Borussia Dortmund

Fudbal/nogomet, Premijer liga, Liga prvaka, svjetska i evropska prvenstva...

Moderators: Charuga, Tomahawk11

Post Reply

Kako ce BVB proci u narednoj sezoni lige prvaka?

ipast ce odmah u grupnoj fazi
66
22%
doci ce do 1/8 finala
68
23%
doci ce do 1/4 finala
60
20%
doci ce do 1/2 finala
37
12%
doci ce do finala
59
20%
nesto drugo (navedite)
12
4%

Total votes: 302

simonese

#476 Re: Borussia Dortmund

Post by simonese »

sutra vam ide pusiona
veella

#477 Re: Borussia Dortmund

Post by veella »

simonese wrote:sutra vam ide pusiona
Ti si moj pravi jaran, bas me znas nasmijati :lol:
Hvala ti... :thumbup:
simonese

#478 Re: Borussia Dortmund

Post by simonese »

veella wrote:
simonese wrote:sutra vam ide pusiona
Ti si moj pravi jaran, bas me znas nasmijati :lol:
Hvala ti... :thumbup:
:mrgreen:
Basler

#479 Re: Borussia Dortmund

Post by Basler »

Kako je ova tema zapostavljena, to je žalosno. Kada sam skoro pisao kako nema navijača, ovaj vrli fan (vela ili tako nekako) meni postavi statistiku posjete na njemačkim stadionima. :lol:
Mislim, ima njih i širom naše Beha, ali ih ovdje nema.

Večeras su bili dominantni u prvom poluvremenu gdje su protivniki mogli do kraja dotući. U nastavku druga slika i zaista sjajan meč, vrijedan derbi-a kola. Realno bi bilo da je završeno remijem.
vicious

#480 Re: Borussia Dortmund

Post by vicious »

Basler wrote:Kako je ova tema zapostavljena, to je žalosno. Kada sam skoro pisao kako nema navijača, ovaj vrli fan (vela ili tako nekako) meni postavi statistiku posjete na njemačkim stadionima. :lol:

Večeras su bili dominantni u prvom poluvremenu gdje su protivniki mogli do kraja dotući. U nastavku druga slika i zaista sjajan meč, vrijedan derbi-a kola. Realno bi bilo da je završeno remijem.
Leverkusen ih je uspio dobro pritisnuti u drugom poluvremenu, kad su stvorili jak pritisak i napravili nekoliko dobrih šansi, i začudo nisu dali golove iz tih najboljih šansi, nego više onako na horuk :)
Ali Dortmund ima strašnu psihološku stabilnosti i beton mentalitet, kad se očekivalo da su poljuljani izjednačenjem i da predstoji nokaut, oni hladno uzvrate i opet povedu 3:2 :D
Onda je Kuba mogao definitivno završiti priču drugim penalom, ali eto bilo je suđeno da ostane napeto do kraja :)

A što se tiče teme, ne javljam se baš redovno jer i nema neke posebne priče i diskusije, a malo mi je besmisleno da se s Vellom takmičim u hvalospjevima BVB-u :D
A statistika ne laže, BVB ima najveći prosjek u Evropi ;)
tony montana

#481 Re: Borussia Dortmund

Post by tony montana »

11.Novembra 2012 kladio sam se sa drugom da će Borussia uzet Ligu Prvaka,i to u velikom iznosu,znači ako bilo ko drugi osvoji njegove su pare.Kako vrijeme odmiče sve sam sigurniji da ću uzet pare.. :wink:
vicious

#482 Re: Borussia Dortmund

Post by vicious »

tony montana wrote:11.Novembra 2012 kladio sam se sa drugom da će Borussia uzet Ligu Prvaka,i to u velikom iznosu,znači ako bilo ko drugi osvoji njegove su pare.Kako vrijeme odmiče sve sam sigurniji da ću uzet pare.. :wink:
Od srca ti želim da uzmeš lovu! :D
Gandalf

#483 Re: Borussia Dortmund

Post by Gandalf »

:thumbup:
Logovan

#484 Re: Borussia Dortmund

Post by Logovan »

tony montana wrote:11.Novembra 2012 kladio sam se sa drugom da će Borussia uzet Ligu Prvaka,i to u velikom iznosu,znači ako bilo ko drugi osvoji njegove su pare.Kako vrijeme odmiče sve sam sigurniji da ću uzet pare.. :wink:
Boga mi rizično što jest jest, ali eto sretno ti. :D
PriNc_ba

#485 Re: Borussia Dortmund

Post by PriNc_ba »

Basler wrote:Kako je ova tema zapostavljena, to je žalosno. Kada sam skoro pisao kako nema navijača, ovaj vrli fan (vela ili tako nekako) meni postavi statistiku posjete na njemačkim stadionima. :lol:

pa poletili svi da navijaju za bajern :P

ne letimo mi cim je tekma da se nesto pise vec ponekad se uleti s kojim komentom i to slucajno ako izleti tema i to je sve... realno najljepsi fudbal igraju trentuno u evropi i kada bi samo malo poradili na smanjivanju pretjerivanja u shegacenju sa odbranama i da smanje taj broj zavrsnih pasova i driblinga i da sutaju ranije zabijali bi realno po 5 svaku tekmu... imali su 1-2 lose tekme ove sezone a ostalo ekstra odigrano samo sto je presudilo to shegacenje kako ga ja zovem... realno dominantniji su od bajerna ovako kada gleda covjek tekmu samo sto bajern ne stvara puno prilika ali kad stvori to obicno i iskoristi... steta sto je ovolika nerealna razlika na tabeli cisto da bude zanimljivije prvenstvo iako bi bajern s obzirom na efikasnost i da je 5 bodova razlike zavrsio prvi na kraju... ali eto ako nista ostat ce prilika da mlatnemo bajerna u prvenstvu :P a sto se tice lige prvaka... pa tu su pokazali vec da im real ne moze nista... dakle ostaje samo barcelona na megdan da dodje. ali ono sto ne treba zaboraviti je da dortmund inace nije bas dobar sto se srece neke tice u evropskim takmicenjima zadnjih sezona... kad se samo sjetim tekmi s marsejom zijane 3 0 :lol: a ubiju marseja pa psg, sevilja... mislim da im jedino to pretjerivanje u napadu moze poremetiti ako nista polufinale lige prvaka... jer realno protivnik ce svaki kazniti svaki put kada mu se ukaze prilika za to i zato se nadam da ce malo poraditi na tome i nadam se da Klopp ovo cita :P :roll: :lol: :run:
vicious

#486 Re: Borussia Dortmund

Post by vicious »

PriNc_ba wrote:

pa poletili svi da navijaju za bajern :P

ne letimo mi cim je tekma da se nesto pise vec ponekad se uleti s kojim komentom i to slucajno ako izleti tema i to je sve... realno najljepsi fudbal igraju trentuno u evropi i kada bi samo malo poradili na smanjivanju pretjerivanja u shegacenju sa odbranama i da smanje taj broj zavrsnih pasova i driblinga i da sutaju ranije zabijali bi realno po 5 svaku tekmu... imali su 1-2 lose tekme ove sezone a ostalo ekstra odigrano samo sto je presudilo to shegacenje kako ga ja zovem... realno dominantniji su od bajerna ovako kada gleda covjek tekmu samo sto bajern ne stvara puno prilika ali kad stvori to obicno i iskoristi... steta sto je ovolika nerealna razlika na tabeli cisto da bude zanimljivije prvenstvo iako bi bajern s obzirom na efikasnost i da je 5 bodova razlike zavrsio prvi na kraju... ali eto ako nista ostat ce prilika da mlatnemo bajerna u prvenstvu :P a sto se tice lige prvaka... pa tu su pokazali vec da im real ne moze nista... dakle ostaje samo barcelona na megdan da dodje. ali ono sto ne treba zaboraviti je da dortmund inace nije bas dobar sto se srece neke tice u evropskim takmicenjima zadnjih sezona... kad se samo sjetim tekmi s marsejom zijane 3 0 :lol: a ubiju marseja pa psg, sevilja... mislim da im jedino to pretjerivanje u napadu moze poremetiti ako nista polufinale lige prvaka... jer realno protivnik ce svaki kazniti svaki put kada mu se ukaze prilika za to i zato se nadam da ce malo poraditi na tome i nadam se da Klopp ovo cita :P :roll: :lol: :run:
Svaka na mjestu :thumbup:
A i ako Klopp ne čita nemoj brinuti, prenijeće mu Vella :D
veella

#487 Re: Borussia Dortmund

Post by veella »

Preneseno :thumbup:
veella

#488 Re: Borussia Dortmund

Post by veella »

Lijepo je vidjeti simpatizere BVB-a
Pozdrav za sve :D
Basler

#489 Re: Borussia Dortmund

Post by Basler »

Hehe, eto vidiš veella kako se prizivaju navijači. :-D Bravo momci, samo udarajte. 8)

Inače Jogiju su rekli nein sljedeći žuti igrači: Schmelle, Götze i Reus.
veella

#490 Re: Borussia Dortmund

Post by veella »

Sest igraca pod upitnikom za utakmicu protiv HSV...Marcel Schmelzer, Marco Reus, Mario Götze, Roman Weidenfeller, Kevin Großkreutz i Lukasz Piszczek????
BVB - HSV 15:30, subota....
Gandalf

#491 Re: Borussia Dortmund

Post by Gandalf »

nije dobro
veella

#492 Re: Borussia Dortmund

Post by veella »

Gandalf wrote:nije dobro
Ko god da bude igrao ima da poderemo HSV :D
Minimum tri komada cemo uliva :thumbup:
veella

#493 Re: Borussia Dortmund

Post by veella »

324 gola u medjusobnim duelima BVB - HSV :thumbup:
veella

#494 Re: Borussia Dortmund

Post by veella »

veella

#495 Re: Borussia Dortmund

Post by veella »

veella wrote:324 gola u medjusobnim duelima BVB - HSV :thumbup:
U duelima ova dva tima postignuto je najvise golova u istoriji Bundeslige...
Respekt :thumbup:
BVB = 160 golova :D
HSV = 164 gola :x
Partijaner

#496 Re: Borussia Dortmund

Post by Partijaner »

veella wrote:
Sto ste se vas dvojica raspisali. :mrgreen:
veella

#497 Re: Borussia Dortmund

Post by veella »

Image
Klub koji se voli...
Logovan

#498 Re: Borussia Dortmund

Post by Logovan »

veella wrote:
Može BVB stići i prestići, s obzirom da je HSV rupa samo takva.
veella

#499 Re: Borussia Dortmund

Post by veella »

Realno pobjeda 4:0, da se poravnamo :D
veella

#500 Re: Borussia Dortmund

Post by veella »

Signal Iduna Park ist ausverkauft
[7.02.] Alle 80.645 Karten für das Heimspiel am Samstag gegen den Hamburger SV sind verkauft, darunter sind 7.500 Gäste-Fans. Damit ist der Signal Iduna Park zum achten Mal in dieser Saison ausverkauft.

80.645 karata je prodano za duel BVB - HSV :D
Osmi put ove sezone je Westfalenstadion ispunjen do posljednjeg mjesta :thumbup:
Post Reply