Ilidža - Sa Igmana pogledat' je lijepo!
-
vratitCEseVALTER
-
sarajevo_boy280
#477 Re: Ilidža (Anketa u vezi sa izborima za načelnika)
jest bogami svi smo bili isti - od svih je zavrtao gdje god je stigao. A poznata je njegova izjava:.." da će Osijek posjetiti tek kad iz njega odu svi Srbi". Kosmopolita i veliki borac za ljudska prava..vratitCEseVALTER wrote:I svi oni koji nisu starosjedioci nisu imali skoro pa nikakva prava na ilidzi za vrijeme vladavine Cenanovica, lopova Memica, Budnje itd. ljudi koji sramote stranku SDA i koje cemo nadajmo se istjerati iz nje jer ne zasluzuju biti tu. Mi koji nismo starosjedioci ne trebamo da zivimo? Dok je Huso bio svi smo bili isti pa i romi sa nama. A povezivanja sa nekim negativnim likovima nisu bas izgovor da se ne glasa za Husu jer svi veliki drzavnici su imali dodira i veze sa njima da bi se moglo vladati situacijom, a ne jedan nacelnik opcine. Sto ne treba da znaci da je sa njima ili isti kao i oni. Osim toga covjek nikad nikome nije dao razlog niti povod da ga povezu sa kriminalom. To je nas VALTER.
VRATIT CE SE VALTER....
-
sarajevo_boy280
#478 Re: Ilidža (Anketa u vezi sa izborima za načelnika)
sreća Ilidže je da ima barem kao alternativu kandidata u Žiliću. To je garant da će Ilidža nekada progledati svojim očima i probuditi se iz ove lakrdije. Ilidža može birati ili kriminalca ( Memića) ili propalicu ( Husu), i to je njeno pravo, ali kad sutra opština bude blokirana ( jer je Huso potrošio sve pare), ili nam na vrat padne pravosuđe i tužilaštvo radi kriminogenih radnji ( Memić), nemoj da se žališ Ilidžo. A Osijek će i dalje grcati u govnima ( jer kanalizacija nigdje ne završava), uzimat će nam i nadalje po 500, 600 1.000 KM učešća za projekte, pa onda o njima pričati kako su to oni uradili, Srbi će se sa Vrela Bosne i iz Osijeka iseliti, prodavat će nas Budnjama, Daytonima, bjelosvjetskim hoštaplerima....vratitCEseVALTER wrote:Serca husina da su mu memic i zilic protu kandidati, jedan lopov drugi jadnik morao nisu imali koga. Pa da njih biramo...?
-
sarajevo_boy280
#479 Re: Ilidža (Anketa u vezi sa izborima za načelnika)
50.000 hiljada je jadnika na Ilidži koji su kao izbjeglice morale doći ovdje i spasiti se, jer nisu imale gdje. Mnogi i danas žive u uslovima koji su nedostojni čovjeku ( Gornje Vlakovo, Osijek, Rakovica....). Ali i to su naši sugrađani. A ako misliš da je Žilić jadnik, onda se grdno varaš: niti je zavrtao kao opštinski načelnik, niti je bio vijećnik, niti je dijelio (prodavao) humanitarnu pomoć i oružje, ili radio na legalizaciji objekata, a stvorio je ime i brendsarajevo_boy280 wrote:sreća Ilidže je da ima barem kao alternativu kandidata u Žiliću. To je garant da će Ilidža nekada progledati svojim očima i probuditi se iz ove lakrdije. Ilidža može birati ili kriminalca ( Memića) ili propalicu ( Husu), i to je njeno pravo, ali kad sutra opština bude blokirana ( jer je Huso potrošio sve pare), ili nam na vrat padne pravosuđe i tužilaštvo radi kriminogenih radnji ( Memić), nemoj da se žališ Ilidžo. A Osijek će i dalje grcati u govnima ( jer kanalizacija nigdje ne završava), uzimat će nam i nadalje po 500, 600 1.000 KM učešća za projekte, pa onda o njima pričati kako su to oni uradili, Srbi će se sa Vrela Bosne i iz Osijeka iseliti, prodavat će nas Budnjama, Daytonima, bjelosvjetskim hoštaplerima....vratitCEseVALTER wrote:Serca husina da su mu memic i zilic protu kandidati, jedan lopov drugi jadnik morao nisu imali koga. Pa da njih biramo...?
