Ivica Osim.

treba nam i taj spomenik Papi.. što da ne.

treba nam prijatelja iz drugih zemalja... pa kad ih uvedem u harem Begove džamije, da se istope od ljepote, ko i uvijek. da se iznenade kada vide turbe i Husrevbegovog prijatelja, Dubrovčanina. da ih odvedem kod Bibana, opet da se istope od ljepote. nije ovo patetika drug, ovako se dobijaju advokati u inostranstvu i među običnim narodom.

treba nam reklama. marketing, bolan sve danas prodaje. i čarape, i pastu za zube, i seks, i države, i vlade, i... tuđe kosti... sve...

jer eto, Srbija je na reklamiranju Mladića poboljšala svoj status u Evropi. a gledano ljudski, moralno, pa i pravno... teško licemjerje i bezobrazluk... umotaj izmet u sjajni papir i uvalićeš ga već nekome...
VerticalHairFactor

#498 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Nema jače potpore đeneralu od one koja dolazi od tebi sličnih, simpozijum.
Prvo si uvrijedio Bošnjake nazivajući ih Muslimanima, praveći se nevješt, pa si neargumentirano ustvrdio da su ti "Muslimani" počinili masovna zlodjela, kojima se ponose, ne navodeći ni jedan primjer za te masovne pokolje, a potom si kao proživio Sarajevo i njegovih 14ak hiljada mrtvih građana - o ranjenim neću govoriti. I kao mi moramo dokazivati da nismo "islamski fanatici", i sve to u temi koja konkretno govori o Mladiću u Hagu,optuženom za genocid i plansko istrebljenje tih istih "Muslimana" pod istim izgovorom za kojeg mi moramo "civiliziranom Zapadu" dokazati da ne stoji.
Pa jel' se to ovdje neko treba pravdati Mladićevim istomišljenicima i samom Mladiću? Je li na toa aludiraš na ovoj temi?
Jesi li pogledao u oči i jednoj od srebreničkih majki?! Reci im da dokažu "civiliziranom Zapadu" da nisu fanatici. Njima idi pa reci.
Ti nisi trol, ti si provokator i to bez imalo skrupula i pijeteta prema žrtvama genocida.
cyprus

#499 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by cyprus »

VerticalHairFactor wrote:Nema jače potpore đeneralu od one koja dolazi od tebi sličnih, simpozijum.
Prvo si uvrijedio Bošnjake nazivajući ih Muslimanima, praveći se nevješt, pa si neargumentirano ustvrdio da su ti "Muslimani" počinili masovna zlodjela, kojima se ponose, ne navodeći ni jedan primjer za te masovne pokolje, a potom si kao proživio Sarajevo i njegovih 14ak hiljada mrtvih građana - o ranjenim neću govoriti. I kao mi moramo dokazivati da nismo "islamski fanatici", i sve to u temi koja konkretno govori o Mladiću u Hagu,optuženom za genocid i plansko istrebljenje tih istih "Muslimana" pod istim izgovorom za kojeg mi moramo "civiliziranom Zapadu" dokazati da ne stoji.
Pa jel' se to ovdje neko treba pravdati Mladićevim istomišljenicima i samom Mladiću? Je li na toa aludiraš na ovoj temi?
Jesi li pogledao u oči i jednoj od srebreničkih majki?! Reci im da dokažu "civiliziranom Zapadu" da nisu fanatici. Njima idi pa reci.
Ti nisi trol, ti si provokator i to bez imalo skrupula i pijeteta prema žrtvama genocida.
:-) :-) :-)
sinuhe

#500 Re: Ratko Mladić u Haagu!

Post by sinuhe »

BiH ima podrsku svijeta(zapada). Nazalost sve vise se moze primijeti odbojnost Bosnjaka prema zapadu cemu doprinose i ljevica i islamisti.
Post Reply