PasoDzigera007 wrote:
Nisam mislio u praksi da se taj dio islamizira ili radikalizuje,nego da politicari sa takvim stavom izadju,da bi Evropska zajednica ili ukinula ili smanjila ovlasti tvorevine,a upravo si u poslijednjoj recenici i potvrdio ono o cemu ja pricam.
i daješ im izgovor za nove "krstaške" pohode
koga uopšte briga kakvo je stanje na terenu, uvijek je bila bitna prezentacija. trojica bradonja sa harfovima oko glave i trojica bradonja sa kokardama na glavi, gospodo nemaju isti učinak. za to ne treba tražiti krivce u "glupim zapadnjacima" (dok se mi gušimo u inteligenciji jelte) nego nečemu što se odigralo prije haman deset godina, septembar, i sve ono što je pratilo... bez ulaženja u neke razloge pro et contra svega toga.
kakvi crni islamisti i radikali, bože me oprosti, znaš li bolan šta i ko nama treba?
treba nam Edin Džeko, treba nam Danis, treba nam Jasmila, pa i onaj kloc, Hari sa svojom Lejlom. treba nam Ivica Osim.
treba nam i taj spomenik Papi.. što da ne.
treba nam prijatelja iz drugih zemalja... pa kad ih uvedem u harem Begove džamije, da se istope od ljepote, ko i uvijek. da se iznenade kada vide turbe i Husrevbegovog prijatelja, Dubrovčanina. da ih odvedem kod Bibana, opet da se istope od ljepote. nije ovo patetika drug, ovako se dobijaju advokati u inostranstvu i među običnim narodom.
treba nam reklama. marketing, bolan sve danas prodaje. i čarape, i pastu za zube, i seks, i države, i vlade, i... tuđe kosti... sve...
jer eto, Srbija je na reklamiranju Mladića poboljšala svoj status u Evropi. a gledano ljudski, moralno, pa i pravno... teško licemjerje i bezobrazluk... umotaj izmet u sjajni papir i uvalićeš ga već nekome...