-
sarajevo_boy280
#480 Re: Ilidža (Anketa u vezi sa izborima za načelnika)
prvo pogledaj anketu s početka... dakle, ima onih koji su čuli za njega. Drugo, čovjek se morao boriti za egzistenciju svoje porodice pa nije kriv što popularnost nije stekao prodavajući oružje i sudskim procesima , kriminogenim utajama para - dali Husi 1.200.000 KM da napravi posao sa njegovom bušotinom - ni od vode ni od para ništa( Memić), nije poznat što je vrlo mlade djevojke ( čitaj-maloljetnice) vodio sa mračnim tipovima iz prošlosti Ilidže ( čitaj-Mijo Golub načelnik MUP-a ondašnje Ilidže) u vikendicu u Doglode, nije štelio svojoj hanumici ( čitaj-Arziji) radna mjesta i prebacivao joj pare kad mu se ćefnilo, nije jednom kriminalcu dao da napravi kafić na sred ulaza u sportski centar ( eto ga sutra i tebi pod prozorom da postavlja kafić), nije oženio djevojčicu mlađu od svoje kćerke, a Arziju šutno ( pravo moralan čovjek)...LeonardoAC wrote:Daj Bože da griješim... al' ovaj Žilić vam nema neke šanse. Za njega nit' je ko čuo - nit' neko (sem vas sdpovaca) zna ko je lik uopšte. Ta njegova životna "dostignuća" u vođenju kulturno umjetničkog društva i ženskog rukometnog kluba predstavljate kao neke civilizacijske uspjehe kao da je bio na čelu borbe protiv apartheida u JAR-u.![]()
Moje mišljenje je da sda nema konkurenciju na Ilidži (iako zaista nisam ljubitelj njihovog kandidata). Konja da postave - konj bi bio načelnik. Ma koliko to neko ne želio priznati, Ilidža (DA - cijela opština) je jedna najobičnija selendra gdje za 50 KM možete kupiti i bubreg, a ne nečiji glas. SDA ovdje vedri i oblači zadnjih 20 godina svidjelo se to nekome ili ne, i tako će biti narednih 10 godina (minimum) dok neke nove generacije ne stasaju i ne počnu misliti svojom glavom. Uzalud vam trud svirači...
šteta ovaj Žilić ostao baš nepoznat
A SDA Ilidža je od Ilidže napravila prčvaru i seljakluk
-
sarajevo_boy280
#481 Re: Ilidža (Anketa u vezi sa izborima za načelnika)
pročitaj postove ispred ovoga, nađi listu sa zadnjih opštinskih izbora, zamisli se sam u kom svijetu ti živiš: u onom realnom, ili u onom koji priželjkuješ.LeonardoAC wrote:Daj Bože da griješim... al' ovaj Žilić vam nema neke šanse. Za njega nit' je ko čuo - nit' neko (sem vas sdpovaca) zna ko je lik uopšte. Ta njegova životna "dostignuća" u vođenju kulturno umjetničkog društva i ženskog rukometnog kluba predstavljate kao neke civilizacijske uspjehe kao da je bio na čelu borbe protiv apartheida u JAR-u.![]()
Moje mišljenje je da sda nema konkurenciju na Ilidži (iako zaista nisam ljubitelj njihovog kandidata). Konja da postave - konj bi bio načelnik. Ma koliko to neko ne želio priznati, Ilidža (DA - cijela opština) je jedna najobičnija selendra gdje za 50 KM možete kupiti i bubreg, a ne nečiji glas. SDA ovdje vedri i oblači zadnjih 20 godina svidjelo se to nekome ili ne, i tako će biti narednih 10 godina (minimum) dok neke nove generacije ne stasaju i ne počnu misliti svojom glavom. Uzalud vam trud svirači...
SDP je na prošlim opštim izborima do nogu potukao SDA ( tek treća stranka), i opet će...
A sad im nema dobrog i poštenog rahmetli Amera da ga guraju ko ikebanu i da im skuplja glasove. Ode čovjek ni kriv ni dužan. Čovjek je u Osijeku sam imao 5.000 glasova. To je bila ljudina.
Zapamti samo jedno: jedino ga ovaj Žilić može pratiti i naslijediti. Ova dvojica protuva će nas u crno zaviti. Vidimo e kroz par godina na ovom istom postu. Živi bili pa vidjeli.
-
sarajevo_boy280
#482 Re: Ilidža (Anketa u vezi sa izborima za načelnika)
ja grešaka SDP-a. Daj majke ti. Kad si već tako upućen (ukrućen) daj neke. Dvadeset godina svog života si izgubio ( ako ih i imaš toliko) u strahu hoće li ti neko zapucati na vrata, ukrasti auto, upucati te u tramvaju....PipiDugaDevetka wrote:Neka, polako, langzam,...glasanje je tek za 7 dana. Nikada ne znaš kakvog će imati utjecaja greške koje su SDP-ovci napravili u ovom periodu platformaške vlasti u FBiH. Hbga, razumijem ih da ne mogu popraviti tako brzo ono što je za skoro dvadeset godina učinilo da su to bile ''najteže godine''.rashtiman wrote:Koga god sam pitao za koga glasas svi za Zilica...ovo ce zilic uzeti glat
Ljudi su nevjerovatni. Bog im dao oči - ne vide! Bog im dao uši - ne čuju. Bog ima dao dušu - oni reaguju guzicom.
-
palamuda
#483 Re: Ilidža (Anketa u vezi sa izborima za načelnika)
vratitCEseVALTER wrote:I svi oni koji nisu starosjedioci nisu imali skoro pa nikakva prava na ilidzi za vrijeme vladavine Cenanovica, lopova Memica, Budnje itd. ljudi koji sramote stranku SDA i koje cemo nadajmo se istjerati iz nje jer ne zasluzuju biti tu. Mi koji nismo starosjedioci ne trebamo da zivimo? Dok je Huso bio svi smo bili isti pa i romi sa nama. A povezivanja sa nekim negativnim likovima nisu bas izgovor da se ne glasa za Husu jer svi veliki drzavnici su imali dodira i veze sa njima da bi se moglo vladati situacijom, a ne jedan nacelnik opcine. Sto ne treba da znaci da je sa njima ili isti kao i oni. Osim toga covjek nikad nikome nije dao razlog niti povod da ga povezu sa kriminalom. To je nas VALTER.
VRATIT CE SE VALTER....
Kad čovjek čita ove ljubiteje lika i djela Huseina Mahmutovića čovjek bi rekao da se radi o neko naivnom piscu dječijih bajki i basni.
Halo bolan kome vi praznu priču podmećete, koji starosjedioci, ja sam porijeklom sa Ilidže i ne sjećam se da mi je Huso davao nikakva posebna prava niti bi ih uzeo. Opet vi o lokalpatriotskim pre....avanjima, šta ima veze ko je sa Ilidže ko iz Srebrenice, prestanite sa tim, nećete me ubjediti da je Huso sa neba sišao da nas prosvijetli i pomogne napaćenim Ilidžancima.
I Memić, a pogotovo Žilić su milionima kilometera isppred Huse i njegovih lakrdijaških projekata
-
palamuda
#484 Re: Ilidža (Anketa u vezi sa izborima za načelnika)
sarajevo_boy280 wrote:prvo pogledaj anketu s početka... dakle, ima onih koji su čuli za njega. Drugo, čovjek se morao boriti za egzistenciju svoje porodice pa nije kriv što popularnost nije stekao prodavajući oružje i sudskim procesima , kriminogenim utajama para - dali Husi 1.200.000 KM da napravi posao sa njegovom bušotinom - ni od vode ni od para ništa( Memić), nije poznat što je vrlo mlade djevojke ( čitaj-maloljetnice) vodio sa mračnim tipovima iz prošlosti Ilidže ( čitaj-Mijo Golub načelnik MUP-a ondašnje Ilidže) u vikendicu u Doglode, nije štelio svojoj hanumici ( čitaj-Arziji) radna mjesta i prebacivao joj pare kad mu se ćefnilo, nije jednom kriminalcu dao da napravi kafić na sred ulaza u sportski centar ( eto ga sutra i tebi pod prozorom da postavlja kafić), nije oženio djevojčicu mlađu od svoje kćerke, a Arziju šutno ( pravo moralan čovjek)...LeonardoAC wrote:Daj Bože da griješim... al' ovaj Žilić vam nema neke šanse. Za njega nit' je ko čuo - nit' neko (sem vas sdpovaca) zna ko je lik uopšte. Ta njegova životna "dostignuća" u vođenju kulturno umjetničkog društva i ženskog rukometnog kluba predstavljate kao neke civilizacijske uspjehe kao da je bio na čelu borbe protiv apartheida u JAR-u.![]()
šteta ovaj Žilić ostao baš nepoznat
A SDA Ilidža je od Ilidže napravila prčvaru i seljakluk
Baš al baš u sredinu mete, svaka čast, Husinu biografiju si bolje sastavio od njega samog.
- H4v4t4R
#485 Re: Ilidža (Anketa u vezi sa izborima za načelnika)
jadan nebio pa kako te nije sramota ovo napisati?????vratitCEseVALTER wrote:I svi oni koji nisu starosjedioci nisu imali skoro pa nikakva prava na ilidzi za vrijeme vladavine Cenanovica, lopova Memica, Budnje itd. ljudi koji sramote stranku SDA i koje cemo nadajmo se istjerati iz nje jer ne zasluzuju biti tu. Mi koji nismo starosjedioci ne trebamo da zivimo? Dok je Huso bio svi smo bili isti pa i romi sa nama. A povezivanja sa nekim negativnim likovima nisu bas izgovor da se ne glasa za Husu jer svi veliki drzavnici su imali dodira i veze sa njima da bi se moglo vladati situacijom, a ne jedan nacelnik opcine. Sto ne treba da znaci da je sa njima ili isti kao i oni. Osim toga covjek nikad nikome nije dao razlog niti povod da ga povezu sa kriminalom. To je nas VALTER.
VRATIT CE SE VALTER....
hajd' sto kruh za prokleta usta zaradjujes kod Fahre, al sta vam stavlja u njega da pisete ovakve gluposti????
dzaba i Fahro i medijska masinerija i akaunti po forumima, mahmutovic nema sansi
-
palamuda
#486 Re: Ilidža (Anketa u vezi sa izborima za načelnika)
Vidiš da su im Huso i Fahro isprali mozak pa izvaljuju se po forumu. Samo neke od nebuloza:H4v4t4R wrote:jadan nebio pa kako te nije sramota ovo napisati?????vratitCEseVALTER wrote:I svi oni koji nisu starosjedioci nisu imali skoro pa nikakva prava na ilidzi za vrijeme vladavine Cenanovica, lopova Memica, Budnje itd. ljudi koji sramote stranku SDA i koje cemo nadajmo se istjerati iz nje jer ne zasluzuju biti tu. Mi koji nismo starosjedioci ne trebamo da zivimo? Dok je Huso bio svi smo bili isti pa i romi sa nama. A povezivanja sa nekim negativnim likovima nisu bas izgovor da se ne glasa za Husu jer svi veliki drzavnici su imali dodira i veze sa njima da bi se moglo vladati situacijom, a ne jedan nacelnik opcine. Sto ne treba da znaci da je sa njima ili isti kao i oni. Osim toga covjek nikad nikome nije dao razlog niti povod da ga povezu sa kriminalom. To je nas VALTER.
VRATIT CE SE VALTER....![]()
hajd' sto kruh za prokleta usta zaradjujes kod Fahre, al sta vam stavlja u njega da pisete ovakve gluposti????
dzaba i Fahro i medijska masinerija i akaunti po forumima, mahmutovic nema sansi
- Ćenanović mrzio starosjedioce Ilidže
- Huso je počeo živjeti od momenta kad je Ćenanović preselio na ahiret
- Za Žilićevu kandidaturu je najbitnije od kad živi na Ilidži
Ne da mi se više crknut ću od smijeha, Fahri nije trebao Huso na ovakvim izborima, al eto nađoše Husu da pokopaju sav trud koji su imali oko Opštih izbora.
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#487 Re: Ilidža (Anketa u vezi sa izborima za načelnika)
@palamuda, popusti!
Najbolju reklamu Žiliću daju ovi Fahrovi. Samo ih pusti da pišu.
Sve biser do bisera.
Reagovati samo ako krenu uvrede tipa Amer Ć.= LOPOV,...i slično.
Kroz otvorene pendžere (engl. widows) kuhinje dok sam nešto pohovao za ručak, čuo sam da SDP pušta neke pjesme putem razglasa iz automobila u pokretu.
Greška, svaka glasna muzika, pa taman bila i izborna, revolucionarna, uhu prijatna melodija i ritam,...ide mi na moje nerve koji su napeti i oštri kao ''nepravedne sankcije'' u komšiluku za vrijeme agresije.
Najbolju reklamu Žiliću daju ovi Fahrovi. Samo ih pusti da pišu.
Sve biser do bisera.
Reagovati samo ako krenu uvrede tipa Amer Ć.= LOPOV,...i slično.
Kroz otvorene pendžere (engl. widows) kuhinje dok sam nešto pohovao za ručak, čuo sam da SDP pušta neke pjesme putem razglasa iz automobila u pokretu.
Greška, svaka glasna muzika, pa taman bila i izborna, revolucionarna, uhu prijatna melodija i ritam,...ide mi na moje nerve koji su napeti i oštri kao ''nepravedne sankcije'' u komšiluku za vrijeme agresije.
- Admir_1984
- Location: Slabo poznajem Szenttamas, ali stignem do tvoje kuće
#488 Re: Ilidža (Anketa u vezi sa izborima za načelnika)
Pa ovi Husini nisu normalni, garant imaju previshe para, a manjak intelektualnog kapaciteta. Pa citava povrshina kruznih tokova na Ilidzi i Hrasnica nacickana posterima huse, a da ne spominjem bandere i tome slicno. Cak su ga i na Igman okacili

-
vratitCEseVALTER
#489 Re: Ilidža (Anketa u vezi sa izborima za načelnika)
Prije rata je na tom istom Igmanu pisalo TITO, a sad HUSO.

-
sarajevo_boy280
#490 Re: Ilidža (Anketa u vezi sa izborima za načelnika)
e, ovo je ispravna reakcija građanske dužnosti: izaći i reći NE U MOJE IME. Svaka čast.micki125 wrote:glasat ću za žilića (bez da uopće pitam ko je i kakav je) samo da umanjim šanse husi i memiću, jer njih dobro znam. no nažalost, kao što neko reče, na ilidži bi pobijedio i konj ako ga sda predloži, što nije daleko od istine. ponekad pomislim da bi starim i neinformisanim ljudima trebalo zakonom oduzeti pravo glasa.
-
baklava82
#491 Re: Ilidža (Anketa u vezi sa izborima za načelnika)
ocigledno igracima sbb-a i sda-ovcima smeta kanditatura Zilica!!! a zastoo ?? zato sto covjeku jednostavno ne mogu naci niti jednu jedinu manu,covjek zna sta radi..uspjesan je covjek u svakom pogledu...kazete da vam nije poznat ! pa realno,ni meni nije poznat,ali ako me vec zanimaju izbori na opstini Ilidza onda se raspitam pa vidim sta mi se to nudi..haya,,,o gosp.Memicu sam cula da je KRALJ oruzja koji je rodjeno dijete strpao u zatvor,gosp.Mahmutovic: covjek koji zna kako pare "zavrnuti" aa o gosp.Zilicu,kao novom kandidatu opstine Ilidza,nisam cula nista lose,naprotiv,covjek uspjesan direktor svoje firme,doista,cula sam za njegovu firmu mada nisam znala da je on direktor
... sireve koje njegova firma izvozi su najbolji sirevi u BiH(provjerena informacija),dalje,covjek koji nema crnu mrlju na svom imenu,covjek koji je uradio vise projekata u BiH i dalje...covjek koji ima karakter,pricu i gard...da,da..sve sam ovo saznala u roku od 10...i nisam cula da je iko reko jednu jedinu ruznu rijec...nisam fan SDP ali cu dfnt glas dati Zilicu..mislim da je ovakav covjek potreban Ilidzi,covjek koji ce znati ulagati i koji ce dovesti nove ljude,nove projekte..koji ce BUKVALNO zivjeti za Ilidzu.... 
- motachjointa
#492 Re: Ilidža (Anketa u vezi sa izborima za načelnika)
maksuz se tek tako registrova da nam ovo ono usput ispricas 
-
baklava82
#493 Re: Ilidža (Anketa u vezi sa izborima za načelnika)
ne mogu se vise citat ove nebuloze
- PipiDugaDevetka
- Location: Živim u nadi RBiH, druge adrese nemam. Uostalom, mislim da genocidne Kartagene treba demontirati.
#494 Re: Ilidža (Anketa u vezi sa izborima za načelnika)
Ovo je moja tema i svako ima pravo da diskutuje ako je diskusija u okviru pravila koja su uspostavili vlasnici Saiksa.motachjointa wrote:maksuz se tek tako registrova da nam ovo ono usput ispricas![]()
Ako ti se nešto ne sviđa, imaš trokutić gore desno, pa prijavi moderatorima.
Nije po internet bon-tonu diskutovati pišući na primjer, ''Vidi mu glave'', ''Slažem se'', Potpisujem'', ''Svaka ti dala'', ''Maksuz se registrovala da nam ovo usput ispričaš'',...
@baklava82, dobro došla!
-
baklava82
#495 Re: Ilidža (Anketa u vezi sa izborima za načelnika)
@motachjointa : ISTINA BOLI !! prosetaj malo ilidzom i dalje pa vidi sta raja pise ispod Husinih i memicevih plakata(narod zna da je lopov oruzan),al znam ja kako je tebi,istina boli 
@pipi duga devetka : HVALA !
@pipi duga devetka : HVALA !
- H4v4t4R
#496 Re: Ilidža (Anketa u vezi sa izborima za načelnika)
a jel iko vidio taj sir? svi pricaju o siru a nidje gabaklava82 wrote:ocigledno igracima sbb-a i sda-ovcima smeta kanditatura Zilica!!! a zastoo ?? zato sto covjeku jednostavno ne mogu naci niti jednu jedinu manu,covjek zna sta radi..uspjesan je covjek u svakom pogledu...kazete da vam nije poznat ! pa realno,ni meni nije poznat,ali ako me vec zanimaju izbori na opstini Ilidza onda se raspitam pa vidim sta mi se to nudi..haya,,,o gosp.Memicu sam cula da je KRALJ oruzja koji je rodjeno dijete strpao u zatvor,gosp.Mahmutovic: covjek koji zna kako pare "zavrnuti" aa o gosp.Zilicu,kao novom kandidatu opstine Ilidza,nisam cula nista lose,naprotiv,covjek uspjesan direktor svoje firme,doista,cula sam za njegovu firmu mada nisam znala da je on direktor... sireve koje njegova firma izvozi su najbolji sirevi u BiH(provjerena informacija),dalje,covjek koji nema crnu mrlju na svom imenu,covjek koji je uradio vise projekata u BiH i dalje...covjek koji ima karakter,pricu i gard...da,da..sve sam ovo saznala u roku od 10...i nisam cula da je iko reko jednu jedinu ruznu rijec...nisam fan SDP ali cu dfnt glas dati Zilicu..mislim da je ovakav covjek potreban Ilidzi,covjek koji ce znati ulagati i koji ce dovesti nove ljude,nove projekte..koji ce BUKVALNO zivjeti za Ilidzu....
-
HomeArt
#497 Re: Ilidža (Anketa u vezi sa izborima za načelnika)
Ma djabe se raspravljate, Mahmutovic dobiva izbore a Budnjo moze pakovati kofere ako bude imao vremena 
- JoseMujica
- Grijem se na: malograDŽane
- Vozim: Tuarega
- Horoskop: Poskok
#498 Re: Ilidža (Anketa u vezi sa izborima za načelnika)
ko god da pobijedi Budnjo ne pakuje kufere....para vrti tamo đe burgija nemre.....što se nakotilio nemre ni NATO išćerat
- jedna tamo
-
baklava82
#500 Re: Ilidža (Anketa u vezi sa izborima za načelnika)
sireve mozete naci u svim vecim supermarketima,kao sto su mercator,interex,konzum,hose comerc..pa raja vrijeme je za civilizaciju